3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt 0 244

3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt

Vitamine C is een essentiële vitamine, wat betekent dat je lichaam het niet kan aanmaken. Toch heeft het vele rollen en is het in verband gebracht met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Routinely biedt Vitamine C aan en ook dergelijke andere producten zoals serum bakuchiol.

Het is oplosbaar in water en wordt aangetroffen in veel fruit en groenten, waaronder sinaasappels, aardbeien, kiwi’s, paprika’s, broccoli, boerenkool en spinazie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine C is 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen. Hoewel het vaak wordt geadviseerd om je vitamine C-inname uit voedsel te halen, wenden veel mensen zich tot supplementen om aan hun behoeften te voldoen.

Hier zijn 3 wetenschappelijk bewezen voordelen van het nemen van een vitamine C-supplement.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de natuurlijke afweer van je lichaam kan versterken.

Antioxidanten zijn moleculen die het immuunsysteem versterken. Ze doen dit door cellen te beschermen tegen schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Wanneer vrije radicalen zich ophopen, kunnen ze een toestand bevorderen die bekend staat als oxidatieve stress, die in verband wordt gebracht met veel chronische ziekten.

Studies tonen aan dat het consumeren van meer vitamine C het antioxidant gehalte in uw bloed tot 30% kan verhogen. Dit helpt de natuurlijke afweer van het lichaam om ontstekingen te bestrijden.

Kan helpen bij het beheersen van hoge bloeddruk

Ongeveer een derde van de Amerikaanse volwassenen heeft een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk brengt het risico met zich mee op hartaandoeningen, de belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd. Studies hebben aangetoond dat vitamine C kan helpen de bloeddruk te verlagen bij zowel mensen mét als zonder hoge bloeddruk.

Een dierstudie wees uit dat het nemen van een vitamine C-supplement de bloedvaten die het bloed van het hart vervoeren, hielp ontspannen, wat hielp om de bloeddruk te verlagen.

Bovendien bleek uit een analyse van 29 studies bij mensen dat het nemen van een vitamine C-supplement de systolische bloeddruk (de bovenste waarde) met gemiddeld 3,8 mmHg en de diastolische bloeddruk (de lagere waarde) met 1,5 mmHg verlaagde bij gezonde volwassenen.

Bij volwassenen met hoge bloeddruk verlaagden vitamine C-supplementen de systolische bloeddruk met gemiddeld 4,9 mmHg en de diastolische bloeddruk met 1,7 mmHg. Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het niet duidelijk of de effecten op de bloeddruk langdurig zijn. Bovendien mogen mensen met hoge bloeddruk voor hun behandeling niet alleen op vitamine C vertrouwen.

Kan jouw risico op hartaandoeningen verlagen

Hartaandoeningen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Veel factoren verhogen het risico op hartaandoeningen, waaronder hoge bloeddruk, hoge niveaus van triglyceriden of LDL (slechte) cholesterol en lage niveaus van HDL (goede) cholesterol.

Vitamine C kan deze risicofactoren helpen verminderen, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

Uit een analyse van 9 onderzoeken met in totaal 293.172 deelnemers bleek bijvoorbeeld dat na 10 jaar mensen die dagelijks minimaal 700 mg vitamine C slikten een 25% lager risico op hartaandoeningen hadden dan degenen die geen vitamine C-supplement slikten.

Interessant is dat uit een andere analyse van 15 onderzoeken bleek dat het consumeren van vitamine C uit voedsel – niet uit supplementen – verband hield met een lager risico op hartaandoeningen. Wetenschappers wisten echter niet of mensen die vitamine C-rijk voedsel consumeerden ook gezonder leefden dan mensen die een supplement slikten. Het blijft dus onduidelijk of de verschillen te wijten waren aan vitamine C of andere aspecten van hun dieet.

In een andere analyse van 13 onderzoeken werd gekeken naar de effecten van het dagelijks innemen van ten minste 500 mg vitamine C op risicofactoren voor hartaandoeningen, zoals cholesterol- en triglyceridenspiegels in het bloed. Uit de analyse bleek dat het nemen van een vitamine C-supplement het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) significant verlaagde met ongeveer 7,9 mg/dL en de bloed triglyceriden met 20,1 mg/d.

Kortom, het lijkt erop dat het dagelijks innemen of consumeren van minimaal 500 mg vitamine C het risico op hartaandoeningen kan verminderen. Als u echter al een vitamine C-rijk dieet gebruikt, bieden supplementen mogelijk geen extra voordelen voor de gezondheid van het hart.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auto kopen: zo vind je de auto die bij jou past 0 140

Auto kopen: zo vind je de auto die bij jou past

Een auto kiezen kan best lastig zijn. Misschien heb je wel al een automerk op het oog en weet je nog niet welk voor welk model je gaat of heb je juist helemaal geen flauw idee waar je voor wilt kiezen. Geen wonder, want het aanbod in de autowereld is ongelooflijk groot. Bovendien is het een flinke investering. Dan wil je natuurlijk wel de juiste beslissing maken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit proces eenvoudiger te maken. In dit artikel geven we enkele tips om snel de auto te vinden die bij jou past.

Welk soort auto wil ik?

