De checklist voor een man die vaak reist 0 230

checklist man op reis

Reis je graag? Of gewoon vaak, voor je baan bijvoorbeeld? Dan ken je de dichtstbijzijnde luchthaven vast op je duimpje. Wie weet is je tas altijd gevuld met je paspoort, een waterfles en alle essentials die je nodig hebt om zo in de trein of in het vliegtuig te stappen. Maar zelfs getrainde reizigers kunnen vast nog wat bijleren. Daarom geven we je graag meer informatie over onze checklist vol must-haves! 

De basics

Dat je altijd je reisdocumenten en betaalpas nodig hebt, hoeven we jou vast niet te vertellen. En dat een powerbank uiterst handig is als je tijdens de reis je laptop, mobiel of noise cancelling headphones moet opladen.

Maar wist je dat de nieuwste van de nieuwste powerbanks zó veel beter zijn dan ooit? 260.000 mAh ofwel 5 keer een smartphone opladen, is helemaal normaal met de nieuwste modellen. Als je vaak ver vliegt en bijvoorbeeld uren in het vliegtuig Netflix kijkt, is dit ideaal! 

Gezond blijven tijdens je reis

Als je vaak ver vliegt of geregeld uren in de auto, trein of bus zit, dan kan het wel eens zijn dat je last krijgt van je onderbenen. Zo kunnen je onderbenen moe of zwaar aanvoelen, of kun je last krijgen van dikke, gezwollen enkels.

Door langdurig stilzitten, kan de bloedsomloop in je benen verslechteren, waardoor je die dikke enkels krijgt. Dit is in het beste geval vervelend en in het slechtste geval ook echt pijnlijk. Gelukkig kun je daar wat aan doen! Ten eerste raden wij het aan om tijdens je reis wat been oefeningen te doen, zoals je spieren aanspannen en ontspannen. Mocht je bijvoorbeeld een lay-over hebben, wandel dan zeker even rond om je spieren weer wakker te maken.

Ook kan het dragen van compressiekousen helpen. Deze specifieke kousen, ook wel steunkousen genoemd, werken met degressieve compressie die overtollig vocht omhoog pompen. Hierdoor krijg je geen last van je benen, ook al zit je uren in dezelfde houding. 

Goed slapen tijdens je reis

Reis je vaak intercontinentaal? Dan weet je dat goed slapen belangrijk is om je niet kapot te vervelen óf om je jetlag te ontlopen. Toch kan het lastig zijn om bijvoorbeeld om 17u al te gaan slapen – zeker als het buiten nog licht is! Vergeet daarom je vliegtuig kussentje niet en zorg er ook voor dat je oordopjes en misschien ook je oogmasker in je handbagage zitten. 

De tijd dat reiskussens hard plastic waren, is ook allang voorbij. Veel kussens zijn gemaakt van zacht memory foam en er zijn zelfs reiskussentjes waar je je armen in kunt stoppen om tegen de stoel voor je te slapen. En als je graag langs de kant van het raampje zit, zijn er zelfs grote, opblaasbare kussens. Hoe jij ook slaapt, er zijn tal van kwalitatieve producten op de markt die jouw reis comfortabeler maken. 

Veel reisplezier!

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5x waarom is meer masturberen een goed idee 0 261

5 x waarom is meer masturberen een goed idee

Masturberen. We kunnen er lang omheen draaien, maar de meeste van ons doen het dagelijks. Maar wist je dat masturberen niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super gezond is? In dit blog lees je 5 reden waarom het goed voor je is om regelmatig te masturberen of je favoriete sextoys erbij te pakken!

Masturberen verlaagt je stressniveau

Het dagelijkse leven is soms hectisch. Werk, hobby’s en al je vrienden en familie ook nog onderhouden… Het is belangrijk om dan regelmatig een momentje voor jezelf te pakken. Masturberen kan dan het perfecte moment voor jezelf zijn. Bij het masturberen sta jij namelijk in het middelpunt. De ontlading van het orgasme zorgt ervoor dat alle stress volledig van je afglijdt. Ook komt er bij een orgasme de stof oxytocine vrij, wat ervoor zorgt dat jij je nog meer ontspannen zult voelen.

Masturberen versterkt je immuunsysteem

Naast oxytocine komt ook het hormoon cortisol vrij bij een orgasme. Een te hoge dosis cortisol wordt vaak geassocieerd met stress, maar doordat bij het orgasme ook het eerder genoemde oxytocine wordt aangemaakt, blijft dit goed in balans. Je immuunsysteem krijgt een boost wanneer je cortisol laag is. Ruil die vitaminepillen dus maar in voor een goede solo-sessie.

Masturberen is goed voor je hart en bloedsomloop

Net als bij een intensieve sportsessie, stimuleer je je bloedsomloop bij het masturberen. Als je klaarkomt tijdens het masturberen stijgt je hartslag namelijk. Daardoor zal het bloed ook sneller door je lichaam stromen, wat weer erg goed is voor je hart. Het is niet verstandig om helemaal niet meer te sporten, maar masturberen is zeker een fijne toevoeging op je dagelijkse routine.

