De toegevoegde waarde van reizen 0 631

De toegevoegde waarde van reizen

Hoe zou het leven eruitzien zonder reizen? Heb jij je dat ooit afgevraagd? Je zou dan niet van de ene naar de andere plek kunnen gaan en alleen kunnen blijven in dezelfde omgeving. Reizen is bijna niet meer weg te denken in deze tijd. De mens is er al zo gewend aan. Het zij voor een vakantie, een zakenreis, een familiebezoek of misschien om medische redenen.

Met de stijgende vraag naar reismogelijkheden zijn er dan ook steeds meer reisbureaus ontstaan. Als jij op het punt staat te reizen zou je misschien overwegen om te reizen met Traveldeal of met een ander bedrijf. Het belangrijkste bij het maken van jouw keuze zal dan uiteraard zijn de betrouwbaarheid, de dienstverlening en zeker ook de communicatie van zo een bedrijf met haar klanten. Om inzicht te krijgen in de verschillende diensten en werkwijzen zou je via Collected Reviews kunnen natrekken wat klanten zeggen over deze bedrijven. Het maakt jouw keuze stukken gemakkelijker.

Waarom reizen mensen?

Mensen reizen vanwege verschillende redenen. Een van de bekendste redenen om te reizen is om een welverdiende vakantie alleen of met familie of vrienden door te brengen in een ander land. Men kan hierdoor nieuwe plekken zien, mooie foto’s maken en zeker ook lekker eten. In veel gevallen reist men ook om hun familie of vrienden, die op afstand wonen een bezoek te brengen. Dit kan op eigen initiatief zijn, maar soms ook voor een speciale gelegenheid, een geboorte, een feest of een begrafenis. Daarnaast kunnen mensen voor het werk reizen. Tegenwoordig zijn er vele bedrijven die internationaal gevestigd zijn. In zo een geval is het noodzakelijk om in contact te blijven met collega’s in andere delen van een land of ook in andere landen. Hierdoor kan er van gedachten verwisseld worden en kunnen collega’s onderling ook leren van elkaar. Ook gaat men soms naar een andere plek om te netwerken en zo misschien zelfs een nieuwe baan te vinden. Wetenschappers en onderzoekers reizen ook veel, aangezien zij kennis opdoen van verschillende leefgewoontes, culturen en ook sociaaleconomische situaties. Ook schrijvers en journalisten reizen om deze redenen. Door hun wereldbeeld te vergroten kunnen zij over verschillende onderwerpen schrijven.

Reizen en kennis opdoen

 Reizen brengt vele voordelen met zich mee. Zo is er aangetoond dat reizen ervoor zorgt dat je kennis opdoet op diverse gebieden, namelijk:

1.      Het leren hoe te reizen is al een hele klus. Vanaf het moment van inchecken, tot het zoeken naar een geschikte verblijfplaats, het spreken van een andere taal en het aanpassen aan nieuwe verkeerssituaties.

2.      Reizen zorgt ervoor dat je kennis maakt met andere culturen en leefgewoonten.

3.      Je leert andere mensen vertrouwen. Vooral als je alleen reist leer je te communiceren met bijvoorbeeld medereizigers of mensen werkzaam op het vliegveld, als je bijvoorbeeld de weg kwijt bent of gewoon naar informatie op zoek bent.

4.      Vaker reizen zorgt ervoor dat je verantwoordelijker wordt. Zo leer je door te reizen beter te budgetteren, maar ook voordelen als time management zijn niet weg te denken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om deze redenen zou je voor contactlenzen moeten kiezen 0 208

Om deze redenen zou je voor contactlenzen moeten kiezen

Modebrillen kunnen iets geweldigs zijn of ze kunnen tijdverspilling zijn, afhankelijk van waar je ze voor wilt hebben. Ze laten je ogen ook groter en meer open lijken. Het inbrengen van lenzen kan lastig zijn en niet de meest praktische optie als ze niet precies goed passen.

