Alles wat je moet weten over MKB energie 0 509

Alles wat je moet weten over MKB energie

Het energieverbruik is zowel bij bedrijven als particulieren een belangrijk onderwerp. Zeker nu. De energieprijzen zijn momenteel immers hoger dan ooit. Niet alleen particulieren ervaren hier stress van. Ook ondernemers vinden het erg spannend hoe de energieprijzen zich de komende tijd zullen ontwikkelen. Het energieverbruik van het gemiddelde midden- en kleinbedrijf ligt relatief hoog. Hoe kunnen zij de kosten verminderen, zonder de prijs van hun eindproduct explosief te laten stijgen?

Het is hierbij prettig om op de hoogte te zijn van de verschillende factoren die van invloed zijn op de energierekening. Welke zaken kosten veel energie? Hoe kan je hier op besparen? Waarom ligt het verbruik hoger dan gedacht? En wat kan je doen om zelfs in deze tijden wat kosten te drukken?

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over mkb energie om de kosten zo laag mogelijk te houden.

MKB energie vergelijken

Energiekosten zijn een enorme kostenpost. Ze zijn indirect dan ook van invloed op de bedrijfswinsten. Wanneer je meer kosten maakt dan je omzet, heb je natuurlijk als midden- kleinbedrijf een groot probleem. Momenteel zullen de energiekosten één van de grootste posten vormen. Daarom kun je veel voor jouw bedrijf doen door hier enigszins op te besparen. Dat doe je niet alleen door energie te besparen, maar ook door het juiste energiebedrijf te kiezen.

Er zijn energiebedrijven die in de juiste tijd extra veel hebben ingekocht. Hierdoor kunnen ze de energieprijzen voor nu nog relatief stabiel houden. Zo bespaar je dus veel meer geld. Sommige energiebedrijven bieden daarnaast gunstigere voorwaarden voor midden- en kleinbedrijven. Daarom loont het zeker om mkb energie te vergelijken.

Wanneer je energie gaat vergelijken, zal je al snel merken dat je veel minder kan betalen door simpelweg over te stappen van energieleverancier. Er wordt niet voor niets aanbevolen om ieder jaar over te stappen. Maak gebruik van een online vergelijkingstool en doe hier zelf je voordeel mee.

Focussen op duurzaamheid

Niet veel midden- en kleinbedrijven weten dat ze gratis een energiescan kunnen laten uitvoeren en bovendien ook nog eens van veel subsidies kunnen profiteren wanneer ze extra investeren in duurzaamheid. Het kabinet vindt het juist nu belangrijk om te investeren in verduurzaming. Bedrijven moeten aan de slag om duurzamer te kunnen ondernemen. Door de diverse subsidies waar bedrijven momenteel recht op hebben, wordt het steeds aantrekkelijker om over te stappen op groene energie.

Er zijn zelfs al een aantal zeer grote bedrijven die in plaats van gas waterstof zijn gaan gebruiken. Dit klinkt misschien nog als een ver-van-je-bed-show, maar over tientallen jaren kan dit echt de realiteit worden. We kunnen onze huidige grondstoffen niet nog jarenlang uitputten. Dit is een keer op en dan zullen we allemaal over moeten op groene energie. Juist nu is dan ook het moment om te focussen op duurzaamheid. Dit is op de lange termijn alleen maar goed voor de portemonnee.

Verlaag het huidige energieverbruik


Met name midden- en kleinbedrijven verbruiken veel energie. Zelfs meer energie dan eigenlijk nodig is. Apparaten blijven vaak onnodig aan staan. Machines draaien de hele nacht door en het licht blijft de gehele dag branden. Dit zorgt er samen voor dat de energierekening hoger is dan noodzakelijk. Dit zijn gelukkig wel factoren waar je zelf eenvoudig op kunt besparen. Verlaag het huidige energieverbruik en je zal dit direct merken aan de energierekening en dus uiteindelijk ook aan de winst van je bedrijf.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scheren: tips voor een glad resultaat 0 73

Scheren: tips voor een glad resultaat

Een goed geschoren baard is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Kijk maar eens goed naar de baardjes op straat. Waarschijnlijk zie je genoeg baarden die minder goed verzorgd zijn, waarbij de huid vlekkerig is of waarbij duidelijk wondjes te zien zijn. Of je er nu voor kiest om je baardgroei volledig af te scheren of deze juist uit te laten groeien, je hebt altijd de juiste producten nodig om deze op de juiste manier te verzorgen, te scheren en bij te trimmen. Maar hoe zorg je voor een glad resultaat zonder huidirritaties, wondjes, ingegroeide haartjes of andere problemen? We zetten hieronder een aantal praktische tips op een rij.

Gebruik de juiste trimtools

Voor het verwijderen van baardgroei is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Wat de beste keuze is, hangt voor een groot deel af van hoe je je baard wil laten staan. Ben je iemand die dagelijks elke stoppel verwijderd? Dan komt een scheerapparaat of beste tondeuse goed van pas. Zo werk je lekker snel en kun je direct alles in één keer kort scheren.

