Haalt Nederland de wereldbekerfinale in Qatar 2022? 0 80

Haalt Nederland de wereldbekerfinale in Qatar 2022

Op 20 november is het zover. Het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld, het FIFA-WK 2022, opent met de wedstrijd van gastland Qatar tegen het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Die opening had net zo goed tegen Nederland kunnen zijn. Samen met het Afrikaanse Senegal vormen deze vier teams poule A.

Je weet daarbij meteen ook dat Oranje het getroffen heeft met de loting. Op papier zijn zij de gedoodverfde winnaars van deze groep. Een puntje dat in ons nadeel zou kunnen werken is het klimaat in het Midden-Oosten. Wij zijn als bewoners van de Lage Landen helemaal niet gewend aan de extreem hoge temperaturen op het Arabisch Schiereiland. Wat dat betreft zouden zowel Senegal als Ecuador dus een voordeeltje hebben. Maar om het verschil in ‘klimaat gewendheid’ enigszins te beperken installeerde de organisatie enorme airco-installaties in alle stadions.

Wanneer je bij een bookmaker zou wedden op WK voetbal, dan zal je gok op Nederland als groepswinnaar dus hoogstwaarschijnlijk winnend zijn. Maar je uiteindelijke netto winst zal daardoor tegenvallen. Wanneer je de noteringen van bookmakers bekijkt, geven die de andere drie landen weinig kans om als eerste te eindigen.

Terug van weggeweest

Ons nationaal elftal had de afgelopen jaren een wat mindere periode. De nieuwe generatie van Oranje, en opnieuw onder de leiding van coach Louis van Gaal, is helemaal terug van weggeweest. Dat bewijzen de zilveren medaille op de UEFA Nations League en de feilloze plaatsing voor het aankomend WK.

Ook de derby tegen buurland en vriendelijke rivaal België bewezen de elf van Oranje dat ze er klaar voor zijn. Ze wonnen de uitwedstrijd met niet minder dan 4-1. Dezelfde score die de allereerste ontmoeting tussen beide landen opleverde in 1905! De thuiswedstrijd werd opnieuw gewonnen, maar nu met het kleinste verschil: 1-0.

Of de huidige vorm van Oranje goed genoeg zal zijn om door te stoten naar die uiteindelijk zo begeerde finale zullen we tijdens het toernooi zelf moeten ontdekken. Nederland wordt wel als een mogelijke kanshebber gezien. Volgens de voorspellingen staat Nederland op de zevende plaats om de felbegeerde bokaal mee naar huis te nemen.

Kanshebbers

De lijst van kanshebbers op de cup wordt aangevoerd door de grote voetballanden. Twee Zuid-Amerikaanse teams worden als de grootste kanshebbers gezien: Brazilië en Argentinië. Daarna volgen een reeks Europese ploegen. Frankrijk, Engeland en Spanje vormen in die volgorde de rest van de top vijf. Duitsland komt op de zesde plaats direct gevolgd door onze Oranje Leeuwen. Zij laten, althans volgens de huidige voorspellingen, Portugal, België en Denemarken achter zich in de rest van de top tien.

Voor het verdere verloop van het toernooi is het belangrijk dat Nederland groepswinnaar wordt. Het programma van Qatar 2022 toont ons dat dit belangrijk is voor de achtste finale, wedstrijden die bij verlies voor directe uitschakeling zorgen. Wordt Oranje winnaar, dan spelen we die achtste finale tegen de nummer twee van groep B.

Worden we nummer twee van groep A, dan spelen we tegen de groepswinnaar van groep B. Dat zou op papier Engeland moeten worden, één van de best genoteerde ploegen van het toernooi. De andere landen in die groep bieden ons een grotere kans om de kwartfinales te halen: Wales, de Verenigde Staten of Iran.

Onvoorspelbaar

Wanneer we alles op een rijtje zetten lijkt de kans vrij reëel dat Nederland ver doorstoot in het WK 2022. Voetbal is echter een van de meest onvoorspelbare sporten. Iedere wedstrijd duurt 90 minuten en tijdens die periode kan er heel wat gebeuren. In het slechtste geval kunnen uitsluitingen en kwetsuren voor onvoorziene en onaangename verrassingen zorgen.

