Tegels en bestrating: De beste soorten stenen voor je tuin 0 652

Tegels en bestrating De beste soorten stenen voor je tuin

Wie zin heeft in een tuinrenovatie, kan kiezen uit heel wat soorten tegels en bestrating. Tegels en stenen geven je tuin net dat beetje extra uitstraling. Maar welke soort tegel of steen is nu geschikt voor jouw oprit of terras? Lees hier alles over de verschillende soorten tegels en stenen, om zo de juiste keuze te maken!

Welke soorten tuintegels zijn er allemaal?

Tuintegels zijn er in vele soorten en maten. Zo kun je kiezen uit hout, keramische tegels of betonnen tegels. Deze laatste zijn erg populair, omdat ze praktisch onderhoudsvrij zijn. Betonnen tegels, ook wel bkk klinker genoemd, kun je in alle kleuren en formaten bestellen, waardoor ze altijd passen bij jouw tuin. Daarnaast is beton een goede keus als je veel last hebt van vorst of warmte. Ook voor terrassen kun je betonnen tegels gebruiken. Deze liggen steviger dan andere soorten tuintegels, waardoor je minder kans hebt op verzakkingen.

Keramische tegels zijn ook erg populair. Deze tegels worden gemaakt van aardewerk of keramiek en zien er heel mooi uit. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen, waardoor je eenvoudig een unieke tuin kunt creëren.

Houten tegels zijn ook erg populair. Deze tegels worden gemaakt van hout of kunststof en zijn erg duurzaam. Houten tegels kunnen ook in verschillende patronen worden geleverd, waardoor je eindeloos kunt variëren.

Wat zijn de voordelen van betonnen bestrating?

Beton is erg populair als bestrating. Dit komt doordat beton vele voordelen heeft:

  • Beton is onderhoudsvrij, waardoor je er weinig aan hoeft te doen.
  • Betonnen bestrating ligt steviger dan andere soorten tuintegels, waardoor verzakkingen minder vaak voorkomen,
  • Beton is verkrijgbaar in alle kleuren en formaten, waardoor hij altijd bij jouw tuin past.
  • Beton is een duurzaam materiaal.

Wat zijn de voordelen van keramische tegels?

Keramische tegels zijn populair vanwege hun uitstraling. Deze tegels worden gemaakt van aardewerk of keramiek en zien er heel mooi uit. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen, waardoor je eenvoudig een unieke tuin kunt creëren. Hieronder staan de voordelen van keramische tegels onder elkaar:

  • Keramische tegels zijn duurzaam en gaan lang mee.
  • De tegels zijn bestand tegen alle weersinvloeden.
  • Keramische tegels zijn hygiënisch, waardoor ze geschikt zijn voor binnen- en buitentoepassingen.

Om ervoor te zorgen dat de tegels stevig in de grond liggen en niet verzakken, is een juiste ondergrond nodig. Een stevige ondergrond van zand of grind zorgt ervoor dat je lang en veilig kunt genieten van de bestrating. Tuintegels leggen is daarom niet altijd gemakkelijk en vereist wel enige handigheid.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn 0 241

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn

Vroeger hadden de meeste schoolpleinen op zijn minst een groene omheining waarin kinderen konden spelen. Later werden steeds meer schoolpleinen met hekken afgesloten en de groene omheining weggehaald. 

Het gevolg: een speelplaats waar steen en beton de hoofdmoot zijn. Niet echt een inspirerende speelomgeving voor kinderen… 

In dit artikel gaan we daarom dieper in op de vraag waarom een groen schoolplein de investering waard is. Op die manier hopen we in de toekomst weer meer groene speelomgevingen voor onze kinderen te zien.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen?

  • Een schoolplein met veel groen zorgt ervoor dat kinderen zich in de klas beter kunnen concentreren en daardoor betere prestaties leveren.
  • Kinderen vinden het over het algemeen veel leuker om in een groene omgeving naar school te gaan dan in een betegelde omgeving.
  • Veel groen zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, waardoor kinderen minder last hebben van de hoge temperaturen.
  • Een groene omgeving stimuleert om buiten te gaan spelen. En buitenspelen is precies wat kinderen nodig hebben om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien krijgen ze er ook een betere motoriek door en neemt de kans op overgewicht af.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen voor de omgeving en de natuur?

Bij hevige regenbuien fungeert een groen schoolplein als een buffer voor het regenwater. De kans dat het schoolplein blank komt te staan, is daardoor een stuk kleiner dan bij een betegeld schoolplein het geval is.

Een groen schoolplein is een trekpleister voor dieren, zoals vogels en insecten. Kinderen krijgen daardoor meer kennis over de natuur en er meer respect voor.

Insecten, vogels en vlinders hebben het de afgelopen jaren steeds zwaarder gekregen doordat steeds meer tuinen een schoolplein betegeld werden. Met een groen schoolplein draag je dus bij aan het herstellen van de biodiversiteit.

