Leer verder in je onderneming zonder zorgen over kosten 0 141

Leer verder in je onderneming zonder zorgen over kosten

Wil je graag meer investeren in scholing en leven lang ontwikkelen, maar zijn de kosten een belemmering? Met de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen) is dat geen probleem! Je kunt subsidie aanvragen voor allerlei projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling. In dit artikel lees je alles over verschillende regelingen, welke activiteiten er worden ondersteund, hoe je een aanvraag indient en welke voorwaarden er zijn.

Wat houdt een SLIM-regeling precies is?

De slim regeling is bedoeld voor mkb-ondernemingen die willen investeren in scholing en een leven lang ontwikkelen. Er zijn verschillende activiteiten waarvoor je subsidie kunt aanvragen:

 • Cursussen en trainingen
 • Loopbaanbegeleiding
 • Coaching (individueel en teams)
 • Maatwerkadvies of -onderzoek, waaronder Arbo/veiligheid advies.

Het doel van de regeling is om mkb’ers te stimuleren om hun medewerkers te ontwikkelen en de slimheid van de organisatie te vergroten. Voordat je een slim subsidie aanvraagt, zijn er soms bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Die kunnen er als onderstaand voorbeeld uit zien. Eisen aan een slim-subsidieaanvraag:

 • Eigen bijdrage van 50% (minimum) tot maximaal 75%. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het type activiteit en het subsidiebedrag.
 • Het project moet starten na goedkeuring van de aanvraag.
 • De duur van het project mag maximaal 12 maanden zijn.
 • Het project moet gericht zijn op scholing en ontwikkeling van medewerkers.

Om in aanmerking te komen voor een slim subsidie, moet je aanvraag worden ingediend. Dit kun je bij verschillende organisaties doen.

Wat is een wbso subsidie?

De wbso subsidie is bedoeld voor ondernemingen die willen investeren in speur- en ontwikkelingsactiviteiten. Met deze subsidie kun je bijvoorbeeld nieuwe projecten of producten ontwikkelen. Maar ook slimme arbeidsmiddelen of slimme machines kunnen worden gefinancierd met deze subsidieregeling. Om in aanmerking te komen voor de wbso, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je onderneming moet minimaal twee jaar bestaan
 • Het project mag maximaal 36 maanden duren
 • De medewerker die wordt ingehuurd, moet minimaal drie jaar werkzaam zijn in de branche of het vakgebied waarin je onderneming actief is
 • Het project moet gericht zijn op speur- en ontwikkelingsactiviteiten.

Naast deze twee subsidies heb je ook nog de MIT regeling. Deze subsidie is bedoeld om te kijken of het nieuwe project of de nieuwe ontwikkelingen slim, innovatief en maatschappelijk relevant zijn. Er wordt onder andere gekeken of de activiteiten een sociaal doel hebben, zoals energiebesparing of dat er meer kennis over o.a. duurzaamheid is vergaard.

Als ondernemer heb je dus verschillende subsidieregelingen om uit te kiezen, afhankelijk van wat voor projecten of activiteiten je wilt ontplooien! Zo kan iedereen investeren in scholing en ontwikkeling.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd een boeiende vacature in de bouw, techniek of logistiek binnen bereik 0 85

Altijd een boeiende vacature in de bouw, techniek of logistiek binnen bereik

Ben je op zoek naar een interessante vacature in de bouw, techniek of logistiek? De bevlogen intercedenten van een fullservice uitzendbureau in Noord-Holland met vestigingen in Heerhugowaard en Zwaag staan voor je klaar. Zij halen alles uit de kast om voor jou een baan te vinden die je past als een jas. De intercedenten leren je graag zo goed mogelijk kennen en staan voor een persoonlijke benadering. Op die manier komen zij tot de beste match en wordt je baan veel meer dan alleen werk. Het aanbod van een uitzendorganisatie dat is gespecialiseerd in bouw, techniek en logistiek is breed en divers. Je vindt er bijvoorbeeld de vacature van werkvoorbereider, de vacature van machinemonteur, de vacature van magazijnmedewerker en de vacature van calculator in de bouw.

Wanneer in kaart is gebracht wat jou drijft en waar je naar op zoek bent, lukt het gegarandeerd om een passende baan voor je te vinden. Staat de vacature waar jij naar op zoek bent niet in het aanbod? Aarzel dan niet om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Welke vacatures in de bouw, techniek of logistiek vind je bij een fullservice uitzendorganisatie?

