3 Eenvoudige tips voor het stijlen van elk type mannenhaar! 0 406

3 Eenvoudige tips voor het stijlen van elk type mannenhaar

Het haar van mannen is een belangrijk deel van hun gevoel van eigenwaarde. Of het nu steil haar is of veel krullen, je moet in de pas lopen met je bestaande stijl, wat je ook doet! Dit is heel belangrijk. Gelukkig zijn er wel enkele algemene tips die je als man kunt gebruiken om een goed kapsel te krijgen. We zullen je er hier over vertellen, dus lees verder.

1. Een kapsel kiezen dat past bij jouw levensstijl, haartype en persoonlijke uitstraling

Kapsels moeten bij je passen. Draag je vaak zakelijke kleding en wil je ervoor zorgen dat je op kantoor er formeel uitziet, dan zul je waarschijnlijk op zoek zijn naar een fris en net kapsel. Om een stijl te kiezen die echt bij je past, moet je dus rekening houden met de eisen van jouw werk, persoonlijkheid en de hoeveelheid tijd die je normaal gesproken aan haarverzorging besteedt. Ben je op zoek naar een kapsel waarvoor je wekelijks naar de kapper moet, of wil je liever een kapsel dat niet zo vaak onderhouden hoeft te worden en dat kan doorgroeien? Kortom, stel jouw wensen samen om vervolgens een geschikt kapsel te selecteren!

2. Op zoek naar styletips? Vraag het simpelweg aan je kapper!

Als je niet zeker bent over haarverzorging, kan het slim zijn om jouw kapper te raadplegen. Want, als je eenmaal je kapsel hebt gekozen, wil je natuurlijk ook weten hoe je het goed moet verzorgen. Jouw kapper kan je vast en zeker helpen om alle producten en technieken te vinden die je op jouw haar kunt gebruiken, zodat je het ook gemakkelijk thuis kunt doen.

Het is bovendien belangrijk om te onthouden dat goede kappers niet alleen haar knippen, maar ze ook uitstekende haaradviseurs zijn. Wil je meer weten over hoe je jouw haar moet verzorgen of ben je op zoek naar een van de beste kappers bij jou in de buurt, kijk dan op barber Rottterdam om te ontdekken hoe de beste kappers voor mannen  n de havenstad, Schorem, te werk gaan!

3. Bevrijd jezelf van vet haar

Een veelvoorkomende nachtmerrie voor mannen is vet haar. Dit heeft niet alleen te maken met het haarproduct dat je gebruik, maar ook de frequentie van het wassen van je haar. Om vet haar zoveel mogelijk te voorkomen, denk eraan om je haar een dag of twee niet te wassen en niet teveel vette haarproducten in te zetten

Het goede nieuws is dat je je mannelijk haar nog steeds kunt laten dansen in de wind en in stijl kunt brengen met enkele eenvoudige hacks. Neem bijvoorbeeld wat talkpoeder en verdeel het over je handpalmen. Breng het poeder vervolgens aan op de hoofdhuid en masseer het. Dit zorgt ervoor dat al het overtollige talg wordt geabsorbeerd, hetgeen dat je haar ondraaglijk vet maakt. Laat het een paar minuten zitten en stof het simpelweg af!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat houdt de wettelijke verdeling in? 0 367

Wat houdt de wettelijke verdeling in?

De verdeling van een erfenis (nalatenschap) is een veelbesproken onderwerp. Je wordt erfgenaam op grond van de wet of door benoeming in een testament. Hierin wordt vermeld wie de erfgenamen zijn en op welk deel van de nalatenschap zij recht hebben. Omdat iemand die erfgenaam is in de rechten en plichten van de overleden persoon (erflater) treedt, ontvangt die de bezittingen en de schulden. De wet bepaalt wie de erfgenamen zijn en voor welk deel van de erfenis als er geen testament is gemaakt. Dit heet het versterferfrecht. Er is sprake van de wettelijke verdeling als er geen testament is opgemaakt (of als het testament niet afwijkt van de wettelijke verdeling) en de persoon die is overleden zijn of haar echtgenoot en een of meer kinderen als erfgenaam achterlaat. De wettelijke verdeling bestaat sinds 1 januari 2003 en is in het leven geroepen om de langstlevende echtgenoot een sterkere positie te geven ten opzichte van de kinderen.

Wanneer is de wettelijke verdeling van toepassing?

De wettelijke verdeling geldt in de situatie zonder testament van de overledene of als er wel een testament is waarin niet van de wettelijke wordt afgeweken. De wet bepaalt dat de wettelijke verdeling van een erfenis van toepassing is als de overleden persoon in zijn testament niet afweek van de wettelijke verdeling of tijdens leven geen testament heeft opgesteld. Daarnaast geldt de wettelijke verdeling als erfgenamen een geregistreerd partner of echtgenoot en minimaal één kind als erfgenaam achterlaat. Ook kan het voorkomen dat een of meer kleinkinderen in de wettelijke verdeling meedoen; die kunnen namelijk via plaatsvervulling als erfgenaam opkomen in de plaats van hun moeder of vader. Stiefkinderen kunnen ook meedoen in de wettelijke verdeling als de erflater dit uitdrukkelijk in het testament heeft vastgelegd.

