Alles wat je moet weten over MKB energie 0 375

Alles wat je moet weten over MKB energie

Het energieverbruik is zowel bij bedrijven als particulieren een belangrijk onderwerp. Zeker nu. De energieprijzen zijn momenteel immers hoger dan ooit. Niet alleen particulieren ervaren hier stress van. Ook ondernemers vinden het erg spannend hoe de energieprijzen zich de komende tijd zullen ontwikkelen. Het energieverbruik van het gemiddelde midden- en kleinbedrijf ligt relatief hoog. Hoe kunnen zij de kosten verminderen, zonder de prijs van hun eindproduct explosief te laten stijgen?

Het is hierbij prettig om op de hoogte te zijn van de verschillende factoren die van invloed zijn op de energierekening. Welke zaken kosten veel energie? Hoe kan je hier op besparen? Waarom ligt het verbruik hoger dan gedacht? En wat kan je doen om zelfs in deze tijden wat kosten te drukken?

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over mkb energie om de kosten zo laag mogelijk te houden.

MKB energie vergelijken

Energiekosten zijn een enorme kostenpost. Ze zijn indirect dan ook van invloed op de bedrijfswinsten. Wanneer je meer kosten maakt dan je omzet, heb je natuurlijk als midden- kleinbedrijf een groot probleem. Momenteel zullen de energiekosten één van de grootste posten vormen. Daarom kun je veel voor jouw bedrijf doen door hier enigszins op te besparen. Dat doe je niet alleen door energie te besparen, maar ook door het juiste energiebedrijf te kiezen.

Er zijn energiebedrijven die in de juiste tijd extra veel hebben ingekocht. Hierdoor kunnen ze de energieprijzen voor nu nog relatief stabiel houden. Zo bespaar je dus veel meer geld. Sommige energiebedrijven bieden daarnaast gunstigere voorwaarden voor midden- en kleinbedrijven. Daarom loont het zeker om mkb energie te vergelijken.

Wanneer je energie gaat vergelijken, zal je al snel merken dat je veel minder kan betalen door simpelweg over te stappen van energieleverancier. Er wordt niet voor niets aanbevolen om ieder jaar over te stappen. Maak gebruik van een online vergelijkingstool en doe hier zelf je voordeel mee.

Focussen op duurzaamheid

Niet veel midden- en kleinbedrijven weten dat ze gratis een energiescan kunnen laten uitvoeren en bovendien ook nog eens van veel subsidies kunnen profiteren wanneer ze extra investeren in duurzaamheid. Het kabinet vindt het juist nu belangrijk om te investeren in verduurzaming. Bedrijven moeten aan de slag om duurzamer te kunnen ondernemen. Door de diverse subsidies waar bedrijven momenteel recht op hebben, wordt het steeds aantrekkelijker om over te stappen op groene energie.

Er zijn zelfs al een aantal zeer grote bedrijven die in plaats van gas waterstof zijn gaan gebruiken. Dit klinkt misschien nog als een ver-van-je-bed-show, maar over tientallen jaren kan dit echt de realiteit worden. We kunnen onze huidige grondstoffen niet nog jarenlang uitputten. Dit is een keer op en dan zullen we allemaal over moeten op groene energie. Juist nu is dan ook het moment om te focussen op duurzaamheid. Dit is op de lange termijn alleen maar goed voor de portemonnee.

Verlaag het huidige energieverbruik


Met name midden- en kleinbedrijven verbruiken veel energie. Zelfs meer energie dan eigenlijk nodig is. Apparaten blijven vaak onnodig aan staan. Machines draaien de hele nacht door en het licht blijft de gehele dag branden. Dit zorgt er samen voor dat de energierekening hoger is dan noodzakelijk. Dit zijn gelukkig wel factoren waar je zelf eenvoudig op kunt besparen. Verlaag het huidige energieverbruik en je zal dit direct merken aan de energierekening en dus uiteindelijk ook aan de winst van je bedrijf.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren? 0 75

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren

De elektrische fiets is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer mensen besluiten om een elektrische fiets aan te schaffen. Het is al meer dan tien jaar geleden sinds de eerste elektrische fietsen op de markt verschenen. Het aanbod en de verkoop zijn in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid. Naast de reguliere stadsfiets, kun je nu kiezen voor een elektrische variant van de transportfiets, de omafiets, de hybride fiets of de bakfiets. Met de jaren is ook de markt voor tweedehands elektrische fietsen uitgegroeid tot een volwassen onderdeel in de branche.

Altijd wind mee

Met een elektrische fiets is het alsof je altijd wind mee hebt. Of je nu heuvel op moet of dat je te kampen heb met een fikse tegenwind, de elektromotor zorgt voor de juiste ondersteuning waardoor je comfortabel richting je bestemming fietst. Afhankelijk van de digitale instelling van de ondersteuning, kun je zelfs met wind tegen, 25 km/u halen. Als je een keer lekker wind mee hebt en je op eigen kracht 25 km/u haalt, dan schakelt de motor automatisch uit. Zo verbruik je geen stroom en kun je langer genieten van een volle accu.

