Leer verder in je onderneming zonder zorgen over kosten 0 202

Leer verder in je onderneming zonder zorgen over kosten

Wil je graag meer investeren in scholing en leven lang ontwikkelen, maar zijn de kosten een belemmering? Met de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen) is dat geen probleem! Je kunt subsidie aanvragen voor allerlei projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling. In dit artikel lees je alles over verschillende regelingen, welke activiteiten er worden ondersteund, hoe je een aanvraag indient en welke voorwaarden er zijn.

Wat houdt een SLIM-regeling precies is?

De slim regeling is bedoeld voor mkb-ondernemingen die willen investeren in scholing en een leven lang ontwikkelen. Er zijn verschillende activiteiten waarvoor je subsidie kunt aanvragen:

 • Cursussen en trainingen
 • Loopbaanbegeleiding
 • Coaching (individueel en teams)
 • Maatwerkadvies of -onderzoek, waaronder Arbo/veiligheid advies.

Het doel van de regeling is om mkb’ers te stimuleren om hun medewerkers te ontwikkelen en de slimheid van de organisatie te vergroten. Voordat je een slim subsidie aanvraagt, zijn er soms bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Die kunnen er als onderstaand voorbeeld uit zien. Eisen aan een slim-subsidieaanvraag:

 • Eigen bijdrage van 50% (minimum) tot maximaal 75%. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het type activiteit en het subsidiebedrag.
 • Het project moet starten na goedkeuring van de aanvraag.
 • De duur van het project mag maximaal 12 maanden zijn.
 • Het project moet gericht zijn op scholing en ontwikkeling van medewerkers.

Om in aanmerking te komen voor een slim subsidie, moet je aanvraag worden ingediend. Dit kun je bij verschillende organisaties doen.

Wat is een wbso subsidie?

De wbso subsidie is bedoeld voor ondernemingen die willen investeren in speur- en ontwikkelingsactiviteiten. Met deze subsidie kun je bijvoorbeeld nieuwe projecten of producten ontwikkelen. Maar ook slimme arbeidsmiddelen of slimme machines kunnen worden gefinancierd met deze subsidieregeling. Om in aanmerking te komen voor de wbso, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je onderneming moet minimaal twee jaar bestaan
 • Het project mag maximaal 36 maanden duren
 • De medewerker die wordt ingehuurd, moet minimaal drie jaar werkzaam zijn in de branche of het vakgebied waarin je onderneming actief is
 • Het project moet gericht zijn op speur- en ontwikkelingsactiviteiten.

Naast deze twee subsidies heb je ook nog de MIT regeling. Deze subsidie is bedoeld om te kijken of het nieuwe project of de nieuwe ontwikkelingen slim, innovatief en maatschappelijk relevant zijn. Er wordt onder andere gekeken of de activiteiten een sociaal doel hebben, zoals energiebesparing of dat er meer kennis over o.a. duurzaamheid is vergaard.

Als ondernemer heb je dus verschillende subsidieregelingen om uit te kiezen, afhankelijk van wat voor projecten of activiteiten je wilt ontplooien! Zo kan iedereen investeren in scholing en ontwikkeling.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Genieten van een dynamische vakantie in de Dordogne 0 68

Genieten van een dynamische vakantie in de Dordogne

Wil jij tijdens de aankomende lente of zomer op vakantie naar een schitterende bestemming in Frankrijk die je alles biedt om uitgebreid te genieten? Lees dan vooral even verder, want in dit artikel inspireren we je graag met een vakantiehuis in Frankrijk op een veelzijdig park in de Dordogne. Dit is een van de meest geliefde streken van het uitgestrekte land, waar je alles vindt voor de ultieme combinatie tussen rust en reuring. Dat is onder meer te danken aan de schilderachtige stadjes en dorpjes, het mooie heuvelachtige landschap, de uitgestrekte wijngaarden en het aangename klimaat.

Les Plus Beaux Villages de France

Samen met het departement Aveyron heeft de Dordogne de tien mooiste dorpen van Frankrijk. Deze authentieke plaatsjes staan bekend als ‘Les Plus Beaux Villages de France’ en zijn het bezoeken meer dan waard. Deze schattige dorpjes zijn vanwege hun unieke schoonheid op een speciale landelijke lijst geplaatst. Het bezoeken van de gerestaureerde Middeleeuwse en versterkte dorpen staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Je waant jezelf als in de Middeleeuwen omdat het oorspronkelijke karakter bijzonder goed bewaard is gebleven. De tien mooiste dorpen van Frankrijk zijn – net zoals de vele andere mooie plaatsen in de Dordogne – een bolwerk van sfeervolle bistro’s, bijzondere kunst en cultuur en schattige boutiques. Verder zijn de aquaparken, de grotten van Lascaux, Lacave en Padirac en de recreatiemeren niet te missen trekpleisters. 

