De toegevoegde waarde van reizen 0 429

De toegevoegde waarde van reizen

Hoe zou het leven eruitzien zonder reizen? Heb jij je dat ooit afgevraagd? Je zou dan niet van de ene naar de andere plek kunnen gaan en alleen kunnen blijven in dezelfde omgeving. Reizen is bijna niet meer weg te denken in deze tijd. De mens is er al zo gewend aan. Het zij voor een vakantie, een zakenreis, een familiebezoek of misschien om medische redenen.

Met de stijgende vraag naar reismogelijkheden zijn er dan ook steeds meer reisbureaus ontstaan. Als jij op het punt staat te reizen zou je misschien overwegen om te reizen met Traveldeal of met een ander bedrijf. Het belangrijkste bij het maken van jouw keuze zal dan uiteraard zijn de betrouwbaarheid, de dienstverlening en zeker ook de communicatie van zo een bedrijf met haar klanten. Om inzicht te krijgen in de verschillende diensten en werkwijzen zou je via Collected Reviews kunnen natrekken wat klanten zeggen over deze bedrijven. Het maakt jouw keuze stukken gemakkelijker.

Waarom reizen mensen?

Mensen reizen vanwege verschillende redenen. Een van de bekendste redenen om te reizen is om een welverdiende vakantie alleen of met familie of vrienden door te brengen in een ander land. Men kan hierdoor nieuwe plekken zien, mooie foto’s maken en zeker ook lekker eten. In veel gevallen reist men ook om hun familie of vrienden, die op afstand wonen een bezoek te brengen. Dit kan op eigen initiatief zijn, maar soms ook voor een speciale gelegenheid, een geboorte, een feest of een begrafenis. Daarnaast kunnen mensen voor het werk reizen. Tegenwoordig zijn er vele bedrijven die internationaal gevestigd zijn. In zo een geval is het noodzakelijk om in contact te blijven met collega’s in andere delen van een land of ook in andere landen. Hierdoor kan er van gedachten verwisseld worden en kunnen collega’s onderling ook leren van elkaar. Ook gaat men soms naar een andere plek om te netwerken en zo misschien zelfs een nieuwe baan te vinden. Wetenschappers en onderzoekers reizen ook veel, aangezien zij kennis opdoen van verschillende leefgewoontes, culturen en ook sociaaleconomische situaties. Ook schrijvers en journalisten reizen om deze redenen. Door hun wereldbeeld te vergroten kunnen zij over verschillende onderwerpen schrijven.

Reizen en kennis opdoen

 Reizen brengt vele voordelen met zich mee. Zo is er aangetoond dat reizen ervoor zorgt dat je kennis opdoet op diverse gebieden, namelijk:

1.      Het leren hoe te reizen is al een hele klus. Vanaf het moment van inchecken, tot het zoeken naar een geschikte verblijfplaats, het spreken van een andere taal en het aanpassen aan nieuwe verkeerssituaties.

2.      Reizen zorgt ervoor dat je kennis maakt met andere culturen en leefgewoonten.

3.      Je leert andere mensen vertrouwen. Vooral als je alleen reist leer je te communiceren met bijvoorbeeld medereizigers of mensen werkzaam op het vliegveld, als je bijvoorbeeld de weg kwijt bent of gewoon naar informatie op zoek bent.

4.      Vaker reizen zorgt ervoor dat je verantwoordelijker wordt. Zo leer je door te reizen beter te budgetteren, maar ook voordelen als time management zijn niet weg te denken.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Populaire dranktrends in 2022 0 140

Populaire dranktrends in 2022

In 2022 is alles gelukkig weer een beetje normaal geworden. Tijdens de coronatijd hebben we veel moeten laten. Ondanks dat we veel hebben moeten laten, hebben we daarnaast wel extra veel tijd gehad om veel thuis te zitten en nieuwe trends te creëren. Hieronder lees je meer over verschillende opkomende dranken en trends in 2022!