Ontwikkeling motor en accu

De motoren op elektrische fietsen zijn steeds efficiënter en de accu’s krachtiger geworden. Het resultaat is dat de actieradius van de elektrische fiets steeds groter werd. Natuurlijk blijft de actieradius voor een groot deel afhankelijk van hoe je de fiets gebruikt en hoe sterk je de ondersteuning instelt. Feit is echter wel dat je met een moderne accu bij maximale ondersteuning verder komt dan met de accu die op de eerste generatie elektrische fietsen toegepast werd.

Tweedehands elektrische fietsen steeds populairder

Net als bij conventionele fietsen, zijn tweedehands elektrische fietsen steeds populairder geworden. Vaak ruilen mensen hun vorige elektrische fiets in bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. De fietsenmaker repareert vervolgens defecten en vervangt de benodigde onderdelen met het doel om de fiets daarna weer te verkopen. De accu moet vrijwel altijd vervangen worden. De accu verliest in de loop van de jaren steeds meer capaciteit en dit komt de actieradius natuurlijk niet ten goede. Een vermindering van de actieradius van meer dan 50% is geen uitzondering.

Krachtigere batterij goed idee?

Als je een tweedehands elektrische fiets van ongeveer tien jaar oud koopt, dan is het een goed idee om een krachtigere batterij te overwegen. Het belangrijkste punt om rekening mee te houden, is het formaat van de nieuwe accu. De nieuwe batterij moet zeker niet te groot zijn, maar ook als deze te klein is, kan dit voor mechanische problemen zorgen. Dit laatste geldt met name voor een accu die in het frame weggewerkt is. Bij een accu op de bagagedrager heb je een stuk meer speling. Het is ook altijd aan te raden om te controleren of de nieuwe accu geschikt is voor de motor. De fietsenmaker kan je hierover adviseren. Alles bij elkaar is het een goed idee om voor een krachtigere batterij te kiezen. 

Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd 0 61

Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd

Eet jij voldoende groente en fruit? Het is namelijk gebleken dat een groot gedeelte van de inwoners van Nederland nog altijd stukken gezonder kan eten. Inmiddels is er ongelooflijk veel onderzoek gedaan naar voeding en gezondheid. Onder andere op het internet vind je hierdoor goedbedoelde adviezen. De overheid besteedt jaarlijks veel tijd en geld om de bevolking voor te lichten. Helaas blijkt het voor veel mensen lastig om een gezond voedingspatroon een lange periode vol te houden.

Het doel van gezond eten en voldoende bewegen

Eigenlijk is het doel van gezond eten niet dat je er op je best uitziet. Hoewel het natuurlijk wel helpt dat je slank bent en er vitaal uitziet. De ambitie moet zijn om zo gezond mogelijk te zijn. Uiteindelijk leidt je hierdoor ook een gelukkiger leven. Het probleem is dat de meeste mensen gezond proberen te eten om er zo mooi mogelijk uit te zien. Ze kiezen bijvoorbeeld voor spoeddiëten en eten verder waar ze zin in hebben. Tijdens een bepaalde periode hongeren ze zichzelf uit om maar zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Een ongezonde methode die vaak ook nog eens een averechtse uitwerking heet. Want het beruchte jojo-effect ligt op de loer wanneer je hevig varieert in het aantal calorieën dat je dagelijks tot je neemt.

Balans is het sleutelwoord voor gezonde voeding

Het menselijk lichaam is veeleisend. Maar in de huidige tijd is het in feite niet moeilijk om aan de vraag te voldoen. Zolang je de verleidingen om je heen maar weet te weerstaan. Online staan talloze voedingsadviezen en diëten. Het belangrijkste is dat je let op de balans. Want een goed dieet volg je niet een paar weken, maar je leven lang. We hebben het dan niet over een dieet om gewicht te verliezen. Maar een waarbij je iedere dag de juiste voedingsstoffen tot je neemt. Een grote groep mensen eet bijvoorbeeld veel te weinig groente en fruit. Terwijl bij anderen het aandeel koolhydraten in het dieet veel te hoog is.

Supplementen om tekorten op te vangen

Heb jij al eens gedacht aan supplementen? Hiermee kom je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan het slikken van vitamine C en D of extra ijzer om gezond te blijven. De beste vitamine c kopen doe je gewoon online. Hierdoor voldoe je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid die je dagelijks in dient te nemen volgens voedingsexperts. Door elke dag gezond te eten hoef je niet deel te nemen aan spoeddiëten en rigoureuze trainingsregimes om er op je best uit te zien. Ben jij klaar voor een betere levensstijl?

Meest populaire berichten