Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken? 0 80

Hoe kun je duurzaam een houtkachel stoken?

Het heeft iets romantisch, een houthaard in huis. Een houtkachel verwarmt niet alleen je huis, zodat je de centrale verwarming minder gebruikt en op die manier op je gaskosten bespaart, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in je woonkamer. De combinatie van een fraaie uitstraling en prettige warmte maken het aantrekkelijk om een houtkachel in huis te halen. Maar wat voor soorten houtkachels bestaan er? En hoe stook je een houthaard eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles over het stoken met een houtkachel.

De verschillende soorten houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels:

  • Speksteenkachels;
  • Hanghaarden;
  • Inzethaarden of inbouwhaarden;
  • Vrijstaande kachels.

De voordelen van verschillende houtkachels

Er bestaan verschillende soorten houtkachels die ieder zo hun eigen voordelen hebben. Zo houden speksteenkachels na het doven van het vuur nog lang hun hitte vast. Ze hebben een hoog rendement: je ervaart veel hitte, maar verbrandt zo min mogelijk hout. Hanghaarden hangen meestal van het plafond, terwijl inzethaarden of inbouwhaarden in een muur worden ingebouwd. Het voordeel van vrijstaande kachels is dat ze zo’n in zo’n beetje iedere kamer passen, als het maar mogelijk is om een goed rookkanaal (een soort schoorsteen) aan te leggen. Wat voor soort haard je plaatst, verschilt per huis. Een haard moet veilig worden geplaatst, bij je interieur passen en natuurlijk ook naar jouw smaak zijn. Een specialist kan je helpen een passende houtkachel uit te kiezen.

Hoe stook je duurzaam?

Met een houtkachel bespaar je op je gaskosten, want je CV hoeft minder vaak aan. Wel is het belangrijk dat je je kachel zo duurzaam mogelijk stookt. Hout met een hoog rendement brandt schoner dan hout met een laag rendement, wat ook voor jezelf positief is. Jij wekt meer warmte op en je omgeving heeft minder overlast. Zorg dat je schoon hout inslaat en dat het vochtpercentage van het hout laag ligt. Is je hout droog, dan ontstaat er een zo volledig mogelijke verbranding en ligt het rendement van het hout hoog. Ten slotte is ook de manier waarop je brandhout verbrandt van belang. Stapel houtblokken van dik naar dun op elkaar en leg het aanmaakblokje helemaal bovenop. Als je hout van boven naar beneden verbrandt, lok je een volledige verbranding uit. Je stookt dan veel schoner, dan als je hout van onderaf verbrandt.

Waar kun je een houtkachel kopen?

Bij een gespecialiseerde winkel, bijvoorbeeld Kachels- en Haardenwinkel, kun je terecht voor advies over de aanschaf van een houtkachel. Weet je nog niet precies welk soort kachel het beste tot zijn recht komt in jouw woonkamer? Dan kun je rustig de verschillende opties bekijken en eventueel vragen stellen. Advies van de experts bij een gespecialiseerde winkel is vrijblijvend, dus wacht niet langer en bezoek een zaak zoals Kachels- en Haardenwinkel, dan heb jij binnenkort misschien ook wel een romantische houthaard

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 4 belangrijkste verlichting trends voor 2022 – van glanzende metallics tot vormen uit het ruimtetijdperk 0 244

De 4 belangrijkste verlichting trends voor 2022 - van glanzende metallics tot vormen uit het ruimtetijdperk

Verlichting trends zijn de troef van de interieurontwerp wereld die ze verborgen houdt. Verlicht een kamer met een enkele – kale – standaardlamp en het ziet er strak uit, met een duidelijk gebrek aan sfeer. Maar overweeg ‘lagen’ van verlichting en alle opties die daarbij horen, en je bent op weg naar een winnend kamerschema. Vloerlampen, wandlampen, tafel- en bureau armaturen – dit zijn slechts enkele van de beschikbare opties bij het uitstippelen van een groots nieuw lichtontwerp. Hoe begin je überhaupt te kiezen? Nou, door te kijken naar de opkomende 2022-verlichting trends natuurlijk.

Het is inderdaad tijd om het licht binnen te laten met deze serieus verhelderende verzameling van opkomende interieurtrends voor 2022. Met een sprankelende selectie van nieuwe verlichting hebben we de grootste, helderste en meest fantastische verlichting looks die de interieurmarkt gaan beïnvloeden.

METAAL EN MARMEREN VLOER LAMPEN

Deze slanke vloerlampen sluipen in onze zichtlijnen en belichamen allemaal elegantie en charisma. Welke twee andere dingen zijn, afgezien van hun geringe verschijning, op te merken? Nou, marmer en metallic afwerkingen – beide ook groot in keukentrends – maken deze staande lampen zo opvallend. Ze omarmen allemaal, zo niet één, dan beide, eindigt.

Waarom zouden we uitkijken naar staande lampen met marmer of steen en metalen details? Marmer is een mooi en duurzaam materiaal dat vele interieurontwerpers graag in projecten gebruiken. In het bijzonder, wanneer het wordt gecombineerd met metaal (inclusief metallic), geeft het een zeer slimme uitstraling aan uw huis – echt een ruimte verhogend.

