Hoe houd je je huis goedkoop fris? 0 162

Hoe houd je je huis goedkoop fris?

Ben je op zoek naar een manier om het binnenshuis aangenamer te maken, zonder gedoe met tocht of het lawaai van een airconditioning unit? Bij Mannenfactor delen we deze week een handige tip: de zonneschermen van Sunwise Screens. Een screen met zuignappen van Sunwise kun je gemakkelijk zelf aan de binnen- of buitenkant van je raam bevestigen en is bovendien zeer betaalbaar. Dankzij de handige zuignappen kun je een screen op bijna elk vierkant en vlak raam plaatsen. Lees in dit artikel meer over de zonneschermen met zuignappen van Sunwise Screens!

Waarom kiezen voor een screen met zuignappen in plaats van airconditioning?

Airconditioning is duur, kan tocht veroorzaken en het lawaai kan je ’s nachts wakker houden. Daarnaast is het in een huurwoning of andere tijdelijke verblijfsruimte vaak geen praktische optie, omdat je het systeem niet zomaar kunt meenemen als je verhuist. Daarom zijn de screens van Sunwise een uitstekend alternatief. Deze screens zijn niet alleen betaalbaar (je kunt al een zonnescherm aanschaffen vanaf twintig euro), maar je kunt ze ook moeiteloos op je ramen bevestigen en verwijderen. Op die manier gebruik je de screens later op andere ramen opnieuw.

Bestel je screens in drie simpele stappen:

Wil je graag een screen met zuignappen bestellen? Bij Sunwise is dit snel en gemakkelijk in slechts drie stappen geregeld:

  • Meet de breedte en hoogte van je raam op;
  • Kies een type en kleur;
  • Binnen tien werkdagen worden de screens verzonden.

Hoe bevestig je het screen met zuignappen op je raam?

Voordat je de zonneschermen op je ramen kunt aanbrengen, is het essentieel om eerst ieder raam grondig schoon te maken. Vooral de plekken waar de zuignappen worden bevestigd, dienen extra schoon te zijn. Dit zorgt ervoor dat de zuignappen goed aan het raam blijven hechten. Bevochtig lichtjes de zuignappen van je zonnescherm met water en positioneer het scherm gecentreerd op het raam. Druk tot slot de zuignappen stevig aan. Binnen slechts tien minuten heb je een doek voor je raam tegen de zon. Vanaf dat moment kunnen ze helpen om de temperatuur in huis tot wel acht graden koeler te houden. Kies daarom voor de praktische screens van Sunwise.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De toepassingen van restbeton 0 328

De toepassingen van restbeton

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van beton, krijgt te maken met restbeton. De strikte eisen en milieu-normeringen maken het afvoeren van restbeton een tijdsintensieve en kostbare onderneming. Gelukkig valt restbeton slimmer te verwerken, door er met behulp van een stalen betonblokmal een nieuw betonblok van te maken. Het nieuwe betonblok verkoop je aan andere bedrijven of gebruik je voor eigen projecten. Door van restbeton nieuwe betonblokken te maken, verwerk je het op een duurzame manier en kun je er ook verdiensten mee maken.

Zo produceer je betonblokken:

  • Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
  • Breng op de binnenzijde van de mal een oliehoudende coating aan;
  • Giet het beton geleidelijk in de mal. Zo weet je zeker dat ook de uitstulpingen goed worden gevuld;
  • Tril het beton met een pneumatische of elektrische trilnaald, voor een homogene verdeling;
  • Strijk het beton glad met een troffel;
  • Verwijder de pinnen en wiggen van de mal nadat het beton is uitgehard;
  • Verwijder als laatste ook de mal van het beton en het betonblok is gereed.

De toepassingen van beton

Met verschillende mallen worden verschillende betonblokken gemaakt. Zo zijn er mallen voor rechthoekige betonblokken die als legoblokken stapelbaar zijn. Het design van deze blokken, maakt dat die niet gaan schuiven. Betonplaatmallen worden gebruikt voor het bestraten van industrieterreinen of parkeerplaatsen. Betonplaten zullen, mits ze op een goede ondergrond liggen en goed worden geplaatst, niet verzakken. Omdat ze relatief groot zijn, worden ze sneller geplaatst dan straatstenen. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk te verwijderen wanneer er grondwerk nodig is. Betonblokken bieden ook uitkomst voor het waarborgen van de veiligheid van het verkeer bij wegwerkzaamheden.

