Klussen tijdens Corona 0 252

Klussen tijdens Corona

Sinds dat we met zijn allen al maanden thuis zitten vanwege de wereldwijde corona pandemie is klussen in huis nog nooit zo populair geweest. Logisch eigenlijk ook, want je zit al veel te lang naar die lelijke kleurloze wand, kapotte deur of gebroken keukentegels te staren. Het aantal mensen dat thuis is gaan klussen tijdens corona is enorm gestegen en als bewijs daarvoor dienen de cijfers over ons zoekgedrag op internet en hoe dat veranderd is. Zo was er tijdens de crisis een enorme stijging van de zoekterm verbouwen te zien net zoals de vraag naar websites die gereedschappen verkopen. Zelf websites waar je reviews over producten en online shops kunt lezen zagen een grote toename in gebruikers.

Van binnen naar buiten

Er zijn bij het klussen tijdens de pandemie nog een paar belangrijke verschuivingen te zien. Werden er voor de crisis voornamelijk klussen binnenshuis uitgevoerd, tijdens de lockdown veranderde dat naar werkzaamheden in de tuin en op het terras. Vanwege de onzekere toekomst kiezen veel mensen er ook voor om vooral kleinere werkzaamheden uit te voeren omdat zij graag wat geld achter de hand houden. Juist voor dit soort kleinere werkzaamheden is er genoeg tijd over want door het thuiswerken besparen we enorm veel tijd aan reizen en in de file staan.

Heb je weinig ervaring?

Zelfs als je met de meest voorkomende klussen geen ervaring hebt kun je die via het internet opdoen door oneindig veel instructievideo’s op platforms zoals Youtube te bekijken. In zulke filmpjes leer je bijvoorbeeld hoe je laminaat moet leggen, hoe je een boekkast kunt bouwen van restmateriaal en hoe je onder andere op een veilige manier een dakgoot schoonmaakt. Bovendien zijn er veel producenten en fabrikanten die op hun eigen website montagevideo’s plaatsen om op die manier hun klanten tegemoet te  komen. Consumenten kunnen de goederen op die manier thuis laten bezorgen en zonder al te veel moeite zelf in elkaar zetten. Zo hoeven onbekende monteurs en installateurs niet binnen te komen en blijft de kans op besmetting klein.

Zoek professionele hulp

Natuurlijk kun je nog steeds de hulp inschakelen van professionals die je een klus voor je kunnen uitvoeren. Het ligt er dan natuurlijk wel aan welk soort klus dat dit is en ook zul je waarschijnlijk lang op een afspraak moeten wachten. Als de vakman dan uiteindelijk toch komt om de werkzaamheden uit te voeren neem dan wel de voorgeschreven maatregelen in acht om zo veilig mogelijk met elkaar om te gaan.

Steeds meer hobby’s

Naast de interesse voor klussen is ook de interesse voor hobby’s enorm toegenomen. Zo is er een flink aantal mensen dat uit verveling is begonnen met een bijzondere hobby. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een vogelhuisje uit een blok hout? Er zijn zelfs verhalen van muzikanten die hun creativiteit niet in hun muziek konden stoppen en dus zelf instrumenten zijn gaan maken. Om de somberheid en eenzaamheid tegen te gaan zijn veel mensen op Facebook en Instagram lid geworden van groepen die zich met aparte hobby’s bezighouden. Op die manier kunnen zij hun kennis delen en houden zij toch nog een beetje sociaal contact.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schade aan je auto? Dit moet je doen 0 116

Schade aan je auto? Dit moet je doen

Als ware autocoureur denk je misschien dat het jou nooit overkomt. Je kent jouw auto als geen ander en je file-parkeert de auto moeiteloos in het midden van de stad. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Schade aan je auto kan namelijk ook buiten jouw macht veroorzaakt worden. Niet alleen onderweg kan er van alles gebeuren, maar ook wanneer je auto gewoon geparkeerd staat. Schade aan je auto is nooit leuk, dus je kunt er maar beter goed op voorbereid zijn. Hier lees je wat je kunt doen als je helaas toch schade aan je auto hebt.

Noteer alle gegevens

Wanneer je schade aan je auto hebt, is het belangrijk om alle gegevens van de tegenpartij te noteren. Vul samen het Europese schadeformulier in, maak foto’s van de schade aan beide auto’s en noteer de gegevens van de verzekering van de tegenpartij. Is de tegenpartij niet aanwezig of doorgereden? Vraag dan of er getuigen zijn die hun gegevens willen noteren. Heb je het kenteken van de tegenpartij? Met een rdw check kun je veel informatie van de auto achterhalen, bijvoorbeeld of de tegenpartij al eens eerder schade heeft gereden. De gegevens van de verzekering van de tegenpartij kun je met behulp van het kenteken opvragen bij de politie of je eigen verzekering.

