Alles wat je moet weten over MKB energie 0 242

Alles wat je moet weten over MKB energie

Het energieverbruik is zowel bij bedrijven als particulieren een belangrijk onderwerp. Zeker nu. De energieprijzen zijn momenteel immers hoger dan ooit. Niet alleen particulieren ervaren hier stress van. Ook ondernemers vinden het erg spannend hoe de energieprijzen zich de komende tijd zullen ontwikkelen. Het energieverbruik van het gemiddelde midden- en kleinbedrijf ligt relatief hoog. Hoe kunnen zij de kosten verminderen, zonder de prijs van hun eindproduct explosief te laten stijgen?

Het is hierbij prettig om op de hoogte te zijn van de verschillende factoren die van invloed zijn op de energierekening. Welke zaken kosten veel energie? Hoe kan je hier op besparen? Waarom ligt het verbruik hoger dan gedacht? En wat kan je doen om zelfs in deze tijden wat kosten te drukken?

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over mkb energie om de kosten zo laag mogelijk te houden.

MKB energie vergelijken

Energiekosten zijn een enorme kostenpost. Ze zijn indirect dan ook van invloed op de bedrijfswinsten. Wanneer je meer kosten maakt dan je omzet, heb je natuurlijk als midden- kleinbedrijf een groot probleem. Momenteel zullen de energiekosten één van de grootste posten vormen. Daarom kun je veel voor jouw bedrijf doen door hier enigszins op te besparen. Dat doe je niet alleen door energie te besparen, maar ook door het juiste energiebedrijf te kiezen.

Er zijn energiebedrijven die in de juiste tijd extra veel hebben ingekocht. Hierdoor kunnen ze de energieprijzen voor nu nog relatief stabiel houden. Zo bespaar je dus veel meer geld. Sommige energiebedrijven bieden daarnaast gunstigere voorwaarden voor midden- en kleinbedrijven. Daarom loont het zeker om mkb energie te vergelijken.

Wanneer je energie gaat vergelijken, zal je al snel merken dat je veel minder kan betalen door simpelweg over te stappen van energieleverancier. Er wordt niet voor niets aanbevolen om ieder jaar over te stappen. Maak gebruik van een online vergelijkingstool en doe hier zelf je voordeel mee.

Focussen op duurzaamheid

Niet veel midden- en kleinbedrijven weten dat ze gratis een energiescan kunnen laten uitvoeren en bovendien ook nog eens van veel subsidies kunnen profiteren wanneer ze extra investeren in duurzaamheid. Het kabinet vindt het juist nu belangrijk om te investeren in verduurzaming. Bedrijven moeten aan de slag om duurzamer te kunnen ondernemen. Door de diverse subsidies waar bedrijven momenteel recht op hebben, wordt het steeds aantrekkelijker om over te stappen op groene energie.

Er zijn zelfs al een aantal zeer grote bedrijven die in plaats van gas waterstof zijn gaan gebruiken. Dit klinkt misschien nog als een ver-van-je-bed-show, maar over tientallen jaren kan dit echt de realiteit worden. We kunnen onze huidige grondstoffen niet nog jarenlang uitputten. Dit is een keer op en dan zullen we allemaal over moeten op groene energie. Juist nu is dan ook het moment om te focussen op duurzaamheid. Dit is op de lange termijn alleen maar goed voor de portemonnee.

Verlaag het huidige energieverbruik


Met name midden- en kleinbedrijven verbruiken veel energie. Zelfs meer energie dan eigenlijk nodig is. Apparaten blijven vaak onnodig aan staan. Machines draaien de hele nacht door en het licht blijft de gehele dag branden. Dit zorgt er samen voor dat de energierekening hoger is dan noodzakelijk. Dit zijn gelukkig wel factoren waar je zelf eenvoudig op kunt besparen. Verlaag het huidige energieverbruik en je zal dit direct merken aan de energierekening en dus uiteindelijk ook aan de winst van je bedrijf.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lichamelijke klachten verhelpen 0 141

Lichamelijke klachten verhelpen

Wanneer je last hebt van je lichaam dan wil je hier natuurlijk zo snel als mogelijk van af om weer zonder pijn je dagelijkse bezigheden te kunnen uitvoeren. Helaas gaan de meeste lichamelijke klachten niet zomaar weg en daarom zal je er dan ook wat voor moeten doen om het weg te krijgen. Een goede idee voor het herstellen van je lichaam is dan ook een bezoek brengen aan een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan je namelijk met verschillende klachten helpen. Wil je meer weten over hoe je lichamelijke klachten kan verhelpen door het bezoeken van een fysiotherapeut? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

Wat is een fysiotherapeut?

