Superfoods: zijn ze écht nodig? 0 201

Superfoods: zijn ze écht nodig?

Superfoods zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Toch geloven veel mensen dat een overvliegende trend is. Iets wat even snel passeert en straks weer volkomen verdwijnt. Wat zij niet beseffen is dat superfoods niet alleen van deze tijd zijn. Deze zijn al eeuwenoud. Met superfoods worden namelijk de producten bedoeld die het lichaam een ware boost geven. Die over extra veel gezonde voedingsstoffen beschikken om ons lichaam te ondersteunen. Het is dan ook niet gek dat we juist nu – nu we net uit een gezondheidscrisis komen – meer aandacht willen besteden aan gezond eten en een gezonde levensstijl. Superfoods kunnen hier een mooie aanvulling op zijn. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze zogenaamde superfoods en gaan we in op die ene brandende vraag: zijn ze nu écht nodig?

Voorbeelden van superfoods

Wat zijn superfoods nu precies? Heel veel verschillende producten vallen onder deze noemer. Hierbij moet je met name aan natuurlijke producten denken zoals bessen, zaden en groenten. Dit zijn allemaal producten die boordevol gezonde voedingsstoffen zitten om jouw lichaam verder te ondersteunen. Toch is dit heel anders dan wanneer je simpelweg een stuk fruit zou nemen. Hetgeen wat deze producten anders maakt, is het feit dat deze producten minimaal meer dan twaalf gezonde eigenschappen moeten hebben. Ze beschikken dus over een buitengewoon grote hoeveelheid gezonde stoffen om het lichaam te ondersteunen.

Voorbeelden van superfoods zijn spinazie, boerenkool, tarwegras, Acai bessen, granaatappel, rauwe cacao, aloë vera, gember en honing.

Zijn ze écht nodig?

Het antwoord hierop is zowel ja als nee. Zonder het gebruik van superfoods zal je gewoon kunnen functioneren. Ze zijn dus niet van levensbelang. We moeten wel voorop stellen dat een gezond en evenwichtig voedingspatroon het allerbelangrijkste is. Enkel het gebruik van superfoods is niet voldoende om het lichaam alle nutriënten te bieden die het nodig heeft. Wel kan het ter ondersteuning werken om het lichaam een ware boost te geven. Feit blijft dat we steeds minder goede voedingsstoffen binnen krijgen. Door de jaren heen is het aantal goede voedingsstoffen in veel groente en fruit bijvoorbeeld verminderd. Hierdoor is het juist goed om je lichaam wat extra te bieden. Bijvoorbeeld in de vorm van superfoods. Van levensbelang zijn ze dus niet, prettig zijn ze zeker wel.


Superfoods beschikken over tal van voordelen voor de gezondheid. Elke superfood beschikt over geheel unieke eigenschappen. Ze zullen dan ook allemaal andere voordelen bieden. De belangrijkste eigenschappen spelen een rol in het verbeteren van de fysieke weerstand, het verhogen van het energieniveau, het verbranden van calorieën en zelfs het verjongen van de huid. Zoals je kunt lezen zijn superfoods dus heel divers. Als je met een specifiek doel meer superfoods wilt eten, doe je er goed aan om eerst de belangrijkste eigenschappen op te zoeken en die superfoods uit te kiezen die je kunnen helpen bij het behalen van jouw doelstellingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 4 belangrijkste verlichting trends voor 2022 – van glanzende metallics tot vormen uit het ruimtetijdperk 0 184

De 4 belangrijkste verlichting trends voor 2022 - van glanzende metallics tot vormen uit het ruimtetijdperk

Verlichting trends zijn de troef van de interieurontwerp wereld die ze verborgen houdt. Verlicht een kamer met een enkele – kale – standaardlamp en het ziet er strak uit, met een duidelijk gebrek aan sfeer. Maar overweeg ‘lagen’ van verlichting en alle opties die daarbij horen, en je bent op weg naar een winnend kamerschema. Vloerlampen, wandlampen, tafel- en bureau armaturen – dit zijn slechts enkele van de beschikbare opties bij het uitstippelen van een groots nieuw lichtontwerp. Hoe begin je überhaupt te kiezen? Nou, door te kijken naar de opkomende 2022-verlichting trends natuurlijk.

Het is inderdaad tijd om het licht binnen te laten met deze serieus verhelderende verzameling van opkomende interieurtrends voor 2022. Met een sprankelende selectie van nieuwe verlichting hebben we de grootste, helderste en meest fantastische verlichting looks die de interieurmarkt gaan beïnvloeden.

METAAL EN MARMEREN VLOER LAMPEN

Deze slanke vloerlampen sluipen in onze zichtlijnen en belichamen allemaal elegantie en charisma. Welke twee andere dingen zijn, afgezien van hun geringe verschijning, op te merken? Nou, marmer en metallic afwerkingen – beide ook groot in keukentrends – maken deze staande lampen zo opvallend. Ze omarmen allemaal, zo niet één, dan beide, eindigt.

