Toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je een baan van betekenis 0 356

Toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je een baan van betekenis

Vanzelfsprekend werk je om te leven en niet omgekeerd. Toch ben je een groot deel van je leven aan het werk. Daarom is het wel zo fijn als je een baan hebt die je past als een jas. Het vinden van een functie die optimaal aansluit op jouw drive en wensen, is exact wat de eigenzinnige organisatie Joinuz doet. Deze detacheerder doet er alles aan om de mooiste banen voor werkzoekenden te vinden. Ben jij ook toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bij Joinuz vind je onder andere veel interessante overheidsvacatures. Op ieder niveau en zowel in een ondersteunende, beleidsmatige, uitvoerende als adviserende rol. Ben je op zoek naar een uitdagende baan in het Sociaal Domein? Ook dan zit je helemaal goed bij Joinuz.

Preventieve hulpverlening

Heb je werkervaring in het Sociaal Domein? Dan kun je aan de slag bij de leukste opdrachtgevers, bijvoorbeeld als jeugdconsulent. Omdat de jeugd de toekomst heeft moet je daar ook goed voor zorgen. Is het jouw roeping om jeugdigen perspectief te bieden als jeugdconsulent bij de gemeente? Binnen deze functie heb je een belangrijke rol binnen de preventieve hulpverlening, waarbij jij de regie in handen hebt. Je zoekt naar oplossingen waarmee de zelfredzaamheid wordt vergroot, samen met de jeugdigen, hun ouders/verzorgers en het netwerk. Ook voer je gesprekken met gezinnen die hulpvragen hebben en weet je vanuit kennis en ervaring een juiste (her)indicatie te stellen. Jij brengt de zorgbehoefte in kaart in complexe gezinssituaties en samen met het gezin maak je een passend ondersteuningsplan.

Verder weet jij het gezin hierin te motiveren en regisseer je de jeugdzorg die wordt ingezet en onderzoek je de mogelijkheden voor de juiste ondersteuning voor het gezin en de kinderen. In overleg bepaal je of er tussentijds aanpassingen nodig zijn en uiteindelijk evalueer je de bereikte resultaten.

Dankbaar werk

Wil jij je op een andere manier nuttig maken voor je medemens? Bij Joinuz vind je ook tal van mooie vacatures in de zorg, waaronder de vacature van verpleegkundige. Door te gaan werken in de zorg kies je voor een baan waarmee je je elke dag voor anderen inzet. Zo stel je de patiënten en hun naasten gerust, heb je als doel om ze uiteindelijk weer beter te maken en ben je voor hen een luisterend oor. Het draait bij een baan in de zorg dus om veel meer dan alleen het verrichten van verpleegtechnische handelingen. Veel zorgprofessionals vinden het dankbaar werk omdat de zorg voor iedereen op een bepaald moment in het leven een belangrijke factor is. Met welke baan van betekenis zet jij een nieuwe stap in je carrière?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 must-haves voor mannen die vaak klussen 0 396

5 must-haves voor mannen die vaak klussen

Klussen kan een uitdagende maar bevredigende bezigheid zijn, of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon af en toe wat klusjes in huis doet. Maar om het meeste uit je klusprojecten te halen, zijn er bepaalde must-haves die elke man in zijn gereedschapskist zou moeten hebben. In dit artikel bespreken we vijf essentiële items die niet mogen ontbreken.

1. Werkoverall: comfort en bescherming

Een goede werkoverall is onmisbaar voor elke man die vaak klust. Niet alleen biedt het comfort tijdens het werken, maar het beschermt ook je kleding tegen verf, vuil en scherpe voorwerpen. Je kan het beste een werkoverall voor heren bestellen met voldoende zakken zodat je gereedschap altijd bij de hand hebt.

Om deze stap te implementeren, meet je jouw maat op en zoek je naar een hoogwaardige werkoverall die aan je behoeften voldoet. Zorg ervoor dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

2. Kwalitatief handgereedschap

Goed handgereedschap is de ruggengraat van elke klusser. Investeer in hoogwaardige hamers, tangen, schroevendraaiers en sleutels. Kies gereedschap van roestvrij staal voor duurzaamheid en precisie.

Om deze stap te implementeren, onderzoek je de beste merken voor handgereedschap en maak je een lijst van wat je nodig hebt. Investeer in kwaliteit, want goed gereedschap gaat lang mee.

3. Veiligheidsuitrusting voor doe-het-zelvers

Veiligheid moet altijd voorop staan bij klusprojecten. Zorg voor bescherming met een set veiligheidsbrillen, oorbeschermers en handschoenen. Deze uitrusting voorkomt verwondingen en zorgt ervoor dat je ongehinderd kunt werken.

Implementeer deze stap door de juiste veiligheidsuitrusting aan te schaffen voordat je aan een project begint. Denk aan je gezondheid en veiligheid.

4. Kluskleding: comfort en functionaliteit

Naast een werkoverall is het belangrijk om comfortabele en functionele kluskleding te hebben. Kies voor ademende stoffen en kleding met verstevigde knieën voor extra duurzaamheid. Het houdt je comfortabel en beschermt tegen schaafwonden. Je kan bijvoorbeeld een Amerikaanse overall kopen, of een fijne werkbroek met een shirt.

Implementeer deze stap door kluskleding te kiezen die geschikt is voor het type werk dat je doet. Investeer in kwaliteit voor langdurig gebruik.

