Stop met het verspillen van geld aan abonnementen: hier leest u hoe u abonnementen kunt annuleren die u bent vergeten 0 705

geld aan abonnementen

Overweeg dit onderzoek om u een idee te geven van hoe u uw abonnementen zou kunnen vergeten. Uit het onderzoek onder 2500 deelnemers bleek dat Nederlanders gemiddeld ongeveer €237 per maand uitgeven aan abonnementsdiensten. Het bedrag is vrij hoog, maar het is het aantal mensen dat zich niet bewust was van hun uitgaven dat alarmerend was: 2100 van de ondervraagde mensen onderschatten hun betalingen; sommige met maar liefst €400.

Vergeten om een abonnement op te zeggen

Heb je enig idee hoeveel je uitgeeft aan abonnementen? De waarheid is dat u waarschijnlijk veel meer betaalt dan u denkt. Het is moeilijk om alle stiekeme abonnementen bij te houden en de automatische factureringssystemen maken het er ook niet gemakkelijker op. Laten we eens kijken hoe u verschillende categorieën algemene abonnementen opzeggen.

Abonnementen voor smartphones/apparaten

Het is gemakkelijker om abonnementen te vergeten die zijn gemaakt via telefoon-apps. Dit zijn abonnementen van apparaten via de Play Store of iOS App Store. Het mooie van deze abonnementen is dat Google en Apple de betalingen van je rekening(en) bijhouden.

Android: Tik op het ‘Play Store’-pictogram op uw apparaat. Tik in de linkerbovenhoek op ‘Menu’ (pictogram met 3 horizontale lijnen). Dit brengt u naar een scherm van waaruit u de specifieke ‘Account’ kunt kiezen waar u zich zorgen over maakt. Tik op ‘Abonnementen’ om een ​​lijst te zien van alle diensten waarvoor u betaalt. Vanaf hier kunt u elke service annuleren die u niet langer nodig heeft. Raadpleeg Google-ondersteuning voor meer informatie hierover.

Apple: Open ‘Instellingen’ en kies je naam om in de ‘iTunes & App Store’ te komen. Tik op uw ‘Apple ID’-link gevolgd door ‘Bekijk Apple ID’ en vervolgens op ‘Abonnementen’. Open vanuit dit scherm het betreffende abonnement en tik op ‘Abonnement opzeggen‘. Houd er rekening mee dat zodra u het abonnement opzegt, het abonnement stopt na de huidige betalingscyclus. Ga naar Apple-ondersteuning voor meer informatie over het beheren van abonnementen op verschillende iOS-apparaten.

E-mail en handmatige abonnementen

Niet alle abonnementen zijn afkomstig uit app stores. Het is gemakkelijk om vergeten abonnementen te vinden die u eeuwen geleden op uw computer hebt gemaakt. Hetzelfde geldt voor abonnementen die handmatig worden ingevuld in het winkelcentrum, op straat, op beurzen, enz. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het KWF opzeggen. Het is mogelijk dat de abonnements meldingen als spammail komen (laten we eerlijk zijn, die lees je nooit).

De beste aanpak is om uw e-mails te doorzoeken op abonnementen. Annuleer de abonnementen door de serviceproviders te e-mailen. Als dit ongrijpbaar blijkt, ga dan door uw bankafschriften die 12 maanden teruggaan. Kijk uit voor reguliere abonnementen die u bent vergeten of frauduleus zijn. Annuleer ze via de overeenkomstige websites of door de respectieve bedrijven te e-mailen.

Is er een eenvoudigere manier om abonnementen op te zeggen?

Het doorspitten van bankgegevens die al dan niet abonnementen bevatten, klinkt helemaal niet interessant. Abonnementen op slimme apparaten zijn nog moeilijker bij te houden; je kinderen kunnen zo nu en dan op een nieuwe tikken of in-app aankopen doen. Dus is er een gemakkelijke manier om dit te doen? Ja dat is er…

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 must-haves voor mannen die vaak klussen 0 396

5 must-haves voor mannen die vaak klussen

Klussen kan een uitdagende maar bevredigende bezigheid zijn, of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon af en toe wat klusjes in huis doet. Maar om het meeste uit je klusprojecten te halen, zijn er bepaalde must-haves die elke man in zijn gereedschapskist zou moeten hebben. In dit artikel bespreken we vijf essentiële items die niet mogen ontbreken.

