Thuis comfortabel werken: zo pak je dat aan! 0 424

Thuis comfortabel werken zo pak je dat aan

Gedurende de pandemie werden we massaal gedwongen om vanuit huis te werken. In het begin was dat best een beetje wennen. Sommige mensen vonden het vreselijk. Maar toen we heel lang geen keus hadden, begonnen we er uiteindelijk wel aan te wennen en zelfs de voordelen te zien. Bedrijven hebben massaal in de nodige voorzieningen geïnvesteerd om thuiswerken mogelijk te maken en ook zij zagen de voordelen. Geen reistijd meer, vaak een hogere productiviteit en medewerkers die het werk en hun gezin plotseling veel beter wisten te combineren. Bovendien waren er ook geen grote kantoorruimtes meer nodig, want er werd veelal flexibel gewerkt. Vaste werkplekken werden daardoor verleden tijd. 

Nu mogen we natuurlijk allang weer gewoon naar kantoor. Toch hebben veel bedrijven en medewerkers ervoor gekozen om dit niet te doen. Of slechts nog een deel van de tijd. Vanuit huis werken biedt nou eenmaal veel voordelen voor beide partijen. Ben jij ook van plan om vanuit huis te blijven werken? Of start je binnenkort een baan waarbij dit noodzakelijk is? Of word je misschien wel zzp’er vanuit huis? Dan ben je vast benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis comfortabel kunt werken? In dit artikel geven we enkele handige tips. 

Eigen kantoor creëren 

Ons eerste advies? Neem een kijkje op https://www.havic-kantoormeubelen.nl/. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een ergonomische kantoorinrichting. Heel belangrijk, want door het gebruik van ergonomische meubelen kun je comfortabeler werken. Hierdoor verloopt het werk niet alleen soepeler en zal je productiever zijn, maar ervaar je ook minder lichamelijke ongemakken bij langdurig zitten. 

Houd er rekening mee bij het creëren van een eigen kantoor dat de ruimte op orde moet zijn. Je kunt niet zomaar voor een plekje aan de eettafel kiezen. Dat kan heel even, maar dat lukt je niet uren of dagen achtereen. Natuurlijk is niet iedereen gezegend met een extra kamer in huis, maar je kunt wel een plekje in een wat rustigere ruimte creëren. In elk geval zo ver mogelijk van het grote leefgedeelte af. Bijvoorbeeld in de slaapkamer, zolderkamer of hobbykamer. Je zou zelfs een schuur kunnen gebruiken als deze voldoende geïsoleerd is en er een elektriciteitsvoorziening is. 

Begin de dag zoals normaal 

Het gevaarlijke van thuiswerken is dat je al snel geneigd bent om heel anders te werk te gaan. Waarom zou je je wekker zo vroeg laten afgaan? Je hoeft nergens heen? Uiteindelijk draait het er vooral om dat je de deadlines haalt. Dan kan je toch ook gemakkelijk om tien uur uit je bed rollen en met pyjama en al achter je computer gaan zitten? 
Misschien wel. Maar erg productief word je hier meestal niet van. Je lichaam is gebaat bij structuur. Daar werken mensen het beste bij. Begin de dag daarom zoals normaal. Maak je echt gereed voor een nieuwe dag en settel je op een gewone werktijd op je ergonomische bureaustoel om de dag goed en comfortabel te beginnen. Je zult merken dat dit wonderen doet voor je productiviteit en voorkomt dat je uitstellend gedrag gaat vertonen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken? 0 329

Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken?

Het heeft iets romantisch, een houthaard in huis. Een houtkachel verwarmt niet alleen je huis, zodat je de centrale verwarming minder gebruikt en op die manier op je gaskosten bespaart, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in je woonkamer. De combinatie van een fraaie uitstraling en prettige warmte maken het aantrekkelijk om een houtkachel in huis te halen. Maar wat voor soorten houtkachels bestaan er? En hoe stook je een houthaard eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles over het stoken met een houtkachel.

De verschillende soorten houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels:

 • Speksteenkachels;
 • Hanghaarden;
 • Inzethaarden of inbouwhaarden;
 • Vrijstaande kachels.

De voordelen van verschillende houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels die ieder zo hun eigen voordelen hebben. Zo houden speksteenkachels na het doven van het vuur nog lang hun hitte vast. Ze hebben een hoog rendement: je ervaart veel hitte, maar verbrandt zo min mogelijk hout. Hanghaarden hangen meestal van het plafond, terwijl inzethaarden of inbouwhaarden in een muur worden ingebouwd. Het voordeel van vrijstaande kachels is dat ze zo’n in zo’n beetje iedere kamer passen, als het maar mogelijk is om een goed rookkanaal (een soort schoorsteen) aan te leggen. Wat voor soort haard je plaatst, verschilt per huis. Een haard moet veilig worden geplaatst, bij je interieur passen en natuurlijk ook naar jouw smaak zijn. Een specialist kan je helpen een passende houtkachel uit te kiezen.