Masturberen verbetert je humeur

Wanneer je als man een orgasme ervaart, maakt je lichaam gelukshormonen, zoals dopamine en oxytocine, aan. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je je extra gelukkig kunt voelen. Waar het effect op het begin vooral tijdelijk zal zijn, kan het je na een tijdje ook op langere termijn gelukkiger maken. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat mensen die regelmatig masturberen zich daadwerkelijk gelukkiger voelen dan mensen die dat niet doen.

Masturberen boost je seksleven

Naast dat masturberen verschillende voordelen voor jezelf heeft, kan het ook je seksleven een boost geven. Wanneer je je eigen lichaam goed leert kennen en ontdekt wat je zelf het lekkerst vindt, kun je dit ook gemakkelijker duidelijk maken aan je partner. 

Bij mannen kan een frequente aftreksessie helpen om het orgasme tijdens de seks uit te stellen. Hierdoor kun je het langer volhouden. Maar ook voor vrouwen kan regelmatig masturberen voor voordelen zorgen in het seksleven. Zo kan regelmatig gebruik van hun een vibrator ervoor zorgen dat zij ook makkelijker klaarkomen tijdens de seks. Zo wordt seks voor beide partners een nog fijnere ervaring!

Zoals je leest is masturberen niet alleen erg fijn, maar ook nog eens ontzettend gezond! Is een heerlijke solo-sessie al onderdeel van jouw routine?

Schade aan je auto? Dit moet je doen 0 116

Schade aan je auto? Dit moet je doen

Als ware autocoureur denk je misschien dat het jou nooit overkomt. Je kent jouw auto als geen ander en je file-parkeert de auto moeiteloos in het midden van de stad. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Schade aan je auto kan namelijk ook buiten jouw macht veroorzaakt worden. Niet alleen onderweg kan er van alles gebeuren, maar ook wanneer je auto gewoon geparkeerd staat. Schade aan je auto is nooit leuk, dus je kunt er maar beter goed op voorbereid zijn. Hier lees je wat je kunt doen als je helaas toch schade aan je auto hebt.

Noteer alle gegevens

Wanneer je schade aan je auto hebt, is het belangrijk om alle gegevens van de tegenpartij te noteren. Vul samen het Europese schadeformulier in, maak foto’s van de schade aan beide auto’s en noteer de gegevens van de verzekering van de tegenpartij. Is de tegenpartij niet aanwezig of doorgereden? Vraag dan of er getuigen zijn die hun gegevens willen noteren. Heb je het kenteken van de tegenpartij? Met een rdw check kun je veel informatie van de auto achterhalen, bijvoorbeeld of de tegenpartij al eens eerder schade heeft gereden. De gegevens van de verzekering van de tegenpartij kun je met behulp van het kenteken opvragen bij de politie of je eigen verzekering.

Regel je verzekering

Het allerbelangrijkste bij schade aan een auto is het afsluiten van een verzekering. In Nederland ben je wettelijk verplicht om je auto WA te verzekeren. Toch komt het soms voor dat een auto onverzekerd rondrijdt. Als jij schade rijdt aan een onverzekerde auto of andersom, kan de eigenaar van de onverzekerde auto je soms vragen om het onderling af te handelen. Doe dit niet. Schade aan je auto regel je altijd via de autoverzekering. Op aansprakelijkheidsverzekering.com kun je makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Nadat je schade hebt gereden, is het belangrijk om je verzekeraar op de hoogte te brengen, zodat je de schade op de tegenpartij kunt verhalen.

Stel de tegenpartij aansprakelijk

Als je ervan overtuigd bent dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade, kun je hem of haar aansprakelijk stellen. Indien je niet weet waar de tegenpartij verzekerd is, kun je de tegenpartij ook persoonlijk aansprakelijk stellen. Dit is dan vaak de reden waarom onverzekerde mensen het liever onderling met je afhandelen. Het is belangrijk om iemand schriftelijk aansprakelijk te stellen, zodat je zeker weet dat de schade goed afgehandeld wordt. Beschrijf in een brief wat er is gebeurd en welke fouten de tegenpartij heeft gemaakt. Om dit zo goed mogelijk te onderbouwen, kun je eventueel een plattegrond gebruiken om de situatie uit te tekenen. 

Uitkering van de schade

Nadat alle informatie is ingediend, bepaalt de verzekeraar hoeveel geld er wordt uitgekeerd om de schade te vergoeden. In het beste geval erkent de tegenpartij of de verzekeraar de aansprakelijkheid en keert hij de schade uit. In het ergste geval is de schade voor eigen rekening. Omdat het bepalen van de aansprakelijk meestal gevoelig ligt en dit goed onderbouwd moet worden, neemt de afwikkeling ervan soms veel tijd in beslag. Houd hier dus rekening mee en heb geduld.

Meest populaire berichten