ART DECO VORMEN

Het is veilig om te zeggen dat Art Deco, zeker in het afgelopen decennium, nooit uit de mode is geraakt. Het is nu apart, strak en potentieel oud genoeg (natuurlijk bedoelen we dit in de meest respectvolle zin), om te worden omschreven als een ‘klassieke’ look. Hoewel we eerder op Art Deco geïnspireerde verlichting stijlen in de interieurmarkt hebben gezien, hebben we het nog niet zo gezien. Minder glitter en glamour (ja, je kunt de diamanten details en glanzend chroom bij de deur laten), deze nieuwe zwarte hanglampen zijn allemaal gebaseerd op de meer subtiele Art Deco-details uit de jaren dertig: een zachte geschulpte rand, een vleugje marmer, een zacht streepje van Midas of brons.

HANDGEMAAKTE HANGLAMPEN

Het effect van deze hernieuwde style is dat we nu blijkbaar allemaal willen dat de dingen die we voor ons huis kopen meer betekenis krijgen: op zoek naar de handgemaakte optie, de maker kennen die het stuk heeft gemaakt of geproduceerd, het in plaats daarvan overdragen aan de volgende generatie van het idee dat het item een ​​korte levensduur heeft. Deze wegen nu allemaal mee naarmate mensen beslissingen nemen over interieurontwerp en decor op basis van duurzaam leven. Verrassing! Je ziet de hanglampen zelfs doorschijnen in het lichtontwerp.

ARCHITECTURALE KROONLUCHTERS

Sommigen associëren het woord ‘kroonluchter’ misschien met een afbeelding van glinsterende glazen hangende druppels die aan een openlijk decoratieve gebogen ijzeren of koperen arm hangen (in een shabby chic kasteel misschien?), anderen zouden een boudoir slaapkamer kunnen visualiseren met over-the-top en licht ‘l’amour’ decor. Allemaal prima en volstrekt acceptabele toepassingen van een kroonluchter trouwens.

Maar hou op. Ja, dat soort kroonluchters bestaat voor degenen die zich zo geneigd voelen, maar er is nu een nieuwe kijk op kroonluchters die onze moodboards voor ideeën voor woonkamer verlichting raakt. Verban de traditionele rondingen, wendingen en eeuwenoude details. De architecturale kroonluchters zijn nieuw, modern, serieus chic en serveren eigentijdse glamour!

Je eerste huis inrichten 0 382

Je eerste huis inrichten

Heb je net de sleutel mogen ontvangen van je nieuwe woning? Geweldig, want je hebt nu je eigen woning en je kunt hiervan je thuis maken. Het is belangrijk dat je het huis goed inricht, zodat je het een thuis kunt noemen. Het inrichten van je huis is een grote uitdaging en er zijn veel valkuilen. Het is van belang dat het huis een gezellige sfeer krijgt en dat je hier goed kunt wonen. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je precies weet hoe je het huis moet inrichten.

Inspiratie en het plan

Voordat je begint met het aanschaffen van meubels, is het van belang dat je inspiratie op doet. Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar het is eenvoudig om dit te doen via het internet. Bekijk verschillende woon inrichting blogs en doe inspiratie op door te kijken naar verschillende ontwerpen. Maak eventueel een moodboard met alle leuke dingen die je tegenkomt en gebruik dit moodboard bij het maken van een plan. Je wilt in dit plan een doel bepalen voor iedere ruimte en goed kijken wat je nodig hebt. Bepaald bijvoorbeeld een slaapkamer, woonkamer en de keuken. Terwijl je met het plan bezig bent, kun je ook kijken naar het maken van een duidelijk lichtplan. Het hebben van daglicht in je woning is heel belangrijk en je wilt daarom maximaal gebruik maken van de ramen. Heb je een ruimte zonder raam? Geen probleem, want je kunt normale lampen ophangen en zo zorgen voor kunstmatig licht. Je wilt wel gebruik maken van dimlichten, zodat het een stuk gezelliger wordt in je woning.

Woonkamer inrichten

De woonkamer is een plek waar je veel tijd in besteed. Je hebt waarschijnlijk een televisie waarop je films bekijkt met je vrienden of gezin. Het is belangrijk dat de woonkamer er heel gezellig uitziet en je kunt hiervoor zorgen met verschillende accessoires. Vloerkleden zorgen voor een gezellige sfeer en je kunt deze plaatsen in de woonkamer. Het kopen van vloerkleden kan een lastige opgave zijn en er zijn veel punten waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal, vorm, kleur en de stijl van het vloerkleed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om extra vloerkleden te kopen voor de andere ruimtes in je woning. Heb je een rechthoekige woonkamer? Kies dan voor vloerkleed met een ronde vorm, zodat deze het interieur niet kan breken. Het vloerkleed moet ervoor zorgen dat losse  meubels een samenhangend geheel vormen.

Persoonlijke spullen

Je kunt door het toevoegen van persoonlijke spullen je woning een persoonlijk gevoel geven. Dit is een heel belangrijk onderwerp bij het inrichten van je woning en dit moet je ook echt goed aanpakken. Koop niet alles in een keer en koop alleen de decoratie die echt bij je past. Je kunt ook eventueel waardevolle foto’s inlijsten en deze ophangen in de woning. Door te kijken naar de foto’s kun je herinneringen ophalen en geeft het natuurlijk een fijn gevoel in je woning.

Meest populaire berichten