Het ideale cadeau voor je zoon 0 118

Het ideale cadeau voor je zoon

Het is bijna weer zover: de verjaardag van je zoon. Wat betekent dat het kopen van een leuk cadeau er ook aan zit te komen. Dat kan een hele lastige opgave zijn. Het kan vaak zo zijn dat hij namelijk geen wensen heeft. Hoe lastig is dan het wel niet om met een leuk en origineel cadeau te kopen. Maar, het is ook erg lastig om een passend cadeau te vinden wat wel op een wensenlijstje staan. ‘Mam, ik wil wel graag een rc truck voor mijn verjaardag.’ Maak dan maar eens een keuze tussen al die verschillende soorten. We vertellen een aantal tips die ervoor zorgen dat jij het perfecte cadeau koopt.

Samen spelen, samen delen

We weten allemaal dat jongens het leuk vinden om elkaar te laten zien wat voor een coole spullen ze allemaal hebben. Al met al moet je dus met een stoer cadeau aankomen. Het is altijd goed om een cadeau te geven wat hij samen met zijn vriendjes kan delen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk en actief spel. Hoe ideaal is het wel niet om een cadeau te geven aan je kind waardoor hij ook actief gaat spelen met zijn vriendjes? Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en vermaken zij zich heel de middag.

Een opmerkelijk cadeau

Naast dat jongens houden van een stoere uitstraling, zijn er nog een aantal andere aspecten die zij belangrijk vinden. Jongens hechten over het algemeen namelijk meer waarde aan merken dan meisjes. Het moet namelijk iets zijn wat iedereen kent. Zo kan hij er ook weer de leukste verhalen over vertellen aan zijn vriendjes. Zonder dat zij zich af zullen vragen waar hij het over heeft. En ja, uiteindelijk is het natuurlijk ook altijd leuk om te horen als je zoon trots over zijn cadeau vertelt aan al zijn vriendjes wat hij heeft gekregen.

Ga mee met de trends

De tijd die we vroeger kende, vervaagt langzamerhand steeds meer en meer. Waar kinderen vroeger nog elkaar opbelde via de huistelefoon om te vragen of ze konden spelen, is dat nu wel anders. Met een simpel appje wordt dit tegenwoordig afgesproken. En, als ze dan afspreken zijn ze vooral op hun smartphone, nintendo of playstation bezig. Iets wat we misschien lastig vinden om te accepteren, maar wat toch echt wel zal moeten. Denk bij de aankoop van een cadeau voor je zoon dan ook aan wat hij wil en niet wat jij wil. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer opkomende trends, zoals het gebruik van een drone, waar jouw zoon meer dan blij van zal worden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat te doen bij een barst in je voorruit? 0 316

barst in je voorruit

Autoruiten kunnen op zich wel tegen een stootje. Toch komt het regelmatig voor dat er een barst in de voorruit ontstaat. Geen goede zaak, want zo’n barst kan uiteindelijk een grote scheur worden. Als dat gebeurt, is de ruit heel kwetsbaar geworden. Dat levert een gevaarlijke situatie op. Het is dan ook niet voor niets, dat het herstellen van een bast in de voorruit door verzekeraars actief wordt gepromoot. Het kan namelijk erger voorkomen en dus is het in het voordeel van de verzekeraars als dergelijke kleine schades direct hersteld worden.

Hoe ontstaat een barst in je voorruit?

In veel gevallen zijn opspattende steentjes de boosdoener. Een klein steentje lijkt misschien tamelijk onschuldig te zijn, maar vergeet niet dat de auto zich met grote snelheid verplaatst. Wanneer je honderd kilometer per uur rijdt, slaat dat steentje dus ook met honderd kilometer per uur tegen je autoruit aan. Bij dergelijke snelheden komt zelfs het kleinste steentje dus behoorlijk hard aan, met alle kwalijke gevolgen van dien.

Wat moet je vervolgens doen?

