Welke meetmiddelen zijn er? 0 56

Welke meetmiddelen zijn er

Tegenwoordig zijn er een heleboel instrumenten waarmee je de werking en de veiligheid van apparatuur en installaties kan meten. Dit is handig om de te zien of je apparaten nog goed werken, maar ook om te controleren of alles nog wel veilig is voor de medewerkers om mee te werken. Maar welke meetmiddelen zijn er allemaal? Hier zijn een aantal bekende voorbeelden.

1. NEN 3140 apparatentester

Om te testen of je apparatuur nog voldoet aan de veiligheidseisen kan een inspectie worden uitgevoerd, waar een NEN 3140 tester bij wordt gebruikt. Deze apparatuurtester kan je aansluiten aan je installaties en deze beoordeelt door middel van verschillende metingen of de installatie nog veilig genoeg is om mee te werken. Deze testen mogen niet door zomaar iedereen worden uitgevoerd, maar je moet een cursus gedaan hebben voordat je een NEN 3140 tester mag gebruiken

2. Thermografische camera’s

Een thermografische camera laat de temperatuur van objecten zien. Hij vangt namelijk geen zichtbaar licht op, maar infraroodlicht. Dit is licht wat warme objecten uitstralen. Dit wordt opgevangen door de camera en dan is de temperatuur te herkennen aan de kleur op het beeld. Violet is koud, rood is warm. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer licht het uitstraalt. Het object ziet er dan als rood uit. Thermografische camera’s worden veel gebruikt in de bouw, om te zien waar een huis goed geïsoleerd is en op welke plekken niet.

Tegenwoordig worden drones steeds vaker gebruikt voor het uitvoeren van thermografische inspecties. De drone bevat een thermografische camera en vliegt vervolgens over bijvoorbeeld een gebouw heen om een warmtebeeldinspectie te doen. Dit is vooral handig voor moeilijk bereikbare plekken, zoals schuine daken en zonneparken.

3. Solar PV installatietesters

Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op hun dak. Wanneer je deze hebt, is het handig om ze vaak te inspecteren. Dit kan met een Solar PV installatietester. Deze installatietester kan je aansluiten aan de zonnepanelen en zo kan je het systeem meten. Omdat het belangrijk is dat deze testen goed worden uitgevoerd, moet je een opleiding hebben gedaan voordat je een Solar PV installatietester mag gebruiken om zonnepanelen te testen.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit stop je in de rugtas van een kleuter 0 129

Dit stop je in de rugtas van een kleuter

De kleuterperiode is een spannende tijd. Als een kind vier jaar oud wordt, gaat het voor de eerste keer naar de basisschool. Dat is niet alleen wennen voor het kind, maar ook voor de ouders. Er komen allemaal nieuwe dingen bij kijken, zoals het dragen van een rugtas. Wat stop je eigenlijk precies in de rugtas van je kleuter? In dit artikel geven we een aantal tips.

Een kleuter is natuurlijk nog niet zo groot, maar geef je kind geen te kleine rugtas mee. Er moeten behoorlijk wat spulletjes in kunnen en het is voor je kind fijn als hij of zij overal makkelijk bij kan. Houd wat ruimte over voor een eventueel knutselwerkje dat mee naar huis genomen mag worden.

Een verantwoorde snack


Op de meeste basisscholen is het rond 10 uur tijd voor een korte pauze om even iets te eten en te drinken. Doe daarom een kleine, verantwoorde snack in de rugtas van je kleuter. Denk aan een stuk fruit, nootjes of een tussendoorkoek. Zorg ook voor een pakje drinken of gevulde beker. Water is in principe prima, maar je kunt ook melk of limonade meegegeven.

Sommige scholen hebben regels voor tussendoorsnacks, dus controleer altijd even bij de school wat voor snacks precies zijn toegestaan. Ook hebben sommige basisscholen het liever niet dat er uit pakjes gedronken wordt.

De lunchtrommel


Luncht je kind op school? Dan kan een lunchtrommel natuurlijk niet in de rugtas ontbreken. Vul de trommel met een lekkere, evenwichtige maaltijd. Denk aan een belegde boterham en een stuk fruit of groentes, zoals schijfjes komkommer of cherrytomaatjes. Natuurlijk kan je ook een pastasalade of rijstgerecht in de lunchtrommel doen als je kind dat graag lust.

