Kantoorverlichting: de do’s en de don’ts op een rijtje 0 124

Kantoorverlichting: de do’s en de don’ts op een rijtje

Verlichting speelt in iedere ruimte een belangrijke rol. Allereerst omdat het gewoon praktisch is om een ruimte goed te belichten. Verlichting kan echter meerdere rollen vervullen. Het kan voor extra sfeer zorgen, een ruimte aantrekkelijker maken, een goed gevoel geven of zelfs zorgen voor een betere werkefficiëntie. Verlichting is dan ook niet alleen thuis van belang, maar kan ook op kantoor heel veel betekenen.

Met verlichting creëer jij eenvoudig de beste kantoorruimte. Eentje waar je niet alleen comfortabel en geconcentreerd te werk kunt gaan, maar ook waarin je klanten kunt ontvangen. Maar waar let je op om de juiste kantoorverlichting aan te brengen? We zetten de do’s en de don’ts op een rijtje.

Energiezuinige verlichting


Het is tegenwoordig niet meer alleen belangrijk om goede en mooie verlichting te gebruiken. Ook is het van belang dat deze verlichting niet extreem veel energie verbruikt. Wees je ervan bewust dat de energieprijzen momenteel enorm hoog liggen. Om te kunnen besparen is het gebruik van energiezuinige verlichting dan ook van essentieel belang. Een led paneel 60×60 mag dan ook zeker niet ontbreken op kantoor. Led verlichting gaat niet alleen langer mee, maar weet ook nog eens veel effectiever elektriciteit om te zetten naar licht. Hierdoor verbruik je minder elektriciteit om dezelfde hoeveelheid licht te genereren.

Richtlijnen kantoorverlichting

De richtlijnen waar kantoorverlichting aan moeten voldoen zijn Europees vastgesteld. Dit geldt voor alle ruimtes waar lange tijd achter een beeldscherm wordt gewerkt. Zo is onder andere de UGR-waarde belangrijk. Een UGR-waarde lager dan 19 is verplicht voor kantoren en vergelijkbare werkplekken. Door deze waarde zo laag mogelijk te houden wordt lichthinder, en de daar bijbehorende vermoeidheid en last van ogen, voorkomen. Daarnaast wordt meestal een kleurtemperatuur van 3000K en 4000K toegepast op kantoren. Meer weten over welke LED verlichting geschikt is voor kantoor? bedrijfsverlichting.nl heeft een duidelijke overzichtspagina met alle nodige informatie over kantoorverlichting.

Schakel een expert in


De juiste kantoorverlichting kiezen én toepassen is niet gemakkelijk. Besef goed dat verlichting de sfeer niet alleen kan verbeteren binnen jouw bedrijf of kantoor, maar ook nog eens kan bijdragen aan een betere concentratie of een warmer ontvangst van de klant. Een goed lichtplan kan dan ook wonderen doen voor jouw bedrijf. Niet iets waar je dan ook zonder enige ervaring zelf mee aan de slag wilt gaan. Daarom is het goed om een expert in te schakelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de expertise van bedrijfsverlichting.nl. Deskundigen die alles weten over verlichting in het bedrijfsleven. Zo weet je zeker dat je de juiste lampen aanschaft en de verlichting on point is.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originele activiteiten met vrienden in Amsterdam: 3 tips 0 87

Originele activiteiten met vrienden in Amsterdam 3 tips

Waarschijnlijk ben je in je leven al een aantal keer in Amsterdam geweest. In die tijd heb je misschien wel het gevoel dat je alles al gezien hebt. Niets is echter minder waar. Want hoewel Amsterdam zeker niet de grootste stad is, valt hier eigenlijk altijd wel iets te beleven. Ook wanneer je hier wekelijks zou komen, valt er altijd wel iets nieuws te beleven.

Heb jij plannen om binnenkort met vrienden naar onze prachtige hoofdstad af te reizen? En wil je je eens laten verrassen door unieke activiteiten? Maak dan gebruik van één van de volgende drie tips en laat je (opnieuw) verrassen door het bruisende Amsterdam.

1.      Amsterdam vanaf het water

Denk je inmiddels al bijna alles van de stad gezien te hebben? Dan is het tijd om Amsterdam eens vanaf een andere plek te bewonderen. Niet lopend of fietsend, maar vanaf het water. En nee, dat betekent niet dat je met een hele grote groep mensen een toeristische rondvaart moet maken. Er zijn ook heel veel privéboten beschikbaar. Boten met ook nog eens een heleboel extra’s.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een BBQ boot Amsterdam? Op deze boot geniet je niet alleen van het meest prachtige uitzicht, maar ga je ook nog eens altijd met een heerlijke volle maag naar huis. Dit is een prima manier om niet alleen Amsterdam op een andere manier te ervaren, maar ook nog eens een fantastisch etentje te hebben met vrienden.

