Eigen bar bouwen? Wij geven je de tips om dit goed aan te pakken! 0 247

Eigen bar bouwen Wij geven je de tips om dit goed aan te pakken

Vind je de biertjes op het terras te duur? Of droom je er al jaren van om met vrienden lekker thuis te kunnen borrelen? Stroop je mouwen maar vast op en bouw thuis je eigen bar! Het voordeel van een eigen bar bouwen is dat je hem exact kan maken als jij wilt. Wij vertellen je graag alles over hoe jezelf een bar maakt.

Doe eerst inspiratie op

Ga voordat je echt aan de slag gaat eerst op onderzoek uit op het internet. Bepaal wat je mooi en niet mooi vindt door te kijken naar andere barren. Pinterest is een goede tool om veel inspiratie op te doen, hier kan je ook gemakkelijk een moodboard maken. Kies uit welke kleuren, materiaal, vorm en decoratie jij mooi vindt voor de thuisbar. Wil je de bar nog kunnen verplaatsen? Kies er dan voor om meubelwielen onder de bar te plaatsen. 

Kies het gewenste materiaal 

Het is tijd om inkopen te gaan doen, maar welk materiaal moet je in huis halen? Wanneer jezelf een bar bouwt is het verstandig om voor hard hout te gaan. Het hout dient goed bestand te zijn tegen vocht en dronken vrienden. Een fijn materiaal is steigerhout. Het is een stevig en relatief voordelig hout. Het geeft een mooie robuuste uitstraling. Een goedkope optie is om de bar te bouwen van pallets, wel zie je dit erg terug in de uitstraling van de bar. 

Maak een bouwtekening

Zorg dat je goed bent voorbereid voordat je aan de slag gaat en maak een bouwtekening. Het zal je uiteindelijk een hoop werk schelen. Als je het lastig vindt om zelf een bouwtekening te maken voor de bar kun je er ook een kopen. Het is belangrijk om bij de bouwtekening eerst te bepalen waar je de bar wilt hebben. Het is een heel verschil of je de bar buiten of binnen wilt hebben, of misschien plaats je hem wel in een hoek? De afmetingen moeten ook worden bepaald. De hoogte van een bar varieert tussen de 96 centimeter en 120 centimeter. 

Zet de bar in elkaar

Nu is het echt tijd om de mouwen op te stropen! De bar kan gebouwd gaan worden. Zorg dat je alle materialen bij elkaar hebt en pak de bouwtekening erbij. Volg de stappen op de bouwtekening, zaag de planken op maat en zet alles in elkaar. Houdt rekening met apparatuur zoals verlichting of een tap. 

Verleng de levensduur van de bar

Je wilt natuurlijk dat de bar zo lang mogelijk mooi blijft, dus is het van belang om de bar goed af te werken. De levensduur van een bar verleng je met een buitenbeits. Beits beschermt het hout van binnen uit tegen vocht. Let er wel op dat een beits de kleur van het hout kan veranderen, een transparante beits doet dat niet. Het gebruik van bier viltjes zorgt er ook voor dat de bar een stuk langer mooi blijft. Staan er bij de bar mooie barkrukken? Bescherm deze ook en houdt deze zo lang mogelijk mooi door viltjes voor stoelen, ook te gebruiken voor de bar zelf. 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De toepassingen van restbeton 0 109

De toepassingen van restbeton

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van beton, krijgt te maken met restbeton. De strikte eisen en milieu-normeringen maken het afvoeren van restbeton een tijdsintensieve en kostbare onderneming. Gelukkig valt restbeton slimmer te verwerken, door er met behulp van een stalen betonblokmal een nieuw betonblok van te maken. Het nieuwe betonblok verkoop je aan andere bedrijven of gebruik je voor eigen projecten. Door van restbeton nieuwe betonblokken te maken, verwerk je het op een duurzame manier en kun je er ook verdiensten mee maken.

Zo produceer je betonblokken:

  • Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
  • Breng op de binnenzijde van de mal een oliehoudende coating aan;
  • Giet het beton geleidelijk in de mal. Zo weet je zeker dat ook de uitstulpingen goed worden gevuld;
  • Tril het beton met een pneumatische of elektrische trilnaald, voor een homogene verdeling;
  • Strijk het beton glad met een troffel;
  • Verwijder de pinnen en wiggen van de mal nadat het beton is uitgehard;
  • Verwijder als laatste ook de mal van het beton en het betonblok is gereed.

