Hoe houd je je huis goedkoop fris? 0 281

Hoe houd je je huis goedkoop fris?

Ben je op zoek naar een manier om het binnenshuis aangenamer te maken, zonder gedoe met tocht of het lawaai van een airconditioning unit? Bij Mannenfactor delen we deze week een handige tip: de zonneschermen van Sunwise Screens. Een screen met zuignappen van Sunwise kun je gemakkelijk zelf aan de binnen- of buitenkant van je raam bevestigen en is bovendien zeer betaalbaar. Dankzij de handige zuignappen kun je een screen op bijna elk vierkant en vlak raam plaatsen. Lees in dit artikel meer over de zonneschermen met zuignappen van Sunwise Screens!

Waarom kiezen voor een screen met zuignappen in plaats van airconditioning?

Airconditioning is duur, kan tocht veroorzaken en het lawaai kan je ’s nachts wakker houden. Daarnaast is het in een huurwoning of andere tijdelijke verblijfsruimte vaak geen praktische optie, omdat je het systeem niet zomaar kunt meenemen als je verhuist. Daarom zijn de screens van Sunwise een uitstekend alternatief. Deze screens zijn niet alleen betaalbaar (je kunt al een zonnescherm aanschaffen vanaf twintig euro), maar je kunt ze ook moeiteloos op je ramen bevestigen en verwijderen. Op die manier gebruik je de screens later op andere ramen opnieuw.

Bestel je screens in drie simpele stappen:

Wil je graag een screen met zuignappen bestellen? Bij Sunwise is dit snel en gemakkelijk in slechts drie stappen geregeld:

  • Meet de breedte en hoogte van je raam op;
  • Kies een type en kleur;
  • Binnen tien werkdagen worden de screens verzonden.

Hoe bevestig je het screen met zuignappen op je raam?

Voordat je de zonneschermen op je ramen kunt aanbrengen, is het essentieel om eerst ieder raam grondig schoon te maken. Vooral de plekken waar de zuignappen worden bevestigd, dienen extra schoon te zijn. Dit zorgt ervoor dat de zuignappen goed aan het raam blijven hechten. Bevochtig lichtjes de zuignappen van je zonnescherm met water en positioneer het scherm gecentreerd op het raam. Druk tot slot de zuignappen stevig aan. Binnen slechts tien minuten heb je een doek voor je raam tegen de zon. Vanaf dat moment kunnen ze helpen om de temperatuur in huis tot wel acht graden koeler te houden. Kies daarom voor de praktische screens van Sunwise.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken? 0 320

Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken?

Het heeft iets romantisch, een houthaard in huis. Een houtkachel verwarmt niet alleen je huis, zodat je de centrale verwarming minder gebruikt en op die manier op je gaskosten bespaart, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in je woonkamer. De combinatie van een fraaie uitstraling en prettige warmte maken het aantrekkelijk om een houtkachel in huis te halen. Maar wat voor soorten houtkachels bestaan er? En hoe stook je een houthaard eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles over het stoken met een houtkachel.

De verschillende soorten houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels:

  • Speksteenkachels;
  • Hanghaarden;
  • Inzethaarden of inbouwhaarden;
  • Vrijstaande kachels.

De voordelen van verschillende houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels die ieder zo hun eigen voordelen hebben. Zo houden speksteenkachels na het doven van het vuur nog lang hun hitte vast. Ze hebben een hoog rendement: je ervaart veel hitte, maar verbrandt zo min mogelijk hout. Hanghaarden hangen meestal van het plafond, terwijl inzethaarden of inbouwhaarden in een muur worden ingebouwd. Het voordeel van vrijstaande kachels is dat ze zo’n in zo’n beetje iedere kamer passen, als het maar mogelijk is om een goed rookkanaal (een soort schoorsteen) aan te leggen. Wat voor soort haard je plaatst, verschilt per huis. Een haard moet veilig worden geplaatst, bij je interieur passen en natuurlijk ook naar jouw smaak zijn. Een specialist kan je helpen een passende houtkachel uit te kiezen.

Hoe stook je duurzaam?

