Handjes uit de mouwen: tijd voor een nieuw balkon 0 303

Handjes uit de mouwen: tijd voor een nieuw balkon

Het is winter en we zitten wederom in een sociale lockdown. Stiekem al een beetje klaar met dat gewandeld of puzzels maken? Én kijk je al reikhalzend uit naar die warme lente? Steek dan lekker de handen uit de mouwen en investeer deze tijd alvast in de lente. Doe dit door al aan de slag te gaan met het balkon en de inrichting hiervan.

Nieuw vloertje

Begin bij het begin bij de ‘renovatie’ van jouw balkon. Hoe ligt de vloer erbij? Mogelijkerwijs heb jij er tijden geleden een stukje nepgras op gelegd, of kijk je nog steeds tegen de oude stenen ondergrond aan. Een balkon krijgt al een frisse indruk met een nieuwe vloer. Kijk op het internet bijvoorbeeld eens naar houten tuintegels. Die klik je eenvoudig in elkaar tot een groot geheel. Maak jij liever grotere stappen? Dan kun je ook aan nieuwe vlonderplanken denken. Deze vragen wel om iets meer meetwerk, aangezien je deze op maat moet zagen. 

Als jij sowieso niet echt voor een houten vloer te porren bent, kun je altijd ook overstappen op nieuwe betontegels. Bij betonnen tegels is het slim om rubberen tegeldragers onder iedere hoek van elke tegel te leggen. Dit biedt twee voordelen: het beschermt je balkon en zorgt ervoor dat het regenwater gemakkelijk weg kan stromen.

Buurman, wat doet u nu?

De kans is groot dat jouw balkon geen oord van privacy is. Kijkt het balkon van de buren aan de andere kant op jouw stukje tuin uit, of andere woontorens in de buurt? Dan ga je er misschien toch net wat minder snel in de zon liggen bakken. Zeker met die coronakilo’s eraan… Je kunt op enkele simpele wijze voor wat meer privacy zorgen. De allermakkelijkste manier is om een grote parasol aan te schaffen. Maar ja, veel zon blijft er dan ook niet over natuurlijk. Zodra je een balkon met open ruimtes tussen de spijlen hebt, creëer je met een wilgenrol of rieten rol op een natuurlijke manier meer privacy. Of ga voor strak en netjes met afgewerkte houten balkonschermen.

Afwerken maar

Zo, de basis staat! Heb jij een paar mooie meubels onder een zeil staan? Maak ze mooi schoon en zorg dat ze klaar zijn voor een nieuw seizoen. Is het allemaal toch een beetje vergane glorie? Online vind je diverse bouwpakketten van tuinmeubels die je met wat schroeven en een accu boormachine van bijvoorbeeld 1eKeus in elkaar zet. Hang voor de finishing touch wat plantenbakken aan of over de reling en vul deze met gezellige bloemetjes. Denk ook eens aan vrolijke posters of schilderijen aan de muur, hangkaarsen en vrolijke kussentjes met dekentjes. Zo maak jij het helemaal af!

Jouw balkon heeft er na deze ingrepen waarschijnlijk nooit eerder zo gezellig bijgestaan. Welke tip pak jij als eerste op?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De toepassingen van restbeton 0 275

De toepassingen van restbeton

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van beton, krijgt te maken met restbeton. De strikte eisen en milieu-normeringen maken het afvoeren van restbeton een tijdsintensieve en kostbare onderneming. Gelukkig valt restbeton slimmer te verwerken, door er met behulp van een stalen betonblokmal een nieuw betonblok van te maken. Het nieuwe betonblok verkoop je aan andere bedrijven of gebruik je voor eigen projecten. Door van restbeton nieuwe betonblokken te maken, verwerk je het op een duurzame manier en kun je er ook verdiensten mee maken.

Zo produceer je betonblokken:

  • Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
  • Breng op de binnenzijde van de mal een oliehoudende coating aan;
  • Giet het beton geleidelijk in de mal. Zo weet je zeker dat ook de uitstulpingen goed worden gevuld;
  • Tril het beton met een pneumatische of elektrische trilnaald, voor een homogene verdeling;
  • Strijk het beton glad met een troffel;
  • Verwijder de pinnen en wiggen van de mal nadat het beton is uitgehard;
  • Verwijder als laatste ook de mal van het beton en het betonblok is gereed.

