Beginnen met MMA? 3 handige tips voor beginners! 0 621

Beginnen met MMA? 3 handige tips voor beginners!

De populariteit van vechtsporten is altijd onverminderd aanwezig geweest. Het mooie van vechtsporten is dat ze heel veelzijdig zijn. Kijk alleen maar eens naar de verschillende mogelijkheden. Wil je Boksen Utrecht? Dan zie je dat er bij de boksschool alleen al allerlei verschillende stromingen mogelijk zijn. Vechtsporten zijn bijna niet in één hokje te duwen. Er is echter één vechtsport die het veelzijdigst is van allemaal: MMA. MMA staat voor Mixed Martial Arts. MMA behoort inmiddels tot één van de snelst groeiende vechtsporten in ons land. En niet zonder reden!

MMA biedt immers ongelooflijk veel voordelen. Het is niet alleen een zeer veelzijdige sport om te beoefenen. Er zijn ook nog eens bijna geen restricties. Dit geeft ultieme vrijheid en de mogelijkheid om meerdere technieken te leren en uit te oefenen. Daarnaast levert MMA ook tal van voordelen op voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. 

Ben jij allang overtuigd van de voordelen en kan je niet wachten om ook zelf te beginnen met MMA? Maar heb je geen idee hoe je moet starten? Laat je dan inspireren door de volgende drie handige tips voor beginners. 

  1. Zoek een goede gym op 


Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om de juiste plek voor het volgen van de trainingen te vinden. Is er een MMA gym bij jou in de buurt? Omdat de populariteit van deze sport de afgelopen jaren flink is toegenomen, zien we ook dat het aanbod groeit. De kans is dus groot dat er meerdere locaties bij jou in de buurt aanwezig zijn. Lees daarom goed de recensies door en ontdek de gym die het beste bij jou past. Vaak is het ook mogelijk om verschillende proeflessen te volgen. Meestal zijn deze geheel vrijblijvend. Zo kan je zelf ervaren wat de beste fit is. 

  1. Verzamel informatie 


Heb je in je tienerjaren al eerder gebokst? Dan denk je misschien een voorsprong te hebben. Zelfs als je goed bent in boksen, zal het echter nog flink wat tijd kosten voordat je een capabele MMA-vechter kunt worden. De technieken zijn veel uitgebreider. Er komt meer bij kijken. Daarom is het belangrijk om voldoende informatie te verzamelen. Trek niet zomaar de bokshandschoenen aan, maar doe eerst onderzoek naar de technieken die binnen MMA worden gebruikt. Kennis is macht. 

  1. Doe veel cardio 


Sommige mannen geloven dat ze met vooral kracht de meeste wedstrijden wel kunnen winnen. In de praktijk is echter vaak duidelijk te zien wie ook naast de krachttrainingen hard werkt aan cardio. Want zelfs als jij de technieken allemaal beheerst en erg krachtig bent, kun je het verliezen doordat je tegenstander harder aan cardio heeft gewerkt. Je hebt conditie nodig om een wedstrijd te kunnen winnen. Je moet conditioneel op je allersterkst zijn, wil je een krachtige MMA-vechter kunnen worden. Daarom is het belangrijk om ook als beginner naast de MMA trainingen al veel aan cardio te doen. Dit kan werkelijk van alles zijn. Van hardlopen tot zwemmen en zelfs touwtjespringen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van iGaming 0 440

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van iGaming

Er is geen enkele andere industrie die zo hard groeit als de online gokindustrie. Ook wel iGaming genoemd. Mede door de legalisatie van online gokken sinds 1 oktober 2021 zijn de ontwikkelingen in razend tempo doorgezet. Ook door corona zien we dat steeds meer mensen online zijn gaan gokken. De mensen die voorheen liever een casino bezochten, hebben zich nu ook in de digitale gokwereld gevestigd. Ook wedden op sport is populairder dan ooit. Dat zorgt ook dat er heel wat nieuwe trends zijn opgestaan en er naar verwachting de komende jaren nog veel zal veranderen. In dit artikel hebben we de leukste en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van iGaming op een rijtje gezet. 

Steeds meer bookmakers ontvangen een licentie

Sinds de legalisatie van online gokken hebben we steeds meer bookmakers gezien die zich aan het lijstje van ‘verantwoord kansspelaanbod in Nederland’ hebben toegevoegd. Kortom, de legale wegen om online te gokken. Ook steeds meer bookmakers uit het buitenland ontvangen nu in Nederland een licentie. Zo is LiveScore Bet de nieuwste aanwinst op het gebied van iGaming. De website is eind januari live gegaan. Hierbij kan er gewed worden terwijl ondertussen de live tussenstanden van voetbalwedstrijden in de gaten kan worden gehouden. Dit maakt wedden natuurlijk een stuk toegankelijker, omdat je een redelijke inschatting kan maken. 