Watersporten op de rivier de Dordogne

De Dordogne dankt haar naam aan de gelijknamige rivier die in de Auvergne uit de riviertjes de Dorde en de Dogne ontspringt. Bij vrijwel elke bocht van de rivier is er een ander adembenemend mooi panorama te zien van landhuizen en eeuwenoude kastelen. Als je ervan houdt om je sportief uit te leven, is het een absolute aanrader om de Dordogne per kayak of kano te ontdekken. Als jij en je reisgezelschap liever een rustige vaartocht willen maken, kun je aan boord stappen van een Gabarre. Dit is een traditionele Franse boot die vroeger werd gebruikt voor goederenvervoer. Maar je kunt de Dordogne ook prima volgen met de auto of met de fiets.

Vakantiehuis met een zwembad

Om riant te kunnen genieten van de prachtige omgeving biedt een vakantiehuis in de Dordogne je oneindig veel mogelijkheden. Ongeacht of je op een vakantiedag nu hebt gekozen voor een reeks van dynamische activiteiten of juist lekker rustig aan hebt gedaan. Wil je onbeperkt baantjes trekken zonder het bijzijn van andere gasten? Boek dan een vakantievilla met een privézwembad waar je zo vaak als je wilt een verfrissende duik kunt nemen op de momenten waarop jij dat wilt.

De toepassingen van restbeton 0 78

De toepassingen van restbeton

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van beton, krijgt te maken met restbeton. De strikte eisen en milieu-normeringen maken het afvoeren van restbeton een tijdsintensieve en kostbare onderneming. Gelukkig valt restbeton slimmer te verwerken, door er met behulp van een stalen betonblokmal een nieuw betonblok van te maken. Het nieuwe betonblok verkoop je aan andere bedrijven of gebruik je voor eigen projecten. Door van restbeton nieuwe betonblokken te maken, verwerk je het op een duurzame manier en kun je er ook verdiensten mee maken.

Zo produceer je betonblokken:

 • Plaats een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
 • Breng op de binnenzijde van de mal een oliehoudende coating aan;
 • Giet het beton geleidelijk in de mal. Zo weet je zeker dat ook de uitstulpingen goed worden gevuld;
 • Tril het beton met een pneumatische of elektrische trilnaald, voor een homogene verdeling;
 • Strijk het beton glad met een troffel;
 • Verwijder de pinnen en wiggen van de mal nadat het beton is uitgehard;
 • Verwijder als laatste ook de mal van het beton en het betonblok is gereed.

De toepassingen van beton

Met verschillende mallen worden verschillende betonblokken gemaakt. Zo zijn er mallen voor rechthoekige betonblokken die als legoblokken stapelbaar zijn. Het design van deze blokken, maakt dat die niet gaan schuiven. Betonplaatmallen worden gebruikt voor het bestraten van industrieterreinen of parkeerplaatsen. Betonplaten zullen, mits ze op een goede ondergrond liggen en goed worden geplaatst, niet verzakken. Omdat ze relatief groot zijn, worden ze sneller geplaatst dan straatstenen. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk te verwijderen wanneer er grondwerk nodig is. Betonblokken bieden ook uitkomst voor het waarborgen van de veiligheid van het verkeer bij wegwerkzaamheden.

Betonnen barriers maken het mogelijk om wegen af te zetten of om de veiligheid van wegwerkers te waarborgen. Kortom, betonblokken zijn zeer breed inzetbaar: niet alleen in de bouw, maar ook voor het realiseren van veiligheid.

Haal meer uit één mal

Het is mogelijk om met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten te maken, door deelwanden in de betonblokmallen te plaatsen. Zo is het een optie om twee blokken ter grote van een half blok, of juist meerdere kleine blokken te produceren. De deelwanden kun je zelfs diagonaal plaatsen, zodat het betonblok schuin afloopt. Verder is het ook mogelijk om met betonblokken traptreden te produceren, om zo stevige betonnen trappen te maken. Stalen betonblokmallen zijn door deelwanden in te zetten dus enorm veelzijdig. Je verwerkt niet alleen restbeton, maar voert daarbij ook complete bouwprojecten uit. Dit maakt betonblokmallen duurzaam en kostenbesparend!

Meest populaire berichten