Reservekleding


Het is altijd handig om een extra setje kleding aan de kleuter mee te geven. Op school kan namelijk van alles gebeuren. Denk aan het omvallen van een beker, spelen in een plas op het schoolplein of een ongelukje. Hoewel de meeste scholen wel leenkleding hebben, is het voor je kind fijn als hij of zij zijn eigen kleding kan aantrekken. Doe direct ook een plastic zak in de rugtas om de natte of vieze kleding in te doen.

De naam van je kind


Wat je ook in de rugtas doet: schrijf overal de naam van je kind op. Sommige kinderen in de klas hebben dezelfde lunchtrommel of bekers en spullen raken nog wel eens kwijt. Als je met een watervaste stift de naam van je kind op de spullen schrijft, vind je uiteindelijk alles weer terug.

De voordelen van het keto dieet 0 108

De voordelen van het keto dieet

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien is het nog compleet onbekend voor je: het Keto dieet. Wat is dit dieet en wat houdt het in?

Het Keto dieet, ook wel het ketogeen dieet, is een dieet waarbij vet de grootste bron van voeding voor het lichaam wordt. 60-80% van de dagelijkse inname wordt vet. Hierbij wordt er sterk geminderd in koolhydraten en suikers. Door het wegnemen van deze voedingsbronnen raakt het lichaam in ‘ketose’. De belangrijkste bron van de hersenen is namelijk glucose, wat je je lichaam gaat onthouden. Om in leven te blijven gaat je lichaam meer ketonen produceren, die vetmoleculen kunnen afbreken. Zie het als een wisseling van brandstof: je lichaam teerde eerst op koolhydraten en suikers, en wisselt nu naar vetten.

Deze grote verandering maakt het dieet niet voor iedereen geschikt. Normaliter haalt men 40-70% van zijn dagelijkse kcal. uit koolhydraten. Het dieet wordt niet voor niets als extreem bestempeld.

Sporten met een keto dieet

Het keto dieet wordt vaak gevolgd door sporters. Wat is hier de oorzaak voor?

Om te beginnen is de kans redelijk groot dat je in de sportschool vergelijkbaar zal presteren op een keto dieet als bij een dieet waarbij je wel koolhydraten inneemt. Het lichaam zal wel enige tijd nodig hebben om gewend te raken aan een nieuw extreem dieet, zoals keto. Geef je lichaam dus eventjes de tijd en verwacht niet meteen volop te kunnen knallen in de sportschool. Van alle diëten, dus ook het ketogene dieet, neemt je spiermassa af. Daarnaast is het gebleken dat specifiek bij het keto dieet de massa van je beenspieren extra afneemt.

Dus: don’t skip leg day on keto! De beste plaats om je benen goed te trainen is de sportschool. Thuis heb je vaak niet de juiste benodigdheden om je benen een goede workout te geven. De sportschool hangt vol met allerlei soorten stangen en gewichten die je kan gebruiken om jezelf uit te dagen. Daarnaast zijn er heleboel apparaten die gemaakt zijn om bepaalde spieren in je benen te trainen. Hierop kan een sporter zich dus ook nog uitleven.

De beste sportschool kiezen

Er is inmiddels een groot aanbod aan sportscholen. Er zijn hele luxe sportscholen, sportscholen zonder enige extra’s, sportscholen die zijn gefocust op groepslessen, sportscholen met spa’s erbij, sportscholen in hotels. Er is werkelijk voor iedereen wel wat!

Voor een sportschool eindhoven is er ook veel keuze. Er zijn zelfs blogs die alle sportscholen op een rij hebben gezet en uitgeprobeerd hebben. Vervolgens hebben ze de sportscholen beoordeeld. De prijzen voor een maandabonnement variëren van € 20,- tot € 45,- in de maand, dus ook met de prijs wordt rekening gehouden. Veel sportscholen bieden ook jaarabonnementen. De sporter is dan in een klap wel wat meer geld kwijt, maar krijgt vaak een vorm van korting. Zo krijg je bij veel jaarabonnementen 1 of 2 maanden sporten gratis.

Meest populaire berichten