Wat je in elk geval niet moet doen, is de zaak negeren. Het is zaak om bij de diagnose barst in voorruit zo snel mogelijk in actie te komen. Laat de barst direct repareren en voorkom zo dat die barst verder gaat uitscheuren. Ook bij plotselinge grote temperatuurwisselingen (denk aan de airco / verwarming) kan een barst snel groter worden. Dit komt doordat er dan veel spanning op het raam komt te staan. Als een barst uitscheurt, zal uiteindelijk de gehele voorruit vervangen moeten worden en dat is een dure grap.

Kun je autoruitschade voorkomen?

Ja, je kunt er zelf wel het nodige aan doen om dergelijke schade te voorkomen. Bijvoorbeeld door je te houden aan de maximum snelheid die ter plaatse wordt aangegeven. Dat geldt in principe overal, maar nog eens extra nadrukkelijk op plaatsen waar aan de weg gewerkt wordt. Op dergelijke locaties vind je vaak losse steentjes op de rijbaan, waardoor de kans groter is dat een steentje je autoruit raakt. Door je snelheid te matigen, voorkom je dat de impact van een opspattend steentje groter is dan de autoruit aankan. Om dezelfde reden is het ook verstandig om altijd voldoende afstand tot je voorganger te houden. De automobilisten die zich gedragen als zogenoemde bumperklevers hebben een grotere kans op ruitschade door opspattende steentjes, dus vergroot je afstand!

Noodverlichting led: zodat jij altijd de uitgang kunt vinden 0 303

Noodverlichting Exit

Heb jij een eigen bedrijf waar ook een eigen ruimte bij hoort? In dat geval ben jij gedeeltelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw werknemers of voor de mensen die jouw pand huren. Een pand hoort veilig te zijn, ook wanneer er iets gebeurt. De stroom kan bijvoorbeeld helemaal uitvallen, of de brandmelder kan afgaan. Gelukkig heb jij dan noodverlichting led in jouw gebouw opgehangen. Noodverlichting is een verzamelnaam voor alle lichten die blijven branden, zelfs wanneer de stroom uitvalt. Het heeft namelijk een onafhankelijke bron waar stroom uitkomt, zodat het altijd kan blijven branden. In geval van nood is dit natuurlijk enorm handig.

Hoe je noodverlichting het beste kunt installeren in een pand

Voordat je noodverlichting gaat ophangen, is het eerst van belang dat je weet waar het handig is om het te hangen. Noodverlichting led wordt namelijk gebruikt om de snelste route naar de uitgang aan te wijzen. Voor jou is het dan van belang om te weten wat de snelste routes zijn om het pand uit te kunnen komen. Misschien verschilt dit per plek in het gebouw waar iemand zich kan verbinden, maar het kan ook dat het gebouw niet zo groot is en dat iedereen dezelfde route moet afleggen. Wanneer je weet wat de snelste routes zijn om het pand uit te kunnen komen, is een volgende stap nodig. Waar ga je de noodverlichting led ophangen? De noodverlichting moet goed te zien zijn voor iedereen die zich in een ruimte bevindt. Anders heeft het ook geen zin om noodverlichting op te hangen. De verlichting moet dan ook op een tactische locatie opgehangen worden, zodat er echt een route op uitgebeeld wordt. Mensen moeten in geval van nood weten waar ze heen moeten gaan en dit is waar noodverlichting led bij van pas komt.

Een deursluiter monteren op je deur

In geval van veiligheid, is noodverlichting niet het enige dat goed van pas komt. Ook een deursluiter kan de veiligheid van een pand enorm verhogen. In dit geval gaat het niet om veiligheid bij brand, maar om veiligheid van personen die in het pand aanwezig zijn. Een deursluiter zorgt er namelijk voor dat grote zware deuren niet zomaar dichtklappen. De deuren gaan hierdoor dus op een traag tempo dicht. Dit heeft als voordeel dat mensen niet opeens een hele zware deur tegen zich aankrijgen als iemand de deur loslaten. Dit bespaart personeel in het pand een hoop onnodige blessures. Vooral in gebouwen waar heel veel mensen iedere dag door een bepaalde deur heen gaan, is een deursluiter een goede investering. Doordat de deur met weerstand dichtgaat, kan voorkomen worden dat er ongelukken gebeuren bij het dichtklappen van de deur.

Meest populaire berichten