Op zoek naar een goedbetaalde, nieuwe baan zonder jaren bij te studeren? Kijk eens naar deze functies! 0 81

Op zoek naar een goedbetaalde, nieuwe baan zonder jaren bij te studeren? Kijk eens naar deze functies!

Natuurlijk weet iedereen dat je als developer poen kunt scheppen. Maar als je geen background in de IT hebt, duurt het wel even in avondlessen of extra training om de basis hiervan te leren. Ook dokter of piloot word je natuurlijk niet zonder superlange opleiding. Gelukkig zijn er wel tal van interessante functies die mooi verdienen waarvoor je vaak wel wat training moet volgen, maar toch redelijk snel in het werkveld kunt staan. Ben jij klaar voor een career change? Bekijk dan eens deze goedbetaalde banen waarvoor je geen jaren hoeft te studeren!

Veiligheidsberoepen

De veiligheidssector is best een grote sector. Zowat alle grote bedrijven in de industrie hebben een veiligheidskundige in huis die de organisatie onder de loep neemt en aan de bel trekt bij onveilige situaties en risico’s. Daarnaast worden er ook in allerlei sectoren externe professionals ingehuurd om de (brand)veiligheid te waarborgen. Zo staan er altijd vacatures open voor mangatwachten; de medewerkers die toezicht houden bij werkzaamheden die worden uitgevoerd in een besloten ruimte. Een mangatwacht staat in contact met de medewerkers in het mangat (vaak een tank) en meet o.a. de gas niveaus en staat klaar om een brand te blussen, mocht dit nodig zijn. 

Voor veiligheidsberoepen volgen de meeste professionals een VCA opleiding. Wil je extra verdienen als brandwacht en ook worden ingezet op klussen waar brand kan uitbreken, dan is een extra opleiding tot (Rijksgediplomeerde) brandwacht met stage bij de brandweer nodig. 

Ook bewakers voor bedrijven en festivals worden altijd gezocht. Hier moet je over het algemeen slechts steeds een korte opleiding voor volgen. 

(Gevaarlijke) Afvalverwerking

Afvalverwerking klinkt niet meeteen als het meest sexy beroep, maar het betaalt wel goed. In allerlei fabrieken en ook bij olieraffinaderijen komen er nare afvalstoffen vrij tijdens de processen. Deze moeten goed worden verwerkt. Omdat hier risico’s aan vasthangen, zijn dit heel goed betaalde beroepen. Uiteraard word je wel getraind voor de job, maar je hoeft geen diploma te hebben om te solliciteren op deze functies. 

Werken op een offshore olieplatform

Als je het niet erg vindt om lange dagen te werken en je familie weinig te zien, dan kun je heel veel geld verdienen offshore. Natuurlijk werken er ingenieurs op oliedril installaties, maar ook mensen zonder hoger diploma, zoals General Roustabout, verdienen er goed. Je moet natuurlijk wel slepen met zware materialen, het platform schoonmaken en vaak shifts van 12 uur draaien, en dat meerdere weken aan een stuk. Een groot voordeel aan de offshore industrie is dat er altijd werk is en je makkelijk kunt doorgroeien en zo steeds meer geld kunt verdienen. 

Ook functies als luchtverkeersleider en handelaar van aandelen kunnen erg interessant zijn. In welke industrie zet jij je carrière voort? 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kun je allemaal met kip? 0 117

Wat kun je allemaal met kip?

Kip is een stuk vlees waar je meer als 1000 recepten mee kunt maken. Dit komt doordat er allemaal verschillende onderdelen van de kip zijn. Zo kun je een kippenbout nemen als je van kluiven houdt, maar dit gaat ook met een kippenbout. Daarnaast kiezen veel mensen voor kipfilet of kipdijfilet wanneer ze een zacht stuk vlees willen hebben.

Hoe kun je een kiprollade bereiden?

Het braden Kiprollade gebeurd meestal in een pan. De meeste mensen halen de kip er 30 tot 60 minuten van tevoren uit om hem op kamertemperatuur te krijgen. Afhankelijk van het weer kan dit langer of korter duren. Je kunt de rollade vooraf ook eventueel kruiden met de speciale kip kruidenmixen die er zijn. Daarnaast kun je er ook gewoon wat zout en peper aan toevoegen om een lekkere smaak te bereiken. Let wel op dat je niet teveel zout gebruikt want dit trekt het vocht uit het vlees. Sommige mensen maken hem enkel rondom bruin en bakken hem vervolgens in de oven op 180 graden. Afhankelijk van de grootte van een kiprollade moet hij er ongeveer 30 – 45 minuten in. Het staat dus ook nog eens snel op tafel!

