Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd 0 61

Voedingsadviezen worden te weinig opgevolgd

Eet jij voldoende groente en fruit? Het is namelijk gebleken dat een groot gedeelte van de inwoners van Nederland nog altijd stukken gezonder kan eten. Inmiddels is er ongelooflijk veel onderzoek gedaan naar voeding en gezondheid. Onder andere op het internet vind je hierdoor goedbedoelde adviezen. De overheid besteedt jaarlijks veel tijd en geld om de bevolking voor te lichten. Helaas blijkt het voor veel mensen lastig om een gezond voedingspatroon een lange periode vol te houden.

Het doel van gezond eten en voldoende bewegen

Eigenlijk is het doel van gezond eten niet dat je er op je best uitziet. Hoewel het natuurlijk wel helpt dat je slank bent en er vitaal uitziet. De ambitie moet zijn om zo gezond mogelijk te zijn. Uiteindelijk leidt je hierdoor ook een gelukkiger leven. Het probleem is dat de meeste mensen gezond proberen te eten om er zo mooi mogelijk uit te zien. Ze kiezen bijvoorbeeld voor spoeddiëten en eten verder waar ze zin in hebben. Tijdens een bepaalde periode hongeren ze zichzelf uit om maar zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Een ongezonde methode die vaak ook nog eens een averechtse uitwerking heet. Want het beruchte jojo-effect ligt op de loer wanneer je hevig varieert in het aantal calorieën dat je dagelijks tot je neemt.

Balans is het sleutelwoord voor gezonde voeding

Het menselijk lichaam is veeleisend. Maar in de huidige tijd is het in feite niet moeilijk om aan de vraag te voldoen. Zolang je de verleidingen om je heen maar weet te weerstaan. Online staan talloze voedingsadviezen en diëten. Het belangrijkste is dat je let op de balans. Want een goed dieet volg je niet een paar weken, maar je leven lang. We hebben het dan niet over een dieet om gewicht te verliezen. Maar een waarbij je iedere dag de juiste voedingsstoffen tot je neemt. Een grote groep mensen eet bijvoorbeeld veel te weinig groente en fruit. Terwijl bij anderen het aandeel koolhydraten in het dieet veel te hoog is.

Supplementen om tekorten op te vangen

Heb jij al eens gedacht aan supplementen? Hiermee kom je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan het slikken van vitamine C en D of extra ijzer om gezond te blijven. De beste vitamine c kopen doe je gewoon online. Hierdoor voldoe je makkelijker aan de aangeraden hoeveelheid die je dagelijks in dient te nemen volgens voedingsexperts. Door elke dag gezond te eten hoef je niet deel te nemen aan spoeddiëten en rigoureuze trainingsregimes om er op je best uit te zien. Ben jij klaar voor een betere levensstijl?

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren? 0 75

Kan ik een krachtigere batterij in mijn fiets installeren

De elektrische fiets is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer mensen besluiten om een elektrische fiets aan te schaffen. Het is al meer dan tien jaar geleden sinds de eerste elektrische fietsen op de markt verschenen. Het aanbod en de verkoop zijn in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid. Naast de reguliere stadsfiets, kun je nu kiezen voor een elektrische variant van de transportfiets, de omafiets, de hybride fiets of de bakfiets. Met de jaren is ook de markt voor tweedehands elektrische fietsen uitgegroeid tot een volwassen onderdeel in de branche.

Altijd wind mee

Met een elektrische fiets is het alsof je altijd wind mee hebt. Of je nu heuvel op moet of dat je te kampen heb met een fikse tegenwind, de elektromotor zorgt voor de juiste ondersteuning waardoor je comfortabel richting je bestemming fietst. Afhankelijk van de digitale instelling van de ondersteuning, kun je zelfs met wind tegen, 25 km/u halen. Als je een keer lekker wind mee hebt en je op eigen kracht 25 km/u haalt, dan schakelt de motor automatisch uit. Zo verbruik je geen stroom en kun je langer genieten van een volle accu.

Ontwikkeling motor en accu

De motoren op elektrische fietsen zijn steeds efficiënter en de accu’s krachtiger geworden. Het resultaat is dat de actieradius van de elektrische fiets steeds groter werd. Natuurlijk blijft de actieradius voor een groot deel afhankelijk van hoe je de fiets gebruikt en hoe sterk je de ondersteuning instelt. Feit is echter wel dat je met een moderne accu bij maximale ondersteuning verder komt dan met de accu die op de eerste generatie elektrische fietsen toegepast werd.

