Tips om fit te worden en te stoppen met roken 0 137

Tips om fit te worden en te stoppen met roken

Probeer jij al een tijdje te stoppen met roken, maar lijkt het maar niet te lukken? Dan ben je zeker niet de enige. Sterker nog, de meerderheid van de huidige rokers zou eigenlijk willen stoppen. Het is duidelijk dat velen het moeilijk vinden om te stoppen met roken. Vaak beginnen pogingen goed, maar kans op een terugval ligt hoog. Hoe zorg je ervoor dat je poging succesvol wordt en dat je voor de rest van je leven rook-vrij blijft? 

Een persoonlijke coach inzetten voor ondersteuning

Als je probeert te stoppen met roken heb je vaak de neiging om het helemaal alleen te doen. Het is een persoonlijk proces dat je door moet, dus veel mensen gaan er vanuit dat ze verder niemand erbij kunnen betrekken. Dat is echter zeer onwaar! Ondanks dat je zelfvertrouwen hoog moet liggen is motivatie van anderen een belangrijke drijfveer in je proces. Daarom zijn er persoonlijke coaches die je helpen bij het stoppen met roken. Het blijkt dat stoppers die gebruik hebben gemaakt van een coach veel succesvoller zijn geweest in hun pogingen dan anderen. Ga dus zeker op zoek naar een coach bij jou in de buurt en kijk wat ze voor jou kunnen betekenen. Persoonlijke coaches worden volledig door de verzekeraar vergoed, dus dat is mooi meegenomen!

Een persoonlijke coach kan je op veel verschillende vlakken helpen. Zo helpen ze je bij het opzetten van een stopplan en helpen ze je realistische doelen stellen. Je kunt op ieder moment advies aan ze vragen. Ook kunnen coaches je adviseren over alternatieven om drang voor een sigaret te onderdrukken. Zo kunnen ze je adviseren om medicijnen te slikken of nicotinevervangers te gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan pleisters of aan e-sigaretten. 

E-sigaretten als tussenstap

In kleine stappen de eindstreep halen: dit is de methode die voor de meeste mensen lijkt te werken. In plaats van in één keer te stoppen met roken is het beter om kleine mijlpalen te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld van sigaretten overstappen naar elektronisch roken. E-sigaretten zijn namelijk beter voor je verzorging en uiterlijk, voordeliger voor je portemonnee en beter voor je omgeving.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten e-sigaretten waar je uit kunt kiezen. Ze komen in allerlei smaken en hebben ieder hun eigen ingrediënten. Bij sommige elektronische sigaretten zit nicotine in de e-liquid, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Tegenwoordig kun je ook genoeg e-sigaretten te kopen zonder nicotine. Als je langzaam het nicotinegebruik wil gaan afbreken zou je eerst kunnen kiezen voor e-liquids met nicotine en na een tijdje over te stappen naar e-liquids zonder nicotine. 

Afleidingstechnieken om drang tegen te gaan

Af en toe nog trek in een sigaret? Dan zijn er een aantal afleidingsmethodes die je kunt inzetten om de drang tegen te gaan. Door je gedachten af te wenden van roken kun je de trek vaak overwinnen. Zo is bijvoorbeeld iets eten een goed alternatief, al is het wel belangrijk om te gaan voor gezonde voeding. Als je iedere keer een vette snack eet als je zin hebt in een sigaret zul je niet fitter worden. Kies daarom voor fruit of een groentesnack. Een andere mogelijkheid is om veel te bewegen. Als je actief bezig bent zal al je aandacht naar de activiteit toe gaan en vergeet je even je zorgen. Bovendien zorgt sporten voor meer energie die je mogelijk mist door het stoppen met roken.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd een boeiende vacature in de bouw, techniek of logistiek binnen bereik 0 85

Altijd een boeiende vacature in de bouw, techniek of logistiek binnen bereik

Ben je op zoek naar een interessante vacature in de bouw, techniek of logistiek? De bevlogen intercedenten van een fullservice uitzendbureau in Noord-Holland met vestigingen in Heerhugowaard en Zwaag staan voor je klaar. Zij halen alles uit de kast om voor jou een baan te vinden die je past als een jas. De intercedenten leren je graag zo goed mogelijk kennen en staan voor een persoonlijke benadering. Op die manier komen zij tot de beste match en wordt je baan veel meer dan alleen werk. Het aanbod van een uitzendorganisatie dat is gespecialiseerd in bouw, techniek en logistiek is breed en divers. Je vindt er bijvoorbeeld de vacature van werkvoorbereider, de vacature van machinemonteur, de vacature van magazijnmedewerker en de vacature van calculator in de bouw.

