Tips voor de zoektocht naar een nieuwe E bike 0 173

Tips voor de zoektocht naar een nieuwe E bike

Niets is zo fijn als een middagje fietsen door ons prachtige land. Zeker wanneer het mooi weer is, en je onderweg een lekker ijsje kunt eten. Door de populariteit van de e bike is fietsen een enorm geliefd tijdverdrijf geworden voor veel mensen. Deze elektrische fiets zorgt er namelijk voor dat je zelf niet zoveel kracht hoeft te zetten, waardoor je langere fietsroutes kunt fietsen. Maar het vinden van een elektrische fiets kan nog weleens ingewikkeld zijn. Want hoe weet je nou welke fiets het beste bij jou past? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over het vinden van de perfecte e bike voor jou.

Maak een lijstje

Iedere fiets is anders, en dat geldt ook voor elektrische fietsen. Het is daarom van groot belang dat je zelf goed weet waar je naar op zoek bent. Een lijstje met checkpunten kan je hierbij helpen. Welke accessoires wil je bijvoorbeeld op je fiets hebben zitten, of wil je zelf aan je fiets kunnen toevoegen? En vergeet ook vooral niet te bedenken hoelang de motor van jouw e bike minimaal mee moet kunnen gaan. Ben je van plan langere afstanden te fietsen, of maak je vooral gebruik van je nieuwe fiets voor woon-werk verkeer? Al deze informatie kan belangrijk zijn tijdens het uitzoeken van de nieuwe fiets.

Lees de reviews online

Met de populariteit van het internet ben je tegenwoordig niet meer afhankelijk van de ervaringen van jouw vrienden. Je kunt gemakkelijk zien hoe vele andere mensen denken over een bepaald fietsmerk. Om het jezelf gemakkelijker te maken is het slim om specifiek te zoeken naar één bepaald fietsmerk. Zoek bijvoorbeeld op ‘Review Amslod‘ om snel te zien hoe tevreden mensen zijn over deze specifieke e bikes. Vergeet ook vooral niet specifiek te zoeken naar mensen die hun fiets op dezelfde manier zullen gebruiken als jij. Door online reviews te lezen kun je een beeld vormen in je hoofd, én kun je erachter komen wat je wel en vooral ook niet wilt bij jouw nieuwe elektrische fiets.

Maak een proefritje

Maar je wilt je keuze natuurlijk niet helemaal laten bepalen door de Amslod fiets ervaringen van andere mensen. Integendeel zelfs, jij wilt je eigen mening vormen. En er is geen betere manier om je mening te vormen, dan door het maken van een proefritje. Tijdens deze korte proefrit is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie over de fiets weet te verzamelen. Probeer daarom zoveel mogelijk kleine handelingen uit. Denk bijvoorbeeld aan de rem, de lampen en het schakelen naar verschillende snelheidsstanden. Een goed proefritje zal je alleen maar enthousiaster maken over je nieuwe aankoop, en je al plannen doen maken voor een volgend fietsritje door de bossen van Nederland.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stoere en gezonde wandelschoenen voor jouw hikings 0 148

Stoere en gezonde wandelschoenen

Ben jij van plan om er dit najaar vaak op uit te gaan en je flink actief uit te leven? En wil je samen met een club mannen het nuttige met het aangename verenigen? Dan is een stoere hikingtocht altijd een goed idee. Dat Nederland hiervoor een land bij uitstek is, is natuurlijk heel mooi meegenomen. Of je nu een liefhebber bent van de kustgebieden of juist meer van de binnenlanden; overal is er een mooie route te vinden. Bovendien komen er elk jaar prachtige nieuwe routes bij, zoals het Zuiderwaterlinie Wandelpad. Als je een stoere tocht wilt maken en ondertussen historische bezienswaardigheden wilt tegenkomen, is dit pad tussen de Brabantse steden Bergen op Zoom en Grave een absolute aanrader.

Deze route van in totaal 290 kilometer, voert je langs de forten en vestingsteden die ooit onderdeel waren van de meest gebruikte en langste waterlinie van Nederland. Je kunt in etappes door elf historische vestingsteden wandelen en ondertussen passeer je stoere forten en oude linielandschappen.  

