Thuis comfortabel werken: zo pak je dat aan! 0 67

Thuis comfortabel werken zo pak je dat aan

Gedurende de pandemie werden we massaal gedwongen om vanuit huis te werken. In het begin was dat best een beetje wennen. Sommige mensen vonden het vreselijk. Maar toen we heel lang geen keus hadden, begonnen we er uiteindelijk wel aan te wennen en zelfs de voordelen te zien. Bedrijven hebben massaal in de nodige voorzieningen geïnvesteerd om thuiswerken mogelijk te maken en ook zij zagen de voordelen. Geen reistijd meer, vaak een hogere productiviteit en medewerkers die het werk en hun gezin plotseling veel beter wisten te combineren. Bovendien waren er ook geen grote kantoorruimtes meer nodig, want er werd veelal flexibel gewerkt. Vaste werkplekken werden daardoor verleden tijd. 

Nu mogen we natuurlijk allang weer gewoon naar kantoor. Toch hebben veel bedrijven en medewerkers ervoor gekozen om dit niet te doen. Of slechts nog een deel van de tijd. Vanuit huis werken biedt nou eenmaal veel voordelen voor beide partijen. Ben jij ook van plan om vanuit huis te blijven werken? Of start je binnenkort een baan waarbij dit noodzakelijk is? Of word je misschien wel zzp’er vanuit huis? Dan ben je vast benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis comfortabel kunt werken? In dit artikel geven we enkele handige tips. 

Eigen kantoor creëren 

Ons eerste advies? Neem een kijkje op https://www.havic-kantoormeubelen.nl/. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een ergonomische kantoorinrichting. Heel belangrijk, want door het gebruik van ergonomische meubelen kun je comfortabeler werken. Hierdoor verloopt het werk niet alleen soepeler en zal je productiever zijn, maar ervaar je ook minder lichamelijke ongemakken bij langdurig zitten. 

Houd er rekening mee bij het creëren van een eigen kantoor dat de ruimte op orde moet zijn. Je kunt niet zomaar voor een plekje aan de eettafel kiezen. Dat kan heel even, maar dat lukt je niet uren of dagen achtereen. Natuurlijk is niet iedereen gezegend met een extra kamer in huis, maar je kunt wel een plekje in een wat rustigere ruimte creëren. In elk geval zo ver mogelijk van het grote leefgedeelte af. Bijvoorbeeld in de slaapkamer, zolderkamer of hobbykamer. Je zou zelfs een schuur kunnen gebruiken als deze voldoende geïsoleerd is en er een elektriciteitsvoorziening is. 

Begin de dag zoals normaal 

Het gevaarlijke van thuiswerken is dat je al snel geneigd bent om heel anders te werk te gaan. Waarom zou je je wekker zo vroeg laten afgaan? Je hoeft nergens heen? Uiteindelijk draait het er vooral om dat je de deadlines haalt. Dan kan je toch ook gemakkelijk om tien uur uit je bed rollen en met pyjama en al achter je computer gaan zitten? 
Misschien wel. Maar erg productief word je hier meestal niet van. Je lichaam is gebaat bij structuur. Daar werken mensen het beste bij. Begin de dag daarom zoals normaal. Maak je echt gereed voor een nieuwe dag en settel je op een gewone werktijd op je ergonomische bureaustoel om de dag goed en comfortabel te beginnen. Je zult merken dat dit wonderen doet voor je productiviteit en voorkomt dat je uitstellend gedrag gaat vertonen.

Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst 0 208

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst

Gemiddeld krijgen Nederlanders eens in de acht jaar te maken met een verstopping in de afvoer. Door het wegspoelen van afvalwater of juist door dingen weg te spoelen die je niet hoort weg te spoelen, kun je een verstopping veroorzaken. Dit hoeft niet alleen om een verstopte afvoer te gaan. In de ergste gevallen kan de riolering ook verstopt raken. Maar wat moet je doen als het riool verstopt zit? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Hoe voorkom je een verstopt riool?

Dat je afvalwater wegspoelt, is eigenlijk niet te voorkomen. Toch kun je een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je riool niet verstopt raakt. Spoel bijvoorbeeld geen vaste stoffen door het toilet. Met vaste stoffen bedoelen we maandverband, tampons en plastic, maar ook te grote hoeveelheden toiletpapier of wet wipes (vochtige doekjes). Maak na het douchen altijd het doucheputje schoon. Haren die wegspoelen kunnen namelijk voor een verstopping zorgen. Ook in de keuken kun je een aantal veranderingen doorvoeren: schraap voor het afwassen goed de etensresten van je bord. Olie, jus, vet en soep mogen om een verstopping te voorkomen niet door de gootsteen gegoten worden. Dingen als vieze olie of frituurvet kun je inleveren bij een inleverpunt zoals een milieustraat.

