Deze extra kosten heb je bij het kopen van een auto 0 361

Deze extra kosten heb je bij het kopen van een auto

Wanneer je een nieuwe auto koopt, moet je naast de aanschafprijs ook rekening houden met een aantal extra uitgaven. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen en het is belangrijk om hier van tevoren goed over geïnformeerd te zijn. In dit artikel bespreken we belangrijke extra kosten die je niet over het hoofd moet zien!

BPM aangifte

Bij het kopen van een nieuwe auto in Nederland is BPM aangifte doen verplicht. BPM is een belasting op geregistreerde Nederlandse personenauto’s en motorrijwielen. De BPM-prijs die je moet betalen, hangt af van verschillende dingen, zoals de CO2-uitstoot en de cataloguswaarde van de auto. Om aangifte te doen, moet je een formulier invullen en indienen bij de Belastingdienst. In dit formulier geef je onder andere de gegevens van de auto en de berekening van het BPM-bedrag. Het invullen van de aangifte kan complex zijn, vooral als je weinig ervaring hebt met belastingzaken. Daarom is het verstandig om hierbij hulp in te schakelen van een specialist, zoals een belastingadviseur of een auto-importbedrijf. Zij kunnen je helpen om de juiste gegevens in te vullen en ervoor te zorgen dat je niet te veel BPM betaalt.

Verzekeringen

Bij het kopen van een auto moet je naast de BPM ook rekening houden met andere kosten, zoals verzekeringen. Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je auto. Deze verzekering dekt de schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten, zoals een cascoverzekering of een beperkt cascoverzekering. De premie die je betaalt voor je autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, woonplaats, het aantal schadevrije jaren en het type auto dat je hebt. Het is verstandig om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je een autoverzekering afsluit. Op die manier kun je de beste deal vinden en mogelijk geld besparen.

Andere bijkomende kosten

Bij het kopen van een auto zijn er naast de BPM en verzekeringen nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je jaarlijkse wegenbelasting, onderhouds- en reparatiekosten en brandstofkosten bijvoorbeeld in overweging nemen. De hoogte van de wegenbelasting is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gewicht en de brandstofsoort van de auto. Het is verstandig om de hoogte van de wegenbelasting van verschillende auto’s met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kosten voor onderhoud en reparaties. Een nieuwe auto heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan een oudere auto, maar het is nog steeds verstandig om hier geld voor opzij te zetten. Ook de brandstofkosten kunnen behoorlijk oplopen, vooral als je veel kilometers maakt. Het is daarom verstandig om bij de aanschaf van een auto ook te kijken naar het brandstofverbruik.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auto kopen: zo vind je de auto die bij jou past 0 311

Auto kopen: zo vind je de auto die bij jou past

Een auto kiezen kan best lastig zijn. Misschien heb je wel al een automerk op het oog en weet je nog niet welk voor welk model je gaat of heb je juist helemaal geen flauw idee waar je voor wilt kiezen. Geen wonder, want het aanbod in de autowereld is ongelooflijk groot. Bovendien is het een flinke investering. Dan wil je natuurlijk wel de juiste beslissing maken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit proces eenvoudiger te maken. In dit artikel geven we enkele tips om snel de auto te vinden die bij jou past.

Welk soort auto wil ik?

Er zijn verschillende soorten auto’s verkrijgbaar. Kies je voor een cabriolet, een hatchback, een MPV of een SUV? Keus genoeg!

De SUV behoort al jaren tot de absolute favoriet. Deze is vooral populair vanwege zijn stoere uitstraling. Bovendien zijn het erg praktische auto’s. Goed voorbeeld is de nieuwste Renault Captur. Deze is inmiddels razend populair en dat is niet zonder reden. Het is een praktische en stoere auto voor middelgrote gezinnen.

Een hatchback is vooral heel praktisch. De bagageruimte is gemakkelijk te bereiken en de auto werkt prima voor woon- en werkverkeer.

Over een cabriolet hoeven we eigenlijk niets uit te leggen. Dit is geen gezinsauto, maar wel heel prettig wanneer je graag in de open lucht rijdt en niet al te veel mensen hoeft te vervoeren. Met de wind in de haren het zonnetje tegemoet. Meer hoeven we natuurlijk niet te zeggen.