Geldvordering op de langstlevende echtgenoot

Als de wettelijke verdeling van toepassing is, krijgt de langstlevende echtgenoot automatisch alle goederen van de nalatenschap en moet die alle schulden van de erfenis voor zijn of haar rekening nemen. De kinderen van de erflater krijgen een geldvordering ter grootte van hun erfdeel op de langstlevende echtgenoot. Dit staat ook bekend als het kindsdeel. De kinderen krijgen het kindsdeel niet direct. Volgens de wet kunnen kinderen hun kindsdeel bij de wettelijke verdeling in principe pas opeisen als de langstlevende echtgenoot failliet is verklaard, als de langstlevende in de schuldsanering terecht is gekomen of bij het overlijden van de langstlevende echtgenoot. Bij de wettelijke verdeling erven dus ten minste één kind en de langstlevende echtgenoot. Deze verdeling van de nalatenschap is in feite geen echte ‘verdeling’ omdat alle goederen en schulden automatisch aan de langstlevende echtgenoot toekomen door het overlijden.

Raadpleeg een erfrecht advocaat

Wanneer je in aanraking komt met een kwestie die verband houdt met de wettelijke verdeling, is het heel begrijpelijk dat dit veel vragen bij je oproept. Daarom is het verstandig om een erfrecht advocaat te raadplegen. Die kan je met raad en daad bijstaan en je antwoord geven op al je vragen. Een advocaat die is gespecialiseerd in het erfrecht kan je ook helpen bij andere erfrechtelijke kwesties, zoals onterving. Kinderen van een ouder die komt te overlijden worden in Nederland goed beschermd. Een ouder kan ervoor kiezen om bij testament te bepalen dat hij een of meerdere kinderen (gedeeltelijk) onterft. Dat betekent echter niet dat het onterfde kind helemaal geen aanspraak meer heeft. De testeervrijheid van ouders (de vrijheid om de inhoud van hun testament zelf te bepalen) wordt onder andere beperkt door de legitieme portie. Het is dus niet per definitie zo dat onterfde kinderen helemaal niets krijgen. Een kind dat is onterfd wordt legitimaris genoemd en de legitieme portie is het minimumbedrag dat een kind op grond van de wet uit de nalatenschap van een erflater verkrijgt, mits het kind hier aanspraak op maakt.

Met deze 10 tips zorg je voor een goed werkplekreserveringssyteem binnen jouw organisatie! 0 314

Met deze 10 tips zorg je voor een goed werkplekreserveringssyteem binnen jouw organisatie!

Het invoeren van een werkplekreserveringssyteem is een belangrijke stap voor organisaties die willen profiteren van flexibele werkplekken en efficiënt ruimtebeheer. Het verbetert de werkomgeving, zorgt ervoor dat de bezettingsgraad optimaal wordt en verhoogt de algemene productiviteit. Hier zijn tien tips die ervoor zorgen dat je een goed werkplekreserveringssysteem hebt binnen jouw organisatie!

1. Duidelijke doelstellingen

Begin met het stellen van duidelijke doelen. Wat wil je bereiken met het systeem? Wil je kosten besparen, de werknemerservaring verbeteren of iets anders? Definieer je doelen zodat je kunt meten of het systeem succesvol is. 

2. Betrek belanghebbenden

Praat met mensen binnen je organisatie die belang hebben bij de implementatie van het systeem. Denk aan HR, facilitair beheer, IT en werknemers. Hun inbreng is waardevol en kan je helpen bij het nemen van beslissingen,

3. Kies het juiste systeem

Er zijn veel verschillende werkplekreserveringssystemen beschikbaar. Kies er een die past bij jouw behoeften. Denk aan gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, werkplekbezetting en integratiemogelijkheden.

4. Zorg voor duidelijk communicatie

Communiceer duidelijk met je werknemers over hoe het systeem werkt. Leg uit welke voordelen het biedt en hoe ze het kunnen gebruiken. Duidelijke communicatie vermindert verwarring.

5. Training en ondersteuning

Zorg ervoor dat je werknemers training en ondersteuning biedt. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit handleidingen en een helpdesk voor vragen en problemen.

6. Test het systeem

Voordat je het systeem breed uitrolt, test het grondig. Zo kun je eventuele problemen opsporen en oplossen voordat werknemers het gaan gebruiken.  

7. Beheer gegevens en privacy

Een werkplekreservering bevat vaak persoonlijke gegevens. Zorg ervoor dat je de gegevens veilig en privé houdt, en voldoe aan de wetten en regels. 

8. Monitor en evalueer

Na de implementatie moet je de prestaties van het systeem volgen en beoordelen of het aan je doelen voldoet. Verzamel feedback van werknemers en pas het systeem aan waar nodig. 

9. Schaalbaarheid

Als je organisatie groeit of verandert, zorg ervoor dat het systeem kan meegroeien. Overweeg of je extra functies nodig hebt of uitbreiding naar nieuwe locaties. 

10. Blijf up-to-date

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in werkplekreserveringstechnologie. Houd je systeem up-to-date om te profiteren van verbeteringen en innovaties. 

Met deze tips kun je een soepele overgang maken naar een werkplekreserveringssyteem. Het zal niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook bijdragen aan een betere werkomgeving voor je werknemers.

Meest populaire berichten