Zo maakt u uw e-sigaret helemaal schoon! 0 1288

e-sigaret

Heeft u uw e-sigaret lang niet schoon gemaakt? Dan is het de hoogste tijd dat u dit een keertje doet! Wanneer u de e-sigaret namelijk vaak gebruikt, neemt u hem ook weleens mee in uw tas of in uw zak. Dan is het erg belangrijk dat u uw e-sigaret regelmatig goed schoonmaakt. Maar hoe kunt u dit nou het beste doen? In deze blog vertellen we het!

Gebruik warm water

Hou je tankje goed schoon, daar ziet namelijk de e-liquid in. Doe dit niet met te heet water, maar met warm water. De eerste stap om dit te doen is dat u alles losdraait. Daarbij moet u goed opletten dat de coil niet in aanraking mag komen met water. Dit kunt u gelukkig alleen bij de coil houden, want de rest kunt u gewoon met water afspoelen.

e-sigaret schoonmaken

Het belangrijkste onderdeel

Niet alleen het tankje, maar ook het mondstukje moet u goed schoon houden. Op dit stukje zitten veel bacteriën omdat het vaak aan je lippen ligt. Het is dus belangrijk dat u dit onderdeel goed schoonhoudt. Spoel het mondstukje af wanneer u dit onderdeel heeft losgedraaid. Ook kunt u hem laten weken in een bakje.

De coil

Ook moet je de coil goed schoonmaken. Dit is het gedeelte die ervoor zorgt dat de e-liquids verdampen. Hoevaak je dit onderdeel moet schoonmaken, ligt helemaal aan hoe iemand de e-sigaret gebruikt. Je kunt aan een aantal aspecten zien dat het de hoogste tijd is dat u de coil moet verwisselen voor een nieuwe coil. Vindt u de smaak niet meer lekker, of smaakt het erg scherp? Dan is de coil aan vervanging toe. Ook kunt u het merken aan de dampproductie. Wanneer deze verminderd weet u dat u de coil moet vervangen. Daarnaast zou u het ook kunnen merken aan een verbrande smaak of geur. Door de coil op tijd te verwisselen kunt u optimaal genieten van uw e-sigaret.

E-liquids verwisselen

Als u kiest om uw e-liquid te verwisselen, hoeft u niet altijd uw e-sigaret schoon te maken. Wel kan het voorkomen dat u de oude e-liquid nog even proeft tijdens de eerste inhalaties van de nieuwe e-liquid. Na deze inhalaties kunt u helemaal genieten van de nieuwe e-liquid!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn 0 290

Waarom groene schoolpleinen de investering waard zijn

Vroeger hadden de meeste schoolpleinen op zijn minst een groene omheining waarin kinderen konden spelen. Later werden steeds meer schoolpleinen met hekken afgesloten en de groene omheining weggehaald. 

Het gevolg: een speelplaats waar steen en beton de hoofdmoot zijn. Niet echt een inspirerende speelomgeving voor kinderen… 

In dit artikel gaan we daarom dieper in op de vraag waarom een groen schoolplein de investering waard is. Op die manier hopen we in de toekomst weer meer groene speelomgevingen voor onze kinderen te zien.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen?

  • Een schoolplein met veel groen zorgt ervoor dat kinderen zich in de klas beter kunnen concentreren en daardoor betere prestaties leveren.
  • Kinderen vinden het over het algemeen veel leuker om in een groene omgeving naar school te gaan dan in een betegelde omgeving.
  • Veel groen zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, waardoor kinderen minder last hebben van de hoge temperaturen.
  • Een groene omgeving stimuleert om buiten te gaan spelen. En buitenspelen is precies wat kinderen nodig hebben om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien krijgen ze er ook een betere motoriek door en neemt de kans op overgewicht af.

Wat zijn de voordelen van groene schoolpleinen voor de omgeving en de natuur?

Bij hevige regenbuien fungeert een groen schoolplein als een buffer voor het regenwater. De kans dat het schoolplein blank komt te staan, is daardoor een stuk kleiner dan bij een betegeld schoolplein het geval is.

Een groen schoolplein is een trekpleister voor dieren, zoals vogels en insecten. Kinderen krijgen daardoor meer kennis over de natuur en er meer respect voor.