De keuze kan moeilijk zijn, maar deze blog zal je helpen om je beslissing makkelijker te maken. Vijf van de voordelen van contactlenzen staan hieronder. Misschien ken je er al een paar en vind je andere relatief nieuw, maar ze zijn allemaal het overwegen waard.

1. Je uitstraling blijft onaangepast

Een van de beste dingen aan contactlenzen? Je kunt op jezelf lijken zonder je natuurlijke uitstraling op te offeren. Aan de andere kant kan een bril soms je uiterlijk veranderen en je er zelfs anders laten uitzien dan wie je werkelijk bent. Ze zijn zo dicht bij je oog dat iedereen om je heen een geoefend oog nodig heeft om te zien dat je contactlenzen draagt.

2. Lenzen raak je niet zomaar kwijt

Ben je ooit uit de badkamer gekomen en weet je niet meer waar je je bril hebt gelaten? Nou niet meer! Contactlenzen zijn gemakkelijk te dragen, want als je ze in doet, blijven ze meestal de hele dag zitten. Het komt zelden voor dat een lens zomaar uitvalt en deze niet meer kunt vinden.

3. Altijd perfect zicht

Met lenzen kun je perfect zien. Dat is iets wat een bril niet biedt. Helaas is dit waar een bril het voordeel heeft ten opzichte van contactlenzen: je kunt niet altijd scherp door de randen heen kijken of ze met een montuur gebruiken. Een van de problemen met normale brillen is dat ze een gebogen lens aan de randen hebben. Dit kan ervoor zorgen dat je de dingen geleidelijk vervormd ziet. Het dragen van contactlenzen lost dit probleem echter volledig op: ze rusten direct op het oog en geven een nauwkeuriger en helderder zicht dan lenzen kunnen bieden.

4. Comfortabel sporten

Als je van welke sport dan ook houdt, moet je weten dat contactlenzen vaak praktischer zijn dan een bril. Of het nu intensiever is, zoals hardlopen of tennis, of iets minder intensief zoals wandelen en fietsen, contactlenzen bieden meestal de betere kwaliteit. Als je een atleet bent, kan het perfecte uitzicht van zojuist van pas komen. Als je prestaties in welke sport dan ook wilt verbeteren, is het dragen van contactlenzen een betere keuze dan een bril. Je hebt een helder zicht en ze zijn comfortabeler om te dragen.

5. Het assortiment beschikbare lenzen is zeer gevarieerd.

Sommige mensen denken dat er geen verschil is tussen lenzen. Dit is echter niet waar; een opticien kan voor elke gelegenheid de perfecte lens aanbevelen. Je kunt wegwerplenzen of daglenzen krijgen, afhankelijk van de behoeften Er zijn veel manieren waarop je lenzen kunt bestellen, zoals maand- en daglenzen. Als je astigmatisme hebt en op het werk veraf en dichtbij wilt zien, ga dan voor multifocale lenzen. Er zijn ook silicone hydrogel lenzen die een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid hebben.

Haalt Nederland de wereldbekerfinale in Qatar 2022? 0 183

Haalt Nederland de wereldbekerfinale in Qatar 2022

Op 20 november is het zover. Het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld, het FIFA-WK 2022, opent met de wedstrijd van gastland Qatar tegen het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Die opening had net zo goed tegen Nederland kunnen zijn. Samen met het Afrikaanse Senegal vormen deze vier teams poule A.

Je weet daarbij meteen ook dat Oranje het getroffen heeft met de loting. Op papier zijn zij de gedoodverfde winnaars van deze groep. Een puntje dat in ons nadeel zou kunnen werken is het klimaat in het Midden-Oosten. Wij zijn als bewoners van de Lage Landen helemaal niet gewend aan de extreem hoge temperaturen op het Arabisch Schiereiland. Wat dat betreft zouden zowel Senegal als Ecuador dus een voordeeltje hebben. Maar om het verschil in ‘klimaat gewendheid’ enigszins te beperken installeerde de organisatie enorme airco-installaties in alle stadions.

