Tips om je slaapkamer helemaal af te maken 0 51

Tips om je slaapkamer helemaal af te maken

Je slaapkamer is een plek waar je dagelijks komt. In de meeste gevallen kom je daar echt weer even helemaal tot ontspanning. Belangrijk is dan ook als je slaapkamer helemaal naar wens is. Alleen hoe zorg je er nu voor dat je slaapkamer helemaal ingericht is, zoals je dat zelf wilt? Hieronder lees je verschillende tips!

Tip 1: Goed bed en matras

Als eerste zijn een goed bed en matras niet te ontbreken. Je komt voornamelijk in je slaapkamer om te gaan slapen. Goed onderzoek is hierbij dus erg van belang. Je kunt toch het meest genieten van je slaap wanneer je dit doet op het beste matras. Bekijk de verschillende mogelijkheden en kom erachter wat je fijn vindt en goed is voor je lichaam. Zo heb je verschillende opties voor bijvoorbeeld een matras. Ook het design van het bed kun je helemaal naar eigen smaak uitzoeken, dus deze kun je aanpassen op de stijl die je in je slaapkamer zou willen hebben.

Tip 2: Denk aan de juiste verlichting

Verlichting in de slaapkamer is erg handig. In de meeste gevallen breng je hier de tijd door wanneer het buiten donker is. Je wilt er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je nog wat ziet. Hoewel licht dus erg belangrijk is, wil je het wel zo gezellig mogelijk houden in de slaapkamer. Hierbij kunnen spotjes een erg leuke optie zijn. Spotjes zorgen voor een gezellige sfeer in de ruimte. Wanneer je de keuze maakt voor dimbare spotjes, kun je zelf ook nog eens de felheid hiervan instellen. Denk goed na over hoeveel licht je nodig hebt en in wat voor een uitvoering je dat wilt hebben.

Tip 3: Welke vloer?

Natuurlijk bestaat er ook nog de keuze voor een vloer in de slaapkamer. Je hebt hierin veel verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een vloerbedekking, gietvloer of laminaat. Belangrijk is te bedenken wat je zelf het fijnste vindt. Zo kan een vloerbedekking erg lekker zijn wanneer je in de ochtend met je blote voeten uit bed stapt, maar kan dit wel meer onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld een gietvloer. Een gietvloer heeft als voordeel dat deze in de meeste gevallen al warm aanvoelt. Daarnaast kun je er voor kiezen om een vloerkleed aan te brengen. Dit maakt de slaapkamer huiselijk en maakt het ook nog eens prettig om overheen te lopen. Bekijk de opties en maak de juiste keuzes. 

Tip 4: Accessoires

Accessoires maken een slaapkamer echt af. Deze zorgen echt voor de sfeer in de slaapkamer. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld verschillende schilderijen aan de muur. Veel mensen vinden het leuk om de slaapkamer wat persoonlijker te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een collage aan verschillende foto’s op de muur te plaatsen. Daarnaast kun je ook de keuze maken om een muursticker aan de slaapkamermuur toe te voegen. Een plateau met kaarsen of een vaas met een bloemetje zorgt ook al voor een hoop kleur en sfeer in de ruimte. De accessoires kun je helemaal aanpassen op de vloer, het bed en de verlichting. Hiermee maak je de kamer helemaal af.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je eerste huis inrichten 0 256

Je eerste huis inrichten

Heb je net de sleutel mogen ontvangen van je nieuwe woning? Geweldig, want je hebt nu je eigen woning en je kunt hiervan je thuis maken. Het is belangrijk dat je het huis goed inricht, zodat je het een thuis kunt noemen. Het inrichten van je huis is een grote uitdaging en er zijn veel valkuilen. Het is van belang dat het huis een gezellige sfeer krijgt en dat je hier goed kunt wonen. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je precies weet hoe je het huis moet inrichten.

Inspiratie en het plan

Voordat je begint met het aanschaffen van meubels, is het van belang dat je inspiratie op doet. Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar het is eenvoudig om dit te doen via het internet. Bekijk verschillende woon inrichting blogs en doe inspiratie op door te kijken naar verschillende ontwerpen. Maak eventueel een moodboard met alle leuke dingen die je tegenkomt en gebruik dit moodboard bij het maken van een plan. Je wilt in dit plan een doel bepalen voor iedere ruimte en goed kijken wat je nodig hebt. Bepaald bijvoorbeeld een slaapkamer, woonkamer en de keuken. Terwijl je met het plan bezig bent, kun je ook kijken naar het maken van een duidelijk lichtplan. Het hebben van daglicht in je woning is heel belangrijk en je wilt daarom maximaal gebruik maken van de ramen. Heb je een ruimte zonder raam? Geen probleem, want je kunt normale lampen ophangen en zo zorgen voor kunstmatig licht. Je wilt wel gebruik maken van dimlichten, zodat het een stuk gezelliger wordt in je woning.