1. Werkoverall: comfort en bescherming

Een goede werkoverall is onmisbaar voor elke man die vaak klust. Niet alleen biedt het comfort tijdens het werken, maar het beschermt ook je kleding tegen verf, vuil en scherpe voorwerpen. Je kan het beste een werkoverall voor heren bestellen met voldoende zakken zodat je gereedschap altijd bij de hand hebt.

Om deze stap te implementeren, meet je jouw maat op en zoek je naar een hoogwaardige werkoverall die aan je behoeften voldoet. Zorg ervoor dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

2. Kwalitatief handgereedschap

Goed handgereedschap is de ruggengraat van elke klusser. Investeer in hoogwaardige hamers, tangen, schroevendraaiers en sleutels. Kies gereedschap van roestvrij staal voor duurzaamheid en precisie.

Om deze stap te implementeren, onderzoek je de beste merken voor handgereedschap en maak je een lijst van wat je nodig hebt. Investeer in kwaliteit, want goed gereedschap gaat lang mee.

3. Veiligheidsuitrusting voor doe-het-zelvers

Veiligheid moet altijd voorop staan bij klusprojecten. Zorg voor bescherming met een set veiligheidsbrillen, oorbeschermers en handschoenen. Deze uitrusting voorkomt verwondingen en zorgt ervoor dat je ongehinderd kunt werken.

Implementeer deze stap door de juiste veiligheidsuitrusting aan te schaffen voordat je aan een project begint. Denk aan je gezondheid en veiligheid.

4. Kluskleding: comfort en functionaliteit

Naast een werkoverall is het belangrijk om comfortabele en functionele kluskleding te hebben. Kies voor ademende stoffen en kleding met verstevigde knieën voor extra duurzaamheid. Het houdt je comfortabel en beschermt tegen schaafwonden. Je kan bijvoorbeeld een Amerikaanse overall kopen, of een fijne werkbroek met een shirt.

Implementeer deze stap door kluskleding te kiezen die geschikt is voor het type werk dat je doet. Investeer in kwaliteit voor langdurig gebruik.

5. Werkplaatsorganisatie

Een georganiseerde werkplaats is een efficiënte werkplaats. Zorg voor voldoende opbergruimte voor je gereedschap en materialen. Gebruik opbergbakken, planken en haken om alles geordend te houden.

Om deze stap te implementeren, ruim je je werkplaats op en breng je structuur aan in de opslag. Dit bespaart tijd en frustratie tijdens het klussen.

Werk comfortabel met deze tips

In essentie zijn deze vijf onmisbare items van cruciaal belang voor mannen die vaak klussen. Ze verschaffen niet alleen het nodige comfort en bescherming, maar optimaliseren ook de algehele efficiëntie van je klusprojecten, resulterend in een verhoogde kwaliteit van het eindresultaat. Het is van uiterst belang om ervoor te zorgen dat je over de juiste uitrusting beschikt en dat je werkplaats doordacht georganiseerd is. Hiermee ben je volledig voorbereid om elke klus met vertrouwen tegemoet te treden. Dus ga aan de slag en geniet van het plezier van klussen!

