Performance management is leuker dan het klinkt! 0 358

Performance management is leuker dan het klinkt!

Als je denkt aan performance management, komt er waarschijnlijk meteen een saaie beoordelingscyclus in je op, vol met jaarlijkse beoordelingen en feedbackgesprekken die je met angst en beven tegemoet ziet. Maar vrees niet, de wereld van performance management ondergaat een ware revolutie. We duiken in de toekomst van performance management, waarin continu feedback en agile methoden de nieuwe norm worden.

Het einde van de jaarlijkse beoordeling spanning

Laten we eerlijk zijn, jaarlijkse beoordelingen zijn zelden plezierig. Ze brengen vaak een flinke dosis stress met zich mee, zowel voor werknemers als voor leidinggevenden. Maar wat als ik je vertel dat dit niet langer de enige optie is?

Continu feedback is de nieuwe held in de wereld van performance management. In plaats van één keer per jaar te horen hoe je het hebt gedaan, ontvang je nu regelmatig feedback van je collega’s en leidinggevenden. Dit stelt je in staat om snel bij te sturen en je vaardigheden continu te verbeteren.

Net als in de IT-wereld

Misschien heb je wel eens gehoord van het woord “agile” in de context van softwareontwikkeling. Het idee is om flexibel en aanpasbaar te zijn, om snel te reageren op veranderingen. Nou, dit concept is nu overgewaaid naar performance management.

Agile prestatiebeheer betekent dat doelen en verwachtingen niet in steen zijn gebeiteld. In plaats daarvan worden ze regelmatig herzien en aangepast aan de voortdurend veranderende behoeften van de organisatie en de werknemer. Dit maakt het mogelijk om veel wendbaarder te zijn en snel te reageren op nieuwe uitdagingen.

De kracht van continue feedback

Een van de grootste voordelen van continue feedback is dat het een cultuur van openheid en transparantie bevordert. Werknemers voelen zich meer betrokken en gewaardeerd wanneer ze regelmatig horen hoe ze het doen. Het stelt hen ook in staat om proactief problemen aan te pakken voordat ze uitgroeien tot grote problemen.

Maar let op, continue feedback vereist wel een bepaalde mindset. Het betekent dat zowel werknemers als leidinggevenden bereid moeten zijn om eerlijke en constructieve feedback te geven en te ontvangen. Het gaat niet om het bekritiseren van fouten, maar om het samenwerken aan groei.

De rol van technologie

Technologie speelt een cruciale rol in de toekomst van performance management. Er zijn nu tal van tools en softwareplatforms beschikbaar die het gemakkelijk maken om feedback te verzamelen, doelen te beheren en de voortgang bij te houden. Dit maakt het proces efficiënter en zorgt ervoor dat niets verloren gaat in de hectiek van het dagelijkse werk.

Balans tussen kwaliteit en snelheid

Hoewel agile prestatiebeheer en continu feedback veel voordelen met zich meebrengen, is het belangrijk om een balans te vinden tussen kwaliteit en snelheid. Het kan verleidelijk zijn om constant te evalueren en aan te passen, maar te veel verandering kan ook voor verwarring en onzekerheid zorgen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat moet je doen als je remmen piepen? 0 412

Wat moet je doen als je remmen piepen?

Als automobilist krijg je er hoe dan ook een keer mee te maken: piepende remmen. Hoe meer je rijdt, hoe sneller je remmen slijten. Dat gaat geleidelijk, waardoor het je misschien niet opvalt dat je remmen daadwerkelijk minder goed gaan werken. Daarom negeren veel bestuurders piepende remmen, maar eigenlijk is dat niet goed. Piepende remmen zijn namelijk een indicatie dat (delen van) je remsysteem niet meer werken zoals het eigenlijk hoort. Maar waardoor worden piepende remmen precies veroorzaakt? En wat moet je doen als je remmen piepen?

Wat zijn de mogelijke oorzaken van piepende remmen?

● Er zit remstof en/of vuil op de remblokken van je auto;
● Er heeft een installatiefout plaatsgevonden tijdens het vervangen van de rem;
● De remblokken en het remsysteem van je auto zijn niet compatibel;
● Je remblokken zijn van slechte kwaliteit;
● Je auto heeft (te) lang stilgestaan;
● Er zitten roestplekken op de remschijven;
● Je remsysteem is oververhit geweest.

Wat betekent het als je remmen piepen?

