Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn 0 242

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn

Vroeger hadden de meeste schoolpleinen op zijn minst een groene omheining waarin kinderen konden spelen. Later werden steeds meer schoolpleinen met hekken afgesloten en de groene omheining weggehaald. 

Het gevolg: een speelplaats waar steen en beton de hoofdmoot zijn. Niet echt een inspirerende speelomgeving voor kinderen… 

In dit artikel gaan we daarom dieper in op de vraag waarom een groen schoolplein de investering waard is. Op die manier hopen we in de toekomst weer meer groene speelomgevingen voor onze kinderen te zien.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen?

  • Een schoolplein met veel groen zorgt ervoor dat kinderen zich in de klas beter kunnen concentreren en daardoor betere prestaties leveren.
  • Kinderen vinden het over het algemeen veel leuker om in een groene omgeving naar school te gaan dan in een betegelde omgeving.
  • Veel groen zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, waardoor kinderen minder last hebben van de hoge temperaturen.
  • Een groene omgeving stimuleert om buiten te gaan spelen. En buitenspelen is precies wat kinderen nodig hebben om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien krijgen ze er ook een betere motoriek door en neemt de kans op overgewicht af.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen voor de omgeving en de natuur?

Bij hevige regenbuien fungeert een groen schoolplein als een buffer voor het regenwater. De kans dat het schoolplein blank komt te staan, is daardoor een stuk kleiner dan bij een betegeld schoolplein het geval is.

Een groen schoolplein is een trekpleister voor dieren, zoals vogels en insecten. Kinderen krijgen daardoor meer kennis over de natuur en er meer respect voor.

Insecten, vogels en vlinders hebben het de afgelopen jaren steeds zwaarder gekregen doordat steeds meer tuinen een schoolplein betegeld werden. Met een groen schoolplein draag je dus bij aan het herstellen van de biodiversiteit.

Wat kost een groen schoolplein?

Ieder groen schoolplein is maatwerk. Factoren die invloed hebben op de kosten zijn onder andere het oppervlak van het schoolplein, de hoeveelheid groen dat aangelegd moet worden en natuurlijk het aantal speeltoestellen dat moet worden geplaatst. 

We raden je daarom aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een hoveniersbedrijf zodat je weet wat de investering voor een groen schoolplein in jouw geval kost. Daarnaast is het goed om te weten dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn om de investering in een groen schoolplein aantrekkelijker te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met deze 10 tips zorg je voor een goed werkplekreserveringssyteem binnen jouw organisatie! 0 311

Met deze 10 tips zorg je voor een goed werkplekreserveringssyteem binnen jouw organisatie!

Het invoeren van een werkplekreserveringssyteem is een belangrijke stap voor organisaties die willen profiteren van flexibele werkplekken en efficiënt ruimtebeheer. Het verbetert de werkomgeving, zorgt ervoor dat de bezettingsgraad optimaal wordt en verhoogt de algemene productiviteit. Hier zijn tien tips die ervoor zorgen dat je een goed werkplekreserveringssysteem hebt binnen jouw organisatie!

1. Duidelijke doelstellingen

Begin met het stellen van duidelijke doelen. Wat wil je bereiken met het systeem? Wil je kosten besparen, de werknemerservaring verbeteren of iets anders? Definieer je doelen zodat je kunt meten of het systeem succesvol is. 

2. Betrek belanghebbenden

Praat met mensen binnen je organisatie die belang hebben bij de implementatie van het systeem. Denk aan HR, facilitair beheer, IT en werknemers. Hun inbreng is waardevol en kan je helpen bij het nemen van beslissingen,

3. Kies het juiste systeem

Er zijn veel verschillende werkplekreserveringssystemen beschikbaar. Kies er een die past bij jouw behoeften. Denk aan gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, werkplekbezetting en integratiemogelijkheden.

4. Zorg voor duidelijk communicatie

Communiceer duidelijk met je werknemers over hoe het systeem werkt. Leg uit welke voordelen het biedt en hoe ze het kunnen gebruiken. Duidelijke communicatie vermindert verwarring.

5. Training en ondersteuning

Zorg ervoor dat je werknemers training en ondersteuning biedt. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit handleidingen en een helpdesk voor vragen en problemen.

6. Test het systeem

Voordat je het systeem breed uitrolt, test het grondig. Zo kun je eventuele problemen opsporen en oplossen voordat werknemers het gaan gebruiken.  