Als je lichamelijke klachten hebt dan krijg je vaak het advies om een fysio te bezoeken, maar wat is een fysiotherapeut nou eigenlijk? Fysiotherapie is een paramedisch beroep waar de mensen zich bezighouden met de behandelingen en klachten van het lichaam van de mens. Hier wordt er dan vaak gebruik gemaakt van het doen van verschillende soorten oefeningen om bijvoorbeeld specifieke spieren sterker te maken, of er worden massages gegeven om bepaalde spanningsvelden los te maken. Dit kan apart van elkaar maar het kan ook gecombineerd worden om zo een beter en sneller herstel te veroorzaken.

Welke klachten verhelpt een fysiotherapeut?

Je kan bij een fysio terecht voor vele verschillende soorten klachten. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat het gaat om klachten die met je spieren en of gewrichten te maken hebben. Voor buikpijn kan je hier bijvoorbeeld niet terecht, maar wel met klachten zoals bijvoorbeeld nekpijn of rugpijn. Soms wordt ook hoofdpijn verholpen door het aanpakken van bepaalde spieren. Het verschilt dan ook erg per persoon wat er genezen kan worden en op welke manier. Voor sporter zijn er bijvoorbeeld ook aparte sportfysio’s die speciaal gespecialiseerd zijn in het verzorgen van de lichamen van sporters en het goed onderhouden van hun spieren.

Waar kan ik terecht?

Als je last hebt van lichamelijke klachten die een fysiotherapeut eventueel voor je zou kunnen verhelpen dan wil je daar natuurlijk snel terecht kunnen. Je komt vaak terecht bij een fysiotherapeut door een verwijzing van de huisarts. Eerst bezoek je de huisarts en die geeft je dan een verwijzing naar de fysiotherapeut. Ook kan je natuurlijk zelf rechtstreeks contact opnemen met een fysiotherapeut als je bepaalde klachten ervaart. Kijk eens op https://www.ahcfysiotherapie.nl/ voor een fysiotherapeut bij jou in de buurt.

Waarom is sporten gezond voor je? 0 147

Waarom is sporten gezond voor je?

We weten het eigenlijk allemaal wel: sporten is heel goed voor je lichaam. Maar toch doen we het niet allemaal voldoende. Soms komt het door een te kort aan tijd of door een te kort aan motivatie, toch is het belangrijk om dagelijks een moment te vinden waarop je voldoende beweegt. Voldoende lichamelijke beweging heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid, maar wat zijn die voordelen dan eigenlijk nou precies? Wij hebben het voor je uitgezocht en op en rijtje gezet. Wil je meer weten over waarom sporten gezond voor je is? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hierover.

Lichamelijke voordelen van sporten

Door met regelmaat te sporten blijft je lichaam gezond, maar waarom dan precies? Sporten zorgt ervoor dat je een betere conditie krijgt, ook kan je meer spierkracht krijgen en hierdoor wordt je lichaam simpelweg gezonder. Daarnaast draagt het ook heel erg bij aan het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en helpt het bij het ontwikkelen van een gezond lichaam. Zo verkleint sporten ook de kans op verschillende aandoeningen als bijvoorbeeld hart en vaat ziekten, obesitas en verschillende beroertes. Zorg dus goed voor je lichaam met minimaal 1 uur beweging per dag, zo houd jij je lichaam gezond en zo blijf je in vorm.

Mentale voordelen van sporten

Voldoende beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het is dan ook heel erg van belang voor je hersens om te sporten. Zo verbeterd voldoende sporten je geheugen, het zorgt ervoor dat je beter kan slapen en het kan heel erg goed helpen bij het verminderen van stress. Ook verkleint sporten de kans om hersenaandoeningen te krijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld depressie en dementie. Zo zie je maar, sporten doe je niet alleen voor een sixpack

Waar kan je allemaal sporten?

Je kan overal sporten waar je maar wilt. Sommige mensen vinden het fijn om buiten te sporten, zo kan je er dan ook voor kiezen om eens lekker een rondje te gaan hardlopen of om oefeningen te doen in het bos. Ook zijn er veel mensen die gebruik maken van een sportschool, bijvoorbeeld de Den Haag Sportschool. In een sportschool kan je gebruik maken van verschillende apparaten om verschillende onderdelen van je lichaam te trainen. Zo kan je bijvoorbeeld focussen op je conditie door cardio oefeningen te doen, of je kan focussen op het ontwikkelen van spieren.

Meest populaire berichten