Handjes uit de mouwen: tijd voor een nieuw balkon 0 394

Handjes uit de mouwen: tijd voor een nieuw balkon

Het is winter en we zitten wederom in een sociale lockdown. Stiekem al een beetje klaar met dat gewandeld of puzzels maken? Én kijk je al reikhalzend uit naar die warme lente? Steek dan lekker de handen uit de mouwen en investeer deze tijd alvast in de lente. Doe dit door al aan de slag te gaan met het balkon en de inrichting hiervan.

Nieuw vloertje

Begin bij het begin bij de ‘renovatie’ van jouw balkon. Hoe ligt de vloer erbij? Mogelijkerwijs heb jij er tijden geleden een stukje nepgras op gelegd, of kijk je nog steeds tegen de oude stenen ondergrond aan. Een balkon krijgt al een frisse indruk met een nieuwe vloer. Kijk op het internet bijvoorbeeld eens naar houten tuintegels. Die klik je eenvoudig in elkaar tot een groot geheel. Maak jij liever grotere stappen? Dan kun je ook aan nieuwe vlonderplanken denken. Deze vragen wel om iets meer meetwerk, aangezien je deze op maat moet zagen. 

Als jij sowieso niet echt voor een houten vloer te porren bent, kun je altijd ook overstappen op nieuwe betontegels. Bij betonnen tegels is het slim om rubberen tegeldragers onder iedere hoek van elke tegel te leggen. Dit biedt twee voordelen: het beschermt je balkon en zorgt ervoor dat het regenwater gemakkelijk weg kan stromen.

Buurman, wat doet u nu?

De kans is groot dat jouw balkon geen oord van privacy is. Kijkt het balkon van de buren aan de andere kant op jouw stukje tuin uit, of andere woontorens in de buurt? Dan ga je er misschien toch net wat minder snel in de zon liggen bakken. Zeker met die coronakilo’s eraan… Je kunt op enkele simpele wijze voor wat meer privacy zorgen. De allermakkelijkste manier is om een grote parasol aan te schaffen. Maar ja, veel zon blijft er dan ook niet over natuurlijk. Zodra je een balkon met open ruimtes tussen de spijlen hebt, creëer je met een wilgenrol of rieten rol op een natuurlijke manier meer privacy. Of ga voor strak en netjes met afgewerkte houten balkonschermen.

Afwerken maar

Zo, de basis staat! Heb jij een paar mooie meubels onder een zeil staan? Maak ze mooi schoon en zorg dat ze klaar zijn voor een nieuw seizoen. Is het allemaal toch een beetje vergane glorie? Online vind je diverse bouwpakketten van tuinmeubels die je met wat schroeven en een accu boormachine van bijvoorbeeld 1eKeus in elkaar zet. Hang voor de finishing touch wat plantenbakken aan of over de reling en vul deze met gezellige bloemetjes. Denk ook eens aan vrolijke posters of schilderijen aan de muur, hangkaarsen en vrolijke kussentjes met dekentjes. Zo maak jij het helemaal af!

Jouw balkon heeft er na deze ingrepen waarschijnlijk nooit eerder zo gezellig bijgestaan. Welke tip pak jij als eerste op?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de voordelen en nadelen van een open trap? 0 404

Wat zijn de voordelen en nadelen van een open trap?

Een open trap is een trap zonder stootborden. Zo’n trap wordt vaak in een woonkamer of kleine ruimte toegepast, maar bijvoorbeeld ook in ruimtes waar de trap midden in de woonkamer staat. Hoewel sommige mensen blij zijn met hun open trap, willen anderen hun open trap juist dichtmaken. Dit komt doordat een open trap (net zoals iedere andere trap) zijn eigen voor- en nadelen heeft. Ben jij benieuwd waarom een open trap wel of niet in jouw huis past? Lees dan dit artikel, waarin we de voordelen en nadelen van een open trap voor je op een rij zetten.

Wat zijn de voordelen van een open trap?

Een open trap biedt veel voordelen, waarvan het uiterlijk misschien wel het grootste pluspunt is. Een open trap zorgt voor een gevoel van openheid en ruimte in een kleine kamer en komt ook heel modern over. Een ander voordeel is het gemak in onderhoud: je kunt een trap zonder stootborden veel makkelijker schoonmaken. Stofzuigen en poetsen is met een open trap bijvoorbeeld een fluitje van een cent. Dat maakt een open trap een echte tijdbespaarder!

