Kale muur? Fleur ‘m op met een wandrek van mangohout! 0 196

Kale muur? Fleur ‘m op met een wandrek van mangohout!

We zullen er niet omheen draaien: wie een kale wand wil verfraaien, zou zomaar geholpen kunnen zijn met een sfeervol wandrek van mangohout. Hoewel de schijnwerpers vaak gericht zijn op andere mangohouten meubelstukken, zoals de welbekende mango houten tafel, verdienen ook deze wandrekken hun moment in de spotlights. Door de natuurlijke houtnerven in combinatie met het speelse lijnenspel en de warme kleur voegen ze niet alleen een stukje functionaliteit toe, maar zorgen ze ook voor karakter en sfeer in huis.

Functioneel en veelzijdig

De veelzijdigheid van mangohouten wandrekken maakt ze onmisbaar en functioneel in iedere ruimte. Van de werkkamer tot de keuken en van het toilet tot de slaapkamer, de rekken passen moeiteloos aan elke wand. Doordat mangohout van nature stevig is en goed tegen een stootje kan, kun je van alles op de planken plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete (kook)boeken, artistieke verzamelingen of kantoorartikelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en hebben zowel een functionele als esthetische waarde.

Unieke ontwerpen en diverse afmetingen

Een ander voordeel van mangohouten wandrekken is dat ze in verschillende ontwerpen en afmetingen verkrijgbaar zijn. Of je nu een liefhebber bent van landelijk, industrieel of bohemian, er is altijd een wandrek van mangohout dat naadloos aansluit bij jouw persoonlijke smaak.

Duurzaamheid en stijl zijn één

Ben je nog niet over de streep getrokken – wat we ons haast niet kunnen voorstellen – dan hebben wandrekken van mangohout nog een ander belangrijk voordeel: ze passen perfect bij een duurzame leefstijl. Doordat het hout afkomstig is van oude mangobomen die niet langer vruchten produceren, wordt verspilling voorkomen en krijgt het hout een alternatieve bestemming in plaats van de vuilhoop. Door te kiezen voor een mangohouten wandrek kies je dus niet alleen voor een stijlvolle toevoeging in huis, maar maak je ook een milieubewuste beslissing die bijdraagt aan een circulaire economie.

Meer dan alleen wandrekken

Waarom zou je nog langer wachten? Ontdek het uitgebreide aanbod en laat je inspireren door de tijdloze schoonheid van mangohout. Mangohout vind je overigens, zoals we ook in het intro schreven, niet alleen terug in wandrekken, maar ook in allerlei andere meubels, zoals een zwart dressoir. Mix en match verschillende mangohouten meubels met elkaar en je creëert al snel een samenhangend geheel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst 0 208

Laat het riool ontstoppen door een ontstoppingsdienst

Gemiddeld krijgen Nederlanders eens in de acht jaar te maken met een verstopping in de afvoer. Door het wegspoelen van afvalwater of juist door dingen weg te spoelen die je niet hoort weg te spoelen, kun je een verstopping veroorzaken. Dit hoeft niet alleen om een verstopte afvoer te gaan. In de ergste gevallen kan de riolering ook verstopt raken. Maar wat moet je doen als het riool verstopt zit? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Hoe voorkom je een verstopt riool?

Dat je afvalwater wegspoelt, is eigenlijk niet te voorkomen. Toch kun je een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je riool niet verstopt raakt. Spoel bijvoorbeeld geen vaste stoffen door het toilet. Met vaste stoffen bedoelen we maandverband, tampons en plastic, maar ook te grote hoeveelheden toiletpapier of wet wipes (vochtige doekjes). Maak na het douchen altijd het doucheputje schoon. Haren die wegspoelen kunnen namelijk voor een verstopping zorgen. Ook in de keuken kun je een aantal veranderingen doorvoeren: schraap voor het afwassen goed de etensresten van je bord. Olie, jus, vet en soep mogen om een verstopping te voorkomen niet door de gootsteen gegoten worden. Dingen als vieze olie of frituurvet kun je inleveren bij een inleverpunt zoals een milieustraat.