Besteed je echter elke keer weer enorm veel tijd aan het scheren? Laat je je baard staan en wil je deze echt heel zorgvuldig bijwerken? Dan is het juist weer verstandig om voor één van de beste scheermesjes te kiezen. Wees je ervan bewust dat de kwaliteit van het scheermesje of scheerapparaat echt een grote rol speelt in het eindresultaat. Bespaar hier daarom zeker niet op.

Ken je huidtype

Veel mannen maken fouten doordat ze hun eigen huidtype niet weten. Zo is het belangrijk om bij een al gevoelige huid ook voor de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Wist je dat er zelfs scheerapparaten zijn die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid? Deze hebben een flexibele kop en hebben lagere scheerstanden. Op die manier wordt de huid niet overmatig belast en zal er minder snel irritaties ontstaan.

Daarom is het goed om eens echt kritisch naar je eigen huid te kijken. Online vind je eenvoudige tips waarmee je jouw huidtype kunt bepalen.

Scheer altijd nat

Heb je weinig tijd in de ochtend? Dan is het heel verleidelijk om het scheermes gewoon even snel over je huid te halen. Hierbij is de kans op huidirritatie en wondjes echter enorm groot. Het is het allerbeste om nat te scheren. En nee, hiermee bedoelen we niet een simpele plens water in je gezicht. De haren moeten echter een tijdje met het water in contact komen om zachter te worden. Dat maakt het scheren makkelijker en zorgt ervoor dat de huid minder snel beschadigd raakt. Probeer het baardhaar minimaal één minuut onder te dompelen met warm water. Op die manier weet je zeker dat je de haren voldoende tijd geeft om zachter te worden. 

Een gedegen verzuimbeleid vormt de basis van verzuimpreventie 0 76

Een gedegen verzuimbeleid vormt de basis van verzuimpreventie

Als werkgever ben je wettelijk verplicht om zieke medewerkers te begeleiden. De medewerker wordt hierin bijgestaan door een arbodienst of bedrijfsarts. Door een van die partijen wordt een probleemanalyse gemaakt bij een verzuim van zes weken. Hierin worden de oorzaak van het verzuim en de mogelijkheden tot herstel beschreven. Ook geeft de medewerker in deze analyse aan wanneer die denkt weer aan het werk te kunnen gaan. Als werkgever kun je zelf kiezen hoe je verzuim aanpakt. Een goede verzuimpreventie en verzuimbegeleiding kunnen voor jouw werknemers het verschil maken. Daarbij is ondersteuning van een arbodienst van grote waarde. Die kan je helpen met het inrichten van de verzuimbegeleiding en helpt zieke werknemers snel en gezond te re-integreren om zo de duur van het verzuim te bekorten.

Andere kijk op arbodienstverlening

De werkwijze van arbodienst Preventix wordt gekenmerkt door een andere kijk op arbodienstverlening. De organisatie streeft ernaar om werkgevers de specialist zo weinig mogelijk nodig te laten hebben. Dat is juist zo omdat arbo voor werkgevers een verplicht nummer is. Hoewel dat misschien paradoxaal klinkt, is dat niet het geval. Waar bepaalde arbodiensten zich concentreren op verzuimbegeleiding en re-integratie, legt Preventix de focus op verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid. Op die manier draagt de arbodienst bij aan een gedegen verzuimbeleid. Hoe succesvoller Preventix daarin is, hoe minder vaak de organisatie in actie hoeft te komen voor werkgevers.

Basis van verzuimpreventie

Om werknemers correct te begeleiden en om verzuim te voorkomen, is het belangrijk dat de basis goed is. Een goed verzuimbeleid is de basis van verzuimpreventie. Een verzuimbeleid motiveert de werknemer om met het herstel aan de slag te gaan en bevordert op die manier een vlotte terugkeer. In een verzuimbeleid staat hoe de werknemer omgaat met verzuim en welke maatregelen er worden getroffen om dit te voorkomen. Ook een periodiek medisch onderzoek kan hiervan een onderdeel zijn. Daarnaast wordt in het verzuimbeleid de verzuimbegeleiding vastgelegd. Als een werknemer langdurig uitvalt, kan er adequaat en snel worden gehandeld en daardoor blijft het verzuim vaak beperkt.

Snelle terugkeer naar de werkplek

Als er toch sprake is van verzuim zetten de deskundigen van Preventix vanaf de ziekmelding in op een vlotte terugkeer naar de werkplek door middel van verzuimbegeleiding. Zij denken daarbij altijd in mogelijkheden en niet in beperkingen. Op die manier helpt de juiste verzuimbegeleiding medewerkers bij hun herstelproces. Een snelle terugkeer is voor jou als werkgever natuurlijk ook voordelig, zelfs wanneer het functioneren nog beperkt is of als dat maar gedeeltelijk. Naast het uitvoeren van verzuimbegeleiding ben je bij Preventix aan het juiste adres voor bewaking van de taken uit de Wet verbetering poortwachter en proactieve advisering om ziekteverzuim te verlagen en verzuim te voorkomen. Verder loven de klanten de goede bereikbaarheid van de adviseurs. Zij staan graag voor je klaar bij vragen in de breedste zin van het woord.

Meest populaire berichten