De 4 belangrijkste verlichting trends voor 2022 – van glanzende metallics tot vormen uit het ruimtetijdperk 0 489

De 4 belangrijkste verlichting trends voor 2022 - van glanzende metallics tot vormen uit het ruimtetijdperk

Verlichting trends zijn de troef van de interieurontwerp wereld die ze verborgen houdt. Verlicht een kamer met een enkele – kale – standaardlamp en het ziet er strak uit, met een duidelijk gebrek aan sfeer. Maar overweeg ‘lagen’ van verlichting en alle opties die daarbij horen, en je bent op weg naar een winnend kamerschema. Vloerlampen, wandlampen, tafel- en bureau armaturen – dit zijn slechts enkele van de beschikbare opties bij het uitstippelen van een groots nieuw lichtontwerp. Hoe begin je überhaupt te kiezen? Nou, door te kijken naar de opkomende 2022-verlichting trends natuurlijk.

Het is inderdaad tijd om het licht binnen te laten met deze serieus verhelderende verzameling van opkomende interieurtrends voor 2022. Met een sprankelende selectie van nieuwe verlichting hebben we de grootste, helderste en meest fantastische verlichting looks die de interieurmarkt gaan beïnvloeden.

METAAL EN MARMEREN VLOER LAMPEN

Deze slanke vloerlampen sluipen in onze zichtlijnen en belichamen allemaal elegantie en charisma. Welke twee andere dingen zijn, afgezien van hun geringe verschijning, op te merken? Nou, marmer en metallic afwerkingen – beide ook groot in keukentrends – maken deze staande lampen zo opvallend. Ze omarmen allemaal, zo niet één, dan beide, eindigt.

Waarom zouden we uitkijken naar staande lampen met marmer of steen en metalen details? Marmer is een mooi en duurzaam materiaal dat vele interieurontwerpers graag in projecten gebruiken. In het bijzonder, wanneer het wordt gecombineerd met metaal (inclusief metallic), geeft het een zeer slimme uitstraling aan uw huis – echt een ruimte verhogend.

ART DECO VORMEN

Het is veilig om te zeggen dat Art Deco, zeker in het afgelopen decennium, nooit uit de mode is geraakt. Het is nu apart, strak en potentieel oud genoeg (natuurlijk bedoelen we dit in de meest respectvolle zin), om te worden omschreven als een ‘klassieke’ look. Hoewel we eerder op Art Deco geïnspireerde verlichting stijlen in de interieurmarkt hebben gezien, hebben we het nog niet zo gezien. Minder glitter en glamour (ja, je kunt de diamanten details en glanzend chroom bij de deur laten), deze nieuwe zwarte hanglampen zijn allemaal gebaseerd op de meer subtiele Art Deco-details uit de jaren dertig: een zachte geschulpte rand, een vleugje marmer, een zacht streepje van Midas of brons.

HANDGEMAAKTE HANGLAMPEN

Het effect van deze hernieuwde style is dat we nu blijkbaar allemaal willen dat de dingen die we voor ons huis kopen meer betekenis krijgen: op zoek naar de handgemaakte optie, de maker kennen die het stuk heeft gemaakt of geproduceerd, het in plaats daarvan overdragen aan de volgende generatie van het idee dat het item een ​​korte levensduur heeft. Deze wegen nu allemaal mee naarmate mensen beslissingen nemen over interieurontwerp en decor op basis van duurzaam leven. Verrassing! Je ziet de hanglampen zelfs doorschijnen in het lichtontwerp.

ARCHITECTURALE KROONLUCHTERS

Sommigen associëren het woord ‘kroonluchter’ misschien met een afbeelding van glinsterende glazen hangende druppels die aan een openlijk decoratieve gebogen ijzeren of koperen arm hangen (in een shabby chic kasteel misschien?), anderen zouden een boudoir slaapkamer kunnen visualiseren met over-the-top en licht ‘l’amour’ decor. Allemaal prima en volstrekt acceptabele toepassingen van een kroonluchter trouwens.

Maar hou op. Ja, dat soort kroonluchters bestaat voor degenen die zich zo geneigd voelen, maar er is nu een nieuwe kijk op kroonluchters die onze moodboards voor ideeën voor woonkamer verlichting raakt. Verban de traditionele rondingen, wendingen en eeuwenoude details. De architecturale kroonluchters zijn nieuw, modern, serieus chic en serveren eigentijdse glamour!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is de sleutel tot het vinden van jouw ideale vrouw 0 721

Dit is de sleutel tot het vinden van jouw ideale vrouw

In de moderne wereld van vandaag kan het vinden van de ideale levenspartner een uitdaging zijn. Of je nu druk bent met werk, weinig sociale contacten hebt of gewoon niet weet waar je moet zoeken, het kan moeilijk zijn om de perfecte vrouw te vinden. Gelukkig biedt het internet tegenwoordig een scala aan mogelijkheden voor mannen die op zoek zijn naar liefde. Met online dating is het vinden van jouw ideale vrouw nog nooit zo eenvoudig geweest. In dit artikel laten we je zien hoe je op deze manier jouw droomvrouw kunt vinden

Het belang van een goede datingwebsite

Het eerste en belangrijkste aspect van online dating is het kiezen van de juiste dating website. Er zijn talloze websites die beweren de perfecte match voor je te vinden, maar het is essentieel om de juiste te kiezen. Kies een betrouwbare website met een groot aantal gebruikers en positieve recensies. Dit vergroot jouw kansen op het vinden van een geschikte partner aanzienlijk.