Stel dat onze topspits Memphis Depay zou uitvallen, dat zou voor Oranje een klap kunnen betekenen. Niet enkel door hem te missen op het veld, maar ook het moreel van de hele ploeg zou er onder kunnen leiden. Vergeet niet dat Memphis op de achtste plaats staat als voorspelde topscorer van het WK. Hij wordt in dat lijstje voorgegaan door wereldsterren van formaat. Spelers als Lionel Messi, Ronaldo en Neymar. Rond voetballers met die status wordt dikwijls de rest van het team opgebouwd.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grootste misvattingen over private lease 0 138

Grootste misvattingen over private lease

De afgelopen jaren zijn steeds meer particulieren gaan leasen. Waar de leaseauto voorheen met name door zakelijke rijders werd gebruikt, zien we dat dit inmiddels niet meer het geval is. Hoewel private lease dus enorm aan populariteit heeft gewonnen, bestaat er ook nog heel veel onwetendheid over. Sterker nog: er gaan nog heel veel misvattingen de ronde over private lease.

Overweeg jij ook om voor renault private lease te kiezen? Maar heb je door de jaren heen heel wat tegenstrijdigheden gehoord? Dan is het hoog tijd om deze misvattingen voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen. We hebben de grootste voor je op een rijtje gezet.

Je leeft in angst om elke kras

Dit is één van de grootste misvattingen. Heel veel mensen geloven dat ze bij elke kras direct grof geld kunnen betalen. Dat is echter zeker niet de realiteit. De auto zal uiteraard bij inlevering goed gecontroleerd worden. Dat betekent echter niet dat je bij iedere kras moet dokken. Logischerwijs zal de auto iets schade oplopen gedurende de tijd dat je deze rijdt. Je kunt nog zo voorzichtig rijden, in vijf jaar tijd zal er echt wel iets ontstaan. Daarom wordt er in elk contract dan ook rekening gehouden met acceptabele en niet-acceptabele schade. Voor niet-acceptabele schade moet je wat eigen risico betalen. Alle andere schade is gewoon voor rekening van het leasebedrijf.

Je betaalt grof meer geld dan wanneer je de auto koopt

Dit is voor de meeste mensen de belangrijkste reden om niet voor een leaseauto te kiezen. Waarom zou je enorm veel geld betalen voor een auto die nooit echt in je bezit komt? Zeker wanneer je ook nog eens veel meer betaalt. Dit is echter geheel onjuist. Onder de streep ben je met een leaseauto in de meeste gevallen namelijk zelfs goedkoper uit. Dit komt omdat de auto’s met veel meer korting worden gekocht. Daarnaast is het onderhoud en de verzekeringen bij de prijs inbegrepen. Je weet dus precies waar je aan toe bent en geniet meestal van het voordeligste contract. Zeker wanneer je anders geld zou moeten lenen om te kunnen kopen, is private lease verreweg de goedkoopste optie.

Je zit er volledig aan vast

Een leasecontract sluit je meestal voor langere tijd af. Gemiddeld doe je dit toch wel tussen de drie en de vijf jaar. In die tijd kan er natuurlijk veel gebeuren. Ook dingen waar je liever niet aan wil denken. Bijvoorbeeld ontslag, overlijden of ziekte. Dan is de kans groot dat je de auto niet meer kunt betalen of dat deze overbodig is geworden. Betekent dit dan dat je nog enkele jaren moet betalen voor iets wat niet gebruikt wordt of geld moet missen wat je eigenlijk niet kunt missen? Gelukkig is dat meestal niet het geval. Vrijwel alle leasebedrijven hebben speciale regels met betrekking tot dergelijke situaties ontwikkeld. Op die manier kan het contract meestal zonder kosten ontbonden worden.

Is er geen speciale reden en wil je de auto gewoon kwijt omdat je een beter model hebt gevonden? Dan is het ook mogelijk om het contract te ontbinden, maar dan ben je wel verantwoordelijk voor het restbedrag. 

