Zo maak je thuiswerken optimaal productief 0 494

Zo maak je thuiswerken optimaal productief

Het gebeurt steeds vaker dat we thuis werken. Bij steeds meer bedrijven is het normaal om meerdere dagen per week thuis te werken. Maar dan is het wel belangrijk om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken. Dit betekent het inrichten van een perfect tuyn-kantoor of thuiswerkplek. Hoe maak je thuiswerken zo productief mogelijk? Hier lees je 4 tips.

1: Kies voor een tuinkantoor

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede thuiswerkplek is het hebben van voldoende verlichting. Wat is er nu beter dan een echt tuinkantoor? Dit is een kantoor die in je eigen tuin geïnstalleerd kan worden. Je bent niet in je eigen huis, maar je hebt geen reistijd en daarnaast ervaar je ook veel andere voordelen van thuiswerken. Met de juiste lichtinval krijg je voldoende licht en ben je daardoor productiever. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Zo zijn er grote en kleine tuinkantoren verkrijgbaar, met uiteenlopende faciliteiten, volledig ingericht op jouw wensen. Thuiswerken wordt op deze manier wel heel stijlvol.

2: Ontdek de magie van goed meubilair

Het is enorm belangrijk om een goede werkplek te creëren, ook als je thuiswerkt. Een van de manieren waarop dit kan, is door een keuze te maken voor goed meubilair. Denk hierbij niet alleen aan een goede, ergonomische bureaustoel, maar ook aan een kwalitatief bureau die je kunt verstellen, zodat je deze aanpast aan je werkhoogte. Verder moeten muis en toetsenbord ergonomisch zijn. Meubilair is van groot belang voor de productiviteit en hier moet je dan ook zeker niet op besparen.

3: Planten voor meer productiviteit

Een ding dat zeker niet in je thuiswerkplek mag ontbreken: een plant. Het is inmiddels bekend dat planten zorgen voor meer productiviteit en daarnaast staat het ook nog eens heel erg leuk. Een thuiskantoor wordt er een stuk gezelliger op wanneer er sprake is van groen. Maar pas op, want voordat je het weet staat je hele thuiskantoor vol met planten… Want als je eenmaal een plant hebt, volgen er al snel meer.

4: Zorg voor een opgeruimde werkplek

Bij thuiswerken vervaagt de grens tussen werk en privé. Het is daarom belangrijk om echt een aparte plek te hebben voor je werk, zoals een tuinkantoor. Maar als je jouw werkplek hebt in de slaapkamer of woonkamer, is het van groot belang om deze grens tussen werk en privé aanwezig te houden. Ruim daarom je werkplek goed op na een dag werken. Ook is het slim om tijdens het werken je bureau zo opgeruimd mogelijk te houden: dit zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. Zo word je ook nog eens een stuk productiever. En daar heeft iedereen baat bij! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo maak je je vrachtwagen schoon 0 449

Zo maak je je vrachtwagen schoon

Als vrachtwagenchauffeur wil je dat je cabine schoon is, want je bent meer onderweg dan dat je thuis bent. Etensresten, gemorste koffie en een rooklucht verminderen je rijplezier en ook de buitenkant van je truck – zoals je lampen, spiegels en luchthoorn – moeten er dik en clean uitzien. Maar hoe kun je je vrachtwagen het beste poetsen? In dit artikel vertellen we je precies hoe je je cabine schoonmaakt en je truck laat shinen.

Hoe maak je de binnenkant van je vrachtwagen schoon?

De cabine van je vrachtwagen is net je tweede huis. Het is belangrijk dat die er binnen spik en span uitziet. Maar hoe houd je je vrachtwagencabine schoon?

  • Begin met het stofzuigen van je interieur en kofferruimte. Vergeet de bekleding niet!
  • Maak de leren vloerbekleding en kofferbekleding en je matten schoon met een microfiber-doek;
  • Klop daarna je vloermatten uit;
  • Maak je dashboard schoon;
  • Zeem tot slot je ramen.

Waar koop je schoonmaakmiddelen voor je vrachtwagen?

