Hoe bescherm jij je bedrijf tegen cyberaanvallen? 0 168

Wil jij je bedrijf goed beschermen tegen cyberaanvallen? Helaas komen cyberaanvallen steeds vaker voor. Hackers proberen voortdurend nieuwe manieren te vinden om jouw bedrijf aan te vallen. Toch zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. Maar wat als het noodlot toeslaat? In dit artikel lees je er meer over. Lees daarom zeker verder. 

Beveilig je netwerk goed

Om ervoor te zorgen dat hackers minder kans maken is het belangrijk om je netwerk goed te beveiligen. Daarom is het belangrijk om een sterke firewall te installeren en ervoor te zorgen dat alle apparaten op het netwerk altijd up-to-date zijn. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel jij als je personeel gebruik maakt van sterke wachtwoorden. Zorg er ook voor dat deze wachtwoorden met regelmaat vervangen worden. Een extra laag van beveiliging is dan twee-factor authenticatie. Dit geeft nog net wat meer bescherming. Voor meer informatie en tips over netwerkbeveiliging kun je kijken op www.digitrust.nl. Hier vind je veel handige adviezen om je op weg te helpen.

Train je medewerkers

Medewerkers spelen een grote rol in de beveiliging van jouw bedrijf. Zorg ervoor dat ze weten hoe ze veilig met gegevens om moeten gaan. Geef ze trainingen over phishing en andere vormen van cyberaanvallen. Leer ze hoe ze verdachte e-mails kunnen herkennen en rapporteren.

Goed opgeleide medewerkers kunnen veel problemen voorkomen. Regelmatig trainingen geven is daarom erg belangrijk.

Kies voor ISO 27001 certificering

ISO 27001 is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging. Met dit certificaat laat je zien dat je serieus bezig bent met de beveiliging van jouw gegevens. Het helpt je om de juiste maatregelen te nemen en risico’s te beheersen.

Wil je meer weten over ISO 27001 certificering? Kijk dan op de website van ISO 27001 certificaat. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om te starten met de certificering.

Maak een noodplan

Een goed noodplan is belangrijk voor het geval je toch slachtoffer wordt van een cyberaanval. Dit plan moet duidelijk omschrijven wat je moet doen als er een aanval plaatsvindt. Zorg ervoor dat alle medewerkers weten wat hun rol is en hoe ze moeten handelen.

Een goed noodplan kan het verschil maken tussen een klein incident en een grote ramp. Test je plan regelmatig en pas het aan als dat nodig is.

Houd je software up-to-date

Verouderde software is een makkelijk doelwit voor hackers. Zorg ervoor dat al je software up-to-date is en installeer updates zodra deze beschikbaar zijn. Dit geldt niet alleen voor je computers, maar ook voor je mobiele apparaten en andere apparatuur.

Door je software up-to-date te houden, verklein je de kans op een geslaagde cyberaanval aanzienlijk.

Met deze tips kun je jouw bedrijf beter beschermen tegen cyberaanvallen. Het kost misschien wat tijd en moeite, maar het is het zeker waard. Een goed beveiligd bedrijf is minder aantrekkelijk voor hackers en kan beter omgaan met eventuele aanvallen. Begin vandaag nog met het beveiligen van jouw bedrijf en slaap een stuk rustiger.

Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo maak je thuiswerken optimaal productief 0 493

Zo maak je thuiswerken optimaal productief

Het gebeurt steeds vaker dat we thuis werken. Bij steeds meer bedrijven is het normaal om meerdere dagen per week thuis te werken. Maar dan is het wel belangrijk om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken. Dit betekent het inrichten van een perfect tuyn-kantoor of thuiswerkplek. Hoe maak je thuiswerken zo productief mogelijk? Hier lees je 4 tips.

1: Kies voor een tuinkantoor

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede thuiswerkplek is het hebben van voldoende verlichting. Wat is er nu beter dan een echt tuinkantoor? Dit is een kantoor die in je eigen tuin geïnstalleerd kan worden. Je bent niet in je eigen huis, maar je hebt geen reistijd en daarnaast ervaar je ook veel andere voordelen van thuiswerken. Met de juiste lichtinval krijg je voldoende licht en ben je daardoor productiever. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Zo zijn er grote en kleine tuinkantoren verkrijgbaar, met uiteenlopende faciliteiten, volledig ingericht op jouw wensen. Thuiswerken wordt op deze manier wel heel stijlvol.