Verslaving: zorgwekkend effect van het toenemende gebruik van zware medicijnen 0 163

Verslaving: zorgwekkend effect van het toenemende gebruik van zware medicijnen

Het gebruik van zware medicijnen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat ziekenhuizen steeds makkelijker zware pijnstillers geven. Het IVM (Instituut Verantwoord Medicijngebruik) constateerde dat zware pijnstillers zoals oxycodon, fentanyl, morfine en buprenorfine in 2008 bij elkaar opgeteld 230.000 gebruikers hadden. In 2018 steeg dat aantal naar 730.000 gebruikers. Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik is een onafhankelijk instituut dat zich buigt over de betaalbaarheid, kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen. De toename van verslaving aan zware medicatie is het gevolg van het gegeven dat pijnbestrijding in ziekenhuizen een speerpunt is geworden. Jaarlijks overlijden in Nederland tussen de honderd en tweehonderd mensen aan de gevolgen van een medicijnverslaving. Daarbij gaat het om verslaving aan sterke pijnstillers zoals: oxycodon, morfine, tramadol of benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmiddelen).

Kun je verslaafd raken aan paracetamol?

Er wordt ook steeds vaker gesproken over paracetamolverslaving. Deze pijnstiller behoort tot de categorie van lichte medicatie en veroorzaakt geen lichamelijke afhankelijkheid. Daarom is paracetamol in principe niet verslavend. Er kan bij langdurig dagelijks gebruik van paracetamol echter wel gewenning optreden, die voortkomt uit het feit dat na langdurig dagelijks gebruik de werking van de pijnstiller afneemt. Voor hetzelfde pijnstillende effect is daarom steeds meer van de pijnstiller nodig en daarom kan na verloop van tijd een medicatieafhankelijke hoofdpijn ontstaan. Er ontstaat een vicieuze cirkel door de grote kans dat iemand die hoofdpijn weer probeert te verhelpen met paracetamol. Ook dit is een zorgwekkend verschijnsel. In dat geval is het de enige optie om acuut te stoppen met het gebruik van het middel.

Wanneer is iemand verslaafd aan medicijnen?

De kans is groot dat er sprake is van een medicijnverslaving als iemand last heeft van verschillende symptomen. Iemand die verslaafd is denkt niet meer zonder medicatie te kunnen leven of slapen, voelt zich niet meer prettig zonder het gebruik van medicijnen, wordt zenuwachtig van het idee dat er niet genoeg medicijnen in huis zijn, en neemt steeds eerder en vaker medicijnen in. Ook heeft iemand met een verslaving aan medicijnen geen energie voor dagelijkse activiteiten en een gebrek aan concentratie. Verder komt die persoon warrig over, voelt die zich extreem vermoeid en lui,worden zijn emoties afgevlakt en ervaart diegene geen plezier of verdriet meer. Andere belangrijke kenmerken van een medicijnverslaving zijn de ontwenningsverschijnselen die optreden bij het niet gebruiken van medicatie, zoals: rusteloosheid, angst, trillen, prikkelbaarheid, spierpijn, transpireren en misselijkheid. Deze klachten nemen verder toe als iemand probeert te stoppen. 

Hoe snel kun je verslaafd raken aan medicatie?

Bij bepaalde medicijnen is niet veel tijd nodig om er verslaafd aan te raken en soms duurt dit slechts enkele weken. Een medicijnverslaving kan veel kapot maken en kan ernstige psychische en fysieke gevolgen hebben. In sommige gevallen is het echter moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van de medicijnverslaving wordt bepaald door de frequentie en de mate van het gebruik. Iemand met een verslaving aan medicijnen haalt vaak voortdurend stilzwijgend herhaalrecepten op. Ook de consequenties van het medicijngebruik zijn van belang en behoren tot de voorname medicijnverslaving-kenmerken. Er is steeds meer van het medicijn nodig om het gewenste effect te bereiken en het gebruik leidt steeds weer tot dezelfde problemen.

Detox en therapie om een verslaving te bestrijden

Als iemand afhankelijk is geworden van de medicatie en niet of nauwelijks zelfstandig kan stoppen, is sprake van een medicijnverslaving. Het afkicken van oxycodon, tramadol, fentanyl, morfine, slaap- en kalmeringsmiddelen of andere medicatie, vereist detox en therapie om de verslaving te bestrijden en die volledig te overwinnen. Het team van medische professionals van een GGZ-instelling die in verslavingszorg is gespecialiseerd biedt daarbij de juiste hulp.

Meest populaire berichten