Om een leren interieur schoon te maken, heb je een smart cleaner nodig. Ook een wasborstel, microfiber-doek en een spray bottle mogen niet ontbreken en een stofzuiger is tijdens het schoonmaken ontzettend belangrijk. Die stofzuiger heb je vast wel, maar voor alle andere schoonmaakmiddelen en schoonmaakgereedschappen kun je bij Truckjunkie terecht. Deze webshop verkoopt alles voor je vrachtwagen. Van spullen voor het poetsen en boenen tot geurhangers en nieuwe gadgets. Ruiken de gordijnen of de raambanden van je vrachtwagen vreemd en komt die geur er in de was niet meer uit? Dan vind je de oplossing bij Truckjunkie.

Zo maak je de buitenkant van je truck schoon

Natuurlijk is je vrachtwagen niet alleen je passie, maar ook het visitekaartje van je bedrijf. Daarom is het goed dat ook de buitenkant er schoon uitziet. Voordat je hiervoor naar een Truckwash gaat, kun je zelf alvast aan de slag met een goede truck cleaner. Een wheel polishing ball (waarmee je het metalen frame van je wielen schoonmaakt) zorgt ervoor dat je banden er knap uitzien. Zitten er insecten op je ramen? Dan heb je veel aan een bug swiper. Twijfel daarom niet langer en schaf deze tools aan in de webshop van Truckjunkie.nl.

Wat moet je doen als je remmen piepen? 0 451

Wat moet je doen als je remmen piepen?

Als automobilist krijg je er hoe dan ook een keer mee te maken: piepende remmen. Hoe meer je rijdt, hoe sneller je remmen slijten. Dat gaat geleidelijk, waardoor het je misschien niet opvalt dat je remmen daadwerkelijk minder goed gaan werken. Daarom negeren veel bestuurders piepende remmen, maar eigenlijk is dat niet goed. Piepende remmen zijn namelijk een indicatie dat (delen van) je remsysteem niet meer werken zoals het eigenlijk hoort. Maar waardoor worden piepende remmen precies veroorzaakt? En wat moet je doen als je remmen piepen?

Wat zijn de mogelijke oorzaken van piepende remmen?

● Er zit remstof en/of vuil op de remblokken van je auto;
● Er heeft een installatiefout plaatsgevonden tijdens het vervangen van de rem;
● De remblokken en het remsysteem van je auto zijn niet compatibel;
● Je remblokken zijn van slechte kwaliteit;
● Je auto heeft (te) lang stilgestaan;
● Er zitten roestplekken op de remschijven;
● Je remsysteem is oververhit geweest.

Wat betekent het als je remmen piepen?

Hoor je tijdens het remmen een piepend geluid? Dan is de kans groot dat er iets mis is met je remsysteem. Dat betekent niet meteen dat je remblokken of remschijven daadwerkelijk beschadigd zijn. Was je je auto niet vaak, dan kan opgebouwde remstof in de zomer bijvoorbeeld ook een piepend geluid veroorzaken. Toch is het goed om piepende remmen door een specialist te laten controleren, want volgens de ANWB zijn de meest voorkomende fouten van remsystemen verroeste remschijven, hangende remzuigers of versleten remblokken.

Wat moet je doen als je remmen plotseling piepen?

Beginnen je remmen plotseling te piepen, bijvoorbeeld nadat je een keer abrupt moet remmen? Dan is het goed om met je auto naar een garage te gaan. Bij Mannenfactor raden wij de garages van Carteam aan. Het voordeel van Carteam autobedrijven is dat je ze overal in Nederland vindt, met overal dezelfde specialistische kennis en hetzelfde deskundige onderhoud aan je auto. Naast het controleren van je remmen, kun je bij Carteam onder andere terecht voor een grote beurt, een kleine beurt of voor specifiek onderhoud zoals het vervangen van de accu van je auto. Dit alles doen de monteurs van Carteam voor een aantrekkelijke prijs. Wil je van piepende remmen af of heeft jouw auto om een andere reden onderhoud nodig? Bezoek dan snel een Carteam-garage!

Meest populaire berichten