Een echte mannenbadkamer 0 719

mannenbadkamer

Wanneer je samenwoont met je vrouw of vriendin dan is de kans groot dat de badkamer voor een groot gedeelte is ingepikt. Wanneer je de badkamer gaat aanpakken dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Kom voor jezelf op en maak van die badkamer een echte mannenbadkamer! In dit artikel lees je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Een functionele inrichting

De badkamer is in de regel niet de grootste ruimte. Effectief omgaan met de ruimte is dan ook cruciaal. Denk daarom goed na over de juiste indeling. Alles moet passen en hierbij dien je rekening te houden met voldoende bewegingsvrijheid.

Wanneer je veel wilt plaatsen in de badkamer is het goed om hier goed en creatief over na te denken. We kennen allemaal de standaard indeling wel waarbij het toilet en de douche in een hoek komt. Soms kan het wat efficiënter door te schuiven met een kastje of meubel. Strakke design radiatoren hebben tegenwoordig weinig ruimte nodig. Deze worden verticaal geplaatst en vaak zijn deze zo kleine dat deze onder het raam passen. Geef je niets om deze strakke lijnen dan kan je ook gaan voor vloerverwarming. De kosten zijn iets hoger maar dan heb je geen radiatoren nodig.

Strakke lijnen en donkere kleuren

Een zwarte designradiator past perfect bij deze tip. Ga voor strakke lijnen en donkere kleuren. Deze eigenschappen kan je koppelen aan een industriële badkamer of een moderne badkamer. Het is al lang geen trend meer omdat het er al enige tijd is en blijft. Zwarte elementen in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte inloopdouche. Een inloopdouche bestaat uit één of meerdere douchewanden. Het profiel kan je een zwart kleurtje geven. De glazen wand kan je een zwarte strook geven. Houd je zoveel van deze stijl dan kan je er zelfs voor kiezen om de hele douchewand in het zwart te bestellen.

Maak de douche compleet met een fijne regendouche in het zwart. Ook hier kan je de strakke lijnen in verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante douchekop en douchekraan.

Functionele én gezellige verlichting

Het is belangrijk dat je de badkamer kan gebruiken voor praktische zaken. Hygiëne is belangrijk en goede verlichting is hiervoor noodzakelijk. Dit wil niet zeggen dat de badkamer niet gezellig hoeft te zijn. Wanneer je heerlijk tot rust wil komen onder de douche of in bad dan is het fijn dat je de verlichting kan dimmen. Ga daarom voor spotjes.

Voldoende opslagruimte

Tegenwoordig zijn er zoveel producten voor onze hygiëne. Het kan snel een rommeltje worden wanneer deze producten rondslingeren in de badkamer. Neem daarom voldoende opslagruimte. Dit heb je al snel geregeld door het aanschaffen van een badkamerkast en/of badkamermeubel. De vakken en lades kunnen te groot zijn voor alle losse producten. Plaats hier bakjes en mandjes in om alles goed te kunnen ordenen.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren? 0 75

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren

De elektrische fiets is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer mensen besluiten om een elektrische fiets aan te schaffen. Het is al meer dan tien jaar geleden sinds de eerste elektrische fietsen op de markt verschenen. Het aanbod en de verkoop zijn in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid. Naast de reguliere stadsfiets, kun je nu kiezen voor een elektrische variant van de transportfiets, de omafiets, de hybride fiets of de bakfiets. Met de jaren is ook de markt voor tweedehands elektrische fietsen uitgegroeid tot een volwassen onderdeel in de branche.

Altijd wind mee

Met een elektrische fiets is het alsof je altijd wind mee hebt. Of je nu heuvel op moet of dat je te kampen heb met een fikse tegenwind, de elektromotor zorgt voor de juiste ondersteuning waardoor je comfortabel richting je bestemming fietst. Afhankelijk van de digitale instelling van de ondersteuning, kun je zelfs met wind tegen, 25 km/u halen. Als je een keer lekker wind mee hebt en je op eigen kracht 25 km/u haalt, dan schakelt de motor automatisch uit. Zo verbruik je geen stroom en kun je langer genieten van een volle accu.

