Kantoorverlichting: de do’s en de don’ts op een rijtje 0 180

Kantoorverlichting: de do’s en de don’ts op een rijtje

Verlichting speelt in iedere ruimte een belangrijke rol. Allereerst omdat het gewoon praktisch is om een ruimte goed te belichten. Verlichting kan echter meerdere rollen vervullen. Het kan voor extra sfeer zorgen, een ruimte aantrekkelijker maken, een goed gevoel geven of zelfs zorgen voor een betere werkefficiëntie. Verlichting is dan ook niet alleen thuis van belang, maar kan ook op kantoor heel veel betekenen.

Met verlichting creëer jij eenvoudig de beste kantoorruimte. Eentje waar je niet alleen comfortabel en geconcentreerd te werk kunt gaan, maar ook waarin je klanten kunt ontvangen. Maar waar let je op om de juiste kantoorverlichting aan te brengen? We zetten de do’s en de don’ts op een rijtje.

Energiezuinige verlichting


Het is tegenwoordig niet meer alleen belangrijk om goede en mooie verlichting te gebruiken. Ook is het van belang dat deze verlichting niet extreem veel energie verbruikt. Wees je ervan bewust dat de energieprijzen momenteel enorm hoog liggen. Om te kunnen besparen is het gebruik van energiezuinige verlichting dan ook van essentieel belang. Een led paneel 60×60 mag dan ook zeker niet ontbreken op kantoor. Led verlichting gaat niet alleen langer mee, maar weet ook nog eens veel effectiever elektriciteit om te zetten naar licht. Hierdoor verbruik je minder elektriciteit om dezelfde hoeveelheid licht te genereren.

Richtlijnen kantoorverlichting

De richtlijnen waar kantoorverlichting aan moeten voldoen zijn Europees vastgesteld. Dit geldt voor alle ruimtes waar lange tijd achter een beeldscherm wordt gewerkt. Zo is onder andere de UGR-waarde belangrijk. Een UGR-waarde lager dan 19 is verplicht voor kantoren en vergelijkbare werkplekken. Door deze waarde zo laag mogelijk te houden wordt lichthinder, en de daar bijbehorende vermoeidheid en last van ogen, voorkomen. Daarnaast wordt meestal een kleurtemperatuur van 3000K en 4000K toegepast op kantoren. Meer weten over welke LED verlichting geschikt is voor kantoor? bedrijfsverlichting.nl heeft een duidelijke overzichtspagina met alle nodige informatie over kantoorverlichting.

Schakel een expert in


De juiste kantoorverlichting kiezen én toepassen is niet gemakkelijk. Besef goed dat verlichting de sfeer niet alleen kan verbeteren binnen jouw bedrijf of kantoor, maar ook nog eens kan bijdragen aan een betere concentratie of een warmer ontvangst van de klant. Een goed lichtplan kan dan ook wonderen doen voor jouw bedrijf. Niet iets waar je dan ook zonder enige ervaring zelf mee aan de slag wilt gaan. Daarom is het goed om een expert in te schakelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de expertise van bedrijfsverlichting.nl. Deskundigen die alles weten over verlichting in het bedrijfsleven. Zo weet je zeker dat je de juiste lampen aanschaft en de verlichting on point is.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De toepassingen van restbeton 0 109

De toepassingen van restbeton

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van beton, krijgt te maken met restbeton. De strikte eisen en milieu-normeringen maken het afvoeren van restbeton een tijdsintensieve en kostbare onderneming. Gelukkig valt restbeton slimmer te verwerken, door er met behulp van een stalen betonblokmal een nieuw betonblok van te maken. Het nieuwe betonblok verkoop je aan andere bedrijven of gebruik je voor eigen projecten. Door van restbeton nieuwe betonblokken te maken, verwerk je het op een duurzame manier en kun je er ook verdiensten mee maken.

Zo produceer je betonblokken:

  • Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
  • Breng op de binnenzijde van de mal een oliehoudende coating aan;
  • Giet het beton geleidelijk in de mal. Zo weet je zeker dat ook de uitstulpingen goed worden gevuld;
  • Tril het beton met een pneumatische of elektrische trilnaald, voor een homogene verdeling;
  • Strijk het beton glad met een troffel;
  • Verwijder de pinnen en wiggen van de mal nadat het beton is uitgehard;
  • Verwijder als laatste ook de mal van het beton en het betonblok is gereed.

