Kantoorverlichting: de do’s en de don’ts op een rijtje 0 262

Kantoorverlichting: de do’s en de don’ts op een rijtje

Verlichting speelt in iedere ruimte een belangrijke rol. Allereerst omdat het gewoon praktisch is om een ruimte goed te belichten. Verlichting kan echter meerdere rollen vervullen. Het kan voor extra sfeer zorgen, een ruimte aantrekkelijker maken, een goed gevoel geven of zelfs zorgen voor een betere werkefficiëntie. Verlichting is dan ook niet alleen thuis van belang, maar kan ook op kantoor heel veel betekenen.

Met verlichting creëer jij eenvoudig de beste kantoorruimte. Eentje waar je niet alleen comfortabel en geconcentreerd te werk kunt gaan, maar ook waarin je klanten kunt ontvangen. Maar waar let je op om de juiste kantoorverlichting aan te brengen? We zetten de do’s en de don’ts op een rijtje.

Energiezuinige verlichting


Het is tegenwoordig niet meer alleen belangrijk om goede en mooie verlichting te gebruiken. Ook is het van belang dat deze verlichting niet extreem veel energie verbruikt. Wees je ervan bewust dat de energieprijzen momenteel enorm hoog liggen. Om te kunnen besparen is het gebruik van energiezuinige verlichting dan ook van essentieel belang. Een led paneel 60×60 mag dan ook zeker niet ontbreken op kantoor. Led verlichting gaat niet alleen langer mee, maar weet ook nog eens veel effectiever elektriciteit om te zetten naar licht. Hierdoor verbruik je minder elektriciteit om dezelfde hoeveelheid licht te genereren.

Richtlijnen kantoorverlichting

De richtlijnen waar kantoorverlichting aan moeten voldoen zijn Europees vastgesteld. Dit geldt voor alle ruimtes waar lange tijd achter een beeldscherm wordt gewerkt. Zo is onder andere de UGR-waarde belangrijk. Een UGR-waarde lager dan 19 is verplicht voor kantoren en vergelijkbare werkplekken. Door deze waarde zo laag mogelijk te houden wordt lichthinder, en de daar bijbehorende vermoeidheid en last van ogen, voorkomen. Daarnaast wordt meestal een kleurtemperatuur van 3000K en 4000K toegepast op kantoren. Meer weten over welke LED verlichting geschikt is voor kantoor? bedrijfsverlichting.nl heeft een duidelijke overzichtspagina met alle nodige informatie over kantoorverlichting.

Schakel een expert in


De juiste kantoorverlichting kiezen én toepassen is niet gemakkelijk. Besef goed dat verlichting de sfeer niet alleen kan verbeteren binnen jouw bedrijf of kantoor, maar ook nog eens kan bijdragen aan een betere concentratie of een warmer ontvangst van de klant. Een goed lichtplan kan dan ook wonderen doen voor jouw bedrijf. Niet iets waar je dan ook zonder enige ervaring zelf mee aan de slag wilt gaan. Daarom is het goed om een expert in te schakelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de expertise van bedrijfsverlichting.nl. Deskundigen die alles weten over verlichting in het bedrijfsleven. Zo weet je zeker dat je de juiste lampen aanschaft en de verlichting on point is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De behulpzame werkingen van psychedelica 0 2054

De behulpzame werkingen van psychedelica

Heb je al eerder gehoord van psychedelica en ben je benieuwd naar de werkingen van deze stof? Dan ben je precies bij de juiste blog beland. Hier bespreken we Psychedelica zijn middelen die de waarneming, emoties en gedachten van een persoon kunnen beïnvloeden. Veel mensen beschouwen psychedelica als drugs, maar ze worden steeds meer erkend als waardevolle hulpmiddelen voor geestelijke gezondheid en persoonlijke groei. Hieronder staan een aantal werkingen die psychedelica met zich meebrengen.