De toepassingen van beton

Met verschillende mallen worden verschillende betonblokken gemaakt. Zo zijn er mallen voor rechthoekige betonblokken die als legoblokken stapelbaar zijn. Het design van deze blokken, maakt dat die niet gaan schuiven. Betonplaatmallen worden gebruikt voor het bestraten van industrieterreinen of parkeerplaatsen. Betonplaten zullen, mits ze op een goede ondergrond liggen en goed worden geplaatst, niet verzakken. Omdat ze relatief groot zijn, worden ze sneller geplaatst dan straatstenen. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk te verwijderen wanneer er grondwerk nodig is. Betonblokken bieden ook uitkomst voor het waarborgen van de veiligheid van het verkeer bij wegwerkzaamheden.

Betonnen barriers maken het mogelijk om wegen af te zetten of om de veiligheid van wegwerkers te waarborgen. Kortom, betonblokken zijn zeer breed inzetbaar: niet alleen in de bouw, maar ook voor het realiseren van veiligheid.

Haal meer uit één mal

Het is mogelijk om met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten te maken, door deelwanden in de betonblokmallen te plaatsen. Zo is het een optie om twee blokken ter grote van een half blok, of juist meerdere kleine blokken te produceren. De deelwanden kun je zelfs diagonaal plaatsen, zodat het betonblok schuin afloopt. Verder is het ook mogelijk om met betonblokken traptreden te produceren, om zo stevige betonnen trappen te maken. Stalen betonblokmallen zijn door deelwanden in te zetten dus enorm veelzijdig. Je verwerkt niet alleen restbeton, maar voert daarbij ook complete bouwprojecten uit. Dit maakt betonblokmallen duurzaam en kostenbesparend!

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst 0 208

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst

Gemiddeld krijgen Nederlanders eens in de acht jaar te maken met een verstopping in de afvoer. Door het wegspoelen van afvalwater of juist door dingen weg te spoelen die je niet hoort weg te spoelen, kun je een verstopping veroorzaken. Dit hoeft niet alleen om een verstopte afvoer te gaan. In de ergste gevallen kan de riolering ook verstopt raken. Maar wat moet je doen als het riool verstopt zit? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Hoe voorkom je een verstopt riool?

Dat je afvalwater wegspoelt, is eigenlijk niet te voorkomen. Toch kun je een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je riool niet verstopt raakt. Spoel bijvoorbeeld geen vaste stoffen door het toilet. Met vaste stoffen bedoelen we maandverband, tampons en plastic, maar ook te grote hoeveelheden toiletpapier of wet wipes (vochtige doekjes). Maak na het douchen altijd het doucheputje schoon. Haren die wegspoelen kunnen namelijk voor een verstopping zorgen. Ook in de keuken kun je een aantal veranderingen doorvoeren: schraap voor het afwassen goed de etensresten van je bord. Olie, jus, vet en soep mogen om een verstopping te voorkomen niet door de gootsteen gegoten worden. Dingen als vieze olie of frituurvet kun je inleveren bij een inleverpunt zoals een milieustraat.

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er is niet veel dat je kunt doen als een riool ernstig verstopt zit. Als je het toch wilt proberen, kun je heet sodawater of azijn door de afvoer spoelen. Doe dit ‘s avonds, laat het ‘s nachts zijn werk doen en spoel de volgende dag na met een liter kokend water. Grijp alsjeblieft niet naar een rubberen ontstopper. Omdat deze de ruimte tussen de verstopping en de ontstopper vacuüm trekt, kunnen leidingen gaan lekken of zelfs barsten. Als ontstoppende middeltjes niet werken is het het beste om contact op te nemen met een ontstoppingsdienst. Lelystad en Almere hebben een ontstoppingsdienst die je ook buiten kantooruren kunt bereiken. Ook als de telefoon toch een keer niet opgenomen wordt, bellen ze jou zo spoedig mogelijk terug,

Een ontstoppingsbedrijf voor al je rioolproblemen

Een ontstoppingsbedrijf kan veel voor je betekenen. Heb je rioolproblemen of zit je afvoer verstopt? Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Hoorn, Purmerend en Zaandam zijn in Noord-Holland de locaties van zo’n ontstoppingsbedrijf. Bij een ontstoppingsbedrijf of ontstoppingsdienst kun je terecht voor een verstopte afvoer, voor rioolproblemen of rioolbeheer (bijvoorbeeld een reiniging) en zelfs om een septic tank te laten legen.

Meest populaire berichten