2: Ontdek de magie van goed meubilair

Het is enorm belangrijk om een goede werkplek te creëren, ook als je thuiswerkt. Een van de manieren waarop dit kan, is door een keuze te maken voor goed meubilair. Denk hierbij niet alleen aan een goede, ergonomische bureaustoel, maar ook aan een kwalitatief bureau die je kunt verstellen, zodat je deze aanpast aan je werkhoogte. Verder moeten muis en toetsenbord ergonomisch zijn. Meubilair is van groot belang voor de productiviteit en hier moet je dan ook zeker niet op besparen.

3: Planten voor meer productiviteit

Een ding dat zeker niet in je thuiswerkplek mag ontbreken: een plant. Het is inmiddels bekend dat planten zorgen voor meer productiviteit en daarnaast staat het ook nog eens heel erg leuk. Een thuiskantoor wordt er een stuk gezelliger op wanneer er sprake is van groen. Maar pas op, want voordat je het weet staat je hele thuiskantoor vol met planten… Want als je eenmaal een plant hebt, volgen er al snel meer.

4: Zorg voor een opgeruimde werkplek

Bij thuiswerken vervaagt de grens tussen werk en privé. Het is daarom belangrijk om echt een aparte plek te hebben voor je werk, zoals een tuinkantoor. Maar als je jouw werkplek hebt in de slaapkamer of woonkamer, is het van groot belang om deze grens tussen werk en privé aanwezig te houden. Ruim daarom je werkplek goed op na een dag werken. Ook is het slim om tijdens het werken je bureau zo opgeruimd mogelijk te houden: dit zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. Zo word je ook nog eens een stuk productiever. En daar heeft iedereen baat bij! 

Wat moet je doen als je remmen piepen? 0 451

Wat moet je doen als je remmen piepen?

Als automobilist krijg je er hoe dan ook een keer mee te maken: piepende remmen. Hoe meer je rijdt, hoe sneller je remmen slijten. Dat gaat geleidelijk, waardoor het je misschien niet opvalt dat je remmen daadwerkelijk minder goed gaan werken. Daarom negeren veel bestuurders piepende remmen, maar eigenlijk is dat niet goed. Piepende remmen zijn namelijk een indicatie dat (delen van) je remsysteem niet meer werken zoals het eigenlijk hoort. Maar waardoor worden piepende remmen precies veroorzaakt? En wat moet je doen als je remmen piepen?

Wat zijn de mogelijke oorzaken van piepende remmen?

● Er zit remstof en/of vuil op de remblokken van je auto;
● Er heeft een installatiefout plaatsgevonden tijdens het vervangen van de rem;
● De remblokken en het remsysteem van je auto zijn niet compatibel;
● Je remblokken zijn van slechte kwaliteit;
● Je auto heeft (te) lang stilgestaan;
● Er zitten roestplekken op de remschijven;
● Je remsysteem is oververhit geweest.

Wat betekent het als je remmen piepen?

Hoor je tijdens het remmen een piepend geluid? Dan is de kans groot dat er iets mis is met je remsysteem. Dat betekent niet meteen dat je remblokken of remschijven daadwerkelijk beschadigd zijn. Was je je auto niet vaak, dan kan opgebouwde remstof in de zomer bijvoorbeeld ook een piepend geluid veroorzaken. Toch is het goed om piepende remmen door een specialist te laten controleren, want volgens de ANWB zijn de meest voorkomende fouten van remsystemen verroeste remschijven, hangende remzuigers of versleten remblokken.

Wat moet je doen als je remmen plotseling piepen?

Beginnen je remmen plotseling te piepen, bijvoorbeeld nadat je een keer abrupt moet remmen? Dan is het goed om met je auto naar een garage te gaan. Bij Mannenfactor raden wij de garages van Carteam aan. Het voordeel van Carteam autobedrijven is dat je ze overal in Nederland vindt, met overal dezelfde specialistische kennis en hetzelfde deskundige onderhoud aan je auto. Naast het controleren van je remmen, kun je bij Carteam onder andere terecht voor een grote beurt, een kleine beurt of voor specifiek onderhoud zoals het vervangen van de accu van je auto. Dit alles doen de monteurs van Carteam voor een aantrekkelijke prijs. Wil je van piepende remmen af of heeft jouw auto om een andere reden onderhoud nodig? Bezoek dan snel een Carteam-garage!

Meest populaire berichten