5. Werkplaatsorganisatie

Een georganiseerde werkplaats is een efficiënte werkplaats. Zorg voor voldoende opbergruimte voor je gereedschap en materialen. Gebruik opbergbakken, planken en haken om alles geordend te houden.

Om deze stap te implementeren, ruim je je werkplaats op en breng je structuur aan in de opslag. Dit bespaart tijd en frustratie tijdens het klussen.

Werk comfortabel met deze tips

In essentie zijn deze vijf onmisbare items van cruciaal belang voor mannen die vaak klussen. Ze verschaffen niet alleen het nodige comfort en bescherming, maar optimaliseren ook de algehele efficiëntie van je klusprojecten, resulterend in een verhoogde kwaliteit van het eindresultaat. Het is van uiterst belang om ervoor te zorgen dat je over de juiste uitrusting beschikt en dat je werkplaats doordacht georganiseerd is. Hiermee ben je volledig voorbereid om elke klus met vertrouwen tegemoet te treden. Dus ga aan de slag en geniet van het plezier van klussen!

Raadpleeg een erfrecht advocaat bij het afwikkelen van complexe nalatenschappen  0 571

Raadpleeg een erfrecht advocaat bij het afwikkelen van complexe nalatenschappen

Er volgt een zware en emotionele periode wanneer je een dierbaar persoon verliest. Het wordt er niet eenvoudiger op als je als erfgenaam verantwoordelijk bent voor het afwikkelen van de nalatenschap. Als zich daarbij problemen of geschillen voordoen, wordt het verdriet des te groter. Helaas komen ruzies over erfenissen vaak voor. Hetzelfde geldt voor erfenissen die zo complex in elkaar steken, dat het moeilijk is om ze af te wikkelen. Een goed voorbeeld hiervan is de afwikkeling van een erfenis na beneficiaire aanvaarding van een nalatenschap. Als je een erfenis beneficiair aanvaardt, betekent dit in beginsel dat je verplicht bent om de erfenis af te wikkelen volgens bepaalde wettelijke regels. Dit wordt in juridische termen het vereffenen van de nalatenschap genoemd. Hierbij worden eerst de vorderingen van de schuldeisers voldaan en wat overblijft (als er iets overblijft) wordt onder de erfgenamen verdeeld.

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, is de afwikkeling van de nalatenschap na het beneficiair aanvaarden van een erfenis een complex proces. Daarom is het verstandig om je in een dergelijke situatie te laten bijstaan door een erfrecht advocaat om conflicten op te lossen en escalatie te voorkomen. Veelal blijft een gerechtelijke procedure dan achterwege.

Erfrechtelijke leerstukken

Je komt in aanraking met het onderdeel van het burgerlijk recht dat erfrecht heet als een dierbare overlijdt en diens bezittingen moeten worden verdeeld. Waar dit rechtsgebied vroeger was voorbehouden aan notarissen zijn erfrecht advocaten tegenwoordig onmisbaar bij de afwikkeling van een nalatenschap, in het bijzonder als er problemen ontstaan. Een nalatenschap is het vermogen dat de overleden persoon heeft nagelaten en dat volgens het testament of de wet onder de erfgenamen moet worden verdeeld. Een erfrecht advocaat adviseert en procedeert over allerlei erfrechtelijke leerstukken. Dit betreft onder andere: de uitleg van het testament, de geldigheid van een testament, de verdeling van de nalatenschap, de executele (executeur), de legitieme portie, de vereffening van de nalatenschap en een legaat in een erfenis.

Wat is legateren?

In het testament van de erflater (de overleden persoon) staan bepalingen van verschillende aard – zoals de erfstelling – ofwel de aanwijzing van de erfgenamen. Ook staat de benoeming van de executeur vermeld in dit document. Daarnaast kunnen er in het testament legaten worden toegewezen. Een van de vragen die een erfrecht advocaat in zijn dagelijkse praktijk veelvuldig beantwoordt, is de vraag: wat is een legaat? Een legaat is een bepaling waarbij een of meerdere specifieke goederen worden nagelaten aan een bepaald persoon, maar het kan ook om een specifiek geldbedrag gaan. Het opnemen van een legaat in een testament staat ook bekend als legateren. Als je legataris bent, word jij schuldeiser van de erfenis. Omdat een legaat geen erfstelling is, word je dus geen erfgenaam.

Hoe wordt een legaat toegewezen?

Een legaat kan gaan over verschillende soorten bezittingen uit de erfenis, zoals: een klassieke auto, een sieraad, een huis of een schilderij. Vigo woont bijvoorbeeld in zijn ouderlijk huis. Hij heeft zijn vriendin Liz tot zijn enige erfgenaam benoemd. Vigo wil graag dat het huis bij zijn broer Olaf terechtkomt. Maar hij wil ook dat Liz na zijn overlijden een redelijke erfenis krijgt. Daarom legateert Vigo het ouderlijk huis aan Olaf, onder de verplichting de helft van de waarde van de woning ten tijde van zijn sterfdag te vergoeden aan de erfenis. Bij het overlijden van Vigo blijkt het huis €500.000, – waard te zijn. Olaf moet als legataris dus €250.000, – aan de nalatenschap betalen. Liz erft niet het huis, maar wel de helft van de waarde daarvan.

Zijn er onduidelijkheden of geschillen omtrent legaten? Door een beroep te doen op de expertise van een erfrecht advocaat kunnen ook erfrechtelijke problemen van deze aard worden opgelost.

Meest populaire berichten