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er is niet veel dat je kunt doen als een riool ernstig verstopt zit. Als je het toch wilt proberen, kun je heet sodawater of azijn door de afvoer spoelen. Doe dit ‘s avonds, laat het ‘s nachts zijn werk doen en spoel de volgende dag na met een liter kokend water. Grijp alsjeblieft niet naar een rubberen ontstopper. Omdat deze de ruimte tussen de verstopping en de ontstopper vacuüm trekt, kunnen leidingen gaan lekken of zelfs barsten. Als ontstoppende middeltjes niet werken is het het beste om contact op te nemen met een ontstoppingsdienst. Lelystad en Almere hebben een ontstoppingsdienst die je ook buiten kantooruren kunt bereiken. Ook als de telefoon toch een keer niet opgenomen wordt, bellen ze jou zo spoedig mogelijk terug,

Een ontstoppingsbedrijf voor al je rioolproblemen

Een ontstoppingsbedrijf kan veel voor je betekenen. Heb je rioolproblemen of zit je afvoer verstopt? Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Hoorn, Purmerend en Zaandam zijn in Noord-Holland de locaties van zo’n ontstoppingsbedrijf. Bij een ontstoppingsbedrijf of ontstoppingsdienst kun je terecht voor een verstopte afvoer, voor rioolproblemen of rioolbeheer (bijvoorbeeld een reiniging) en zelfs om een septic tank te laten legen.

Omring, altijd in de buurt als u goede zorg of ondersteuning nodig heeft 0 190

Omring, altijd in de buurt als u goede zorg of ondersteuning nodig heeft

Op een bepaald moment in het leven kan het aan de orde zijn dat u zorg of ondersteuning nodig heeft. Deze zorgvraag kan vanwege uiteenlopende redenen ontstaan. Zo kan het voorkomen dat u verzorging nodig heeft vanwege een ernstige ziekte of na het ondergaan van een operatie. Ook kan het voorkomen dat u thuiszorg nodig heeft, omdat u ouder wordt en in uw eigen huis wilt blijven wonen. Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel. De medewerkers zijn altijd in de buurt op het moment dat u goede zorg of ondersteuning nodig heeft. Of dat nu verzorging, gespecialiseerde verpleging, revalidatie of behandeling betreft, Omring regelt het voor én met u. Op een van de dertig woonzorglocaties bent u welkom voor liefdevolle zorg met aandacht voor u als mens.

U kunt zelf aangeven wat u nog wel wilt en kunt, en samen met u wordt gezocht naar de beste oplossing. Als iets niets meer lukt of als u voor bepaalde zaken geen beroep op uw vrienden of familie meer kunt doen, staan de betrokken zorgmedewerkers van Omring voor u klaar.

Professionele wijkteams voor thuiszorg

Persoonlijke aandacht, een vriendelijk woord, een luisterend oor en natuurlijk passende thuiszorg en ondersteuning. Bij de professionele wijkteams voor thuiszorg werken mensen die zich interesseren in wie u bent, en die rekening houden met de dingen die u zelf wilt en kunt doen. De wijkverpleegkundigen van Omring bieden ook graag ondersteuning aan uw mantelzorgers indien gewenst. Een aangenaam idee, want wat is er nu prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen? Thuiszorg bestaat bijvoorbeeld uit hulp bij het douchen en aankleden, hulp bij medicatiegebruik of het verzorgen van een wond. Wat uw zorgvraag ook is en waar u ook woont, de wijkverpleging van Omring is 24 uur per dag bereikbaar. Wilt u ondersteuning aanvragen voor uw naaste of heeft u thuiszorg nodig? Een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken, en een verwijsbrief is niet nodig.

Wonen met zorg in een Omringlocatie

Gaat het thuis echt niet meer? Dan kunt u bij Omring ook een warm thuis vinden in een van de appartementen van Omring, die zijn gevestigd in Omringlocaties die voorheen bekend stonden als verpleeghuizen en verzorgingshuizen. U bent daar van harte welkom in een appartement als u bijvoorbeeld een lichamelijke zorgvraag of een chronische ziekte heeft, of graag zorg dichtbij wilt hebben. Daarnaast heeft Omring diverse woonvormen voor mensen met dementie, zoals appartementen voor mensen met lichtere vormen van dementie. Voor mensen met specifieke vormen of zwaardere vormen van dementie – waaronder Frontotemporale Dementie en de Ziekte van Pick – is een kleinschalige woongroep meestal geschikt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van thuiszorg? Of wilt u wonen met zorg? Op Omring.nl vindt u alle informatie. U kunt ook contact opnemen met een van de zorgconsulenten van Omring om de woon- en zorgmogelijkheden te bespreken of om een rondleiding aan te vragen.

Meest populaire berichten