Hoe kan je de beste versie van jezelf worden? 0 89

Hoe kan je de beste versie van jezelf worden?

De vraag in de titel is met één simpele zin te beantwoorden: ‘’door je vrije tijd te gebruiken voor de persoon die je zou willen worden, en niet om te ‘vluchten’ van de persoon die je nu bent’’. Misschien een beetje cryptisch, snappen we. Wat we ermee bedoelen? Dat je de weekenden eigenlijk niet zou moeten gebruiken om op vrijdag en zaterdag in de kroeg te zitten zodat je ‘even niet hoeft na te denken over je baan’ om vervolgens op maandag weer met diezelfde baan te beginnen. Je zou je weekenden juist moeten gebruiken om te bereiken wat je dan zou willen, te solliciteren op banen die je wel leuk lijken of kennis op te doen over vakgebieden die je interesseren! Alleen op die manier kan je uiteindelijk komen tot de persoon die je graag zou willen zijn, komen tot de baan die je graag zou willen hebben en komen tot het leven dat je graag zou willen leiden. Maar hoe pak je dat aan? In kleine stapjes! Wij nemen je door een paar van die stappen heen! 

Waar wil je precies staan over één jaar?

Oké, je hebt besloten dat je jouw leven wil aanpakken? Of je bent toe aan verandering? Ga dan eens voor jezelf na waar je graag zou willen staan over één jaar? Of over vijf jaar? Wat zijn jouw idealen? In welke positie zie jij jezelf werken en bij welk bedrijf? Bedenk welke kennis je voor een nieuwe functie nodig zou moeten hebben, of misschien wil je je wel helemaal om laten scholen! Niets is te gek, er zijn veel mogelijkheden in ons kleine landje. Onze tip? Pak een leeg vel papier, een zwarte stift, en gewoon gaan schrijven! Alles opschrijven wat jij binnen nu en een bepaalde periode wil bereiken. Na het op papier hebben gezet van je gedachten, kan je schrappen; eerst alles opschrijven! 

Verbreed je kennis

Als jouw stappenplan op papier staat, kan je uit gaan zoeken hoe je daar dan komt. Wil je jouw vakgebied uitbreiden, of juist specialiseren in een bepaald gedeelte van jouw tak van sport? Misschien kan je wel cursussen doen via jouw werk, of kan je een particuliere opleiding volgen via een van de vele instellingen die ons land rijk is. Maar, je hebt heus niet per se cursussen en opleidingen nodig; je kan jezelf ook een hoop aanleren! Wil jij je neus in de crypto stoppen en kijken hoe deze gang van zaken werkt? Verdiep je dan in de bitcoin, ethereum prijzen en verschillende crypto programma’s! Ben jij juist geïnteresseerd hoe de autosport in elkaar steekt? Koop boeken, vind websites, en lees je daarover in! Vergeet niet, kennis is macht.  

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren? 0 75

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren

De elektrische fiets is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer mensen besluiten om een elektrische fiets aan te schaffen. Het is al meer dan tien jaar geleden sinds de eerste elektrische fietsen op de markt verschenen. Het aanbod en de verkoop zijn in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid. Naast de reguliere stadsfiets, kun je nu kiezen voor een elektrische variant van de transportfiets, de omafiets, de hybride fiets of de bakfiets. Met de jaren is ook de markt voor tweedehands elektrische fietsen uitgegroeid tot een volwassen onderdeel in de branche.

Altijd wind mee

Met een elektrische fiets is het alsof je altijd wind mee hebt. Of je nu heuvel op moet of dat je te kampen heb met een fikse tegenwind, de elektromotor zorgt voor de juiste ondersteuning waardoor je comfortabel richting je bestemming fietst. Afhankelijk van de digitale instelling van de ondersteuning, kun je zelfs met wind tegen, 25 km/u halen. Als je een keer lekker wind mee hebt en je op eigen kracht 25 km/u haalt, dan schakelt de motor automatisch uit. Zo verbruik je geen stroom en kun je langer genieten van een volle accu.

Ontwikkeling motor en accu

De motoren op elektrische fietsen zijn steeds efficiënter en de accu’s krachtiger geworden. Het resultaat is dat de actieradius van de elektrische fiets steeds groter werd. Natuurlijk blijft de actieradius voor een groot deel afhankelijk van hoe je de fiets gebruikt en hoe sterk je de ondersteuning instelt. Feit is echter wel dat je met een moderne accu bij maximale ondersteuning verder komt dan met de accu die op de eerste generatie elektrische fietsen toegepast werd.

