Wat te doen bij een barst in je voorruit? 0 1425

barst in je voorruit

Autoruiten kunnen op zich wel tegen een stootje. Toch komt het regelmatig voor dat er een barst in de voorruit ontstaat. Geen goede zaak, want zo’n barst kan uiteindelijk een grote scheur worden. Als dat gebeurt, is de ruit heel kwetsbaar geworden. Dat levert een gevaarlijke situatie op. Het is dan ook niet voor niets, dat het herstellen van een bast in de voorruit door verzekeraars actief wordt gepromoot. Het kan namelijk erger voorkomen en dus is het in het voordeel van de verzekeraars als dergelijke kleine schades direct hersteld worden.

Hoe ontstaat een barst in je voorruit?

In veel gevallen zijn opspattende steentjes de boosdoener. Een klein steentje lijkt misschien tamelijk onschuldig te zijn, maar vergeet niet dat de auto zich met grote snelheid verplaatst. Wanneer je honderd kilometer per uur rijdt, slaat dat steentje dus ook met honderd kilometer per uur tegen je autoruit aan. Bij dergelijke snelheden komt zelfs het kleinste steentje dus behoorlijk hard aan, met alle kwalijke gevolgen van dien.

Wat moet je vervolgens doen?

Wat je in elk geval niet moet doen, is de zaak negeren. Het is zaak om bij de diagnose barst in voorruit zo snel mogelijk in actie te komen. Laat de barst direct repareren en voorkom zo dat die barst verder gaat uitscheuren. Ook bij plotselinge grote temperatuurwisselingen (denk aan de airco / verwarming) kan een barst snel groter worden. Dit komt doordat er dan veel spanning op het raam komt te staan. Als een barst uitscheurt, zal uiteindelijk de gehele voorruit vervangen moeten worden en dat is een dure grap.

Kun je autoruitschade voorkomen?

Ja, je kunt er zelf wel het nodige aan doen om dergelijke schade te voorkomen. Bijvoorbeeld door je te houden aan de maximum snelheid die ter plaatse wordt aangegeven. Dat geldt in principe overal, maar nog eens extra nadrukkelijk op plaatsen waar aan de weg gewerkt wordt. Op dergelijke locaties vind je vaak losse steentjes op de rijbaan, waardoor de kans groter is dat een steentje je autoruit raakt. Door je snelheid te matigen, voorkom je dat de impact van een opspattend steentje groter is dan de autoruit aankan. Om dezelfde reden is het ook verstandig om altijd voldoende afstand tot je voorganger te houden. De automobilisten die zich gedragen als zogenoemde bumperklevers hebben een grotere kans op ruitschade door opspattende steentjes, dus vergroot je afstand!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo maak je thuiswerken optimaal productief 0 458

Zo maak je thuiswerken optimaal productief

Het gebeurt steeds vaker dat we thuis werken. Bij steeds meer bedrijven is het normaal om meerdere dagen per week thuis te werken. Maar dan is het wel belangrijk om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken. Dit betekent het inrichten van een perfect tuyn-kantoor of thuiswerkplek. Hoe maak je thuiswerken zo productief mogelijk? Hier lees je 4 tips.

1: Kies voor een tuinkantoor

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede thuiswerkplek is het hebben van voldoende verlichting. Wat is er nu beter dan een echt tuinkantoor? Dit is een kantoor die in je eigen tuin geïnstalleerd kan worden. Je bent niet in je eigen huis, maar je hebt geen reistijd en daarnaast ervaar je ook veel andere voordelen van thuiswerken. Met de juiste lichtinval krijg je voldoende licht en ben je daardoor productiever. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Zo zijn er grote en kleine tuinkantoren verkrijgbaar, met uiteenlopende faciliteiten, volledig ingericht op jouw wensen. Thuiswerken wordt op deze manier wel heel stijlvol.

