Met deze stappen maak je de perfecte thuisbioscoop 0 397

Met deze stappen maak je de perfecte thuisbioscoop

Niks is lekkerder dan met een dekentje, onder het genot van een bak popcorn naar je favoriete films kijken. Hoe fijn zou het zijn als dit in je eigen thuisbioscoop kan? Een thuisbioscoop is helemaal niet zo moeilijk te maken als het op het eerste oog wellicht lijkt. Met onderstaande tips creëer je in een handomdraai je eigen cinema, waar je heerlijk met vrienden en familie van kan gaan genieten.

Geschikte ruimte

Een heel belangrijk onderdeel is een geschikte ruimte. Natuurlijk kan je die in de woonkamer creëren, maar nog leuker is het om een extra ruimte om te toveren tot thuisbioscoop. Belangrijk is om hierbij met een aantal factoren rekening te houden. De ruimte moet groot genoeg zijn, zodat je elkaar niet in de weg zit. Een andere must is dat de kamer goed verduisterd kan worden, een thuisbioscoop hoort immers donker te zijn. Niets is zo vervelend als dat de projectie slecht zichtbaar is. Vloerbedekking is ook erg fijn, want dit absorbeert geluid. Het is dus niet voor niks dat in de bioscoop vloerbedekking ligt. Laminaat of tegels weerkaatsen het geluid en dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg daarom voor een groot kleed of vloerbedekking in de thuisbioscoop.

Comfortabele zitplek

Een film kijk je niet in een half uurtje en daarom is een comfortabele zitplek ook echt een must. Zorg voor lekkere banken of stoelen. Het is ook fijn om de drankjes en snacks ergens neer te kunnen zetten, dus gebruik hiervoor bijzettafels of koop stoelen met drankhouders. In jouw thuisbios wil je een paar uur geconcentreerd blijven kijken, dus zijn zachte materialen belangrijk. Je kan eventueel de zitplek ook comfortabeler maken door kussens en dekentjes toe te voegen. 

Beamer en projectiescherm 

Een beamer en goed projectiescherm kunnen niet ontbreken in de thuisbioscoop. Je wil natuurlijk de films en series wel kunnen kijken op een groot en haarscherp beeld. Een projectiescherm kopen is daarom echt een must. Deze schroef je gemakkelijk aan de muur of je gebruikt een L-beugel voor plafondmontage. Voor de thuisbioscoop is het verstandig om een elektrisch projectiescherm te gebruiken, deze is ideaal voor de weergave van 4K resolutie. Zelfs wanneer de ruimte niet goed is verduisterd, zorgt een elektrisch projectiescherm voor levendige kleuren en een strak beeld, dat is perfect voor je thuisbioscoop. 

Geluidssysteem

Wat is een thuisbioscoop zonder goed geluid? Een goed geluidssysteem is daarom ook erg belangrijk. Een soundset met verschillende boksen zorgt voor een fijne geluids dimensie. Let op dat deze goed wordt geplaatst in de ruimte, daardoor hoor je het geluid van alle kanten en dat versterkt de filmbeleving. Een helikopter die overvliegt of een auto gecrasht: het maakt het allemaal net iets intenser. 

Goede film 

Nadat je alles geregeld hebt is het tijd voor een goede film en kan je echt gaan genieten van de thuisbioscoop. Nodig vrienden uit, regel popcorn en zet de beamer met het projectiescherm klaar en kijk naar je favoriete films of series. Een thuisbioscoop is ideaal om je even helemaal te ontspannen. Veel kijkplezier!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn 0 230

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn

Vroeger hadden de meeste schoolpleinen op zijn minst een groene omheining waarin kinderen konden spelen. Later werden steeds meer schoolpleinen met hekken afgesloten en de groene omheining weggehaald. 

Het gevolg: een speelplaats waar steen en beton de hoofdmoot zijn. Niet echt een inspirerende speelomgeving voor kinderen… 

In dit artikel gaan we daarom dieper in op de vraag waarom een groen schoolplein de investering waard is. Op die manier hopen we in de toekomst weer meer groene speelomgevingen voor onze kinderen te zien.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen?

  • Een schoolplein met veel groen zorgt ervoor dat kinderen zich in de klas beter kunnen concentreren en daardoor betere prestaties leveren.
  • Kinderen vinden het over het algemeen veel leuker om in een groene omgeving naar school te gaan dan in een betegelde omgeving.
  • Veel groen zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, waardoor kinderen minder last hebben van de hoge temperaturen.
  • Een groene omgeving stimuleert om buiten te gaan spelen. En buitenspelen is precies wat kinderen nodig hebben om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien krijgen ze er ook een betere motoriek door en neemt de kans op overgewicht af.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen voor de omgeving en de natuur?

Bij hevige regenbuien fungeert een groen schoolplein als een buffer voor het regenwater. De kans dat het schoolplein blank komt te staan, is daardoor een stuk kleiner dan bij een betegeld schoolplein het geval is.

Een groen schoolplein is een trekpleister voor dieren, zoals vogels en insecten. Kinderen krijgen daardoor meer kennis over de natuur en er meer respect voor.