Betonnen barriers maken het mogelijk om wegen af te zetten of om de veiligheid van wegwerkers te waarborgen. Kortom, betonblokken zijn zeer breed inzetbaar: niet alleen in de bouw, maar ook voor het realiseren van veiligheid.

Haal meer uit één mal

Het is mogelijk om met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten te maken, door deelwanden in de betonblokmallen te plaatsen. Zo is het een optie om twee blokken ter grote van een half blok, of juist meerdere kleine blokken te produceren. De deelwanden kun je zelfs diagonaal plaatsen, zodat het betonblok schuin afloopt. Verder is het ook mogelijk om met betonblokken traptreden te produceren, om zo stevige betonnen trappen te maken. Stalen betonblokmallen zijn door deelwanden in te zetten dus enorm veelzijdig. Je verwerkt niet alleen restbeton, maar voert daarbij ook complete bouwprojecten uit. Dit maakt betonblokmallen duurzaam en kostenbesparend!

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst 0 266

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst

Gemiddeld krijgen Nederlanders eens in de acht jaar te maken met een verstopping in de afvoer. Door het wegspoelen van afvalwater of juist door dingen weg te spoelen die je niet hoort weg te spoelen, kun je een verstopping veroorzaken. Dit hoeft niet alleen om een verstopte afvoer te gaan. In de ergste gevallen kan de riolering ook verstopt raken. Maar wat moet je doen als het riool verstopt zit? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Hoe voorkom je een verstopt riool?

Dat je afvalwater wegspoelt, is eigenlijk niet te voorkomen. Toch kun je een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je riool niet verstopt raakt. Spoel bijvoorbeeld geen vaste stoffen door het toilet. Met vaste stoffen bedoelen we maandverband, tampons en plastic, maar ook te grote hoeveelheden toiletpapier of wet wipes (vochtige doekjes). Maak na het douchen altijd het doucheputje schoon. Haren die wegspoelen kunnen namelijk voor een verstopping zorgen. Ook in de keuken kun je een aantal veranderingen doorvoeren: schraap voor het afwassen goed de etensresten van je bord. Olie, jus, vet en soep mogen om een verstopping te voorkomen niet door de gootsteen gegoten worden. Dingen als vieze olie of frituurvet kun je inleveren bij een inleverpunt zoals een milieustraat.

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er is niet veel dat je kunt doen als een riool ernstig verstopt zit. Als je het toch wilt proberen, kun je heet sodawater of azijn door de afvoer spoelen. Doe dit ‘s avonds, laat het ‘s nachts zijn werk doen en spoel de volgende dag na met een liter kokend water. Grijp alsjeblieft niet naar een rubberen ontstopper. Omdat deze de ruimte tussen de verstopping en de ontstopper vacuüm trekt, kunnen leidingen gaan lekken of zelfs barsten. Als ontstoppende middeltjes niet werken is het het beste om contact op te nemen met een ontstoppingsdienst. Lelystad en Almere hebben een ontstoppingsdienst die je ook buiten kantooruren kunt bereiken. Ook als de telefoon toch een keer niet opgenomen wordt, bellen ze jou zo spoedig mogelijk terug,

Een ontstoppingsbedrijf voor al je rioolproblemen

Een ontstoppingsbedrijf kan veel voor je betekenen. Heb je rioolproblemen of zit je afvoer verstopt? Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Hoorn, Purmerend en Zaandam zijn in Noord-Holland de locaties van zo’n ontstoppingsbedrijf. Bij een ontstoppingsbedrijf of ontstoppingsdienst kun je terecht voor een verstopte afvoer, voor rioolproblemen of rioolbeheer (bijvoorbeeld een reiniging) en zelfs om een septic tank te laten legen.

Meest populaire berichten