Tweedehands elektrische fietsen steeds populairder

Net als bij conventionele fietsen, zijn tweedehands elektrische fietsen steeds populairder geworden. Vaak ruilen mensen hun vorige elektrische fiets in bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. De fietsenmaker repareert vervolgens defecten en vervangt de benodigde onderdelen met het doel om de fiets daarna weer te verkopen. De accu moet vrijwel altijd vervangen worden. De accu verliest in de loop van de jaren steeds meer capaciteit en dit komt de actieradius natuurlijk niet ten goede. Een vermindering van de actieradius van meer dan 50% is geen uitzondering.

Krachtigere batterij goed idee?

Als je een tweedehands elektrische fiets van ongeveer tien jaar oud koopt, dan is het een goed idee om een krachtigere batterij te overwegen. Het belangrijkste punt om rekening mee te houden, is het formaat van de nieuwe accu. De nieuwe batterij moet zeker niet te groot zijn, maar ook als deze te klein is, kan dit voor mechanische problemen zorgen. Dit laatste geldt met name voor een accu die in het frame weggewerkt is. Bij een accu op de bagagedrager heb je een stuk meer speling. Het is ook altijd aan te raden om te controleren of de nieuwe accu geschikt is voor de motor. De fietsenmaker kan je hierover adviseren. Alles bij elkaar is het een goed idee om voor een krachtigere batterij te kiezen. 

De beste weightgainers om snel meer massa te kweken 0 135

De beste weightgainers om snel meer massa te kweken

Als familieleden of vrienden je lichaamsbouw moeten beschrijven, hoor je vaak termen als mager, schriel, pezig of dun. Je bent bezig met gezonder te leven. Je zorgt ervoor dat je vers en gevarieerd eet en je neemt voldoende rust. Maar hoeveel je ook eet, het lijkt wel alsof je nauwelijks aankomt. Veel mensen zijn jaloers op je, maar jij zou nou net wat zwaarder willen zijn. Zwaarder en meer gespierd. Heb je er wel eens over gedacht om weight gainers te gebruiken?

Wanneer gebruik je weightgainers als Mammoth Mass of Whey Gold?

Het lijkt op het eerste gezicht tegendraads. Je bent sportief en actief en je wilt niet afvallen maar aankomen. Je snapt hoe andere mensen hier tegenaan kijken, maar jij kent je lichaam maar al te goed. Je stofwisseling is blijkbaar sneller, waardoor aankomen je moeite kost. Als je meer spieren wilt kweken, heb je twee dingen nodig. Allereerst eiwitten, als bouwstof voor je spieren. Je gebruikt eiwitrijk voedsel om tijdens je training en tijdens je herstel voldoende bouwstoffen te hebben. Daarnaast heb je ook behoefte aan koolhydraten, om een zware training vol te kunnen houden. Weight gainers als Mammoth Mass en Whey Gold bevatten beide, in een optimale samenstelling.

Wat is Mammoth Mass precies?

Mammoth Mass is een preparaat dat een verrijkte hoeveelheid eiwitten en snel opneembare koolhydraten bevat. Precies wat je nodig hebt om flink te trainen en te sporten en effectief spiermassa te kweken. Gedurende je trainingstraject kan je behoefte aan extra ondersteuning door weight gainers veranderen. Dan is het goed om te weten dat je Mammoth Mass gemakkelijk kunt doseren. Voeg het toe aan een milkshake, melk of vruchtensap en je bent binnen de kortste tijd helemaal opgeladen voor een volgende trainingssessie.

Wat kan je van Whey Gold verwachten?

Mammoth Mass is zeer effectief als je wilt aankomen én spieren wilt ontwikkelen. Whey Gold is wel een weight gainer, maar eigenlijk veel meer een bron van hoogwaardige eiwitten. Als je wel wilt aankomen, maar vooral spierweefsel wilt kweken, dan is Whey Gold voor jou waarschijnlijk geschikt. Whey is een bijproduct van kaasproductie en bevat natuurlijke en makkelijk op te nemen eiwitten in verrijkte vorm. Whey Gold is verkrijgbaar in verschillende smaken en is eenvoudig te doseren. Het is je steuntje in de rug als je snel en verantwoord resultaten wilt boeken. Daarnaast is het ook aan te raden als je herstellend bent van ziekte of een blessure.

Wanneer geen Whey Gold of Mammoth Mass gebruiken?

Elke dosis weight gainer bevat veel calorieën. Gebruik weight gainers alleen als je van nature moeite hebt met aankomen. Gebruik ze ook alleen als je echt werk wilt maken van trainen en sporten. Wanneer je weight gainers als Mammoth Mass en Whey Gold gebruikt en je bent niet actief, dan gaat je lichaam de extra calorieën omzetten in vetweefsel. En dat is nou net wat je niet wilt. Als je weight gainers als supplement wilt nemen, laat je dan goed voorlichten en bestel ze bij een betrouwbare leverancier.

Meest populaire berichten