Een MPV is ideaal voor wat grotere gezinnen. Het biedt meer ruimte en beschikt meestal over een extra achterbank. Dit is dus de perfecte auto voor gezinnen met drie of meer kinderen.

Maak verschillende proefritten

De beste manier om uit te testen of een auto bij je past is door deze uit te proberen. Veel mensen zijn terughoudend met het aanvragen van een proefrit. Bang dat ze dan direct ergens aan vast zullen zitten. Deze angst is echter ongegrond. Je kunt bij vrijwel elke autodealer vrijblijvend een proefrit aanvragen. Probeer gerust verschillende modellen uit om te onderzoeken welke het meest in de smaak valt.

Heb je een gezin en ben je benieuwd of de auto over voldoende ruimte beschikt? Neem dan eventueel de autostoelen van de kinderen mee en pas deze. Dat kun je ook met de kinderwagen doen. Op die manier weet je precies of je straks geen ruimte tekort komt.

Waarvoor ga ik de auto gebruiken?

Een auto moet er niet alleen mooi uitzien, maar moet ook gewoon heel praktisch zijn. Moet je dagelijks veel spullen vervoeren? Dan wil je natuurlijk dat er voldoende bagageruimte beschikbaar is. Maak je eigenlijk alleen maar korte ritten en vervoer je nooit veel personen? Dan is een kleine, praktische en voordelige auto een goede keuze. Heb je een gezin? Dan wil je juist graag een ruime achterbank met voldoende plek voor iedereen en extra veiligheidsopties. 

Scheren: tips voor een glad resultaat 0 311

Scheren: tips voor een glad resultaat

Een goed geschoren baard is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Kijk maar eens goed naar de baardjes op straat. Waarschijnlijk zie je genoeg baarden die minder goed verzorgd zijn, waarbij de huid vlekkerig is of waarbij duidelijk wondjes te zien zijn. Of je er nu voor kiest om je baardgroei volledig af te scheren of deze juist uit te laten groeien, je hebt altijd de juiste producten nodig om deze op de juiste manier te verzorgen, te scheren en bij te trimmen. Maar hoe zorg je voor een glad resultaat zonder huidirritaties, wondjes, ingegroeide haartjes of andere problemen? We zetten hieronder een aantal praktische tips op een rij.

Gebruik de juiste trimtools

Voor het verwijderen van baardgroei is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Wat de beste keuze is, hangt voor een groot deel af van hoe je je baard wil laten staan. Ben je iemand die dagelijks elke stoppel verwijderd? Dan komt een scheerapparaat of beste tondeuse goed van pas. Zo werk je lekker snel en kun je direct alles in één keer kort scheren.

Besteed je echter elke keer weer enorm veel tijd aan het scheren? Laat je je baard staan en wil je deze echt heel zorgvuldig bijwerken? Dan is het juist weer verstandig om voor één van de beste scheermesjes te kiezen. Wees je ervan bewust dat de kwaliteit van het scheermesje of scheerapparaat echt een grote rol speelt in het eindresultaat. Bespaar hier daarom zeker niet op.

Ken je huidtype

Veel mannen maken fouten doordat ze hun eigen huidtype niet weten. Zo is het belangrijk om bij een al gevoelige huid ook voor de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Wist je dat er zelfs scheerapparaten zijn die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid? Deze hebben een flexibele kop en hebben lagere scheerstanden. Op die manier wordt de huid niet overmatig belast en zal er minder snel irritaties ontstaan.

Daarom is het goed om eens echt kritisch naar je eigen huid te kijken. Online vind je eenvoudige tips waarmee je jouw huidtype kunt bepalen.

Scheer altijd nat

Heb je weinig tijd in de ochtend? Dan is het heel verleidelijk om het scheermes gewoon even snel over je huid te halen. Hierbij is de kans op huidirritatie en wondjes echter enorm groot. Het is het allerbeste om nat te scheren. En nee, hiermee bedoelen we niet een simpele plens water in je gezicht. De haren moeten echter een tijdje met het water in contact komen om zachter te worden. Dat maakt het scheren makkelijker en zorgt ervoor dat de huid minder snel beschadigd raakt. Probeer het baardhaar minimaal één minuut onder te dompelen met warm water. Op die manier weet je zeker dat je de haren voldoende tijd geeft om zachter te worden. 

Meest populaire berichten