Met een houtkachel bespaar je op je gaskosten, want je CV hoeft minder vaak aan. Wel is het belangrijk dat je je kachel zo duurzaam mogelijk stookt. Hout met een hoog rendement brandt schoner dan hout met een laag rendement, wat ook voor jezelf positief is. Jij wekt meer warmte op en je omgeving heeft minder overlast. Zorg dat je schoon hout inslaat en dat het vochtpercentage van het hout laag ligt. Is je hout droog, dan ontstaat er een zo volledig mogelijke verbranding en ligt het rendement van het hout hoog. Ten slotte is ook de manier waarop je brandhout verbrandt van belang. Stapel houtblokken van dik naar dun op elkaar en leg het aanmaakblokje helemaal bovenop. Als je hout van boven naar beneden verbrandt, lok je een volledige verbranding uit. Je stookt dan veel schoner, dan als je hout van onderaf verbrandt.

Waar kun je een houtkachel kopen?

Bij een gespecialiseerde winkel, bijvoorbeeld Kachels- en Haardenwinkel, kun je terecht voor advies over de aanschaf van een houtkachel. Weet je nog niet precies welk soort kachel het beste tot zijn recht komt in jouw woonkamer? Dan kun je rustig de verschillende opties bekijken en eventueel vragen stellen. Advies van de experts bij een gespecialiseerde winkel is vrijblijvend, dus wacht niet langer en bezoek een zaak zoals Kachels- en Haardenwinkel, dan heb jij binnenkort misschien ook wel een romantische houthaard

De toepassingen van restbeton 0 420

De toepassingen van restbeton

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van beton, krijgt te maken met restbeton. De strikte eisen en milieu-normeringen maken het afvoeren van restbeton een tijdsintensieve en kostbare onderneming. Gelukkig valt restbeton slimmer te verwerken, door er met behulp van een stalen betonblokmal een nieuw betonblok van te maken. Het nieuwe betonblok verkoop je aan andere bedrijven of gebruik je voor eigen projecten. Door van restbeton nieuwe betonblokken te maken, verwerk je het op een duurzame manier en kun je er ook verdiensten mee maken.

Zo produceer je betonblokken:

  • Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
  • Breng op de binnenzijde van de mal een oliehoudende coating aan;
  • Giet het beton geleidelijk in de mal. Zo weet je zeker dat ook de uitstulpingen goed worden gevuld;
  • Tril het beton met een pneumatische of elektrische trilnaald, voor een homogene verdeling;
  • Strijk het beton glad met een troffel;
  • Verwijder de pinnen en wiggen van de mal nadat het beton is uitgehard;
  • Verwijder als laatste ook de mal van het beton en het betonblok is gereed.

De toepassingen van beton

Met verschillende mallen worden verschillende betonblokken gemaakt. Zo zijn er mallen voor rechthoekige betonblokken die als legoblokken stapelbaar zijn. Het design van deze blokken, maakt dat die niet gaan schuiven. Betonplaatmallen worden gebruikt voor het bestraten van industrieterreinen of parkeerplaatsen. Betonplaten zullen, mits ze op een goede ondergrond liggen en goed worden geplaatst, niet verzakken. Omdat ze relatief groot zijn, worden ze sneller geplaatst dan straatstenen. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk te verwijderen wanneer er grondwerk nodig is. Betonblokken bieden ook uitkomst voor het waarborgen van de veiligheid van het verkeer bij wegwerkzaamheden.

Betonnen barriers maken het mogelijk om wegen af te zetten of om de veiligheid van wegwerkers te waarborgen. Kortom, betonblokken zijn zeer breed inzetbaar: niet alleen in de bouw, maar ook voor het realiseren van veiligheid.

Haal meer uit één mal

Het is mogelijk om met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten te maken, door deelwanden in de betonblokmallen te plaatsen. Zo is het een optie om twee blokken ter grote van een half blok, of juist meerdere kleine blokken te produceren. De deelwanden kun je zelfs diagonaal plaatsen, zodat het betonblok schuin afloopt. Verder is het ook mogelijk om met betonblokken traptreden te produceren, om zo stevige betonnen trappen te maken. Stalen betonblokmallen zijn door deelwanden in te zetten dus enorm veelzijdig. Je verwerkt niet alleen restbeton, maar voert daarbij ook complete bouwprojecten uit. Dit maakt betonblokmallen duurzaam en kostenbesparend!

Meest populaire berichten