Buiten de gebaande paden treden

Ben je van plan om flink wat etappes te gaan hiken? Dan is het natuurlijk verstandig om te zorgen voor een goede uitrusting. Een paar wandelschoenen dat de gezondheid van je voeten ten goede komt, is daarbij het belangrijkste. Omdat we bij Mannenfactor ontzettend enthousiast zijn over de collectie van ECCO-heren, inspireren we je graag met diverse modellen die zich perfect lenen voor het maken van een stevig aantal kilometers. Dat geldt voor bijvoorbeeld de lage modellen uit de Ecco Exostride-lijn. Deze sportieve outdoorschoen heeft robuuste rubberen buitenzolen die zorgen voor uitstekende grip in alle weersomstandigheden. Deze wandelschoenen zijn waterdicht en hebben een zeer goed ademend vermogen.

Warmte en vocht worden direct afgevoerd en daardoor blijven je voeten comfortabel en droog. Ideaal als je bij je hikingtocht over het Zuiderwaterlinie Wandelpad ook buiten de gebaande paden wilt treden. Wil je inlegzolen of sportinlays dragen tijdens het hiken? Het uitneembare voetbed maakt het mogelijk.

Dijken en trappen beklimmen

Wil je je er niet van laten weerhouden om de dijken en trappen van de forten te beklimmen? Dan zijn ook de lage modellen uit de nieuwe Ecco MX-lijn een goede keuze. Deze stoere, waterdichte modellen bieden je veel stabiliteit en tractie en voldoen aan alle eisen voor de buitenlucht. Bij de MX-schoenen zorgt de zool met grof profiel voor veel grip en stabiliteit. De sok-achtige constructie met stretch zorgt voor een comfortabele pasvorm. Klinkt deze indrukwekkende route als een must-do? Op de website van Zuiderwaterlinie Wandelpad vind je alle informatie. Goed uitgerust op pad? Met ECCO-schoenen kun je iedere hikingtocht prima aan.

Welke meetmiddelen zijn er? 0 165

Welke meetmiddelen zijn er

Tegenwoordig zijn er een heleboel instrumenten waarmee je de werking en de veiligheid van apparatuur en installaties kan meten. Dit is handig om de te zien of je apparaten nog goed werken, maar ook om te controleren of alles nog wel veilig is voor de medewerkers om mee te werken. Maar welke meetmiddelen zijn er allemaal? Hier zijn een aantal bekende voorbeelden.

1. NEN 3140 apparatentester

Om te testen of je apparatuur nog voldoet aan de veiligheidseisen kan een inspectie worden uitgevoerd, waar een NEN 3140 tester bij wordt gebruikt. Deze apparatuurtester kan je aansluiten aan je installaties en deze beoordeelt door middel van verschillende metingen of de installatie nog veilig genoeg is om mee te werken. Deze testen mogen niet door zomaar iedereen worden uitgevoerd, maar je moet een cursus gedaan hebben voordat je een NEN 3140 tester mag gebruiken

2. Thermografische camera’s

Een thermografische camera laat de temperatuur van objecten zien. Hij vangt namelijk geen zichtbaar licht op, maar infraroodlicht. Dit is licht wat warme objecten uitstralen. Dit wordt opgevangen door de camera en dan is de temperatuur te herkennen aan de kleur op het beeld. Violet is koud, rood is warm. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer licht het uitstraalt. Het object ziet er dan als rood uit. Thermografische camera’s worden veel gebruikt in de bouw, om te zien waar een huis goed geïsoleerd is en op welke plekken niet.

Tegenwoordig worden drones steeds vaker gebruikt voor het uitvoeren van thermografische inspecties. De drone bevat een thermografische camera en vliegt vervolgens over bijvoorbeeld een gebouw heen om een warmtebeeldinspectie te doen. Dit is vooral handig voor moeilijk bereikbare plekken, zoals schuine daken en zonneparken.

3. Solar PV installatietesters

Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op hun dak. Wanneer je deze hebt, is het handig om ze vaak te inspecteren. Dit kan met een Solar PV installatietester. Deze installatietester kan je aansluiten aan de zonnepanelen en zo kan je het systeem meten. Omdat het belangrijk is dat deze testen goed worden uitgevoerd, moet je een opleiding hebben gedaan voordat je een Solar PV installatietester mag gebruiken om zonnepanelen te testen.

Meest populaire berichten