De checklist voor een man die vaak reist 0 497

checklist man op reis

Reis je graag? Of gewoon vaak, voor je baan bijvoorbeeld? Dan ken je de dichtstbijzijnde luchthaven vast op je duimpje. Wie weet is je tas altijd gevuld met je paspoort, een waterfles en alle essentials die je nodig hebt om zo in de trein of in het vliegtuig te stappen. Maar zelfs getrainde reizigers kunnen vast nog wat bijleren. Daarom geven we je graag meer informatie over onze checklist vol must-haves! 

De basics

Dat je altijd je reisdocumenten en betaalpas nodig hebt, hoeven we jou vast niet te vertellen. En dat een powerbank uiterst handig is als je tijdens de reis je laptop, mobiel of noise cancelling headphones moet opladen.

Maar wist je dat de nieuwste van de nieuwste powerbanks zó veel beter zijn dan ooit? 260.000 mAh ofwel 5 keer een smartphone opladen, is helemaal normaal met de nieuwste modellen. Als je vaak ver vliegt en bijvoorbeeld uren in het vliegtuig Netflix kijkt, is dit ideaal! 

Gezond blijven tijdens je reis

Als je vaak ver vliegt of geregeld uren in de auto, trein of bus zit, dan kan het wel eens zijn dat je last krijgt van je onderbenen. Zo kunnen je onderbenen moe of zwaar aanvoelen, of kun je last krijgen van dikke, gezwollen enkels.

Door langdurig stilzitten, kan de bloedsomloop in je benen verslechteren, waardoor je die dikke enkels krijgt. Dit is in het beste geval vervelend en in het slechtste geval ook echt pijnlijk. Gelukkig kun je daar wat aan doen! Ten eerste raden wij het aan om tijdens je reis wat been oefeningen te doen, zoals je spieren aanspannen en ontspannen. Mocht je bijvoorbeeld een lay-over hebben, wandel dan zeker even rond om je spieren weer wakker te maken.

Ook kan het dragen van compressiekousen helpen. Deze specifieke kousen, ook wel steunkousen genoemd, werken met degressieve compressie die overtollig vocht omhoog pompen. Hierdoor krijg je geen last van je benen, ook al zit je uren in dezelfde houding. 

Goed slapen tijdens je reis

Reis je vaak intercontinentaal? Dan weet je dat goed slapen belangrijk is om je niet kapot te vervelen óf om je jetlag te ontlopen. Toch kan het lastig zijn om bijvoorbeeld om 17u al te gaan slapen – zeker als het buiten nog licht is! Vergeet daarom je vliegtuig kussentje niet en zorg er ook voor dat je oordopjes en misschien ook je oogmasker in je handbagage zitten. 

De tijd dat reiskussens hard plastic waren, is ook allang voorbij. Veel kussens zijn gemaakt van zacht memory foam en er zijn zelfs reiskussentjes waar je je armen in kunt stoppen om tegen de stoel voor je te slapen. En als je graag langs de kant van het raampje zit, zijn er zelfs grote, opblaasbare kussens. Hoe jij ook slaapt, er zijn tal van kwalitatieve producten op de markt die jouw reis comfortabeler maken. 

Veel reisplezier!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De behulpzame werkingen van psychedelica 0 2054

De behulpzame werkingen van psychedelica

Heb je al eerder gehoord van psychedelica en ben je benieuwd naar de werkingen van deze stof? Dan ben je precies bij de juiste blog beland. Hier bespreken we Psychedelica zijn middelen die de waarneming, emoties en gedachten van een persoon kunnen beïnvloeden. Veel mensen beschouwen psychedelica als drugs, maar ze worden steeds meer erkend als waardevolle hulpmiddelen voor geestelijke gezondheid en persoonlijke groei. Hieronder staan een aantal werkingen die psychedelica met zich meebrengen.