Wil je deze winter nog naar Amsterdam afreizen? Dan is een bezoekje aan het jaarlijkse Amsterdam Light Festival ook een absolute aanrader. Toeristen van binnen- en buitenland reizen af naar Amsterdam om dit een keertje mee te maken. Tijdens het festival geniet je vanaf een (elektrische) boot van een geweldig lichtspektakel. Wees er wel snel bij met het kopen van Amsterdam light festival tickets, want de meeste plekken zijn altijd razendsnel uitverkocht. Dit jaar start het Light Festival 01-12-2022 en eindigt deze op 21-01-2023.

2.      Dineren in het donker

Wil je echt eens iets unieks ervaren en jullie smaakpapillen prikkelen? Wat dacht je dan van een diner in het donker bij C Taste. Dit is iets wat je vast nog nooit eerder hebt gedaan. Als we namelijk spreken van dineren in het donker, dan is het ook echt donker. Het is pikkedonker. Geen enkel lichtje te zien. Je wordt letterlijk door het personeel naar je tafel begeleid. Zodra je eenmaal zit, is het afwachten wat het menu zal brengen. Het menu is zo opgesteld dat je geniet van een geheel nieuwe en interessante mix van geuren, smaken en textuur. Zo leer je op een geheel andere manier het eten te proeven.

3.      Drankje doen? (maar dan net even anders!)

Natuurlijk mag een drankje met vrienden niet ontbreken. Wanneer je echter in Amsterdam bent, wil je dit natuurlijk het liefst anders doen dan dat je normaal gesproken in je plaatselijke kroeg zou doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Amsterdam Booze Cruise? Hierbij geniet je van het uitzicht over de Amsterdamse grachten én hebben jullie onbeperkt toegang tot een bar met bier, wijn en frisdrank. 

Hier moet je aan denken tijdens het online gokken 0 85

Hier moet je aan denken tijdens het online gokken

Inmiddels hebben heel wat Nederlanders een account op één of meerdere goksites. Helemaal sinds de legalisatie van online gokken in ons land. Online gokken is momenteel echt booming. Overal ter wereld worden er nieuwe goksites gelanceerd. Toch is het ook belangrijk om de ogen goed open te houden. Hoewel 99 procent van de gokwebsites echt eerlijk zijn tegenover hun gokkers, zien we ook dat die ene procent heel wat oplichters bevat. Daarom is het belangrijk om niet alleen te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een goksite, maar ook om te zien welke site betrouwbaar is. In dit artikel vertellen we je precies waar je aan moet denken tijdens het online gokken.

Betaalmethoden

Bij het kiezen van een online goksite wil je natuurlijk wel zeker weten dat je geld ook daadwerkelijk goed wordt uitbetaald. Ook geld storten moet geen enkel probleem zijn. Toch blijft online geld betalen spannend. Zeker wanneer je de site nog helemaal niet kent. Gelukkig vertellen de betaalmethoden die zij gebruiken al veel over de betrouwbaarheid van de site. Bovendien kan je van de bekende betaalmethodes wel verwachten dat er discreet met jouw persoonlijke gegevens wordt omgegaan.

Kijk bij het kiezen van de juiste betaalmethode ook naar de wijze waarop geld wordt uitgekeerd. Kies bij voorkeur voor online gokken direct uitbetalen. Dit zijn sites die na het winnen van een geldbedrag direct in staat zijn om dit uit te keren. Wel zo prettig. Zeker als je bedenkt dat er ook sites zijn waarbij je soms weken tot maanden kunt wachten op je geld. Zo beschik je direct over wat je hebt verdiend en kun je dit geld eventueel weer inzetten om verder te spelen.

Goedgekeurd door de kansspelautoriteit

Sinds de legalisatie van online gokken in Nederland moeten sites eerst een licentie krijgen voordat zij goedgekeurd worden voor Nederlandse spelers. Sites die zich toch aanbieden bij Nederlanders en geen licentie hebben, kunnen hiervoor een flinke boete krijgen en zelfs helemaal uit de lucht worden gehaald. Wie in Nederland actief wil zijn, moet eerst altijd goedgekeurd worden door de kansspelautoriteit.

Dit levert jou ook een aantal voordelen op. Allereerst omdat het aanbod hierdoor een stuk kleiner wordt. Je hebt nu nog slechts keus uit tientallen sites. Daarnaast weet je ook zeker dat de websites met een licentie ook daadwerkelijk betrouwbaar zijn. Zo is het veel makkelijker om een veilige keuze te maken.

Blijf de controle houden

Je zal niet de eerste zijn die gokverslaafd raakt. Het is nou eenmaal heel verslavend om geld te winnen. Daarom is het belangrijk dat je zeker weet dat je de controle kunt behouden. Gelukkig worden Nederlands goedgekeurde goksites hier ook streng op gecontroleerd. Zo heeft iedereen een maximale speeltijd.

Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen. Bijvoorbeeld door elke maand niet meer dan een bepaald bedrag in te zetten. Zorg er ook voor dat je echt niet meer bij kunt boeken. Zo gok je nooit met meer geld dan je eigenlijk hebt. 

Meest populaire berichten