Wanneer je bij een bookmaker zou wedden op WK voetbal, dan zal je gok op Nederland als groepswinnaar dus hoogstwaarschijnlijk winnend zijn. Maar je uiteindelijke netto winst zal daardoor tegenvallen. Wanneer je de noteringen van bookmakers bekijkt, geven die de andere drie landen weinig kans om als eerste te eindigen.

Terug van weggeweest

Ons nationaal elftal had de afgelopen jaren een wat mindere periode. De nieuwe generatie van Oranje, en opnieuw onder de leiding van coach Louis van Gaal, is helemaal terug van weggeweest. Dat bewijzen de zilveren medaille op de UEFA Nations League en de feilloze plaatsing voor het aankomend WK.

Ook de derby tegen buurland en vriendelijke rivaal België bewezen de elf van Oranje dat ze er klaar voor zijn. Ze wonnen de uitwedstrijd met niet minder dan 4-1. Dezelfde score die de allereerste ontmoeting tussen beide landen opleverde in 1905! De thuiswedstrijd werd opnieuw gewonnen, maar nu met het kleinste verschil: 1-0.

Of de huidige vorm van Oranje goed genoeg zal zijn om door te stoten naar die uiteindelijk zo begeerde finale zullen we tijdens het toernooi zelf moeten ontdekken. Nederland wordt wel als een mogelijke kanshebber gezien. Volgens de voorspellingen staat Nederland op de zevende plaats om de felbegeerde bokaal mee naar huis te nemen.

Kanshebbers

De lijst van kanshebbers op de cup wordt aangevoerd door de grote voetballanden. Twee Zuid-Amerikaanse teams worden als de grootste kanshebbers gezien: Brazilië en Argentinië. Daarna volgen een reeks Europese ploegen. Frankrijk, Engeland en Spanje vormen in die volgorde de rest van de top vijf. Duitsland komt op de zesde plaats direct gevolgd door onze Oranje Leeuwen. Zij laten, althans volgens de huidige voorspellingen, Portugal, België en Denemarken achter zich in de rest van de top tien.

Voor het verdere verloop van het toernooi is het belangrijk dat Nederland groepswinnaar wordt. Het programma van Qatar 2022 toont ons dat dit belangrijk is voor de achtste finale, wedstrijden die bij verlies voor directe uitschakeling zorgen. Wordt Oranje winnaar, dan spelen we die achtste finale tegen de nummer twee van groep B.

Worden we nummer twee van groep A, dan spelen we tegen de groepswinnaar van groep B. Dat zou op papier Engeland moeten worden, één van de best genoteerde ploegen van het toernooi. De andere landen in die groep bieden ons een grotere kans om de kwartfinales te halen: Wales, de Verenigde Staten of Iran.

Onvoorspelbaar

Wanneer we alles op een rijtje zetten lijkt de kans vrij reëel dat Nederland ver doorstoot in het WK 2022. Voetbal is echter een van de meest onvoorspelbare sporten. Iedere wedstrijd duurt 90 minuten en tijdens die periode kan er heel wat gebeuren. In het slechtste geval kunnen uitsluitingen en kwetsuren voor onvoorziene en onaangename verrassingen zorgen.

Stel dat onze topspits Memphis Depay zou uitvallen, dat zou voor Oranje een klap kunnen betekenen. Niet enkel door hem te missen op het veld, maar ook het moreel van de hele ploeg zou er onder kunnen leiden. Vergeet niet dat Memphis op de achtste plaats staat als voorspelde topscorer van het WK. Hij wordt in dat lijstje voorgegaan door wereldsterren van formaat. Spelers als Lionel Messi, Ronaldo en Neymar. Rond voetballers met die status wordt dikwijls de rest van het team opgebouwd.

Meest populaire berichten