Hoe stook je duurzaam?

Met een houtkachel bespaar je op je gaskosten, want je CV hoeft minder vaak aan. Wel is het belangrijk dat je je kachel zo duurzaam mogelijk stookt. Hout met een hoog rendement brandt schoner dan hout met een laag rendement, wat ook voor jezelf positief is. Jij wekt meer warmte op en je omgeving heeft minder overlast. Zorg dat je schoon hout inslaat en dat het vochtpercentage van het hout laag ligt. Is je hout droog, dan ontstaat er een zo volledig mogelijke verbranding en ligt het rendement van het hout hoog. Ten slotte is ook de manier waarop je brandhout verbrandt van belang. Stapel houtblokken van dik naar dun op elkaar en leg het aanmaakblokje helemaal bovenop. Als je hout van boven naar beneden verbrandt, lok je een volledige verbranding uit. Je stookt dan veel schoner, dan als je hout van onderaf verbrandt.

Waar kun je een houtkachel kopen?

Bij een gespecialiseerde winkel, bijvoorbeeld Kachels- en Haardenwinkel, kun je terecht voor advies over de aanschaf van een houtkachel. Weet je nog niet precies welk soort kachel het beste tot zijn recht komt in jouw woonkamer? Dan kun je rustig de verschillende opties bekijken en eventueel vragen stellen. Advies van de experts bij een gespecialiseerde winkel is vrijblijvend, dus wacht niet langer en bezoek een zaak zoals Kachels- en Haardenwinkel, dan heb jij binnenkort misschien ook wel een romantische houthaard

De toepassingen van restbeton 0 431

De toepassingen van restbeton

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van beton, krijgt te maken met restbeton. De strikte eisen en milieu-normeringen maken het afvoeren van restbeton een tijdsintensieve en kostbare onderneming. Gelukkig valt restbeton slimmer te verwerken, door er met behulp van een stalen betonblokmal een nieuw betonblok van te maken. Het nieuwe betonblok verkoop je aan andere bedrijven of gebruik je voor eigen projecten. Door van restbeton nieuwe betonblokken te maken, verwerk je het op een duurzame manier en kun je er ook verdiensten mee maken.

Zo produceer je betonblokken:

 • Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
 • Breng op de binnenzijde van de mal een oliehoudende coating aan;
 • Giet het beton geleidelijk in de mal. Zo weet je zeker dat ook de uitstulpingen goed worden gevuld;
 • Tril het beton met een pneumatische of elektrische trilnaald, voor een homogene verdeling;
 • Strijk het beton glad met een troffel;
 • Verwijder de pinnen en wiggen van de mal nadat het beton is uitgehard;
 • Verwijder als laatste ook de mal van het beton en het betonblok is gereed.

De toepassingen van beton

Met verschillende mallen worden verschillende betonblokken gemaakt. Zo zijn er mallen voor rechthoekige betonblokken die als legoblokken stapelbaar zijn. Het design van deze blokken, maakt dat die niet gaan schuiven. Betonplaatmallen worden gebruikt voor het bestraten van industrieterreinen of parkeerplaatsen. Betonplaten zullen, mits ze op een goede ondergrond liggen en goed worden geplaatst, niet verzakken. Omdat ze relatief groot zijn, worden ze sneller geplaatst dan straatstenen. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk te verwijderen wanneer er grondwerk nodig is. Betonblokken bieden ook uitkomst voor het waarborgen van de veiligheid van het verkeer bij wegwerkzaamheden.

Betonnen barriers maken het mogelijk om wegen af te zetten of om de veiligheid van wegwerkers te waarborgen. Kortom, betonblokken zijn zeer breed inzetbaar: niet alleen in de bouw, maar ook voor het realiseren van veiligheid.

Haal meer uit één mal

Het is mogelijk om met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten te maken, door deelwanden in de betonblokmallen te plaatsen. Zo is het een optie om twee blokken ter grote van een half blok, of juist meerdere kleine blokken te produceren. De deelwanden kun je zelfs diagonaal plaatsen, zodat het betonblok schuin afloopt. Verder is het ook mogelijk om met betonblokken traptreden te produceren, om zo stevige betonnen trappen te maken. Stalen betonblokmallen zijn door deelwanden in te zetten dus enorm veelzijdig. Je verwerkt niet alleen restbeton, maar voert daarbij ook complete bouwprojecten uit. Dit maakt betonblokmallen duurzaam en kostenbesparend!

Meest populaire berichten