3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt 0 400

3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt

Vitamine C is een essentiële vitamine, wat betekent dat je lichaam het niet kan aanmaken. Toch heeft het vele rollen en is het in verband gebracht met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Routinely biedt Vitamine C aan en ook dergelijke andere producten zoals serum bakuchiol.

Het is oplosbaar in water en wordt aangetroffen in veel fruit en groenten, waaronder sinaasappels, aardbeien, kiwi’s, paprika’s, broccoli, boerenkool en spinazie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine C is 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen. Hoewel het vaak wordt geadviseerd om je vitamine C-inname uit voedsel te halen, wenden veel mensen zich tot supplementen om aan hun behoeften te voldoen.

Hier zijn 3 wetenschappelijk bewezen voordelen van het nemen van een vitamine C-supplement.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de natuurlijke afweer van je lichaam kan versterken.

Antioxidanten zijn moleculen die het immuunsysteem versterken. Ze doen dit door cellen te beschermen tegen schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Wanneer vrije radicalen zich ophopen, kunnen ze een toestand bevorderen die bekend staat als oxidatieve stress, die in verband wordt gebracht met veel chronische ziekten.

Studies tonen aan dat het consumeren van meer vitamine C het antioxidant gehalte in uw bloed tot 30% kan verhogen. Dit helpt de natuurlijke afweer van het lichaam om ontstekingen te bestrijden.

Kan helpen bij het beheersen van hoge bloeddruk

Ongeveer een derde van de Amerikaanse volwassenen heeft een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk brengt het risico met zich mee op hartaandoeningen, de belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd. Studies hebben aangetoond dat vitamine C kan helpen de bloeddruk te verlagen bij zowel mensen mét als zonder hoge bloeddruk.

Een dierstudie wees uit dat het nemen van een vitamine C-supplement de bloedvaten die het bloed van het hart vervoeren, hielp ontspannen, wat hielp om de bloeddruk te verlagen.

Bovendien bleek uit een analyse van 29 studies bij mensen dat het nemen van een vitamine C-supplement de systolische bloeddruk (de bovenste waarde) met gemiddeld 3,8 mmHg en de diastolische bloeddruk (de lagere waarde) met 1,5 mmHg verlaagde bij gezonde volwassenen.

Bij volwassenen met hoge bloeddruk verlaagden vitamine C-supplementen de systolische bloeddruk met gemiddeld 4,9 mmHg en de diastolische bloeddruk met 1,7 mmHg. Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het niet duidelijk of de effecten op de bloeddruk langdurig zijn. Bovendien mogen mensen met hoge bloeddruk voor hun behandeling niet alleen op vitamine C vertrouwen.

Kan jouw risico op hartaandoeningen verlagen

Hartaandoeningen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Veel factoren verhogen het risico op hartaandoeningen, waaronder hoge bloeddruk, hoge niveaus van triglyceriden of LDL (slechte) cholesterol en lage niveaus van HDL (goede) cholesterol.

Vitamine C kan deze risicofactoren helpen verminderen, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

Uit een analyse van 9 onderzoeken met in totaal 293.172 deelnemers bleek bijvoorbeeld dat na 10 jaar mensen die dagelijks minimaal 700 mg vitamine C slikten een 25% lager risico op hartaandoeningen hadden dan degenen die geen vitamine C-supplement slikten.

Interessant is dat uit een andere analyse van 15 onderzoeken bleek dat het consumeren van vitamine C uit voedsel – niet uit supplementen – verband hield met een lager risico op hartaandoeningen. Wetenschappers wisten echter niet of mensen die vitamine C-rijk voedsel consumeerden ook gezonder leefden dan mensen die een supplement slikten. Het blijft dus onduidelijk of de verschillen te wijten waren aan vitamine C of andere aspecten van hun dieet.

In een andere analyse van 13 onderzoeken werd gekeken naar de effecten van het dagelijks innemen van ten minste 500 mg vitamine C op risicofactoren voor hartaandoeningen, zoals cholesterol- en triglyceridenspiegels in het bloed. Uit de analyse bleek dat het nemen van een vitamine C-supplement het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) significant verlaagde met ongeveer 7,9 mg/dL en de bloed triglyceriden met 20,1 mg/d.

Kortom, het lijkt erop dat het dagelijks innemen of consumeren van minimaal 500 mg vitamine C het risico op hartaandoeningen kan verminderen. Als u echter al een vitamine C-rijk dieet gebruikt, bieden supplementen mogelijk geen extra voordelen voor de gezondheid van het hart.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze extra kosten heb je bij het kopen van een auto 0 466

Deze extra kosten heb je bij het kopen van een auto

Wanneer je een nieuwe auto koopt, moet je naast de aanschafprijs ook rekening houden met een aantal extra uitgaven. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen en het is belangrijk om hier van tevoren goed over geïnformeerd te zijn. In dit artikel bespreken we belangrijke extra kosten die je niet over het hoofd moet zien!