Wat kost een groen schoolplein?

Ieder groen schoolplein is maatwerk. Factoren die invloed hebben op de kosten zijn onder andere het oppervlak van het schoolplein, de hoeveelheid groen dat aangelegd moet worden en natuurlijk het aantal speeltoestellen dat moet worden geplaatst. 

We raden je daarom aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een hoveniersbedrijf zodat je weet wat de investering voor een groen schoolplein in jouw geval kost. Daarnaast is het goed om te weten dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn om de investering in een groen schoolplein aantrekkelijker te maken.

Wat houdt de wettelijke verdeling in? 0 362

Wat houdt de wettelijke verdeling in?

De verdeling van een erfenis (nalatenschap) is een veelbesproken onderwerp. Je wordt erfgenaam op grond van de wet of door benoeming in een testament. Hierin wordt vermeld wie de erfgenamen zijn en op welk deel van de nalatenschap zij recht hebben. Omdat iemand die erfgenaam is in de rechten en plichten van de overleden persoon (erflater) treedt, ontvangt die de bezittingen en de schulden. De wet bepaalt wie de erfgenamen zijn en voor welk deel van de erfenis als er geen testament is gemaakt. Dit heet het versterferfrecht. Er is sprake van de wettelijke verdeling als er geen testament is opgemaakt (of als het testament niet afwijkt van de wettelijke verdeling) en de persoon die is overleden zijn of haar echtgenoot en een of meer kinderen als erfgenaam achterlaat. De wettelijke verdeling bestaat sinds 1 januari 2003 en is in het leven geroepen om de langstlevende echtgenoot een sterkere positie te geven ten opzichte van de kinderen.

Wanneer is de wettelijke verdeling van toepassing?

De wettelijke verdeling geldt in de situatie zonder testament van de overledene of als er wel een testament is waarin niet van de wettelijke wordt afgeweken. De wet bepaalt dat de wettelijke verdeling van een erfenis van toepassing is als de overleden persoon in zijn testament niet afweek van de wettelijke verdeling of tijdens leven geen testament heeft opgesteld. Daarnaast geldt de wettelijke verdeling als erfgenamen een geregistreerd partner of echtgenoot en minimaal één kind als erfgenaam achterlaat. Ook kan het voorkomen dat een of meer kleinkinderen in de wettelijke verdeling meedoen; die kunnen namelijk via plaatsvervulling als erfgenaam opkomen in de plaats van hun moeder of vader. Stiefkinderen kunnen ook meedoen in de wettelijke verdeling als de erflater dit uitdrukkelijk in het testament heeft vastgelegd.

Geldvordering op de langstlevende echtgenoot

Als de wettelijke verdeling van toepassing is, krijgt de langstlevende echtgenoot automatisch alle goederen van de nalatenschap en moet die alle schulden van de erfenis voor zijn of haar rekening nemen. De kinderen van de erflater krijgen een geldvordering ter grootte van hun erfdeel op de langstlevende echtgenoot. Dit staat ook bekend als het kindsdeel. De kinderen krijgen het kindsdeel niet direct. Volgens de wet kunnen kinderen hun kindsdeel bij de wettelijke verdeling in principe pas opeisen als de langstlevende echtgenoot failliet is verklaard, als de langstlevende in de schuldsanering terecht is gekomen of bij het overlijden van de langstlevende echtgenoot. Bij de wettelijke verdeling erven dus ten minste één kind en de langstlevende echtgenoot. Deze verdeling van de nalatenschap is in feite geen echte ‘verdeling’ omdat alle goederen en schulden automatisch aan de langstlevende echtgenoot toekomen door het overlijden.

Raadpleeg een erfrecht advocaat

Wanneer je in aanraking komt met een kwestie die verband houdt met de wettelijke verdeling, is het heel begrijpelijk dat dit veel vragen bij je oproept. Daarom is het verstandig om een erfrecht advocaat te raadplegen. Die kan je met raad en daad bijstaan en je antwoord geven op al je vragen. Een advocaat die is gespecialiseerd in het erfrecht kan je ook helpen bij andere erfrechtelijke kwesties, zoals onterving. Kinderen van een ouder die komt te overlijden worden in Nederland goed beschermd. Een ouder kan ervoor kiezen om bij testament te bepalen dat hij een of meerdere kinderen (gedeeltelijk) onterft. Dat betekent echter niet dat het onterfde kind helemaal geen aanspraak meer heeft. De testeervrijheid van ouders (de vrijheid om de inhoud van hun testament zelf te bepalen) wordt onder andere beperkt door de legitieme portie. Het is dus niet per definitie zo dat onterfde kinderen helemaal niets krijgen. Een kind dat is onterfd wordt legitimaris genoemd en de legitieme portie is het minimumbedrag dat een kind op grond van de wet uit de nalatenschap van een erflater verkrijgt, mits het kind hier aanspraak op maakt.

Meest populaire berichten