De toepassingen van beton

Met verschillende mallen worden verschillende betonblokken gemaakt. Zo zijn er mallen voor rechthoekige betonblokken die als legoblokken stapelbaar zijn. Het design van deze blokken, maakt dat die niet gaan schuiven. Betonplaatmallen worden gebruikt voor het bestraten van industrieterreinen of parkeerplaatsen. Betonplaten zullen, mits ze op een goede ondergrond liggen en goed worden geplaatst, niet verzakken. Omdat ze relatief groot zijn, worden ze sneller geplaatst dan straatstenen. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk te verwijderen wanneer er grondwerk nodig is. Betonblokken bieden ook uitkomst voor het waarborgen van de veiligheid van het verkeer bij wegwerkzaamheden.

Betonnen barriers maken het mogelijk om wegen af te zetten of om de veiligheid van wegwerkers te waarborgen. Kortom, betonblokken zijn zeer breed inzetbaar: niet alleen in de bouw, maar ook voor het realiseren van veiligheid.

Haal meer uit één mal

Het is mogelijk om met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten te maken, door deelwanden in de betonblokmallen te plaatsen. Zo is het een optie om twee blokken ter grote van een half blok, of juist meerdere kleine blokken te produceren. De deelwanden kun je zelfs diagonaal plaatsen, zodat het betonblok schuin afloopt. Verder is het ook mogelijk om met betonblokken traptreden te produceren, om zo stevige betonnen trappen te maken. Stalen betonblokmallen zijn door deelwanden in te zetten dus enorm veelzijdig. Je verwerkt niet alleen restbeton, maar voert daarbij ook complete bouwprojecten uit. Dit maakt betonblokmallen duurzaam en kostenbesparend!

Lening oversluiten: wel of geen goed idee? 0 97

Lening oversluiten: wel of geen goed idee?

De laatste jaren hoor je steeds meer over het oversluiten van leningen. Misschien heb je zelf ook wel enkele leningen lopen en denk je er over om deze te laten oversluiten. Maar wat houdt dat nu eigenlijk precies in? En is een lening oversluiten nu eigenlijk wel of geen goed idee? Met dit artikel helpen we je graag op weg en geven we antwoord op al je vragen.

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Maar hoe werkt het oversluiten van een lening eigenlijk? Wat maakt dit financieel aantrekkelijk?

Als je je lening(en) laat oversluiten, dan betekent dit dat je elders het bedrag van deze lening(en) leent en daarmee je bestaande lening aflost. In andere woorden: je leent geld voor het aflossen van je bestaande leningen. Dit klinkt misschien een tikkeltje vreemd. Want wat maakt dit aantrekkelijker dan gewoon bij je bestaande leningen blijven? Dit heeft verschillende redenen en hier gaan we straks dieper op in. Na het oversluiten van de lening beschik je nog maar over één lening bij één kredietverstrekker en deze betaal je vervolgens weer maandelijks rente en aflossing.

De voordelen op een rijtje

Wat maakt het oversluiten van een lening zo aantrekkelijk?

Meestal kijken we hierbij vooral naar het financiële voordeel. Het grootste voordeel is toch wel dat de rentetarieven van nu meestal lager liggen dan enkele jaren geleden. Ook de algemene voorwaarden kunnen aantrekkelijker zijn. Als je geld wil besparen op je lopende leningen, dan kan het oversluiten van de lening een goed idee zijn. Zo geniet je van gunstige rentetarieven en ben je dus onder de streep minder kwijt aan je lening.

Dan zijn er ook nog mensen die door de jaren heen allemaal verschillende leningen bij diverse kredietverstrekkers hebben afgesloten en daardoor het overzicht zo goed als verloren zijn. Het is bijna niet meer te overzien als er maandelijks zoveel wordt afgeschreven. Door alle leningen onder te brengen onder één grotere lening, zullen de financiën plotsklaps een stuk overzichtelijker zijn.

Wanneer is dit geen goed idee?

Het is doorgaans geen enkel probleem om je lening over te sluiten. In sommige gevallen kan dit echter wel problemen geven. Soms weigeren de kredietverstrekkers van de bestaande lening namelijk jouw aanvraag om vroegtijdig aflossen. Het is dan alsnog mogelijk om het contract te breken, maar dit zal wel een fikse boete opleveren. Hierdoor valt het financiële voordeel van het oversluiten een beetje weg.

Houd er bovendien ook rekening mee dat er elk jaar weer nieuwere en strengere regels met betrekking voor het lenen komen. Zo zijn er sinds 16 juli jongstleden weer zeer strenge regels bijgekomen door de huidige inflatie. Hierdoor is het helemaal niet meer zo gemakkelijk om geld te lenen. Zo kan het zeker zo zijn dat je het bedrag wat nu nog openstaat niet meer zou kunnen lenen bij een nieuwe kredietverstrekker.

Mede hierdoor is het altijd belangrijk om bij de verschillende kredietverstrekkers om de tafel te gaan zitten. Uit te zoeken hoeveel je maximaal kan lenen en of het mogelijk is om boetevrij af te lossen. 

Meest populaire berichten