Woonkamer inrichten

De woonkamer is een plek waar je veel tijd in besteed. Je hebt waarschijnlijk een televisie waarop je films bekijkt met je vrienden of gezin. Het is belangrijk dat de woonkamer er heel gezellig uitziet en je kunt hiervoor zorgen met verschillende accessoires. Vloerkleden zorgen voor een gezellige sfeer en je kunt deze plaatsen in de woonkamer. Het kopen van vloerkleden kan een lastige opgave zijn en er zijn veel punten waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal, vorm, kleur en de stijl van het vloerkleed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om extra vloerkleden te kopen voor de andere ruimtes in je woning. Heb je een rechthoekige woonkamer? Kies dan voor vloerkleed met een ronde vorm, zodat deze het interieur niet kan breken. Het vloerkleed moet ervoor zorgen dat losse  meubels een samenhangend geheel vormen.

Persoonlijke spullen

Je kunt door het toevoegen van persoonlijke spullen je woning een persoonlijk gevoel geven. Dit is een heel belangrijk onderwerp bij het inrichten van je woning en dit moet je ook echt goed aanpakken. Koop niet alles in een keer en koop alleen de decoratie die echt bij je past. Je kunt ook eventueel waardevolle foto’s inlijsten en deze ophangen in de woning. Door te kijken naar de foto’s kun je herinneringen ophalen en geeft het natuurlijk een fijn gevoel in je woning.

De inrichting van de slaapkamer: zoveel keuzes 0 131

De inrichting van de slaapkamer zoveel keuzes

Je kent het wel, je wilt de slaapkamer opfrissen met een nieuwe inrichting. Een slaapkamer is uiteraard de plek waar je tot rust wil komen, het is daarom belangrijk dat je een stijl kiest waarin je je thuis voelt. Het inrichten van de slaapkamer bestaat uit veel keuzes. Het is vooraf belangrijk om te weten waar je rekening mee kan houden als het gaat om het inrichten van de slaapkamer. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en hoef je geen overhaaste keuzes te maken. De belangrijkste dingen waar je sowieso over na moet hebben gedacht voordat je begint aan de inrichting van je slaapkamer zijn in dit artikel op een rijtje gezet.

Het kiezen van de juiste kleuren

Één van de eerste dingen waar je over na kunt denken is het kiezen van de juiste kleuren. Elke kleur brengt een andere ‘vibe’ met zich mee en het is belangrijk hier van tevoren rekening mee te houden. Populaire slaapkamerkleuren zijn bijvoorbeeld groen, geel, oranje, zilver en blauw. Elke kleur zal een andere sfeer aan jouw kamer geven. Groen, blauw en oranje zullen zorgen voor de nodige rust en kalmte, terwijl geel juist wat drukker en energieker is. Voor een luxe uitstraling kies je de kleur zilver, deze kleur straalt comfort uit. 

Slaapkameraccessoires

Om de sfeer in de kamer te versterken is het leuk om wat accessoires toe te voegen aan de slaapkamer. De accessoires moeten uiteraard wel aansluiten bij de stijl die je voor ogen hebt. Denk aan een plant, een schilderij, een tof kleed, ga zo maar door. Er zijn eindeloos veel opties als het gaat om slaapkameraccessoires, het is daarom juist de kunst om een kleine selectie te maken en deze accessoires ook daadwerkelijk toe te voegen. De slaapkamer moet immers wel rustig blijven en te veel accessoires kunnen zorgen voor onrust.

Kiezen van het juiste bed

Het woord slaapkamer spreekt al voor zich, het is de slaapplek van jouw huis. Om lekker te kunnen slapen is het van groot belang dat je beschikt over een goed bed. Als je alleen bent is een eenpersoonsbed meer dan genoeg. Wanneer je met twee personen bent kies je vanzelfsprekend voor een tweepersoonsbed. Een andere uitstekende optie is een twijfelaar bed.

Dit bed heeft een breedte van 120 of 140 centimeter in de breedte. Minder breed dan een tweepersoonsbed, maar breder dan een eenpersoonsbed. In een twijfelaar bed kun je gemakkelijk met 2 personen slapen. Een twijfelaar bed is enorm handig wanneer je bijvoorbeeld een wat kleinere slaapkamer hebt. Emob heeft een ruim assortiment als het gaat om twijfelaar bedden. Ook biedt Emob allerlei andere handigheden voor in de slaapkamer, een echte aanrader dus.

Meest populaire berichten