Leer verder in je onderneming zonder zorgen over kosten 0 299

Leer verder in je onderneming zonder zorgen over kosten

Wil je graag meer investeren in scholing en leven lang ontwikkelen, maar zijn de kosten een belemmering? Met de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen) is dat geen probleem! Je kunt subsidie aanvragen voor allerlei projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling. In dit artikel lees je alles over verschillende regelingen, welke activiteiten er worden ondersteund, hoe je een aanvraag indient en welke voorwaarden er zijn.

Wat houdt een SLIM-regeling precies is?

De slim regeling is bedoeld voor mkb-ondernemingen die willen investeren in scholing en een leven lang ontwikkelen. Er zijn verschillende activiteiten waarvoor je subsidie kunt aanvragen:

 • Cursussen en trainingen
 • Loopbaanbegeleiding
 • Coaching (individueel en teams)
 • Maatwerkadvies of -onderzoek, waaronder Arbo/veiligheid advies.

Het doel van de regeling is om mkb’ers te stimuleren om hun medewerkers te ontwikkelen en de slimheid van de organisatie te vergroten. Voordat je een slim subsidie aanvraagt, zijn er soms bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Die kunnen er als onderstaand voorbeeld uit zien. Eisen aan een slim-subsidieaanvraag:

 • Eigen bijdrage van 50% (minimum) tot maximaal 75%. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het type activiteit en het subsidiebedrag.
 • Het project moet starten na goedkeuring van de aanvraag.
 • De duur van het project mag maximaal 12 maanden zijn.
 • Het project moet gericht zijn op scholing en ontwikkeling van medewerkers.

Om in aanmerking te komen voor een slim subsidie, moet je aanvraag worden ingediend. Dit kun je bij verschillende organisaties doen.

Wat is een wbso subsidie?

De wbso subsidie is bedoeld voor ondernemingen die willen investeren in speur- en ontwikkelingsactiviteiten. Met deze subsidie kun je bijvoorbeeld nieuwe projecten of producten ontwikkelen. Maar ook slimme arbeidsmiddelen of slimme machines kunnen worden gefinancierd met deze subsidieregeling. Om in aanmerking te komen voor de wbso, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je onderneming moet minimaal twee jaar bestaan
 • Het project mag maximaal 36 maanden duren
 • De medewerker die wordt ingehuurd, moet minimaal drie jaar werkzaam zijn in de branche of het vakgebied waarin je onderneming actief is
 • Het project moet gericht zijn op speur- en ontwikkelingsactiviteiten.

Naast deze twee subsidies heb je ook nog de MIT regeling. Deze subsidie is bedoeld om te kijken of het nieuwe project of de nieuwe ontwikkelingen slim, innovatief en maatschappelijk relevant zijn. Er wordt onder andere gekeken of de activiteiten een sociaal doel hebben, zoals energiebesparing of dat er meer kennis over o.a. duurzaamheid is vergaard.

Als ondernemer heb je dus verschillende subsidieregelingen om uit te kiezen, afhankelijk van wat voor projecten of activiteiten je wilt ontplooien! Zo kan iedereen investeren in scholing en ontwikkeling.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De behulpzame werkingen van psychedelica 0 2055

De behulpzame werkingen van psychedelica

Heb je al eerder gehoord van psychedelica en ben je benieuwd naar de werkingen van deze stof? Dan ben je precies bij de juiste blog beland. Hier bespreken we Psychedelica zijn middelen die de waarneming, emoties en gedachten van een persoon kunnen beïnvloeden. Veel mensen beschouwen psychedelica als drugs, maar ze worden steeds meer erkend als waardevolle hulpmiddelen voor geestelijke gezondheid en persoonlijke groei. Hieronder staan een aantal werkingen die psychedelica met zich meebrengen.