Wat zijn de nadelen van een open trap?

Een open trap heeft ook enkele belangrijke nadelen. Zo ontsnapt er bij een open trap meer warmte naar boven dan bij een trap met stootborden. Dit leidt tot hogere energiekosten, vooral in grote huizen. Daarnaast zorgt een open trap voor meer geluidsoverlast voor de buren en kan een open trap voor kleine kinderen en huisdieren zelfs gevaarlijk zijn. Zij vallen namelijk sneller door de openingen tussen de treden.

Wil jij je open trap renoveren?

Heb jij een open trap en is het tijd voor een traprenovatie? Hiervoor kun je terecht bij een traprenovatiespecialist zoals Stairz. De deskundige monteurs van Stairz kunnen je open trap bekleden of met stootborden dichtmaken en kunnen daarnaast ook een opbergruimte onder je open trap maken. Ben jij benieuwd wat er in jouw specifieke situatie mogelijk is? Dan komt een adviseur vrijblijvend bij je langs en neemt hij je trap onder de loep. Ben je blij met zijn ideeën? Dan ontvang je direct een offerte. Wanneer laat jij je open trap renoveren?

Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken? 0 318

Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken?

Het heeft iets romantisch, een houthaard in huis. Een houtkachel verwarmt niet alleen je huis, zodat je de centrale verwarming minder gebruikt en op die manier op je gaskosten bespaart, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in je woonkamer. De combinatie van een fraaie uitstraling en prettige warmte maken het aantrekkelijk om een houtkachel in huis te halen. Maar wat voor soorten houtkachels bestaan er? En hoe stook je een houthaard eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles over het stoken met een houtkachel.

De verschillende soorten houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels:

  • Speksteenkachels;
  • Hanghaarden;
  • Inzethaarden of inbouwhaarden;
  • Vrijstaande kachels.

De voordelen van verschillende houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels die ieder zo hun eigen voordelen hebben. Zo houden speksteenkachels na het doven van het vuur nog lang hun hitte vast. Ze hebben een hoog rendement: je ervaart veel hitte, maar verbrandt zo min mogelijk hout. Hanghaarden hangen meestal van het plafond, terwijl inzethaarden of inbouwhaarden in een muur worden ingebouwd. Het voordeel van vrijstaande kachels is dat ze zo’n in zo’n beetje iedere kamer passen, als het maar mogelijk is om een goed rookkanaal (een soort schoorsteen) aan te leggen. Wat voor soort haard je plaatst, verschilt per huis. Een haard moet veilig worden geplaatst, bij je interieur passen en natuurlijk ook naar jouw smaak zijn. Een specialist kan je helpen een passende houtkachel uit te kiezen.

Hoe stook je duurzaam?

Met een houtkachel bespaar je op je gaskosten, want je CV hoeft minder vaak aan. Wel is het belangrijk dat je je kachel zo duurzaam mogelijk stookt. Hout met een hoog rendement brandt schoner dan hout met een laag rendement, wat ook voor jezelf positief is. Jij wekt meer warmte op en je omgeving heeft minder overlast. Zorg dat je schoon hout inslaat en dat het vochtpercentage van het hout laag ligt. Is je hout droog, dan ontstaat er een zo volledig mogelijke verbranding en ligt het rendement van het hout hoog. Ten slotte is ook de manier waarop je brandhout verbrandt van belang. Stapel houtblokken van dik naar dun op elkaar en leg het aanmaakblokje helemaal bovenop. Als je hout van boven naar beneden verbrandt, lok je een volledige verbranding uit. Je stookt dan veel schoner, dan als je hout van onderaf verbrandt.

Waar kun je een houtkachel kopen?

Bij een gespecialiseerde winkel, bijvoorbeeld Kachels- en Haardenwinkel, kun je terecht voor advies over de aanschaf van een houtkachel. Weet je nog niet precies welk soort kachel het beste tot zijn recht komt in jouw woonkamer? Dan kun je rustig de verschillende opties bekijken en eventueel vragen stellen. Advies van de experts bij een gespecialiseerde winkel is vrijblijvend, dus wacht niet langer en bezoek een zaak zoals Kachels- en Haardenwinkel, dan heb jij binnenkort misschien ook wel een romantische houthaard

Meest populaire berichten