Het aanmaken van een aantrekkelijk profiel

Een aantrekkelijk profiel is de sleutel tot succes bij online daten. Zorg ervoor dat je een duidelijke en recente foto van jezelf toevoegt, samen met een pakkende beschrijving die jouw interesses en persoonlijkheid weergeeft. Wees eerlijk en authentiek, want dat is wat vrouwen willen zien. Vermijd clichés en wees specifiek over wat je zoekt in een partner. Dit zal je helpen om vrouwen aan te trekken die op dezelfde golflengte zitten als jij.

Het belang van communicatie

Zodra je een profiel hebt aangemaakt, is het tijd om actief te worden op de dating website. Stuur berichten naar vrouwen die je interessant vindt en probeer een gesprek op gang te brengen. Wees vriendelijk, respectvol en oprecht geïnteresseerd in wat zij te zeggen hebben. Vergeet niet dat communicatie de sleutel is tot het opbouwen van een sterke relatie, zelfs in de online wereld.

Het belang van geduld

Het proces van man zoekt vrouw kan even duren, dus wees geduldig. Het kan zijn dat je met verschillende vrouwen moet communiceren voordat je iemand vindt met wie je echt een klik hebt. Laat je niet ontmoedigen door afwijzingen of teleurstellingen. Houd er rekening mee dat het proces van online daten tijd kost en dat je misschien meerdere pogingen moet doen voordat je jouw ideale vrouw vindt.

Het belang van veiligheid

Hoewel online daten vele voordelen heeft, is het ook belangrijk om op je hoede te zijn voor mogelijke risico’s. Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie en vermijd het verstrekken van financiële gegevens aan vreemden. Zorg er ook voor dat je altijd afspreekt op een openbare locatie wanneer je besluit om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Vertrouw op je instinct en neem geen onnodige risico’s.

Het belang van het stellen van de juiste vragen

Om erachter te komen of een vrouw jouw ideale partner is, is het essentieel om de juiste vragen te stellen. Vraag naar haar interesses, waarden en doelen in het leven. Probeer erachter te komen of jullie op dezelfde golflengte zitten en of jullie dezelfde toekomstvisie hebben. Dit zal je helpen om te bepalen of zij de juiste vrouw voor jou is.

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn 0 321

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn

Vroeger hadden de meeste schoolpleinen op zijn minst een groene omheining waarin kinderen konden spelen. Later werden steeds meer schoolpleinen met hekken afgesloten en de groene omheining weggehaald. 

Het gevolg: een speelplaats waar steen en beton de hoofdmoot zijn. Niet echt een inspirerende speelomgeving voor kinderen… 

In dit artikel gaan we daarom dieper in op de vraag waarom een groen schoolplein de investering waard is. Op die manier hopen we in de toekomst weer meer groene speelomgevingen voor onze kinderen te zien.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen?

  • Een schoolplein met veel groen zorgt ervoor dat kinderen zich in de klas beter kunnen concentreren en daardoor betere prestaties leveren.
  • Kinderen vinden het over het algemeen veel leuker om in een groene omgeving naar school te gaan dan in een betegelde omgeving.
  • Veel groen zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, waardoor kinderen minder last hebben van de hoge temperaturen.
  • Een groene omgeving stimuleert om buiten te gaan spelen. En buitenspelen is precies wat kinderen nodig hebben om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien krijgen ze er ook een betere motoriek door en neemt de kans op overgewicht af.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen voor de omgeving en de natuur?

Bij hevige regenbuien fungeert een groen schoolplein als een buffer voor het regenwater. De kans dat het schoolplein blank komt te staan, is daardoor een stuk kleiner dan bij een betegeld schoolplein het geval is.

Een groen schoolplein is een trekpleister voor dieren, zoals vogels en insecten. Kinderen krijgen daardoor meer kennis over de natuur en er meer respect voor.

Insecten, vogels en vlinders hebben het de afgelopen jaren steeds zwaarder gekregen doordat steeds meer tuinen een schoolplein betegeld werden. Met een groen schoolplein draag je dus bij aan het herstellen van de biodiversiteit.

Wat kost een groen schoolplein?

Ieder groen schoolplein is maatwerk. Factoren die invloed hebben op de kosten zijn onder andere het oppervlak van het schoolplein, de hoeveelheid groen dat aangelegd moet worden en natuurlijk het aantal speeltoestellen dat moet worden geplaatst. 

We raden je daarom aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een hoveniersbedrijf zodat je weet wat de investering voor een groen schoolplein in jouw geval kost. Daarnaast is het goed om te weten dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn om de investering in een groen schoolplein aantrekkelijker te maken.

Meest populaire berichten