De toepassingen van beton

Met verschillende mallen worden verschillende betonblokken gemaakt. Zo zijn er mallen voor rechthoekige betonblokken die als legoblokken stapelbaar zijn. Het design van deze blokken, maakt dat die niet gaan schuiven. Betonplaatmallen worden gebruikt voor het bestraten van industrieterreinen of parkeerplaatsen. Betonplaten zullen, mits ze op een goede ondergrond liggen en goed worden geplaatst, niet verzakken. Omdat ze relatief groot zijn, worden ze sneller geplaatst dan straatstenen. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk te verwijderen wanneer er grondwerk nodig is. Betonblokken bieden ook uitkomst voor het waarborgen van de veiligheid van het verkeer bij wegwerkzaamheden.

Betonnen barriers maken het mogelijk om wegen af te zetten of om de veiligheid van wegwerkers te waarborgen. Kortom, betonblokken zijn zeer breed inzetbaar: niet alleen in de bouw, maar ook voor het realiseren van veiligheid.

Haal meer uit één mal

Het is mogelijk om met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten te maken, door deelwanden in de betonblokmallen te plaatsen. Zo is het een optie om twee blokken ter grote van een half blok, of juist meerdere kleine blokken te produceren. De deelwanden kun je zelfs diagonaal plaatsen, zodat het betonblok schuin afloopt. Verder is het ook mogelijk om met betonblokken traptreden te produceren, om zo stevige betonnen trappen te maken. Stalen betonblokmallen zijn door deelwanden in te zetten dus enorm veelzijdig. Je verwerkt niet alleen restbeton, maar voert daarbij ook complete bouwprojecten uit. Dit maakt betonblokmallen duurzaam en kostenbesparend!

Lening oversluiten: wel of geen goed idee? 0 97

Lening oversluiten: wel of geen goed idee?

De laatste jaren hoor je steeds meer over het oversluiten van leningen. Misschien heb je zelf ook wel enkele leningen lopen en denk je er over om deze te laten oversluiten. Maar wat houdt dat nu eigenlijk precies in? En is een lening oversluiten nu eigenlijk wel of geen goed idee? Met dit artikel helpen we je graag op weg en geven we antwoord op al je vragen.

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Maar hoe werkt het oversluiten van een lening eigenlijk? Wat maakt dit financieel aantrekkelijk?

Als je je lening(en) laat oversluiten, dan betekent dit dat je elders het bedrag van deze lening(en) leent en daarmee je bestaande lening aflost. In andere woorden: je leent geld voor het aflossen van je bestaande leningen. Dit klinkt misschien een tikkeltje vreemd. Want wat maakt dit aantrekkelijker dan gewoon bij je bestaande leningen blijven? Dit heeft verschillende redenen en hier gaan we straks dieper op in. Na het oversluiten van de lening beschik je nog maar over één lening bij één kredietverstrekker en deze betaal je vervolgens weer maandelijks rente en aflossing.

De voordelen op een rijtje

Wat maakt het oversluiten van een lening zo aantrekkelijk?

Meestal kijken we hierbij vooral naar het financiële voordeel. Het grootste voordeel is toch wel dat de rentetarieven van nu meestal lager liggen dan enkele jaren geleden. Ook de algemene voorwaarden kunnen aantrekkelijker zijn. Als je geld wil besparen op je lopende leningen, dan kan het oversluiten van de lening een goed idee zijn. Zo geniet je van gunstige rentetarieven en ben je dus onder de streep minder kwijt aan je lening.

Dan zijn er ook nog mensen die door de jaren heen allemaal verschillende leningen bij diverse kredietverstrekkers hebben afgesloten en daardoor het overzicht zo goed als verloren zijn. Het is bijna niet meer te overzien als er maandelijks zoveel wordt afgeschreven. Door alle leningen onder te brengen onder één grotere lening, zullen de financiën plotsklaps een stuk overzichtelijker zijn.

Wanneer is dit geen goed idee?

Het is doorgaans geen enkel probleem om je lening over te sluiten. In sommige gevallen kan dit echter wel problemen geven. Soms weigeren de kredietverstrekkers van de bestaande lening namelijk jouw aanvraag om vroegtijdig aflossen. Het is dan alsnog mogelijk om het contract te breken, maar dit zal wel een fikse boete opleveren. Hierdoor valt het financiële voordeel van het oversluiten een beetje weg.

Houd er bovendien ook rekening mee dat er elk jaar weer nieuwere en strengere regels met betrekking voor het lenen komen. Zo zijn er sinds 16 juli jongstleden weer zeer strenge regels bijgekomen door de huidige inflatie. Hierdoor is het helemaal niet meer zo gemakkelijk om geld te lenen. Zo kan het zeker zo zijn dat je het bedrag wat nu nog openstaat niet meer zou kunnen lenen bij een nieuwe kredietverstrekker.

Mede hierdoor is het altijd belangrijk om bij de verschillende kredietverstrekkers om de tafel te gaan zitten. Uit te zoeken hoeveel je maximaal kan lenen en of het mogelijk is om boetevrij af te lossen. 

Meest populaire berichten