 1. Behandeling van angst en depressie: Uit onderzoeken blijkt dat psychedelica, zoals LSD en psilocybine (uit paddo’s), effectief kunnen zijn bij de behandeling van angst en depressie. Ze kunnen de manier waarop de hersenen informatie verwerken veranderen, waardoor mensen beter in staat zijn om emoties te verwerken en positieve veranderingen in hun denken en gedrag te realiseren.
 2. Verbetering van creativiteit en problemen oplossen: Psychedelica kunnen helpen om beperkende denkpatronen te doorbreken en nieuwe perspectieven te bieden. Dit kan de creativiteit en innovatie bevorderen en mensen helpen om problemen op een unieke en effectieve manier op te lossen.
 3. Spirituele groei: Veel mensen beweren dat psychedelica hen hebben geholpen bij het verkrijgen van een dieper begrip van zichzelf en de wereld om hen heen. Dit kan leiden tot een verhoogd spiritueel bewustzijn en een verbeterde kwaliteit van leven.
 4. Versterking van sociale banden: Uit onderzoeken blijkt dat psychedelica de manier waarop mensen met anderen communiceren en samenwerken kunnen verbeteren. Het kan ook de empathie en verbinding met anderen versterken.
 5. Vermindering van angsten en fobieën: Psychedelica kunnen ook helpen bij het overwinnen van angstaanjagende situaties en fobieën. Ze kunnen mensen in staat stellen om emoties op een nieuwe manier te ervaren en te verwerken, waardoor ze beter in staat zijn om met angst om te gaan.

Ondanks alle bovenstaande werkingen is het belangrijk om te benadrukken dat psychedelica nog steeds zeer gevoelige middelen zijn en niet zonder risico’s zijn. Het is belangrijk om alleen onder toezicht van een medische professional te werken en te voorkomen dat ze worden misbruikt. Psychedelica kunnen veel voordelen bieden voor geestelijke gezondheid en persoonlijke groei, maar het is belangrijk om deze middelen verantwoord te gebruiken en onder medische begeleiding. Laat je daarom ook voordat je deze middelen gebruikt, informeren bij je huisarts.

Een pensioen opbouwen doe je zo 0 193

Een pensioen opbouwen doe je zo

In Nederland vinden de meeste mensen dat het allemaal wel goed is geregeld. Ze hebben het lekker voor elkaar, denken ze. Er is een sociaal vangnet en je kunt altijd wel ergens terecht in de meeste gevallen. Toch kan het altijd beter. We vragen je niet te settelen voor iets gemiddelds. We vinden dat je beter verdient en hier ook voor moet zorgen voor jezelf. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen en hoe je dat doet is helemaal aan jou. Wij vragen je alleen om even de aandacht te hebben voor een van onze manieren. Een van de manieren die wij bedacht hebben om je weg van de gemiddelden te krijgen en te laten genieten van waar je hard voor gewerkt hebt, is het opbouwen van je pensioen. Weg met de standaard-zooi, we hebben iets beters voor je in petto. Ben je er klaar voor? Dan nemen we je mee in een aantal tips voor het investeren in een kooi pensioen. 

Geld investeren

Een pensioen opbouwen begint wat ons betreft bij het investeren van je geld. Je moet om je geld te investeren natuurlijk eerst wel geld hebben. Maar wees gerust, je verwachtingen zijn helemaal onterecht. Veel mensen denken namelijk dat je heel veel geld moet hebben om te investeren. Daar is helemaal niets waar van. Je kunt, ook met kleinere bedragen, je geld investeren. Geld investeren waarin? Dat is helemaal aan jou. Je kunt dit doen op heel veel manieren. Waarin investeren is een lastige keuze omdat dit ook sterk verband houdt met je wensen. Wil je liever niet teveel risico nemen? Wil je gaan voor een solide maar lager rendement? Wil je toch meer risico nemen en de kans hebben op een hoger rendement? Dit zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. Ook is het van belang dat je jezelf de vraag stelt of je wel bereid bent risico te lopen. 

Wie?

Wie? Wie je geld gaat investeren? Ja, dat bedoelen we! Dit bedoelen we omdat je de keuze hebt om je geld te laten beleggen. Dan hoef je jezelf niet te verdiepen in alle complexe materie. Dit scheelt een heleboel, aangezien we het niet voor niets complexe materie noemen. Je hebt behoorlijk wat werk te doen als je dit zelf wil gaan regelen. Je moet je inlezen in allerlei verschillende technieken en strategieën en je moet je psychologische gesteldheid zo inrichten dat je de grootste kans op succes hebt; je emoties loskoppelen van je beslissingen. Je kunt bijvoorbeeld je geld laten investeren bij https://majorcapital.com/. De kapitaal grens ligt dan wel wat hoger dan wanneer je het zelf doet, maar het is het dubbel en dwars waard als je het ons vraagt. 

Hoeveel? 

Dan nog de vraag hoeveel geld je gaat investeren. Dit is belangrijk zodat je hier je verwachtingen op kunt gaan bijstellen. Bedenk je goed dat met een solide en gestaag rendement je het voordeel hebt van compound interest; rente op rente. Een erg aantrekkelijk beeld voor veel mensen en dat is niet gek.

Meest populaire berichten