Met gemak cocktails drinken

Cocktails gaan al jarenlang mee. Toch is het maken van een cocktail niet altijd zo makkelijk en kost het veel tijd. Om het drinken van cocktails makkelijker te maken heb je ready to drink cocktails. Dit zijn als het ware cocktails die vooraf al gemixt zijn. Ze zitten in de meeste gevallen verpakt in een blikje en zijn dus makkelijk om mee te nemen. Bij een ready to drink cocktail kun je denken aan wodka met bijvoorbeeld jus d’orange. Je hoeft dus niet meer te denken aan bijvoorbeeld alleen gin kopen. Ready to drink producten waren eerst erg populair onder de jeugd, maar tegenwoordig wordt het door verschillende leeftijdscategorie gedronken en is het een dagelijks gebruikt product. Dit komt door verbeteringen in smaak en aanbod. De ready to drink cocktail was in 2021 ongeveer 780 miljoen waard. De verwachting is dat het per jaar zal stijgen met 13,4% tot aan 2031.

Het gemak en de gezondheid spreken aan

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, slaan de drankjes tegenwoordig naast alleen de jeugd ook aan bij andere leeftijdscategorieën. Hoe komt dit nu precies? Het gebruik van de drankjes is erg makkelijk. Daarnaast zijn ze ook een bewustwording van de gezondheid. Hierdoor maakt het product zich interessant voor oudere leeftijdscategorieën. Door corona was het daarentegen niet mogelijk om een cocktail te bestellen in een restaurant of kroeg, hierdoor moest je dit thuis gaan maken. Door gebruik te maken van de ready to drink cocktails scheelt dit een hoop moeite, waardoor het een ideale oplossing is. Omdat het bij corona veel ging over de gezondheid, waren de meeste mensen ook erg bezig met hun eigen gezondheid. Het gebruik van bijvoorbeeld veel alcohol werd daarbij ook goed zichtbaar. Veel mensen hadden daardoor een grote voorkeur voor dranken met een minder percentage aan alcohol. De ready to drink cocktails zijn hiervoor erg handig. Deze bevatten een stuk minder alcohol dan bijvoorbeeld een wodka of gin fles. 

Het makkelijke drankje hard Seltzer

Misschien heb je wel eens van hard Seltzer gehoord. Dit drankje werd in 2020 erg populair in de Verenigde Staten. In 2022 begint dit ook in Nederland door te breken. Een van de Nederlandse producenten die ook hard Seltzer maken zijn Stëlz. Ook dit is een bewustere keuze. De dranken worden op een andere manier gemaakt dan andere soorten dranken met alcohol. Zo zijn deze dranken bijvoorbeeld caloriearm. De kleur van deze drank is doorzichtig en het bestaat alcohol, natuurlijke smaakstoffen en koolzuurhoudend water. De natuurlijke smaken verschillen per dranken. Bij deze smaken kun je denken aan bosvruchten, aardbei en framboos. Je kunt dit drankje bij veel gelegenheden gebruiken. Het percentage wat in de drank zit is ongeveer 5%. Door het weinig percentage aan alcohol, de natuurlijke smaakstoffen en de weinig calorieën, is het een populair drankje voor veel leeftijdscategorieën. 

3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt 0 98

3 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C je lichaam ten goede komt

Vitamine C is een essentiële vitamine, wat betekent dat je lichaam het niet kan aanmaken. Toch heeft het vele rollen en is het in verband gebracht met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Routinely biedt Vitamine C aan en ook dergelijke andere producten zoals serum bakuchiol.

Het is oplosbaar in water en wordt aangetroffen in veel fruit en groenten, waaronder sinaasappels, aardbeien, kiwi’s, paprika’s, broccoli, boerenkool en spinazie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine C is 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen. Hoewel het vaak wordt geadviseerd om je vitamine C-inname uit voedsel te halen, wenden veel mensen zich tot supplementen om aan hun behoeften te voldoen.