Op welke manieren kun je een kippenpoot maken?

Veel mensen doen het braden Kippenpoot in de pan. Echter kan je sinds enkele jaren ook heerlijke kip uit de oven maken. Het grootste voordeel hiervan is dat het vele malen gezonder is doordat je minder olie of boter nodig hebt voor een perfecte garing. Ook hoef je niet meer continue bij de pan te blijven staan. Het bereiden van eten in de oven in zijn algemeen zorgt ervoor dat je minder stress ervaart van het koken. Dit creëert niet alleen rust, maar het zorgt gegarandeerd voor een goede garing van de producten. Ook minder stress is wederom goed voor de (mentale) gezondheid. Het lekkerste is het wel als je de kip van tevoren met olie en kruiden inmasseert. Zo zorg je voor een heerlijke kruidige smaak en dit kun je eindeloos variëren. Het is maar net welke smaak jij het lekkerste vindt, er zijn wel meer als 100 recepten op het internet hiervoor te vinden.

De populariteit van kip in Nederland

In Nederland wordt er meestal wel zo’n 2 tot 3 keer per week kip gegeten. Het is een lekker stukje vlees wat je in allerlei soorten kunt krijgen, maar ook wat je kunt bereiden naar je eigen smaak wensen. Veel mensen en vooral mannen houden wel van een lekker kippenbout of kippenpoot die ze kunnen kluiven. Daarnaast kun je ook kipfilet kopen en lekker in blokjes snijden voor bijvoorbeeld Chicken Tonight te maken. Ook kun je kipfilet prima bakken en lekker op een broodje doen. Ook zijn er rijkgevulde kippendijen waar weinig bot aan zit en die nog malser zijn als de kipfilet. Daarnaast kennen we ook allemaal wel de soepkip. Deze kook je in de pan waarna je hem vervolgens gaat plukken voor in de heerlijke verse kippensoep.

Dit zijn de meest populaire geuren voor mannen 0 169

Dit zijn de meest populaire geuren voor mannen

Als er iets is waar mannen maar zelden zin in hebben, dan is het slenteren door de stad. Om toch te zorgen dat de stoere kerels een lekker geurtje paraat hebben, is het aan ons vrouwen om dit voor ze te regelen. Voorkom dat je hem een fles onder de neus duwt met een geur die hij niet weet te waarderen en maak je keuze uit de populairste geuren voor mannen.

De top 10 herenparfums

De top 10 van geurtjes voor mannen wordt gedomineerd door bekende merken, waar het merk DIOR met maar liefst vier uitvoeringen in voor komt. Ook de volgende merken kom je tegen in de lijst:

  • Jean Paul Gaultier
  • Paco Rabanne
  • Hugo Boss
  • XERJOFF
  • Armani
  • Creed

Met een geurtje uit deze lijst zal jouw eega met plezier zijn dagelijkse portie eau de toilette of eau de parfum opdoen. Nu kun je kiezen voor de koploper DIOR, aangezien deze meerdere malen scoort, maar je verrast je partner pas echt, als je voor hem een spray van een ander merk aanschaft.

Acqua di Gio van Armani

Erg origineel is het natuurlijk niet, als alle mannen de geur van DIOR dragen. Je wilt jouw partner toch zonder meer uit de menigte kunnen pikken aan de hand van zijn luchtje? Koop acqua di gio 50 ml voor hem en geniet van de weldaad aan geuren die vrijkomt bij deze eau de toilette. Giorgio Armani heeft zich met deze populaire geur echt op de kaart weten te zetten. 

Geurcombinaties voor mannen

De geurtjes voor de heren zijn veelzijdig, maar kennen toch veel overeenkomsten in samenstellingen. Om het mannelijk schoon te voorzien van een lekkere parfum of eau de toilette worden ingrediënten gebruikt die de mannelijkheid naar voren laten komen. Hierbij kun je denken aan witte muskus, bloemen, kaneel en citrusvruchten. Met de juiste balans worden de lekkerste geurcombinaties voor mannen samengesteld.

Gratis samples 

Koop de populaire geur voor mannen gewoon online en kijk waar je gratis samples krijgt. Het is de ideale manier om je partner meerdere geurtjes te laten uitproberen, zonder direct een grote hoeveelheid aan te hoeven schaffen. De kans dat jij met acqua di gio 50 ml de plank misslaat is niet zo groot, maar een beetje variëren kan geen kwaad toch?

Meest populaire berichten