3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt 0 162

3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt

Vitamine C is een essentiële vitamine, wat betekent dat je lichaam het niet kan aanmaken. Toch heeft het vele rollen en is het in verband gebracht met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Routinely biedt Vitamine C aan en ook dergelijke andere producten zoals serum bakuchiol.

Het is oplosbaar in water en wordt aangetroffen in veel fruit en groenten, waaronder sinaasappels, aardbeien, kiwi’s, paprika’s, broccoli, boerenkool en spinazie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine C is 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen. Hoewel het vaak wordt geadviseerd om je vitamine C-inname uit voedsel te halen, wenden veel mensen zich tot supplementen om aan hun behoeften te voldoen.

Hier zijn 3 wetenschappelijk bewezen voordelen van het nemen van een vitamine C-supplement.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de natuurlijke afweer van je lichaam kan versterken.

Antioxidanten zijn moleculen die het immuunsysteem versterken. Ze doen dit door cellen te beschermen tegen schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Wanneer vrije radicalen zich ophopen, kunnen ze een toestand bevorderen die bekend staat als oxidatieve stress, die in verband wordt gebracht met veel chronische ziekten.

Studies tonen aan dat het consumeren van meer vitamine C het antioxidant gehalte in uw bloed tot 30% kan verhogen. Dit helpt de natuurlijke afweer van het lichaam om ontstekingen te bestrijden.

Kan helpen bij het beheersen van hoge bloeddruk

Ongeveer een derde van de Amerikaanse volwassenen heeft een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk brengt het risico met zich mee op hartaandoeningen, de belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd. Studies hebben aangetoond dat vitamine C kan helpen de bloeddruk te verlagen bij zowel mensen mét als zonder hoge bloeddruk.

Een dierstudie wees uit dat het nemen van een vitamine C-supplement de bloedvaten die het bloed van het hart vervoeren, hielp ontspannen, wat hielp om de bloeddruk te verlagen.

Bovendien bleek uit een analyse van 29 studies bij mensen dat het nemen van een vitamine C-supplement de systolische bloeddruk (de bovenste waarde) met gemiddeld 3,8 mmHg en de diastolische bloeddruk (de lagere waarde) met 1,5 mmHg verlaagde bij gezonde volwassenen.

Bij volwassenen met hoge bloeddruk verlaagden vitamine C-supplementen de systolische bloeddruk met gemiddeld 4,9 mmHg en de diastolische bloeddruk met 1,7 mmHg. Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het niet duidelijk of de effecten op de bloeddruk langdurig zijn. Bovendien mogen mensen met hoge bloeddruk voor hun behandeling niet alleen op vitamine C vertrouwen.

Kan jouw risico op hartaandoeningen verlagen

Hartaandoeningen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Veel factoren verhogen het risico op hartaandoeningen, waaronder hoge bloeddruk, hoge niveaus van triglyceriden of LDL (slechte) cholesterol en lage niveaus van HDL (goede) cholesterol.

Vitamine C kan deze risicofactoren helpen verminderen, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

Uit een analyse van 9 onderzoeken met in totaal 293.172 deelnemers bleek bijvoorbeeld dat na 10 jaar mensen die dagelijks minimaal 700 mg vitamine C slikten een 25% lager risico op hartaandoeningen hadden dan degenen die geen vitamine C-supplement slikten.

Interessant is dat uit een andere analyse van 15 onderzoeken bleek dat het consumeren van vitamine C uit voedsel – niet uit supplementen – verband hield met een lager risico op hartaandoeningen. Wetenschappers wisten echter niet of mensen die vitamine C-rijk voedsel consumeerden ook gezonder leefden dan mensen die een supplement slikten. Het blijft dus onduidelijk of de verschillen te wijten waren aan vitamine C of andere aspecten van hun dieet.

In een andere analyse van 13 onderzoeken werd gekeken naar de effecten van het dagelijks innemen van ten minste 500 mg vitamine C op risicofactoren voor hartaandoeningen, zoals cholesterol- en triglyceridenspiegels in het bloed. Uit de analyse bleek dat het nemen van een vitamine C-supplement het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) significant verlaagde met ongeveer 7,9 mg/dL en de bloed triglyceriden met 20,1 mg/d.

Kortom, het lijkt erop dat het dagelijks innemen of consumeren van minimaal 500 mg vitamine C het risico op hartaandoeningen kan verminderen. Als u echter al een vitamine C-rijk dieet gebruikt, bieden supplementen mogelijk geen extra voordelen voor de gezondheid van het hart.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originele activiteiten met vrienden in Amsterdam: 3 tips 0 87

Originele activiteiten met vrienden in Amsterdam 3 tips

Waarschijnlijk ben je in je leven al een aantal keer in Amsterdam geweest. In die tijd heb je misschien wel het gevoel dat je alles al gezien hebt. Niets is echter minder waar. Want hoewel Amsterdam zeker niet de grootste stad is, valt hier eigenlijk altijd wel iets te beleven. Ook wanneer je hier wekelijks zou komen, valt er altijd wel iets nieuws te beleven.

Heb jij plannen om binnenkort met vrienden naar onze prachtige hoofdstad af te reizen? En wil je je eens laten verrassen door unieke activiteiten? Maak dan gebruik van één van de volgende drie tips en laat je (opnieuw) verrassen door het bruisende Amsterdam.