Ontwikkeling motor en accu

De motoren op elektrische fietsen zijn steeds efficiënter en de accu’s krachtiger geworden. Het resultaat is dat de actieradius van de elektrische fiets steeds groter werd. Natuurlijk blijft de actieradius voor een groot deel afhankelijk van hoe je de fiets gebruikt en hoe sterk je de ondersteuning instelt. Feit is echter wel dat je met een moderne accu bij maximale ondersteuning verder komt dan met de accu die op de eerste generatie elektrische fietsen toegepast werd.

Tweedehands elektrische fietsen steeds populairder

Net als bij conventionele fietsen, zijn tweedehands elektrische fietsen steeds populairder geworden. Vaak ruilen mensen hun vorige elektrische fiets in bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. De fietsenmaker repareert vervolgens defecten en vervangt de benodigde onderdelen met het doel om de fiets daarna weer te verkopen. De accu moet vrijwel altijd vervangen worden. De accu verliest in de loop van de jaren steeds meer capaciteit en dit komt de actieradius natuurlijk niet ten goede. Een vermindering van de actieradius van meer dan 50% is geen uitzondering.

Krachtigere batterij goed idee?

Als je een tweedehands elektrische fiets van ongeveer tien jaar oud koopt, dan is het een goed idee om een krachtigere batterij te overwegen. Het belangrijkste punt om rekening mee te houden, is het formaat van de nieuwe accu. De nieuwe batterij moet zeker niet te groot zijn, maar ook als deze te klein is, kan dit voor mechanische problemen zorgen. Dit laatste geldt met name voor een accu die in het frame weggewerkt is. Bij een accu op de bagagedrager heb je een stuk meer speling. Het is ook altijd aan te raden om te controleren of de nieuwe accu geschikt is voor de motor. De fietsenmaker kan je hierover adviseren. Alles bij elkaar is het een goed idee om voor een krachtigere batterij te kiezen. 

Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd 0 61

Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd

Eet jij voldoende groente en fruit? Het is namelijk gebleken dat een groot gedeelte van de inwoners van Nederland nog altijd stukken gezonder kan eten. Inmiddels is er ongelooflijk veel onderzoek gedaan naar voeding en gezondheid. Onder andere op het internet vind je hierdoor goedbedoelde adviezen. De overheid besteedt jaarlijks veel tijd en geld om de bevolking voor te lichten. Helaas blijkt het voor veel mensen lastig om een gezond voedingspatroon een lange periode vol te houden.

Het doel van gezond eten en voldoende bewegen

Eigenlijk is het doel van gezond eten niet dat je er op je best uitziet. Hoewel het natuurlijk wel helpt dat je slank bent en er vitaal uitziet. De ambitie moet zijn om zo gezond mogelijk te zijn. Uiteindelijk leidt je hierdoor ook een gelukkiger leven. Het probleem is dat de meeste mensen gezond proberen te eten om er zo mooi mogelijk uit te zien. Ze kiezen bijvoorbeeld voor spoeddiëten en eten verder waar ze zin in hebben. Tijdens een bepaalde periode hongeren ze zichzelf uit om maar zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Een ongezonde methode die vaak ook nog eens een averechtse uitwerking heet. Want het beruchte jojo-effect ligt op de loer wanneer je hevig varieert in het aantal calorieën dat je dagelijks tot je neemt.

Balans is het sleutelwoord voor gezonde voeding

Het menselijk lichaam is veeleisend. Maar in de huidige tijd is het in feite niet moeilijk om aan de vraag te voldoen. Zolang je de verleidingen om je heen maar weet te weerstaan. Online staan talloze voedingsadviezen en diëten. Het belangrijkste is dat je let op de balans. Want een goed dieet volg je niet een paar weken, maar je leven lang. We hebben het dan niet over een dieet om gewicht te verliezen. Maar een waarbij je iedere dag de juiste voedingsstoffen tot je neemt. Een grote groep mensen eet bijvoorbeeld veel te weinig groente en fruit. Terwijl bij anderen het aandeel koolhydraten in het dieet veel te hoog is.

Supplementen om tekorten op te vangen

Heb jij al eens gedacht aan supplementen? Hiermee kom je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan het slikken van vitamine C en D of extra ijzer om gezond te blijven. De beste vitamine c kopen doe je gewoon online. Hierdoor voldoe je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid die je dagelijks in dient te nemen volgens voedingsexperts. Door elke dag gezond te eten hoef je niet deel te nemen aan spoeddiëten en rigoureuze trainingsregimes om er op je best uit te zien. Ben jij klaar voor een betere levensstijl?

Meest populaire berichten