Insecten, vogels en vlinders hebben het de afgelopen jaren steeds zwaarder gekregen doordat steeds meer tuinen een schoolplein betegeld werden. Met een groen schoolplein draag je dus bij aan het herstellen van de biodiversiteit.

Wat kost een groen schoolplein?

Ieder groen schoolplein is maatwerk. Factoren die invloed hebben op de kosten zijn onder andere het oppervlak van het schoolplein, de hoeveelheid groen dat aangelegd moet worden en natuurlijk het aantal speeltoestellen dat moet worden geplaatst. 

We raden je daarom aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een hoveniersbedrijf zodat je weet wat de investering voor een groen schoolplein in jouw geval kost. Daarnaast is het goed om te weten dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn om de investering in een groen schoolplein aantrekkelijker te maken.

Dit is waarom je een outplacementtraject met beide handen aan moet pakken 0 344

Dit is waarom je een outplacementtraject met beide handen aan moet pakken

Onlangs heb je gehoord dat je niet langer bij je werkgever kunt blijven. Ontslagen. Een hard woord. Een lastige situatie. Maar ook eentje waar je niet zo snel uit kunt ontsnappen. Je moet stappen ondernemen om deze situatie te verbeteren. Het accepteren en weer verdergaan. Belangrijk is dat je weer snel aan de slag gaat. Veel werkgevers bieden hier tegenwoordig extra hulp bij. Bijvoorbeeld in de vorm van een outplacementtraject. 

Outplacement van https://www.gortoutplacement.nl/outplacement/ biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Misschien wilde je hier in eerste instantie niet echt over denken. Het idee ontslagen te zijn was al zwaar genoeg. Toch raden wij aan om deze kans met beide handen aan te grijpen. Outplacement werkt namelijk echt. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat gemiddeld 70 procent van de mensen in dit traject ook daadwerkelijk een nieuwe baan vinden. Nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende voordelen. 

Vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt

Op het moment dat jou een outplacementtraject wordt aangeboden, probeert je (ex-)werkgever je alle kansen te bieden om een nieuwe baan te vinden. Outplacement werkt. Met behulp van een deskundig team ben je in staat om snel je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zij leren je niet alleen de juiste technieken om betere sollicitatiegesprekken te voeren en je cv aantrekkelijker te maken, maar helpen je ook bij het opdoen van nieuwe vaardigheden. Je zal hierdoor steviger in je schoenen staan en meer kans maken op de arbeidsmarkt. 

Deze goede resultaten gelden bovendien niet alleen voor jonge medewerkers. Ook 55-plussers die al jaren bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt, hebben hier baat bij. Juist zij. De kans is immers dat zij extra moeite hebben met solliciteren. Dit is iets wat ze al jaren niet meer gedaan hebben. Door het leren van nieuwe technieken krijgen zij weer meer zelfvertrouwen. 

Ruimte voor zelfontwikkeling 

Soms is het vinden van een nieuwe baan niet altijd gemakkelijk. Bijvoorbeeld omdat de persoon in kwestie eigenlijk naar iets heel anders op zoek is. Deze kans wil aangrijpen om een sprong in het diepe te wagen. Ook dan kan outplacement uitkomst bieden. Het team kan samen met jou kijken naar de verschillende mogelijkheden. Onderzoek doen. Wat wil je nu eigenlijk? Wat is jouw wens? Wat zijn jouw talenten? Hoe kun je deze het beste inzetten en waar moet je beginnen? 

Soms betekent dit niet dat je een geheel nieuwe baan aangrijpt, maar dat je je laat omscholen of misschien wel zelfstandig verder gaat. Werkelijk alles is mogelijk. Extra veel ruimte voor zelfontwikkeling dus. 

Beter afscheid 

Nog een voordeel van outplacement is dat dit het afscheid veel makkelijker maakt. Het is fijn om te weten dat je werkgever zich echt druk maakt om hoe het verder met je moet. Dat hij er zelfs voor wil zorgen dat je extra begeleiding krijgt bij het verwerken van het ontslag en het vinden van een nieuwe baan. Dit maakt dat jullie in goede verstandhouding uit elkaar kunnen gaan.

Meest populaire berichten