Waarom zouden we uitkijken naar staande lampen met marmer of steen en metalen details? Marmer is een mooi en duurzaam materiaal dat vele interieurontwerpers graag in projecten gebruiken. In het bijzonder, wanneer het wordt gecombineerd met metaal (inclusief metallic), geeft het een zeer slimme uitstraling aan uw huis – echt een ruimte verhogend.

ART DECO VORMEN

Het is veilig om te zeggen dat Art Deco, zeker in het afgelopen decennium, nooit uit de mode is geraakt. Het is nu apart, strak en potentieel oud genoeg (natuurlijk bedoelen we dit in de meest respectvolle zin), om te worden omschreven als een ‘klassieke’ look. Hoewel we eerder op Art Deco geïnspireerde verlichting stijlen in de interieurmarkt hebben gezien, hebben we het nog niet zo gezien. Minder glitter en glamour (ja, je kunt de diamanten details en glanzend chroom bij de deur laten), deze nieuwe zwarte hanglampen zijn allemaal gebaseerd op de meer subtiele Art Deco-details uit de jaren dertig: een zachte geschulpte rand, een vleugje marmer, een zacht streepje van Midas of brons.

HANDGEMAAKTE HANGLAMPEN

Het effect van deze hernieuwde style is dat we nu blijkbaar allemaal willen dat de dingen die we voor ons huis kopen meer betekenis krijgen: op zoek naar de handgemaakte optie, de maker kennen die het stuk heeft gemaakt of geproduceerd, het in plaats daarvan overdragen aan de volgende generatie van het idee dat het item een ​​korte levensduur heeft. Deze wegen nu allemaal mee naarmate mensen beslissingen nemen over interieurontwerp en decor op basis van duurzaam leven. Verrassing! Je ziet de hanglampen zelfs doorschijnen in het lichtontwerp.

ARCHITECTURALE KROONLUCHTERS

Sommigen associëren het woord ‘kroonluchter’ misschien met een afbeelding van glinsterende glazen hangende druppels die aan een openlijk decoratieve gebogen ijzeren of koperen arm hangen (in een shabby chic kasteel misschien?), anderen zouden een boudoir slaapkamer kunnen visualiseren met over-the-top en licht ‘l’amour’ decor. Allemaal prima en volstrekt acceptabele toepassingen van een kroonluchter trouwens.

Maar hou op. Ja, dat soort kroonluchters bestaat voor degenen die zich zo geneigd voelen, maar er is nu een nieuwe kijk op kroonluchters die onze moodboards voor ideeën voor woonkamer verlichting raakt. Verban de traditionele rondingen, wendingen en eeuwenoude details. De architecturale kroonluchters zijn nieuw, modern, serieus chic en serveren eigentijdse glamour!

De notaris: wat heb je er eigenlijk aan? 0 192

De notaris wat heb je er eigenlijk aan

Dat notarissen niet de meest spetterende reputatie hebben is een understatement. Er bestaan niet voor niets nogal wat stereotypen over deze beroepsgroep en andere pennenlikkers. Maar dat neemt niet weg dat ze een belangrijke rol vervullen. Niet alleen wanneer je er verplicht naartoe moet, bijvoorbeeld bij het kopen van een woning. Maar ze helpen je ook met advies. In Nederland kunnen we met z’n allen best wat meer gebruik maken van de notaris. Want ze lossen juridische geschillen op en voorkomen ruzies tussen families en naasten.

Aangeven wie je partner voor het leven is

Trouwen was lange tijd de norm. Inmiddels genieten we van veel meer vrijheid. We bepalen zelf of we met iemand in het huwelijksbootje stappen of niet. Die keuze is volledig aan jou en je partner. Maar het is wel verstandig om voor een bepaalde constructie te kiezen. Hierdoor zijn jullie namelijk per wet aan elkaar verbonden. Mooie alternatieven voor het huwelijk zijn het geregistreerd partnerschap en de samenlevingsovereenkomst. Het grote voordeel van deze contracten is dat jullie elkaars wettige erfgenaam zijn. Je voorkomt schrijnende situaties waarbij een van jullie met lege handen komt te staan. De notaris is de enige die een dergelijke overeenkomst rechtsgeldig mag maken.

Het opstellen van je testament doe je voor de nabestaanden

Je denkt liever niet aan je eigen overlijden. Dat is menselijk en niet meer dan logisch. Desondanks doe je er goed aan om er af en toe stil bij te staan. Dat doe je niet voor jezelf, maar voor je nabestaanden. Want je hebt uiteraard het beste met ze voor. Een van de naarste ervaringen voor nabestaanden is in een juridisch conflict terechtkomen nadat een geliefde is overleden. Jij bent de enige die een dergelijke situatie kan voorkomen. Dat doe je door vooraf alles zwart op wit te laten noteren. Uiteraard doe je dit wederom in samenwerking met een notaris. Want een testament zonder handtekening van een notaris heeft geen enkele waarde.

Zoek de notaris die bij je past

Gebruik maken van de diensten van een notaris levert je veel voordelen op. Je leeft bijvoorbeeld in meer zekerheid. Bovendien is een notaris helemaal niet zo duur als veel mensen aannemen. Ze geven advies en je komt nuttige informatie te weten. Ga vandaag nog op zoek naar de goedkoopste notaris bij jou in de buurt.

Meest populaire berichten