Hoor je tijdens het remmen een piepend geluid? Dan is de kans groot dat er iets mis is met je remsysteem. Dat betekent niet meteen dat je remblokken of remschijven daadwerkelijk beschadigd zijn. Was je je auto niet vaak, dan kan opgebouwde remstof in de zomer bijvoorbeeld ook een piepend geluid veroorzaken. Toch is het goed om piepende remmen door een specialist te laten controleren, want volgens de ANWB zijn de meest voorkomende fouten van remsystemen verroeste remschijven, hangende remzuigers of versleten remblokken.

Wat moet je doen als je remmen plotseling piepen?

Beginnen je remmen plotseling te piepen, bijvoorbeeld nadat je een keer abrupt moet remmen? Dan is het goed om met je auto naar een garage te gaan. Bij Mannenfactor raden wij de garages van Carteam aan. Het voordeel van Carteam autobedrijven is dat je ze overal in Nederland vindt, met overal dezelfde specialistische kennis en hetzelfde deskundige onderhoud aan je auto. Naast het controleren van je remmen, kun je bij Carteam onder andere terecht voor een grote beurt, een kleine beurt of voor specifiek onderhoud zoals het vervangen van de accu van je auto. Dit alles doen de monteurs van Carteam voor een aantrekkelijke prijs. Wil je van piepende remmen af of heeft jouw auto om een andere reden onderhoud nodig? Bezoek dan snel een Carteam-garage!

Lening oversluiten: wel of geen goed idee? 0 368

Lening oversluiten: wel of geen goed idee?

De laatste jaren hoor je steeds meer over het oversluiten van leningen. Misschien heb je zelf ook wel enkele leningen lopen en denk je er over om deze te laten oversluiten. Maar wat houdt dat nu eigenlijk precies in? En is een lening oversluiten nu eigenlijk wel of geen goed idee? Met dit artikel helpen we je graag op weg en geven we antwoord op al je vragen.

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Maar hoe werkt het oversluiten van een lening eigenlijk? Wat maakt dit financieel aantrekkelijk?

Als je je lening(en) laat oversluiten, dan betekent dit dat je elders het bedrag van deze lening(en) leent en daarmee je bestaande lening aflost. In andere woorden: je leent geld voor het aflossen van je bestaande leningen. Dit klinkt misschien een tikkeltje vreemd. Want wat maakt dit aantrekkelijker dan gewoon bij je bestaande leningen blijven? Dit heeft verschillende redenen en hier gaan we straks dieper op in. Na het oversluiten van de lening beschik je nog maar over één lening bij één kredietverstrekker en deze betaal je vervolgens weer maandelijks rente en aflossing.

De voordelen op een rijtje

Wat maakt het oversluiten van een lening zo aantrekkelijk?

Meestal kijken we hierbij vooral naar het financiële voordeel. Het grootste voordeel is toch wel dat de rentetarieven van nu meestal lager liggen dan enkele jaren geleden. Ook de algemene voorwaarden kunnen aantrekkelijker zijn. Als je geld wil besparen op je lopende leningen, dan kan het oversluiten van de lening een goed idee zijn. Zo geniet je van gunstige rentetarieven en ben je dus onder de streep minder kwijt aan je lening.

Dan zijn er ook nog mensen die door de jaren heen allemaal verschillende leningen bij diverse kredietverstrekkers hebben afgesloten en daardoor het overzicht zo goed als verloren zijn. Het is bijna niet meer te overzien als er maandelijks zoveel wordt afgeschreven. Door alle leningen onder te brengen onder één grotere lening, zullen de financiën plotsklaps een stuk overzichtelijker zijn.

Wanneer is dit geen goed idee?

Het is doorgaans geen enkel probleem om je lening over te sluiten. In sommige gevallen kan dit echter wel problemen geven. Soms weigeren de kredietverstrekkers van de bestaande lening namelijk jouw aanvraag om vroegtijdig aflossen. Het is dan alsnog mogelijk om het contract te breken, maar dit zal wel een fikse boete opleveren. Hierdoor valt het financiële voordeel van het oversluiten een beetje weg.

Houd er bovendien ook rekening mee dat er elk jaar weer nieuwere en strengere regels met betrekking voor het lenen komen. Zo zijn er sinds 16 juli jongstleden weer zeer strenge regels bijgekomen door de huidige inflatie. Hierdoor is het helemaal niet meer zo gemakkelijk om geld te lenen. Zo kan het zeker zo zijn dat je het bedrag wat nu nog openstaat niet meer zou kunnen lenen bij een nieuwe kredietverstrekker.

Mede hierdoor is het altijd belangrijk om bij de verschillende kredietverstrekkers om de tafel te gaan zitten. Uit te zoeken hoeveel je maximaal kan lenen en of het mogelijk is om boetevrij af te lossen. 

Meest populaire berichten