1.      Amsterdam vanaf het water

Denk je inmiddels al bijna alles van de stad gezien te hebben? Dan is het tijd om Amsterdam eens vanaf een andere plek te bewonderen. Niet lopend of fietsend, maar vanaf het water. En nee, dat betekent niet dat je met een hele grote groep mensen een toeristische rondvaart moet maken. Er zijn ook heel veel privéboten beschikbaar. Boten met ook nog eens een heleboel extra’s.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een BBQ boot Amsterdam? Op deze boot geniet je niet alleen van het meest prachtige uitzicht, maar ga je ook nog eens altijd met een heerlijke volle maag naar huis. Dit is een prima manier om niet alleen Amsterdam op een andere manier te ervaren, maar ook nog eens een fantastisch etentje te hebben met vrienden.

Wil je deze winter nog naar Amsterdam afreizen? Dan is een bezoekje aan het jaarlijkse Amsterdam Light Festival ook een absolute aanrader. Toeristen van binnen- en buitenland reizen af naar Amsterdam om dit een keertje mee te maken. Tijdens het festival geniet je vanaf een (elektrische) boot van een geweldig lichtspektakel. Wees er wel snel bij met het kopen van Amsterdam light festival tickets, want de meeste plekken zijn altijd razendsnel uitverkocht. Dit jaar start het Light Festival 01-12-2022 en eindigt deze op 21-01-2023.

2.      Dineren in het donker

Wil je echt eens iets unieks ervaren en jullie smaakpapillen prikkelen? Wat dacht je dan van een diner in het donker bij C Taste. Dit is iets wat je vast nog nooit eerder hebt gedaan. Als we namelijk spreken van dineren in het donker, dan is het ook echt donker. Het is pikkedonker. Geen enkel lichtje te zien. Je wordt letterlijk door het personeel naar je tafel begeleid. Zodra je eenmaal zit, is het afwachten wat het menu zal brengen. Het menu is zo opgesteld dat je geniet van een geheel nieuwe en interessante mix van geuren, smaken en textuur. Zo leer je op een geheel andere manier het eten te proeven.

3.      Drankje doen? (maar dan net even anders!)

Natuurlijk mag een drankje met vrienden niet ontbreken. Wanneer je echter in Amsterdam bent, wil je dit natuurlijk het liefst anders doen dan dat je normaal gesproken in je plaatselijke kroeg zou doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Amsterdam Booze Cruise? Hierbij geniet je van het uitzicht over de Amsterdamse grachten én hebben jullie onbeperkt toegang tot een bar met bier, wijn en frisdrank. 

Hier moet je aan denken tijdens het online gokken 0 85

Hier moet je aan denken tijdens het online gokken

Inmiddels hebben heel wat Nederlanders een account op één of meerdere goksites. Helemaal sinds de legalisatie van online gokken in ons land. Online gokken is momenteel echt booming. Overal ter wereld worden er nieuwe goksites gelanceerd. Toch is het ook belangrijk om de ogen goed open te houden. Hoewel 99 procent van de gokwebsites echt eerlijk zijn tegenover hun gokkers, zien we ook dat die ene procent heel wat oplichters bevat. Daarom is het belangrijk om niet alleen te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een goksite, maar ook om te zien welke site betrouwbaar is. In dit artikel vertellen we je precies waar je aan moet denken tijdens het online gokken.

Betaalmethoden

Bij het kiezen van een online goksite wil je natuurlijk wel zeker weten dat je geld ook daadwerkelijk goed wordt uitbetaald. Ook geld storten moet geen enkel probleem zijn. Toch blijft online geld betalen spannend. Zeker wanneer je de site nog helemaal niet kent. Gelukkig vertellen de betaalmethoden die zij gebruiken al veel over de betrouwbaarheid van de site. Bovendien kan je van de bekende betaalmethodes wel verwachten dat er discreet met jouw persoonlijke gegevens wordt omgegaan.

Kijk bij het kiezen van de juiste betaalmethode ook naar de wijze waarop geld wordt uitgekeerd. Kies bij voorkeur voor online gokken direct uitbetalen. Dit zijn sites die na het winnen van een geldbedrag direct in staat zijn om dit uit te keren. Wel zo prettig. Zeker als je bedenkt dat er ook sites zijn waarbij je soms weken tot maanden kunt wachten op je geld. Zo beschik je direct over wat je hebt verdiend en kun je dit geld eventueel weer inzetten om verder te spelen.

Goedgekeurd door de kansspelautoriteit

Sinds de legalisatie van online gokken in Nederland moeten sites eerst een licentie krijgen voordat zij goedgekeurd worden voor Nederlandse spelers. Sites die zich toch aanbieden bij Nederlanders en geen licentie hebben, kunnen hiervoor een flinke boete krijgen en zelfs helemaal uit de lucht worden gehaald. Wie in Nederland actief wil zijn, moet eerst altijd goedgekeurd worden door de kansspelautoriteit.

Dit levert jou ook een aantal voordelen op. Allereerst omdat het aanbod hierdoor een stuk kleiner wordt. Je hebt nu nog slechts keus uit tientallen sites. Daarnaast weet je ook zeker dat de websites met een licentie ook daadwerkelijk betrouwbaar zijn. Zo is het veel makkelijker om een veilige keuze te maken.

Blijf de controle houden

Je zal niet de eerste zijn die gokverslaafd raakt. Het is nou eenmaal heel verslavend om geld te winnen. Daarom is het belangrijk dat je zeker weet dat je de controle kunt behouden. Gelukkig worden Nederlands goedgekeurde goksites hier ook streng op gecontroleerd. Zo heeft iedereen een maximale speeltijd.

Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen. Bijvoorbeeld door elke maand niet meer dan een bepaald bedrag in te zetten. Zorg er ook voor dat je echt niet meer bij kunt boeken. Zo gok je nooit met meer geld dan je eigenlijk hebt. 

Meest populaire berichten