Raadpleeg een erfrecht advocaat bij het afwikkelen van complexe nalatenschappen  0 571

Raadpleeg een erfrecht advocaat bij het afwikkelen van complexe nalatenschappen

Er volgt een zware en emotionele periode wanneer je een dierbaar persoon verliest. Het wordt er niet eenvoudiger op als je als erfgenaam verantwoordelijk bent voor het afwikkelen van de nalatenschap. Als zich daarbij problemen of geschillen voordoen, wordt het verdriet des te groter. Helaas komen ruzies over erfenissen vaak voor. Hetzelfde geldt voor erfenissen die zo complex in elkaar steken, dat het moeilijk is om ze af te wikkelen. Een goed voorbeeld hiervan is de afwikkeling van een erfenis na beneficiaire aanvaarding van een nalatenschap. Als je een erfenis beneficiair aanvaardt, betekent dit in beginsel dat je verplicht bent om de erfenis af te wikkelen volgens bepaalde wettelijke regels. Dit wordt in juridische termen het vereffenen van de nalatenschap genoemd. Hierbij worden eerst de vorderingen van de schuldeisers voldaan en wat overblijft (als er iets overblijft) wordt onder de erfgenamen verdeeld.

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, is de afwikkeling van de nalatenschap na het beneficiair aanvaarden van een erfenis een complex proces. Daarom is het verstandig om je in een dergelijke situatie te laten bijstaan door een erfrecht advocaat om conflicten op te lossen en escalatie te voorkomen. Veelal blijft een gerechtelijke procedure dan achterwege.

Erfrechtelijke leerstukken

Je komt in aanraking met het onderdeel van het burgerlijk recht dat erfrecht heet als een dierbare overlijdt en diens bezittingen moeten worden verdeeld. Waar dit rechtsgebied vroeger was voorbehouden aan notarissen zijn erfrecht advocaten tegenwoordig onmisbaar bij de afwikkeling van een nalatenschap, in het bijzonder als er problemen ontstaan. Een nalatenschap is het vermogen dat de overleden persoon heeft nagelaten en dat volgens het testament of de wet onder de erfgenamen moet worden verdeeld. Een erfrecht advocaat adviseert en procedeert over allerlei erfrechtelijke leerstukken. Dit betreft onder andere: de uitleg van het testament, de geldigheid van een testament, de verdeling van de nalatenschap, de executele (executeur), de legitieme portie, de vereffening van de nalatenschap en een legaat in een erfenis.

Wat is legateren?

In het testament van de erflater (de overleden persoon) staan bepalingen van verschillende aard – zoals de erfstelling – ofwel de aanwijzing van de erfgenamen. Ook staat de benoeming van de executeur vermeld in dit document. Daarnaast kunnen er in het testament legaten worden toegewezen. Een van de vragen die een erfrecht advocaat in zijn dagelijkse praktijk veelvuldig beantwoordt, is de vraag: wat is een legaat? Een legaat is een bepaling waarbij een of meerdere specifieke goederen worden nagelaten aan een bepaald persoon, maar het kan ook om een specifiek geldbedrag gaan. Het opnemen van een legaat in een testament staat ook bekend als legateren. Als je legataris bent, word jij schuldeiser van de erfenis. Omdat een legaat geen erfstelling is, word je dus geen erfgenaam.

Hoe wordt een legaat toegewezen?

Een legaat kan gaan over verschillende soorten bezittingen uit de erfenis, zoals: een klassieke auto, een sieraad, een huis of een schilderij. Vigo woont bijvoorbeeld in zijn ouderlijk huis. Hij heeft zijn vriendin Liz tot zijn enige erfgenaam benoemd. Vigo wil graag dat het huis bij zijn broer Olaf terechtkomt. Maar hij wil ook dat Liz na zijn overlijden een redelijke erfenis krijgt. Daarom legateert Vigo het ouderlijk huis aan Olaf, onder de verplichting de helft van de waarde van de woning ten tijde van zijn sterfdag te vergoeden aan de erfenis. Bij het overlijden van Vigo blijkt het huis €500.000, – waard te zijn. Olaf moet als legataris dus €250.000, – aan de nalatenschap betalen. Liz erft niet het huis, maar wel de helft van de waarde daarvan.

Zijn er onduidelijkheden of geschillen omtrent legaten? Door een beroep te doen op de expertise van een erfrecht advocaat kunnen ook erfrechtelijke problemen van deze aard worden opgelost.

Meest populaire berichten