2: Ontdek de magie van goed meubilair

Het is enorm belangrijk om een goede werkplek te creëren, ook als je thuiswerkt. Een van de manieren waarop dit kan, is door een keuze te maken voor goed meubilair. Denk hierbij niet alleen aan een goede, ergonomische bureaustoel, maar ook aan een kwalitatief bureau die je kunt verstellen, zodat je deze aanpast aan je werkhoogte. Verder moeten muis en toetsenbord ergonomisch zijn. Meubilair is van groot belang voor de productiviteit en hier moet je dan ook zeker niet op besparen.

3: Planten voor meer productiviteit

Een ding dat zeker niet in je thuiswerkplek mag ontbreken: een plant. Het is inmiddels bekend dat planten zorgen voor meer productiviteit en daarnaast staat het ook nog eens heel erg leuk. Een thuiskantoor wordt er een stuk gezelliger op wanneer er sprake is van groen. Maar pas op, want voordat je het weet staat je hele thuiskantoor vol met planten… Want als je eenmaal een plant hebt, volgen er al snel meer.

4: Zorg voor een opgeruimde werkplek

Bij thuiswerken vervaagt de grens tussen werk en privé. Het is daarom belangrijk om echt een aparte plek te hebben voor je werk, zoals een tuinkantoor. Maar als je jouw werkplek hebt in de slaapkamer of woonkamer, is het van groot belang om deze grens tussen werk en privé aanwezig te houden. Ruim daarom je werkplek goed op na een dag werken. Ook is het slim om tijdens het werken je bureau zo opgeruimd mogelijk te houden: dit zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. Zo word je ook nog eens een stuk productiever. En daar heeft iedereen baat bij! 

Wat moet je doen als je remmen piepen? 0 406

Wat moet je doen als je remmen piepen?

Als automobilist krijg je er hoe dan ook een keer mee te maken: piepende remmen. Hoe meer je rijdt, hoe sneller je remmen slijten. Dat gaat geleidelijk, waardoor het je misschien niet opvalt dat je remmen daadwerkelijk minder goed gaan werken. Daarom negeren veel bestuurders piepende remmen, maar eigenlijk is dat niet goed. Piepende remmen zijn namelijk een indicatie dat (delen van) je remsysteem niet meer werken zoals het eigenlijk hoort. Maar waardoor worden piepende remmen precies veroorzaakt? En wat moet je doen als je remmen piepen?

Wat zijn de mogelijke oorzaken van piepende remmen?

● Er zit remstof en/of vuil op de remblokken van je auto;
● Er heeft een installatiefout plaatsgevonden tijdens het vervangen van de rem;
● De remblokken en het remsysteem van je auto zijn niet compatibel;
● Je remblokken zijn van slechte kwaliteit;
● Je auto heeft (te) lang stilgestaan;
● Er zitten roestplekken op de remschijven;
● Je remsysteem is oververhit geweest.

Wat betekent het als je remmen piepen?

Hoor je tijdens het remmen een piepend geluid? Dan is de kans groot dat er iets mis is met je remsysteem. Dat betekent niet meteen dat je remblokken of remschijven daadwerkelijk beschadigd zijn. Was je je auto niet vaak, dan kan opgebouwde remstof in de zomer bijvoorbeeld ook een piepend geluid veroorzaken. Toch is het goed om piepende remmen door een specialist te laten controleren, want volgens de ANWB zijn de meest voorkomende fouten van remsystemen verroeste remschijven, hangende remzuigers of versleten remblokken.

Wat moet je doen als je remmen plotseling piepen?

Beginnen je remmen plotseling te piepen, bijvoorbeeld nadat je een keer abrupt moet remmen? Dan is het goed om met je auto naar een garage te gaan. Bij Mannenfactor raden wij de garages van Carteam aan. Het voordeel van Carteam autobedrijven is dat je ze overal in Nederland vindt, met overal dezelfde specialistische kennis en hetzelfde deskundige onderhoud aan je auto. Naast het controleren van je remmen, kun je bij Carteam onder andere terecht voor een grote beurt, een kleine beurt of voor specifiek onderhoud zoals het vervangen van de accu van je auto. Dit alles doen de monteurs van Carteam voor een aantrekkelijke prijs. Wil je van piepende remmen af of heeft jouw auto om een andere reden onderhoud nodig? Bezoek dan snel een Carteam-garage!

Meest populaire berichten