  1. Behandeling van angst en depressie: Uit onderzoeken blijkt dat psychedelica, zoals LSD en psilocybine (uit paddo’s), effectief kunnen zijn bij de behandeling van angst en depressie. Ze kunnen de manier waarop de hersenen informatie verwerken veranderen, waardoor mensen beter in staat zijn om emoties te verwerken en positieve veranderingen in hun denken en gedrag te realiseren.
  2. Verbetering van creativiteit en problemen oplossen: Psychedelica kunnen helpen om beperkende denkpatronen te doorbreken en nieuwe perspectieven te bieden. Dit kan de creativiteit en innovatie bevorderen en mensen helpen om problemen op een unieke en effectieve manier op te lossen.
  3. Spirituele groei: Veel mensen beweren dat psychedelica hen hebben geholpen bij het verkrijgen van een dieper begrip van zichzelf en de wereld om hen heen. Dit kan leiden tot een verhoogd spiritueel bewustzijn en een verbeterde kwaliteit van leven.
  4. Versterking van sociale banden: Uit onderzoeken blijkt dat psychedelica de manier waarop mensen met anderen communiceren en samenwerken kunnen verbeteren. Het kan ook de empathie en verbinding met anderen versterken.
  5. Vermindering van angsten en fobieën: Psychedelica kunnen ook helpen bij het overwinnen van angstaanjagende situaties en fobieën. Ze kunnen mensen in staat stellen om emoties op een nieuwe manier te ervaren en te verwerken, waardoor ze beter in staat zijn om met angst om te gaan.

Ondanks alle bovenstaande werkingen is het belangrijk om te benadrukken dat psychedelica nog steeds zeer gevoelige middelen zijn en niet zonder risico’s zijn. Het is belangrijk om alleen onder toezicht van een medische professional te werken en te voorkomen dat ze worden misbruikt. Psychedelica kunnen veel voordelen bieden voor geestelijke gezondheid en persoonlijke groei, maar het is belangrijk om deze middelen verantwoord te gebruiken en onder medische begeleiding. Laat je daarom ook voordat je deze middelen gebruikt, informeren bij je huisarts.

Een pensioen opbouwen doe je zo 0 193

Een pensioen opbouwen doe je zo

In Nederland vinden de meeste mensen dat het allemaal wel goed is geregeld. Ze hebben het lekker voor elkaar, denken ze. Er is een sociaal vangnet en je kunt altijd wel ergens terecht in de meeste gevallen. Toch kan het altijd beter. We vragen je niet te settelen voor iets gemiddelds. We vinden dat je beter verdient en hier ook voor moet zorgen voor jezelf. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen en hoe je dat doet is helemaal aan jou. Wij vragen je alleen om even de aandacht te hebben voor een van onze manieren. Een van de manieren die wij bedacht hebben om je weg van de gemiddelden te krijgen en te laten genieten van waar je hard voor gewerkt hebt, is het opbouwen van je pensioen. Weg met de standaard-zooi, we hebben iets beters voor je in petto. Ben je er klaar voor? Dan nemen we je mee in een aantal tips voor het investeren in een kooi pensioen. 

Geld investeren

Een pensioen opbouwen begint wat ons betreft bij het investeren van je geld. Je moet om je geld te investeren natuurlijk eerst wel geld hebben. Maar wees gerust, je verwachtingen zijn helemaal onterecht. Veel mensen denken namelijk dat je heel veel geld moet hebben om te investeren. Daar is helemaal niets waar van. Je kunt, ook met kleinere bedragen, je geld investeren. Geld investeren waarin? Dat is helemaal aan jou. Je kunt dit doen op heel veel manieren. Waarin investeren is een lastige keuze omdat dit ook sterk verband houdt met je wensen. Wil je liever niet teveel risico nemen? Wil je gaan voor een solide maar lager rendement? Wil je toch meer risico nemen en de kans hebben op een hoger rendement? Dit zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. Ook is het van belang dat je jezelf de vraag stelt of je wel bereid bent risico te lopen. 

Wie?

Wie? Wie je geld gaat investeren? Ja, dat bedoelen we! Dit bedoelen we omdat je de keuze hebt om je geld te laten beleggen. Dan hoef je jezelf niet te verdiepen in alle complexe materie. Dit scheelt een heleboel, aangezien we het niet voor niets complexe materie noemen. Je hebt behoorlijk wat werk te doen als je dit zelf wil gaan regelen. Je moet je inlezen in allerlei verschillende technieken en strategieën en je moet je psychologische gesteldheid zo inrichten dat je de grootste kans op succes hebt; je emoties loskoppelen van je beslissingen. Je kunt bijvoorbeeld je geld laten investeren bij https://majorcapital.com/. De kapitaal grens ligt dan wel wat hoger dan wanneer je het zelf doet, maar het is het dubbel en dwars waard als je het ons vraagt. 

Hoeveel? 

Dan nog de vraag hoeveel geld je gaat investeren. Dit is belangrijk zodat je hier je verwachtingen op kunt gaan bijstellen. Bedenk je goed dat met een solide en gestaag rendement je het voordeel hebt van compound interest; rente op rente. Een erg aantrekkelijk beeld voor veel mensen en dat is niet gek.

Meest populaire berichten