
Er zijn verschillende kip aan het spit recepten te vinden. Maar hoe maak je dit gerecht nu eigenlijk op de lekkerste manier klaar? Wanneer je eens echt iets lekkers op tafel wilt zetten, dan wil je natuurlijk het gerecht wel ook echt op de best mogelijke manier bereiden. Daarom vind je hier stap voor stap wat je moet doen. Op die manier kan je er dan zeker van zijn dat je je eters iets voorschotelt wat ze nooit eerder ergens anders hebben gekregen. Daarmee steel jij dan direct ook de show als gastheer.
Zorgen voor een goede spit
Het is in de eerste plaats natuurlijk zaak om de basis goed op orde te hebben. Een goede kip aan het spit betekent dus in de eerste plaats dat je een goede buitenkeuken moet hebben. Daar kan je dan een professionele spit bij kopen. Dit is ideaal om de kip op te braden op de lekkerste manier. Een lekkere single malt erbij en je bent compleet. Meer heb je natuurlijk niet nodig om te zorgen dat je een fijne avond hebt. Zorg dus eerst voor de goede buitenkeuken, pas dan kan je eraan gaan beginnen.
Een goede kip en verdere ingrediënten
Nu is het zaak om de kip aan het spit zelf te bereiden. Dat begint dan bij het kopen van een goede kip bij de slager. Daarnaast is het ook zaak om alle andere ingrediënten op orde te hebben. Zo heb je bijvoorbeeld veel kruiden nodig voor de voorbereiding van de kip. Denk aan komijn, koriander, kerrie, paprikapoeder en verschillende pepers. Al deze middelen gebruik je om de kip mee te marineren zodat deze alleen maar nog lekkerder van smaak wordt. Ook ga je op zoek naar lekkere groenten om te serveren, zoals asperges.
De barbecue op temperatuur brengen
Je pakt het bereiden van de kip aan het spit natuurlijk wel ook professioneel aan. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je tijdig moet beginnen met het voorverwarmen van de barbecue. Deze moet namelijk wel op de juiste temperatuur zijn vanaf het moment dat je de kip gaat braden. Het voorverwarmen voer je langzaam op tot 180 graden. Later verhoog je dit dan nog eens tot 220 graden wanneer de kip er al enige tijd boven hangt. Daarmee maak je het vel wat meer krokant. Dit is juist een kenmerk van de juiste bereiding van kip.
Optimaal de boter en sappen benutten
Het is zaak om de kip aan het spit goed op smaak te houden zolang als je ermee aan de slag bent. Daarom moet je regelmatig de boter en de sappen opnieuw opscheppen. Op die manier kan je dan zorgen dat de smaak lekker goed blijft. Ondertussen geniet je nog altijd van je whisky of je drambuie. Omdat dit wel enige tijd kan duren, kan je er namelijk best wel even eentje inschenken voor jezelf. Schep nog eens wat van de sappen over de kip en laat deze optimaal verder draaien aan het spit.
Het opdienen en opeten
Het leukste komt natuurlijk aan het eind. De bereidingstijd moet je omrekenen naar zo’n anderhalf uur per halve kilo. Wanneer dus de kip aan het spit voldoende lang hebt verwarmd, dan is het tijd om deze te gaan opdienen. Het is wel heel fijn om lekker te genieten van de volle smaak van de kip die je hebt verzorgd door goed op de sappen te letten. Schenk er nog een drankje bij in om er echt zeker van te zijn dat je optimaal kan genieten van de mogelijkheden. Op die manier heb je een echte topavond.