Er zijn verschillende soorten auto’s verkrijgbaar. Kies je voor een cabriolet, een hatchback, een MPV of een SUV? Keus genoeg!

De SUV behoort al jaren tot de absolute favoriet. Deze is vooral populair vanwege zijn stoere uitstraling. Bovendien zijn het erg praktische auto’s. Goed voorbeeld is de nieuwste Renault Captur. Deze is inmiddels razend populair en dat is niet zonder reden. Het is een praktische en stoere auto voor middelgrote gezinnen.

Een hatchback is vooral heel praktisch. De bagageruimte is gemakkelijk te bereiken en de auto werkt prima voor woon- en werkverkeer.

Over een cabriolet hoeven we eigenlijk niets uit te leggen. Dit is geen gezinsauto, maar wel heel prettig wanneer je graag in de open lucht rijdt en niet al te veel mensen hoeft te vervoeren. Met de wind in de haren het zonnetje tegemoet. Meer hoeven we natuurlijk niet te zeggen.

Een MPV is ideaal voor wat grotere gezinnen. Het biedt meer ruimte en beschikt meestal over een extra achterbank. Dit is dus de perfecte auto voor gezinnen met drie of meer kinderen.

Maak verschillende proefritten

De beste manier om uit te testen of een auto bij je past is door deze uit te proberen. Veel mensen zijn terughoudend met het aanvragen van een proefrit. Bang dat ze dan direct ergens aan vast zullen zitten. Deze angst is echter ongegrond. Je kunt bij vrijwel elke autodealer vrijblijvend een proefrit aanvragen. Probeer gerust verschillende modellen uit om te onderzoeken welke het meest in de smaak valt.

Heb je een gezin en ben je benieuwd of de auto over voldoende ruimte beschikt? Neem dan eventueel de autostoelen van de kinderen mee en pas deze. Dat kun je ook met de kinderwagen doen. Op die manier weet je precies of je straks geen ruimte tekort komt.

Waarvoor ga ik de auto gebruiken?

Een auto moet er niet alleen mooi uitzien, maar moet ook gewoon heel praktisch zijn. Moet je dagelijks veel spullen vervoeren? Dan wil je natuurlijk dat er voldoende bagageruimte beschikbaar is. Maak je eigenlijk alleen maar korte ritten en vervoer je nooit veel personen? Dan is een kleine, praktische en voordelige auto een goede keuze. Heb je een gezin? Dan wil je juist graag een ruime achterbank met voldoende plek voor iedereen en extra veiligheidsopties. 

Scheren: tips voor een glad resultaat 0 127

Scheren: tips voor een glad resultaat

Een goed geschoren baard is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Kijk maar eens goed naar de baardjes op straat. Waarschijnlijk zie je genoeg baarden die minder goed verzorgd zijn, waarbij de huid vlekkerig is of waarbij duidelijk wondjes te zien zijn. Of je er nu voor kiest om je baardgroei volledig af te scheren of deze juist uit te laten groeien, je hebt altijd de juiste producten nodig om deze op de juiste manier te verzorgen, te scheren en bij te trimmen. Maar hoe zorg je voor een glad resultaat zonder huidirritaties, wondjes, ingegroeide haartjes of andere problemen? We zetten hieronder een aantal praktische tips op een rij.

Gebruik de juiste trimtools

Voor het verwijderen van baardgroei is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Wat de beste keuze is, hangt voor een groot deel af van hoe je je baard wil laten staan. Ben je iemand die dagelijks elke stoppel verwijderd? Dan komt een scheerapparaat of beste tondeuse goed van pas. Zo werk je lekker snel en kun je direct alles in één keer kort scheren.

Besteed je echter elke keer weer enorm veel tijd aan het scheren? Laat je je baard staan en wil je deze echt heel zorgvuldig bijwerken? Dan is het juist weer verstandig om voor één van de beste scheermesjes te kiezen. Wees je ervan bewust dat de kwaliteit van het scheermesje of scheerapparaat echt een grote rol speelt in het eindresultaat. Bespaar hier daarom zeker niet op.

Ken je huidtype

Veel mannen maken fouten doordat ze hun eigen huidtype niet weten. Zo is het belangrijk om bij een al gevoelige huid ook voor de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Wist je dat er zelfs scheerapparaten zijn die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid? Deze hebben een flexibele kop en hebben lagere scheerstanden. Op die manier wordt de huid niet overmatig belast en zal er minder snel irritaties ontstaan.

Daarom is het goed om eens echt kritisch naar je eigen huid te kijken. Online vind je eenvoudige tips waarmee je jouw huidtype kunt bepalen.

Scheer altijd nat

Heb je weinig tijd in de ochtend? Dan is het heel verleidelijk om het scheermes gewoon even snel over je huid te halen. Hierbij is de kans op huidirritatie en wondjes echter enorm groot. Het is het allerbeste om nat te scheren. En nee, hiermee bedoelen we niet een simpele plens water in je gezicht. De haren moeten echter een tijdje met het water in contact komen om zachter te worden. Dat maakt het scheren makkelijker en zorgt ervoor dat de huid minder snel beschadigd raakt. Probeer het baardhaar minimaal één minuut onder te dompelen met warm water. Op die manier weet je zeker dat je de haren voldoende tijd geeft om zachter te worden. 

Meest populaire berichten