  1. Behandeling van angst en depressie: Uit onderzoeken blijkt dat psychedelica, zoals LSD en psilocybine (uit paddo’s), effectief kunnen zijn bij de behandeling van angst en depressie. Ze kunnen de manier waarop de hersenen informatie verwerken veranderen, waardoor mensen beter in staat zijn om emoties te verwerken en positieve veranderingen in hun denken en gedrag te realiseren.
  2. Verbetering van creativiteit en problemen oplossen: Psychedelica kunnen helpen om beperkende denkpatronen te doorbreken en nieuwe perspectieven te bieden. Dit kan de creativiteit en innovatie bevorderen en mensen helpen om problemen op een unieke en effectieve manier op te lossen.
  3. Spirituele groei: Veel mensen beweren dat psychedelica hen hebben geholpen bij het verkrijgen van een dieper begrip van zichzelf en de wereld om hen heen. Dit kan leiden tot een verhoogd spiritueel bewustzijn en een verbeterde kwaliteit van leven.
  4. Versterking van sociale banden: Uit onderzoeken blijkt dat psychedelica de manier waarop mensen met anderen communiceren en samenwerken kunnen verbeteren. Het kan ook de empathie en verbinding met anderen versterken.
  5. Vermindering van angsten en fobieën: Psychedelica kunnen ook helpen bij het overwinnen van angstaanjagende situaties en fobieën. Ze kunnen mensen in staat stellen om emoties op een nieuwe manier te ervaren en te verwerken, waardoor ze beter in staat zijn om met angst om te gaan.

Ondanks alle bovenstaande werkingen is het belangrijk om te benadrukken dat psychedelica nog steeds zeer gevoelige middelen zijn en niet zonder risico’s zijn. Het is belangrijk om alleen onder toezicht van een medische professional te werken en te voorkomen dat ze worden misbruikt. Psychedelica kunnen veel voordelen bieden voor geestelijke gezondheid en persoonlijke groei, maar het is belangrijk om deze middelen verantwoord te gebruiken en onder medische begeleiding. Laat je daarom ook voordat je deze middelen gebruikt, informeren bij je huisarts.

Een pensioen opbouwen doe je zo 0 193

Een pensioen opbouwen doe je zo

In Nederland vinden de meeste mensen dat het allemaal wel goed is geregeld. Ze hebben het lekker voor elkaar, denken ze. Er is een sociaal vangnet en je kunt altijd wel ergens terecht in de meeste gevallen. Toch kan het altijd beter. We vragen je niet te settelen voor iets gemiddelds. We vinden dat je beter verdient en hier ook voor moet zorgen voor jezelf. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen en hoe je dat doet is helemaal aan jou. Wij vragen je alleen om even de aandacht te hebben voor een van onze manieren. Een van de manieren die wij bedacht hebben om je weg van de gemiddelden te krijgen en te laten genieten van waar je hard voor gewerkt hebt, is het opbouwen van je pensioen. Weg met de standaard-zooi, we hebben iets beters voor je in petto. Ben je er klaar voor? Dan nemen we je mee in een aantal tips voor het investeren in een kooi pensioen. 

Geld investeren

Een pensioen opbouwen begint wat ons betreft bij het investeren van je geld. Je moet om je geld te investeren natuurlijk eerst wel geld hebben. Maar wees gerust, je verwachtingen zijn helemaal onterecht. Veel mensen denken namelijk dat je heel veel geld moet hebben om te investeren. Daar is helemaal niets waar van. Je kunt, ook met kleinere bedragen, je geld investeren. Geld investeren waarin? Dat is helemaal aan jou. Je kunt dit doen op heel veel manieren. Waarin investeren is een lastige keuze omdat dit ook sterk verband houdt met je wensen. Wil je liever niet teveel risico nemen? Wil je gaan voor een solide maar lager rendement? Wil je toch meer risico nemen en de kans hebben op een hoger rendement? Dit zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. Ook is het van belang dat je jezelf de vraag stelt of je wel bereid bent risico te lopen. 

Wie?

Wie? Wie je geld gaat investeren? Ja, dat bedoelen we! Dit bedoelen we omdat je de keuze hebt om je geld te laten beleggen. Dan hoef je jezelf niet te verdiepen in alle complexe materie. Dit scheelt een heleboel, aangezien we het niet voor niets complexe materie noemen. Je hebt behoorlijk wat werk te doen als je dit zelf wil gaan regelen. Je moet je inlezen in allerlei verschillende technieken en strategieën en je moet je psychologische gesteldheid zo inrichten dat je de grootste kans op succes hebt; je emoties loskoppelen van je beslissingen. Je kunt bijvoorbeeld je geld laten investeren bij https://majorcapital.com/. De kapitaal grens ligt dan wel wat hoger dan wanneer je het zelf doet, maar het is het dubbel en dwars waard als je het ons vraagt. 

Hoeveel? 

Dan nog de vraag hoeveel geld je gaat investeren. Dit is belangrijk zodat je hier je verwachtingen op kunt gaan bijstellen. Bedenk je goed dat met een solide en gestaag rendement je het voordeel hebt van compound interest; rente op rente. Een erg aantrekkelijk beeld voor veel mensen en dat is niet gek.

Meest populaire berichten