Insecten, vogels en vlinders hebben het de afgelopen jaren steeds zwaarder gekregen doordat steeds meer tuinen een schoolplein betegeld werden. Met een groen schoolplein draag je dus bij aan het herstellen van de biodiversiteit.

Wat kost een groen schoolplein?

Ieder groen schoolplein is maatwerk. Factoren die invloed hebben op de kosten zijn onder andere het oppervlak van het schoolplein, de hoeveelheid groen dat aangelegd moet worden en natuurlijk het aantal speeltoestellen dat moet worden geplaatst. 

We raden je daarom aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een hoveniersbedrijf zodat je weet wat de investering voor een groen schoolplein in jouw geval kost. Daarnaast is het goed om te weten dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn om de investering in een groen schoolplein aantrekkelijker te maken.

Wat houdt de wettelijke verdeling in? 0 342

Wat houdt de wettelijke verdeling in?

De verdeling van een erfenis (nalatenschap) is een veelbesproken onderwerp. Je wordt erfgenaam op grond van de wet of door benoeming in een testament. Hierin wordt vermeld wie de erfgenamen zijn en op welk deel van de nalatenschap zij recht hebben. Omdat iemand die erfgenaam is in de rechten en plichten van de overleden persoon (erflater) treedt, ontvangt die de bezittingen en de schulden. De wet bepaalt wie de erfgenamen zijn en voor welk deel van de erfenis als er geen testament is gemaakt. Dit heet het versterferfrecht. Er is sprake van de wettelijke verdeling als er geen testament is opgemaakt (of als het testament niet afwijkt van de wettelijke verdeling) en de persoon die is overleden zijn of haar echtgenoot en een of meer kinderen als erfgenaam achterlaat. De wettelijke verdeling bestaat sinds 1 januari 2003 en is in het leven geroepen om de langstlevende echtgenoot een sterkere positie te geven ten opzichte van de kinderen.

Wanneer is de wettelijke verdeling van toepassing?

De wettelijke verdeling geldt in de situatie zonder testament van de overledene of als er wel een testament is waarin niet van de wettelijke wordt afgeweken. De wet bepaalt dat de wettelijke verdeling van een erfenis van toepassing is als de overleden persoon in zijn testament niet afweek van de wettelijke verdeling of tijdens leven geen testament heeft opgesteld. Daarnaast geldt de wettelijke verdeling als erfgenamen een geregistreerd partner of echtgenoot en minimaal één kind als erfgenaam achterlaat. Ook kan het voorkomen dat een of meer kleinkinderen in de wettelijke verdeling meedoen; die kunnen namelijk via plaatsvervulling als erfgenaam opkomen in de plaats van hun moeder of vader. Stiefkinderen kunnen ook meedoen in de wettelijke verdeling als de erflater dit uitdrukkelijk in het testament heeft vastgelegd.

Geldvordering op de langstlevende echtgenoot

Als de wettelijke verdeling van toepassing is, krijgt de langstlevende echtgenoot automatisch alle goederen van de nalatenschap en moet die alle schulden van de erfenis voor zijn of haar rekening nemen. De kinderen van de erflater krijgen een geldvordering ter grootte van hun erfdeel op de langstlevende echtgenoot. Dit staat ook bekend als het kindsdeel. De kinderen krijgen het kindsdeel niet direct. Volgens de wet kunnen kinderen hun kindsdeel bij de wettelijke verdeling in principe pas opeisen als de langstlevende echtgenoot failliet is verklaard, als de langstlevende in de schuldsanering terecht is gekomen of bij het overlijden van de langstlevende echtgenoot. Bij de wettelijke verdeling erven dus ten minste één kind en de langstlevende echtgenoot. Deze verdeling van de nalatenschap is in feite geen echte ‘verdeling’ omdat alle goederen en schulden automatisch aan de langstlevende echtgenoot toekomen door het overlijden.

Raadpleeg een erfrecht advocaat

Wanneer je in aanraking komt met een kwestie die verband houdt met de wettelijke verdeling, is het heel begrijpelijk dat dit veel vragen bij je oproept. Daarom is het verstandig om een erfrecht advocaat te raadplegen. Die kan je met raad en daad bijstaan en je antwoord geven op al je vragen. Een advocaat die is gespecialiseerd in het erfrecht kan je ook helpen bij andere erfrechtelijke kwesties, zoals onterving. Kinderen van een ouder die komt te overlijden worden in Nederland goed beschermd. Een ouder kan ervoor kiezen om bij testament te bepalen dat hij een of meerdere kinderen (gedeeltelijk) onterft. Dat betekent echter niet dat het onterfde kind helemaal geen aanspraak meer heeft. De testeervrijheid van ouders (de vrijheid om de inhoud van hun testament zelf te bepalen) wordt onder andere beperkt door de legitieme portie. Het is dus niet per definitie zo dat onterfde kinderen helemaal niets krijgen. Een kind dat is onterfd wordt legitimaris genoemd en de legitieme portie is het minimumbedrag dat een kind op grond van de wet uit de nalatenschap van een erflater verkrijgt, mits het kind hier aanspraak op maakt.

Meest populaire berichten