Dit gebeurt er met jouw laminaatvloer in de zomer 0 277

Dit gebeurt er met jouw laminaatvloer in de zomer

Veel mensen kiezen voor een laminaatvloer. Laminaat is namelijk erg mooi, veelzijdig en praktisch. Geen wonder dat laminaat zo populair is! Ook zijn laminaatvloeren relatief gezien aardig goedkoop en zijn ze eenvoudig te onderhouden. Laminaat is makkelijk en snel te leggen. Vooral wanneer je kiest voor een breed soort laminaat. Tot slot past het in vrijwel ieder interieur. Een nadeel van laminaat is wel dat het kan uitzetten in de zomer, wanneer het kwik snel stijgt, maar ook wanneer de verwarming hoog staat. Ben jij ook benieuwd wat er gebeurt met jouw laminaatvloer in de zomer? Lees dan even verder!

Het kraakt aan alle kanten

Net zoals veel andere materialen zet ook laminaat uit bij warmte. Hierdoor kan het laminaat gaan kraken. Er is dan niet genoeg ruimte meer over tussen de planken. Dit kan ontstaan wanneer de planken tijdens het leggen te dicht tegen elkaar aan zijn gelegd. Het laminaat heeft dan geen ruimte meer om uit te zetten. De planken kunnen tegen elkaar gaan wrikken, waardoor dat typerende krakende geluid ontstaat. Ook kan het dusdanig ernstig zijn dat de vloer deels omhoog komt of dat het bol gaat staan. Het drukt zichzelf dan als het ware weg. Probeer hier tijdens het leggen van laminaat rekening mee te houden.

De reden waarom laminaat niet tegen hitte kan

Laminaat bestaat uit samengeperste houtvezels, opgebouwd in verschillende lagen. Hierdoor wordt het uiteindelijk een stevige plank. Op de houtvezels kunnen verschillende prints, zoals een houtlook of natuursteen-look, worden geplaatst zodat het laminaat de gewenste uitstraling en kleur krijgt. Tot slot wordt iedere plank netjes afgewerkt met een beschermlaag die het laminaat moet beschermen tegen onder andere vuil, vocht en krassen. Laminaat bestaat dus grotendeels uit hout. En van hout weten we dat het uitzet door warmte en krimpt bij kou. Hoewel dit met het blote oog nauwelijks zichtbaar is, is het dus wel duidelijk merkbaar wanneer het laminaat verkeerd gelegd is.

Hoe kan ik dit probleem voorkomen?

Het feit dat er werking zit in laminaat, dus dat het uitzet en krimpt, daar kun je helaas niets aan doen. Het is inherent aan hout. Wél kun je hier rekening mee proberen te houden tijdens het leggen van het laminaat. En zorg ervoor dat je laminaat aanschaft van hoogwaardige kwaliteit. Dit hoeft niet duur laminaat te zijn. Ook goedkoop laminaat is vandaag de dag ontzettend sterk en slijtvast. Het belangrijkste is dat je laminaat aanschaft dat geschikt is voor de ruimte waar je het wilt leggen. Niet helemaal zeker of je het laminaat op de juiste manier neerlegt? Maak dan gebruik van de legservice van de partij waar je het laminaat gekocht hebt. Bijvoorbeeld van Bebo Parket!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de voordelen en nadelen van een open trap? 0 263

Wat zijn de voordelen en nadelen van een open trap?

Een open trap is een trap zonder stootborden. Zo’n trap wordt vaak in een woonkamer of kleine ruimte toegepast, maar bijvoorbeeld ook in ruimtes waar de trap midden in de woonkamer staat. Hoewel sommige mensen blij zijn met hun open trap, willen anderen hun open trap juist dichtmaken. Dit komt doordat een open trap (net zoals iedere andere trap) zijn eigen voor- en nadelen heeft. Ben jij benieuwd waarom een open trap wel of niet in jouw huis past? Lees dan dit artikel, waarin we de voordelen en nadelen van een open trap voor je op een rij zetten.

Wat zijn de voordelen van een open trap?

Een open trap biedt veel voordelen, waarvan het uiterlijk misschien wel het grootste pluspunt is. Een open trap zorgt voor een gevoel van openheid en ruimte in een kleine kamer en komt ook heel modern over. Een ander voordeel is het gemak in onderhoud: je kunt een trap zonder stootborden veel makkelijker schoonmaken. Stofzuigen en poetsen is met een open trap bijvoorbeeld een fluitje van een cent. Dat maakt een open trap een echte tijdbespaarder!

Wat zijn de nadelen van een open trap?