7. Beheer gegevens en privacy

Een werkplekreservering bevat vaak persoonlijke gegevens. Zorg ervoor dat je de gegevens veilig en privé houdt, en voldoe aan de wetten en regels. 

8. Monitor en evalueer

Na de implementatie moet je de prestaties van het systeem volgen en beoordelen of het aan je doelen voldoet. Verzamel feedback van werknemers en pas het systeem aan waar nodig. 

9. Schaalbaarheid

Als je organisatie groeit of verandert, zorg ervoor dat het systeem kan meegroeien. Overweeg of je extra functies nodig hebt of uitbreiding naar nieuwe locaties. 

10. Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in werkplekreserveringstechnologie. Houd je systeem up-to-date om te profiteren van verbeteringen en innovaties. 

Met deze tips kun je een soepele overgang maken naar een werkplekreserveringssyteem. Het zal niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook bijdragen aan een betere werkomgeving voor je werknemers.

5 must-haves voor mannen die vaak klussen 0 433

5 must-haves voor mannen die vaak klussen

Klussen kan een uitdagende maar bevredigende bezigheid zijn, of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon af en toe wat klusjes in huis doet. Maar om het meeste uit je klusprojecten te halen, zijn er bepaalde must-haves die elke man in zijn gereedschapskist zou moeten hebben. In dit artikel bespreken we vijf essentiële items die niet mogen ontbreken.

1. Werkoverall: comfort en bescherming

Een goede werkoverall is onmisbaar voor elke man die vaak klust. Niet alleen biedt het comfort tijdens het werken, maar het beschermt ook je kleding tegen verf, vuil en scherpe voorwerpen. Je kan het beste een werkoverall voor heren bestellen met voldoende zakken zodat je gereedschap altijd bij de hand hebt.

Om deze stap te implementeren, meet je jouw maat op en zoek je naar een hoogwaardige werkoverall die aan je behoeften voldoet. Zorg ervoor dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

2. Kwalitatief handgereedschap

Goed handgereedschap is de ruggengraat van elke klusser. Investeer in hoogwaardige hamers, tangen, schroevendraaiers en sleutels. Kies gereedschap van roestvrij staal voor duurzaamheid en precisie.

Om deze stap te implementeren, onderzoek je de beste merken voor handgereedschap en maak je een lijst van wat je nodig hebt. Investeer in kwaliteit, want goed gereedschap gaat lang mee.

3. Veiligheidsuitrusting voor doe-het-zelvers

Veiligheid moet altijd voorop staan bij klusprojecten. Zorg voor bescherming met een set veiligheidsbrillen, oorbeschermers en handschoenen. Deze uitrusting voorkomt verwondingen en zorgt ervoor dat je ongehinderd kunt werken.

Implementeer deze stap door de juiste veiligheidsuitrusting aan te schaffen voordat je aan een project begint. Denk aan je gezondheid en veiligheid.

4. Kluskleding: comfort en functionaliteit

Naast een werkoverall is het belangrijk om comfortabele en functionele kluskleding te hebben. Kies voor ademende stoffen en kleding met verstevigde knieën voor extra duurzaamheid. Het houdt je comfortabel en beschermt tegen schaafwonden. Je kan bijvoorbeeld een Amerikaanse overall kopen, of een fijne werkbroek met een shirt.

Implementeer deze stap door kluskleding te kiezen die geschikt is voor het type werk dat je doet. Investeer in kwaliteit voor langdurig gebruik.

5. Werkplaatsorganisatie

Een georganiseerde werkplaats is een efficiënte werkplaats. Zorg voor voldoende opbergruimte voor je gereedschap en materialen. Gebruik opbergbakken, planken en haken om alles geordend te houden.

Om deze stap te implementeren, ruim je je werkplaats op en breng je structuur aan in de opslag. Dit bespaart tijd en frustratie tijdens het klussen.

Werk comfortabel met deze tips

In essentie zijn deze vijf onmisbare items van cruciaal belang voor mannen die vaak klussen. Ze verschaffen niet alleen het nodige comfort en bescherming, maar optimaliseren ook de algehele efficiëntie van je klusprojecten, resulterend in een verhoogde kwaliteit van het eindresultaat. Het is van uiterst belang om ervoor te zorgen dat je over de juiste uitrusting beschikt en dat je werkplaats doordacht georganiseerd is. Hiermee ben je volledig voorbereid om elke klus met vertrouwen tegemoet te treden. Dus ga aan de slag en geniet van het plezier van klussen!

Meest populaire berichten