Ongeacht jouw ervaringsniveau is er altijd een grote diversiteit aan vacatures te vinden bij een veelzijdig uitzendbureau, zoals de vacature van:

• Allround technisch medewerker;

• Technisch tekenaar;

• Technisch projectmedewerker;

• Werkvoorbereider in de bouw;

• Nieuwbouw timmerman;

• Metselaar;

• Technisch magazijnmedewerker;

• Magazijnchef;

• Medewerker expeditie;

• Logistiek medewerker.

Zet de volgende stap in je carrière

De intercedenten van een fullservice uitzendorganisatie zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking en een persoonlijke aanpak hen in staat stelt om de juiste kandidaten en bedrijven met elkaar te matchen. Ook hebben zij de missie om je aan werk te helpen dat perfect bij je past. Zij

kennen hun opdrachtgevers van haver tot gort en willen ook jou als werkzoekende graag leren kennen. Het is dus vast geen verrassing dat persoonlijk contact, resultaatgerichtheid en plezier voorop staan in hun werkwijze. Ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Bezoek het uitzendbureau dan voor een kennismakingsgesprek. Naast vacatures in Noord-Holland in de bouw, techniek en logistiek vind je daar ook volop boeiende functies binnen andere vakgebieden, zoals de elektrotechniek, werkvoorbereiding en installatietechniek.

Toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je een baan van betekenis 0 77

Toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je een baan van betekenis

Vanzelfsprekend werk je om te leven en niet omgekeerd. Toch ben je een groot deel van je leven aan het werk. Daarom is het wel zo fijn als je een baan hebt die je past als een jas. Het vinden van een functie die optimaal aansluit op jouw drive en wensen, is exact wat de eigenzinnige organisatie Joinuz doet. Deze detacheerder doet er alles aan om de mooiste banen voor werkzoekenden te vinden. Ben jij ook toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je onder andere veel interessante overheidsvacatures. Op ieder niveau en zowel in een ondersteunende, beleidsmatige, uitvoerende als adviserende rol. Ben je op zoek naar een uitdagende baan in het Sociaal Domein? Ook dan zit je helemaal goed bij Joinuz.

Preventieve hulpverlening

Heb je werkervaring in het Sociaal Domein? Dan kun je aan de slag bij de leukste opdrachtgevers, bijvoorbeeld als jeugdconsulent. Omdat de jeugd de toekomst heeft moet je daar ook goed voor zorgen. Is het jouw roeping om jeugdigen perspectief te bieden als jeugdconsulent bij de gemeente? Binnen deze functie heb je een belangrijke rol binnen de preventieve hulpverlening, waarbij jij de regie in handen hebt. Je zoekt naar oplossingen waarmee de zelfredzaamheid wordt vergroot, samen met de jeugdigen, hun ouders/verzorgers en het netwerk. Ook voer je gesprekken met gezinnen die hulpvragen hebben en weet je vanuit kennis en ervaring een juiste (her)indicatie te stellen. Jij brengt de zorgbehoefte in kaart in complexe gezinssituaties en samen met het gezin maak je een passend ondersteuningsplan.

Verder weet jij het gezin hierin te motiveren en regisseer je de jeugdzorg die wordt ingezet en onderzoek je de mogelijkheden voor de juiste ondersteuning voor het gezin en de kinderen. In overleg bepaal je of er tussentijds aanpassingen nodig zijn en uiteindelijk evalueer je de bereikte resultaten.

Dankbaar werk

Wil jij je op een andere manier nuttig maken voor je medemens? Bij Joinuz vind je ook tal van mooie vacatures in de zorg, waaronder de vacature van verpleegkundige. Door te gaan werken in de zorg kies je voor een baan waarmee je je elke dag voor anderen inzet. Zo stel je de patiënten en hun naasten gerust, heb je als doel om ze uiteindelijk weer beter te maken en ben je voor hen een luisterend oor. Het draait bij een baan in de zorg dus om veel meer dan alleen het verrichten van verpleegtechnische handelingen. Veel zorgprofessionals vinden het dankbaar werk omdat de zorg voor iedereen op een bepaald moment in het leven een belangrijke factor is. Met welke baan van betekenis zet jij een nieuwe stap in je carrière?

Meest populaire berichten