Meer vrouwelijke spelers 

Een groot verschil met enkele jaren geleden is dat er nu ook veel meer vrouwen deel uit maken van verschillende iGaming-activiteiten. Hoewel de verhoudingen altijd al enorm scheef lagen tussen man en vrouw in de wereld van iGaming, trekt dit nu langzaam dichter naar elkaar toe. Nog altijd spelen er meer mannen dan vrouwen in de online gokwereld, maar het is opvallend hoe vaak vrouwen nu ook een account aanmaken. 

Uit verschillende onderzoeken blijkt grappig genoeg wel dat het speelgedrag van vrouwen anders is dan die van mannen. Daarnaast hebben ze vaak een ander doel voor ogen. Zo zijn de mannen vaak competitiever en proberen ze zo hoog mogelijke bedragen te winnen, terwijl de vrouwen er juist alles aan doen om lekker te ontspannen tijdens het gokken, kleine bedragen in te zetten en dit met name voor de plezier te doen. Hierbij spelen ze vaak wel een stuk langer dan mannen. 

Esports in opkomst 

Als we kijken naar de brede wereld van iGaming, dan zien we al snel dat Esports hier nog maar een klein deel van uitmaakt. Met slechts 5 procent is dat bijna te verwaarlozen. Als je echter kijkt hoe dit uit het niets ineens is opgekomen, dan is dit echt al een groot aandeel in deze ruime wereld. Bovendien winnen professionele gaming-evenementen steeds meer aan populariteit. Steeds meer spelers bezoeken zogenaamde Esports. Daardoor is de verwachting dat de populariteit hiervoor de komende jaren sterk zal toenemen en Esports een steeds groter deel uit zullen maken in de wereld van iGaming. 

Lichamelijke klachten verhelpen 0 627

Lichamelijke klachten verhelpen

Wanneer je last hebt van je lichaam dan wil je hier natuurlijk zo snel als mogelijk van af om weer zonder pijn je dagelijkse bezigheden te kunnen uitvoeren. Helaas gaan de meeste lichamelijke klachten niet zomaar weg en daarom zal je er dan ook wat voor moeten doen om het weg te krijgen. Een goede idee voor het herstellen van je lichaam is dan ook een bezoek brengen aan een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan je namelijk met verschillende klachten helpen. Wil je meer weten over hoe je lichamelijke klachten kan verhelpen door het bezoeken van een fysiotherapeut? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

Wat is een fysiotherapeut?

Als je lichamelijke klachten hebt dan krijg je vaak het advies om een fysio te bezoeken, maar wat is een fysiotherapeut nou eigenlijk? Fysiotherapie is een paramedisch beroep waar de mensen zich bezighouden met de behandelingen en klachten van het lichaam van de mens. Hier wordt er dan vaak gebruik gemaakt van het doen van verschillende soorten oefeningen om bijvoorbeeld specifieke spieren sterker te maken, of er worden massages gegeven om bepaalde spanningsvelden los te maken. Dit kan apart van elkaar maar het kan ook gecombineerd worden om zo een beter en sneller herstel te veroorzaken.

Welke klachten verhelpt een fysiotherapeut?

Je kan bij een fysio terecht voor vele verschillende soorten klachten. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat het gaat om klachten die met je spieren en of gewrichten te maken hebben. Voor buikpijn kan je hier bijvoorbeeld niet terecht, maar wel met klachten zoals bijvoorbeeld nekpijn of rugpijn. Soms wordt ook hoofdpijn verholpen door het aanpakken van bepaalde spieren. Het verschilt dan ook erg per persoon wat er genezen kan worden en op welke manier. Voor sporter zijn er bijvoorbeeld ook aparte sportfysio’s die speciaal gespecialiseerd zijn in het verzorgen van de lichamen van sporters en het goed onderhouden van hun spieren.

Waar kan ik terecht?

Als je last hebt van lichamelijke klachten die een fysiotherapeut eventueel voor je zou kunnen verhelpen dan wil je daar natuurlijk snel terecht kunnen. Je komt vaak terecht bij een fysiotherapeut door een verwijzing van de huisarts. Eerst bezoek je de huisarts en die geeft je dan een verwijzing naar de fysiotherapeut. Ook kan je natuurlijk zelf rechtstreeks contact opnemen met een fysiotherapeut als je bepaalde klachten ervaart. Kijk eens op https://www.ahcfysiotherapie.nl/ voor een fysiotherapeut bij jou in de buurt.

Meest populaire berichten