Regel je verzekering

Het allerbelangrijkste bij schade aan een auto is het afsluiten van een verzekering. In Nederland ben je wettelijk verplicht om je auto WA te verzekeren. Toch komt het soms voor dat een auto onverzekerd rondrijdt. Als jij schade rijdt aan een onverzekerde auto of andersom, kan de eigenaar van de onverzekerde auto je soms vragen om het onderling af te handelen. Doe dit niet. Schade aan je auto regel je altijd via de autoverzekering. Op aansprakelijkheidsverzekering.com kun je makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Nadat je schade hebt gereden, is het belangrijk om je verzekeraar op de hoogte te brengen, zodat je de schade op de tegenpartij kunt verhalen.

Stel de tegenpartij aansprakelijk

Als je ervan overtuigd bent dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade, kun je hem of haar aansprakelijk stellen. Indien je niet weet waar de tegenpartij verzekerd is, kun je de tegenpartij ook persoonlijk aansprakelijk stellen. Dit is dan vaak de reden waarom onverzekerde mensen het liever onderling met je afhandelen. Het is belangrijk om iemand schriftelijk aansprakelijk te stellen, zodat je zeker weet dat de schade goed afgehandeld wordt. Beschrijf in een brief wat er is gebeurd en welke fouten de tegenpartij heeft gemaakt. Om dit zo goed mogelijk te onderbouwen, kun je eventueel een plattegrond gebruiken om de situatie uit te tekenen. 

Uitkering van de schade

Nadat alle informatie is ingediend, bepaalt de verzekeraar hoeveel geld er wordt uitgekeerd om de schade te vergoeden. In het beste geval erkent de tegenpartij of de verzekeraar de aansprakelijkheid en keert hij de schade uit. In het ergste geval is de schade voor eigen rekening. Omdat het bepalen van de aansprakelijk meestal gevoelig ligt en dit goed onderbouwd moet worden, neemt de afwikkeling ervan soms veel tijd in beslag. Houd hier dus rekening mee en heb geduld.

Is een horloge iets voor mij? 0 99

Is een horloge iets voor mij?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om hun outfit mooier te maken door middel van een aantal accessoires. Op het moment dat je accessoires hebt, kan het horloge natuurlijk niet missen. Dit komt omdat het horloge een belangrijke accessoire is om te hebben. Echter kan het zijn dat je je afvraagt of een horloge wel wat voor je is. 

Maakt de outfit compleet

Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel erg makkelijk. Dit komt omdat een horloge de hele outfit compleet kan maken. Op het moment dat je een mooi horloge hebt, is de kans groot dat deze je outfit een stuk beter kan maken. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent. 

Zonder horloge kan een outfit er een beetje saai uit zien. Dit komt omdat een horloge een grote toevoeging heeft aan een outfit. Hierom is er voor iedereen ook wel een horloge te vinden. Het horloge moet wel bij de outfit en bij de persoon passen. Als dit niet het geval is, kan het horloge de outfit juist minder goed maken. 

Het is natuurlijk wel zo praktisch als je een horloge hebt dat deze werkt. Dit komt omdat deze ook bedoeld zijn om de tijd op te kunnen zien. Als je horloge het niet doet, kan vervang horloge batterij er soms voor zorgen dat deze het wel weer gaat doen. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent. 

Horloge kopen

Op het moment dat je een horloge wilt kopen, kan dit best wel lastig zijn om te doen. Dit komt omdat er veel verschillende horloges zijn. Verder past niet elk horloge bij iedereen en bij elke outfit. Dit kan best lastig zijn om goed uit te vinden. Hierdoor kan het lastig zijn om een horloge te kopen. 

Er zijn verschillende merken van horloges waar je voor kunt gaan. Vaak heeft elk merk een eigen stijl als het gaat om een horloge. Dit is wel iets waar je de aankoop op af moet stemmen. Zo kan het zijn dat je Michael Kors horloges erg mooi vindt om te gebruiken. Dit komt omdat dit prachtige horloges kunnen zijn om op te hebben. 

Echter zijn er nog veel meer andere opties als het gaat om een horloge. Zo is een Invicta horloge ook een optie om voor te gaan. Dit kunnen ook mooie horloges zijn om gebruik van te maken. Echter is het wel belangrijk om deze uit te zoeken voor de goede outfit. Dit zorgt er namelijk voor dat je direct het goede horloge hebt waar je naar op zoek bent. Dat is natuurlijk ideaal om gebruik van te maken. 

Er zijn verschillende merken en modellen horloges. Soms kan het lastig zijn om alles hier op af te stemmen. Dit is namelijk niet altijd mogelijk om te doen. Hierdoor kun je ook kijken naar horloges die je in het algemeen mooi vindt. Deze passen vaak bij verschillende outfits. Hierdoor kun je deze horloges eigenlijk altijd wel gebruiken. 

Meest populaire berichten