Wanneer in kaart is gebracht wat jou drijft en waar je naar op zoek bent, lukt het gegarandeerd om een passende baan voor je te vinden. Staat de vacature waar jij naar op zoek bent niet in het aanbod? Aarzel dan niet om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Welke vacatures in de bouw, techniek of logistiek vind je bij een fullservice uitzendorganisatie?

Ongeacht jouw ervaringsniveau is er altijd een grote diversiteit aan vacatures te vinden bij een veelzijdig uitzendbureau, zoals de vacature van:

• Allround technisch medewerker;

• Technisch tekenaar;

• Technisch projectmedewerker;

• Werkvoorbereider in de bouw;

• Nieuwbouw timmerman;

• Metselaar;

• Technisch magazijnmedewerker;

• Magazijnchef;

• Medewerker expeditie;

• Logistiek medewerker.

Zet de volgende stap in je carrière

De intercedenten van een fullservice uitzendorganisatie zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking en een persoonlijke aanpak hen in staat stelt om de juiste kandidaten en bedrijven met elkaar te matchen. Ook hebben zij de missie om je aan werk te helpen dat perfect bij je past. Zij

kennen hun opdrachtgevers van haver tot gort en willen ook jou als werkzoekende graag leren kennen. Het is dus vast geen verrassing dat persoonlijk contact, resultaatgerichtheid en plezier voorop staan in hun werkwijze. Ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Bezoek het uitzendbureau dan voor een kennismakingsgesprek. Naast vacatures in Noord-Holland in de bouw, techniek en logistiek vind je daar ook volop boeiende functies binnen andere vakgebieden, zoals de elektrotechniek, werkvoorbereiding en installatietechniek.

Toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je een baan van betekenis 0 77

Toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je een baan van betekenis

Vanzelfsprekend werk je om te leven en niet omgekeerd. Toch ben je een groot deel van je leven aan het werk. Daarom is het wel zo fijn als je een baan hebt die je past als een jas. Het vinden van een functie die optimaal aansluit op jouw drive en wensen, is exact wat de eigenzinnige organisatie Joinuz doet. Deze detacheerder doet er alles aan om de mooiste banen voor werkzoekenden te vinden. Ben jij ook toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je onder andere veel interessante overheidsvacatures. Op ieder niveau en zowel in een ondersteunende, beleidsmatige, uitvoerende als adviserende rol. Ben je op zoek naar een uitdagende baan in het Sociaal Domein? Ook dan zit je helemaal goed bij Joinuz.

Preventieve hulpverlening

Heb je werkervaring in het Sociaal Domein? Dan kun je aan de slag bij de leukste opdrachtgevers, bijvoorbeeld als jeugdconsulent. Omdat de jeugd de toekomst heeft moet je daar ook goed voor zorgen. Is het jouw roeping om jeugdigen perspectief te bieden als jeugdconsulent bij de gemeente? Binnen deze functie heb je een belangrijke rol binnen de preventieve hulpverlening, waarbij jij de regie in handen hebt. Je zoekt naar oplossingen waarmee de zelfredzaamheid wordt vergroot, samen met de jeugdigen, hun ouders/verzorgers en het netwerk. Ook voer je gesprekken met gezinnen die hulpvragen hebben en weet je vanuit kennis en ervaring een juiste (her)indicatie te stellen. Jij brengt de zorgbehoefte in kaart in complexe gezinssituaties en samen met het gezin maak je een passend ondersteuningsplan.

Verder weet jij het gezin hierin te motiveren en regisseer je de jeugdzorg die wordt ingezet en onderzoek je de mogelijkheden voor de juiste ondersteuning voor het gezin en de kinderen. In overleg bepaal je of er tussentijds aanpassingen nodig zijn en uiteindelijk evalueer je de bereikte resultaten.

Dankbaar werk

Wil jij je op een andere manier nuttig maken voor je medemens? Bij Joinuz vind je ook tal van mooie vacatures in de zorg, waaronder de vacature van verpleegkundige. Door te gaan werken in de zorg kies je voor een baan waarmee je je elke dag voor anderen inzet. Zo stel je de patiënten en hun naasten gerust, heb je als doel om ze uiteindelijk weer beter te maken en ben je voor hen een luisterend oor. Het draait bij een baan in de zorg dus om veel meer dan alleen het verrichten van verpleegtechnische handelingen. Veel zorgprofessionals vinden het dankbaar werk omdat de zorg voor iedereen op een bepaald moment in het leven een belangrijke factor is. Met welke baan van betekenis zet jij een nieuwe stap in je carrière?

Meest populaire berichten