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er is niet veel dat je kunt doen als een riool ernstig verstopt zit. Als je het toch wilt proberen, kun je heet sodawater of azijn door de afvoer spoelen. Doe dit ‘s avonds, laat het ‘s nachts zijn werk doen en spoel de volgende dag na met een liter kokend water. Grijp alsjeblieft niet naar een rubberen ontstopper. Omdat deze de ruimte tussen de verstopping en de ontstopper vacuüm trekt, kunnen leidingen gaan lekken of zelfs barsten. Als ontstoppende middeltjes niet werken is het het beste om contact op te nemen met een ontstoppingsdienst. Lelystad en Almere hebben een ontstoppingsdienst die je ook buiten kantooruren kunt bereiken. Ook als de telefoon toch een keer niet opgenomen wordt, bellen ze jou zo spoedig mogelijk terug,

Een ontstoppingsbedrijf voor al je rioolproblemen

Een ontstoppingsbedrijf kan veel voor je betekenen. Heb je rioolproblemen of zit je afvoer verstopt? Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Hoorn, Purmerend en Zaandam zijn in Noord-Holland de locaties van zo’n ontstoppingsbedrijf. Bij een ontstoppingsbedrijf of ontstoppingsdienst kun je terecht voor een verstopte afvoer, voor rioolproblemen of rioolbeheer (bijvoorbeeld een reiniging) en zelfs om een septic tank te laten legen.

Omring, altijd in de buurt als u goede zorg of ondersteuning nodig heeft 0 190

Omring, altijd in de buurt als u goede zorg of ondersteuning nodig heeft

Op een bepaald moment in het leven kan het aan de orde zijn dat u zorg of ondersteuning nodig heeft. Deze zorgvraag kan vanwege uiteenlopende redenen ontstaan. Zo kan het voorkomen dat u verzorging nodig heeft vanwege een ernstige ziekte of na het ondergaan van een operatie. Ook kan het voorkomen dat u thuiszorg nodig heeft, omdat u ouder wordt en in uw eigen huis wilt blijven wonen. Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel. De medewerkers zijn altijd in de buurt op het moment dat u goede zorg of ondersteuning nodig heeft. Of dat nu verzorging, gespecialiseerde verpleging, revalidatie of behandeling betreft, Omring regelt het voor én met u. Op een van de dertig woonzorglocaties bent u welkom voor liefdevolle zorg met aandacht voor u als mens.

U kunt zelf aangeven wat u nog wel wilt en kunt, en samen met u wordt gezocht naar de beste oplossing. Als iets niets meer lukt of als u voor bepaalde zaken geen beroep op uw vrienden of familie meer kunt doen, staan de betrokken zorgmedewerkers van Omring voor u klaar.

Professionele wijkteams voor thuiszorg

Persoonlijke aandacht, een vriendelijk woord, een luisterend oor en natuurlijk passende thuiszorg en ondersteuning. Bij de professionele wijkteams voor thuiszorg werken mensen die zich interesseren in wie u bent, en die rekening houden met de dingen die u zelf wilt en kunt doen. De wijkverpleegkundigen van Omring bieden ook graag ondersteuning aan uw mantelzorgers indien gewenst. Een aangenaam idee, want wat is er nu prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen? Thuiszorg bestaat bijvoorbeeld uit hulp bij het douchen en aankleden, hulp bij medicatiegebruik of het verzorgen van een wond. Wat uw zorgvraag ook is en waar u ook woont, de wijkverpleging van Omring is 24 uur per dag bereikbaar. Wilt u ondersteuning aanvragen voor uw naaste of heeft u thuiszorg nodig? Een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken, en een verwijsbrief is niet nodig.

Wonen met zorg in een Omringlocatie

Gaat het thuis echt niet meer? Dan kunt u bij Omring ook een warm thuis vinden in een van de appartementen van Omring, die zijn gevestigd in Omringlocaties die voorheen bekend stonden als verpleeghuizen en verzorgingshuizen. U bent daar van harte welkom in een appartement als u bijvoorbeeld een lichamelijke zorgvraag of een chronische ziekte heeft, of graag zorg dichtbij wilt hebben. Daarnaast heeft Omring diverse woonvormen voor mensen met dementie, zoals appartementen voor mensen met lichtere vormen van dementie. Voor mensen met specifieke vormen of zwaardere vormen van dementie – waaronder Frontotemporale Dementie en de Ziekte van Pick – is een kleinschalige woongroep meestal geschikt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van thuiszorg? Of wilt u wonen met zorg? Op Omring.nl vindt u alle informatie. U kunt ook contact opnemen met een van de zorgconsulenten van Omring om de woon- en zorgmogelijkheden te bespreken of om een rondleiding aan te vragen.

Meest populaire berichten