Hier zijn 3 wetenschappelijk bewezen voordelen van het nemen van een vitamine C-supplement.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de natuurlijke afweer van je lichaam kan versterken.

Antioxidanten zijn moleculen die het immuunsysteem versterken. Ze doen dit door cellen te beschermen tegen schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Wanneer vrije radicalen zich ophopen, kunnen ze een toestand bevorderen die bekend staat als oxidatieve stress, die in verband wordt gebracht met veel chronische ziekten.

Studies tonen aan dat het consumeren van meer vitamine C het antioxidant gehalte in uw bloed tot 30% kan verhogen. Dit helpt de natuurlijke afweer van het lichaam om ontstekingen te bestrijden.

Kan helpen bij het beheersen van hoge bloeddruk

Ongeveer een derde van de Amerikaanse volwassenen heeft een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk brengt het risico met zich mee op hartaandoeningen, de belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd. Studies hebben aangetoond dat vitamine C kan helpen de bloeddruk te verlagen bij zowel mensen mét als zonder hoge bloeddruk.

Een dierstudie wees uit dat het nemen van een vitamine C-supplement de bloedvaten die het bloed van het hart vervoeren, hielp ontspannen, wat hielp om de bloeddruk te verlagen.

Bovendien bleek uit een analyse van 29 studies bij mensen dat het nemen van een vitamine C-supplement de systolische bloeddruk (de bovenste waarde) met gemiddeld 3,8 mmHg en de diastolische bloeddruk (de lagere waarde) met 1,5 mmHg verlaagde bij gezonde volwassenen.

Bij volwassenen met hoge bloeddruk verlaagden vitamine C-supplementen de systolische bloeddruk met gemiddeld 4,9 mmHg en de diastolische bloeddruk met 1,7 mmHg. Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het niet duidelijk of de effecten op de bloeddruk langdurig zijn. Bovendien mogen mensen met hoge bloeddruk voor hun behandeling niet alleen op vitamine C vertrouwen.

Kan jouw risico op hartaandoeningen verlagen

Hartaandoeningen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Veel factoren verhogen het risico op hartaandoeningen, waaronder hoge bloeddruk, hoge niveaus van triglyceriden of LDL (slechte) cholesterol en lage niveaus van HDL (goede) cholesterol.

Vitamine C kan deze risicofactoren helpen verminderen, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

Uit een analyse van 9 onderzoeken met in totaal 293.172 deelnemers bleek bijvoorbeeld dat na 10 jaar mensen die dagelijks minimaal 700 mg vitamine C slikten een 25% lager risico op hartaandoeningen hadden dan degenen die geen vitamine C-supplement slikten.

Interessant is dat uit een andere analyse van 15 onderzoeken bleek dat het consumeren van vitamine C uit voedsel – niet uit supplementen – verband hield met een lager risico op hartaandoeningen. Wetenschappers wisten echter niet of mensen die vitamine C-rijk voedsel consumeerden ook gezonder leefden dan mensen die een supplement slikten. Het blijft dus onduidelijk of de verschillen te wijten waren aan vitamine C of andere aspecten van hun dieet.

In een andere analyse van 13 onderzoeken werd gekeken naar de effecten van het dagelijks innemen van ten minste 500 mg vitamine C op risicofactoren voor hartaandoeningen, zoals cholesterol- en triglyceridenspiegels in het bloed. Uit de analyse bleek dat het nemen van een vitamine C-supplement het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) significant verlaagde met ongeveer 7,9 mg/dL en de bloed triglyceriden met 20,1 mg/d.

Kortom, het lijkt erop dat het dagelijks innemen of consumeren van minimaal 500 mg vitamine C het risico op hartaandoeningen kan verminderen. Als u echter al een vitamine C-rijk dieet gebruikt, bieden supplementen mogelijk geen extra voordelen voor de gezondheid van het hart.

Meest populaire berichten