Tweedehands elektrische fietsen steeds populairder

Net als bij conventionele fietsen, zijn tweedehands elektrische fietsen steeds populairder geworden. Vaak ruilen mensen hun vorige elektrische fiets in bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. De fietsenmaker repareert vervolgens defecten en vervangt de benodigde onderdelen met het doel om de fiets daarna weer te verkopen. De accu moet vrijwel altijd vervangen worden. De accu verliest in de loop van de jaren steeds meer capaciteit en dit komt de actieradius natuurlijk niet ten goede. Een vermindering van de actieradius van meer dan 50% is geen uitzondering.

Krachtigere batterij goed idee?

Als je een tweedehands elektrische fiets van ongeveer tien jaar oud koopt, dan is het een goed idee om een krachtigere batterij te overwegen. Het belangrijkste punt om rekening mee te houden, is het formaat van de nieuwe accu. De nieuwe batterij moet zeker niet te groot zijn, maar ook als deze te klein is, kan dit voor mechanische problemen zorgen. Dit laatste geldt met name voor een accu die in het frame weggewerkt is. Bij een accu op de bagagedrager heb je een stuk meer speling. Het is ook altijd aan te raden om te controleren of de nieuwe accu geschikt is voor de motor. De fietsenmaker kan je hierover adviseren. Alles bij elkaar is het een goed idee om voor een krachtigere batterij te kiezen. 

Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd 0 61

Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd

Eet jij voldoende groente en fruit? Het is namelijk gebleken dat een groot gedeelte van de inwoners van Nederland nog altijd stukken gezonder kan eten. Inmiddels is er ongelooflijk veel onderzoek gedaan naar voeding en gezondheid. Onder andere op het internet vind je hierdoor goedbedoelde adviezen. De overheid besteedt jaarlijks veel tijd en geld om de bevolking voor te lichten. Helaas blijkt het voor veel mensen lastig om een gezond voedingspatroon een lange periode vol te houden.

Het doel van gezond eten en voldoende bewegen

Eigenlijk is het doel van gezond eten niet dat je er op je best uitziet. Hoewel het natuurlijk wel helpt dat je slank bent en er vitaal uitziet. De ambitie moet zijn om zo gezond mogelijk te zijn. Uiteindelijk leidt je hierdoor ook een gelukkiger leven. Het probleem is dat de meeste mensen gezond proberen te eten om er zo mooi mogelijk uit te zien. Ze kiezen bijvoorbeeld voor spoeddiëten en eten verder waar ze zin in hebben. Tijdens een bepaalde periode hongeren ze zichzelf uit om maar zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Een ongezonde methode die vaak ook nog eens een averechtse uitwerking heet. Want het beruchte jojo-effect ligt op de loer wanneer je hevig varieert in het aantal calorieën dat je dagelijks tot je neemt.

Balans is het sleutelwoord voor gezonde voeding

Het menselijk lichaam is veeleisend. Maar in de huidige tijd is het in feite niet moeilijk om aan de vraag te voldoen. Zolang je de verleidingen om je heen maar weet te weerstaan. Online staan talloze voedingsadviezen en diëten. Het belangrijkste is dat je let op de balans. Want een goed dieet volg je niet een paar weken, maar je leven lang. We hebben het dan niet over een dieet om gewicht te verliezen. Maar een waarbij je iedere dag de juiste voedingsstoffen tot je neemt. Een grote groep mensen eet bijvoorbeeld veel te weinig groente en fruit. Terwijl bij anderen het aandeel koolhydraten in het dieet veel te hoog is.

Supplementen om tekorten op te vangen

Heb jij al eens gedacht aan supplementen? Hiermee kom je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan het slikken van vitamine C en D of extra ijzer om gezond te blijven. De beste vitamine c kopen doe je gewoon online. Hierdoor voldoe je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid die je dagelijks in dient te nemen volgens voedingsexperts. Door elke dag gezond te eten hoef je niet deel te nemen aan spoeddiëten en rigoureuze trainingsregimes om er op je best uit te zien. Ben jij klaar voor een betere levensstijl?

Meest populaire berichten