BPM aangifte

Bij het kopen van een nieuwe auto in Nederland is BPM aangifte doen verplicht. BPM is een belasting op geregistreerde Nederlandse personenauto’s en motorrijwielen. De BPM-prijs die je moet betalen, hangt af van verschillende dingen, zoals de CO2-uitstoot en de cataloguswaarde van de auto. Om aangifte te doen, moet je een formulier invullen en indienen bij de Belastingdienst. In dit formulier geef je onder andere de gegevens van de auto en de berekening van het BPM-bedrag. Het invullen van de aangifte kan complex zijn, vooral als je weinig ervaring hebt met belastingzaken. Daarom is het verstandig om hierbij hulp in te schakelen van een specialist, zoals een belastingadviseur of een auto-importbedrijf. Zij kunnen je helpen om de juiste gegevens in te vullen en ervoor te zorgen dat je niet te veel BPM betaalt.

Verzekeringen

Bij het kopen van een auto moet je naast de BPM ook rekening houden met andere kosten, zoals verzekeringen. Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je auto. Deze verzekering dekt de schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten, zoals een cascoverzekering of een beperkt cascoverzekering. De premie die je betaalt voor je autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, woonplaats, het aantal schadevrije jaren en het type auto dat je hebt. Het is verstandig om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je een autoverzekering afsluit. Op die manier kun je de beste deal vinden en mogelijk geld besparen.

Andere bijkomende kosten

Bij het kopen van een auto zijn er naast de BPM en verzekeringen nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je jaarlijkse wegenbelasting, onderhouds- en reparatiekosten en brandstofkosten bijvoorbeeld in overweging nemen. De hoogte van de wegenbelasting is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gewicht en de brandstofsoort van de auto. Het is verstandig om de hoogte van de wegenbelasting van verschillende auto’s met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kosten voor onderhoud en reparaties. Een nieuwe auto heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan een oudere auto, maar het is nog steeds verstandig om hier geld voor opzij te zetten. Ook de brandstofkosten kunnen behoorlijk oplopen, vooral als je veel kilometers maakt. Het is daarom verstandig om bij de aanschaf van een auto ook te kijken naar het brandstofverbruik.

Veilig de motor op? Dit zijn 4 tips 0 238

Veilig de motor op? Dit zijn 4 tips

Zorg ervoor dat je veilig de weg op gaat als je binnenkort de motor opstapt. Het dragen van de juiste beschermende kleding en het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen het verschil maken tussen een leuke rit en een gevaarlijke situatie. In dit artikel delen we vier essentiële tips om veilig met de motor te rijden.

Draag altijd een motorhelm

Een motorhelm is absoluut essentieel voor een veilige motorrit. Het beschermt niet alleen je hoofd bij een val of botsing, maar helpt ook om windgeruis en insecten op afstand te houden. Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om rekening te houden met de pasvorm en de veiligheidsnormen. Investeer in een hoogwaardige helm die perfect op je hoofd aansluit en voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften. Bij motorwinkels kun je een breed scala aan motorhelmen vinden, dus neem de tijd om de beste keuze te maken.

Beschermende kleding is een must

Naast het dragen van een motorhelm is het van belang om de juiste beschermende kleding te dragen. Denk aan een motorpak, handschoenen en stevige laarzen. Motorpakken zijn speciaal ontworpen om je lichaam te beschermen bij een val of glijpartij. Ze zijn gemaakt van materialen zoals leer of kevlar, die slijtvast zijn en je huid beschermen tegen schaafwonden. Motorhandschoenen zorgen voor grip op het stuur en beschermen je handen bij een val. Motorlaarzen bieden ondersteuning aan je voeten en enkels en beschermen ze tegen eventuele verwondingen. Een goede motorwinkel heeft een ruim assortiment aan beschermende kleding, dus neem de tijd om de juiste uitrusting te vinden.

Oefen je rijvaardigheid

Om veilig te kunnen rijden op je motor, moet je goed kunnen rijden. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de verschillende manoeuvres door regelmatig te oefenen met het besturen van je motor. Denk hierbij aan het maken van bochten, het remmen en het schakelen. Het volgen van een extra rijvaardigheidstraining kan ook zeer nuttig zijn om je vaardigheden te verbeteren en je bewust te maken van mogelijke gevaren op de weg. Veel motorwinkels bieden deze trainingen aan of kunnen je doorverwijzen naar gespecialiseerde rijscholen.

Regelmatig onderhoud van je motor

Het onderhoud van de motor op regelmatige basis is essentieel om veilig te kunnen rijden. Controleer regelmatig de bandenspanning, remmen, verlichting en de algehele staat van de motor. Zorg ervoor dat alle onderdelen goed functioneren en vervang indien nodig versleten onderdelen. Het is ook verstandig om regelmatig een bezoek te brengen aan een motorwinkel voor een professionele onderhoudsbeurt. Een goed onderhouden motor vermindert de kans op technische problemen tijdens het rijden en draagt bij aan een veilige rit.

Meest populaire berichten