Een open trap heeft ook enkele belangrijke nadelen. Zo ontsnapt er bij een open trap meer warmte naar boven dan bij een trap met stootborden. Dit leidt tot hogere energiekosten, vooral in grote huizen. Daarnaast zorgt een open trap voor meer geluidsoverlast voor de buren en kan een open trap voor kleine kinderen en huisdieren zelfs gevaarlijk zijn. Zij vallen namelijk sneller door de openingen tussen de treden.

Wil jij je open trap renoveren?

Heb jij een open trap en is het tijd voor een traprenovatie? Hiervoor kun je terecht bij een traprenovatiespecialist zoals Stairz. De deskundige monteurs van Stairz kunnen je open trap bekleden of met stootborden dichtmaken en kunnen daarnaast ook een opbergruimte onder je open trap maken. Ben jij benieuwd wat er in jouw specifieke situatie mogelijk is? Dan komt een adviseur vrijblijvend bij je langs en neemt hij je trap onder de loep. Ben je blij met zijn ideeën? Dan ontvang je direct een offerte. Wanneer laat jij je open trap renoveren?

Waan je als in een Italiaanse koffiebar met de koffiecups van De Koffiejongens 0 320

Waan je als in een Italiaanse koffiebar met de koffiecups van De Koffiejongens

We zijn in Nederland echte koffieliefhebbers. Uit de cijfers van het onderzoeksbureau Euromonitor International blijkt dat een Nederlander gemiddeld 2,4 koppen per persoon per dag drinkt. Een aantal dat neerkomt op maar liefst 260 liter per jaar! Als jij jezelf in deze statistieken herkent, is de kans groot dat je jouw zintuigen altijd op scherp hebt staan voor inspiratie om jezelf elke dag op een goede kop koffie te trakteren. Daar sluiten we ons bij Mannenfactor helemaal bij aan en daarom geven we je in dit blog graag verschillende tips, waarmee je in een handomdraai de lekkerste koffie zet. Wij zijn groot fan van de koffiecups van De Koffiejongens. Deze cups zijn 100% biologisch afbreekbaar en door je te abonneren op een pakket koffiecups dat goed bij je past, hoef je jezelf nooit nee te verkopen.

Bovendien verkopen De Koffiejongens cups in krachtige smaken zoals ristretto, espresso, lungo, lungo forte en lungo extra forte. Hiermee kun jij de hele dag door van je favoriete warme drankje genieten.

Klassieker onder de koffiesmaken

Zoals de namen van de smaken waarschijnlijk al doen vermoeden, zijn die overgewaaid uit Italië. Als je Italianen naar dé nationale drank vraagt, noemen ze gegarandeerd in één adem de espresso. Die wordt daar eenvoudigweg caffè genoemd en wordt op ieder moment van de dag gedronken. De Italianen beginnen ’s morgens vroeg met een espresso en laat op de avond drinken zij deze klassieker als digestief na een zorgvuldig bereid diner. Als je je in de magie van een perfecte espresso verdiept, kun je het volgende gezegde tegenkomen: ‘Il caffè deve essere nero come il diavolo, bollente come l’inferno e dolce come l‘amore.’ Dit gezegde vertelt je precies hoe je een espresso moet drinken. Deze koffie moet namelijk zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel en zo zoet als de liefde. De schuimlaag en de zachte crema laten zien dat de espresso op de juiste temperatuur en met de juiste druk is gezet. Onmisbare factoren voor een goede smaak.

Intens, smaakvol en geconcentreerd kopje koffie

Als jij in het bezit bent van een koffiecupmachine, waan je je met de espresso-koffiecups van De Koffiejongens als in een koffiebarretje in hartje Rome. Dat geldt overigens ook voor de cups waarmee je een ristretto kunt maken. Het is niet zonder reden dat de smaakmakers van de specialist in koffiecups de ristretto aan het assortiment hebben toegevoegd. Dit kleine krachtpatsertje is een intens, smaakvol en geconcentreerd kopje koffie. Dat is ook af te leiden van de naam, die in het Italiaans letterlijk ‘beperkt’ betekent. In principe is de bereidingswijze van de ristretto bijna gelijk, maar het verschil zit hem in de hoeveelheid water. Voor de espresso-koffiecups gebruik je 40 ml water en voor die van de ristretto gebruik je 25 ml. Tijdens het zetten onder hoge druk stroomt er dus minder water door de koffiecup, wat een nog krachtigere smaak geeft dan bij een espresso. Met een ristretto maak je ‘s morgens een goede start en midden op de dag geeft die je een krachtige boost. 

Kun je de geuren al ruiken en loopt het water je in de mond? Surf dan snel naar de webshop van De Koffiejongens en kies het pakket koffiecups dat bij je past. Je kunt het abonnement pauzeren, aanpassen of stopzetten wanneer je maar wilt.

Meest populaire berichten